Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2017-08-19 09:26

Ingen dokumentation på att Löfvens säkerhetsråd någonsin existerat

Det existerar ingen dokumentation över att statsminister Stefan Löfvens säkerhetsråd någonsin existerat. Beskedet till riksdagsledamöten Jan Ericsson (m) är att det inte existerar några som helst handlingar kring rådet, inte ens kallelser, än mindre mötesanteckningar, närvarolistor och liknande.
Riksdageledamoten Jan Ericsson (m).
Riksdagsledamoten Jan Ericsson (m) har fått slutligt avslag om begäran om offentliga handlingar kring säkerhetsrådet. Det finns inte ens sekretessbelagda sådana handlingar, då de i så fall ska lämnas ut med åtminstone diarienummer, men i övrigt censurerade utifrån sekretessbehovet.

Det existerar alltså inte ens några handlingar kring "säkerhetsrådet" ens i regeringskansliets diarie. Ingen dokumentation tyder på att "säkerhetsrådet" aldrig ens existerat, utan likt tidigare slutsats bara var ett populistiskt uttalandet för att regeringen skulle låtsas bry sig om svenskt försvar och säkerhetspolitik.
Nu har försvarsminister Hultqvist (s) sagt till Hans Wallmark (m) i en interpellationsdebatt att man haft ungefär ett möte med säkerhetsrådet i månaden. Fast uppenbarligen aldrig upprättat någon som helst dokumentation.

Inga kallelser. Inga närvarolistor. Inga lokalbokningar. Inga mötesanteckningar. Inga tjänstemannaanteckningar. Inget.

Om man nu har haft möten, så väcker det frågan om vad dessa möten gått ut på då det inte funnits något behov av dokumentation. Kanske var det de där bokstavliga mötena vid kaffeautomaten, där fd inrikesminister Ygeman (s) inte fann det möjligt att berätta hemlisar för statsminister Stefan Löfven (s) för de hade ju ingen lokal, ju.

Det är nu upp till regeringen att bevisa att rådet alls existerat. Alla bevis talar just nu för att det inte gjort det, om nu inte möten vid kaffeautomaten anses vara ett säkerhetsråd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

23 kommentarer:

 1. Det är klart att det inte funnits några möten. Nu kommer det fabriceras bevis, inte direkta mötesanteckningar utan mer subtila bevis.

  Men hela riksdagen och regeringen jobbar väl så? Det är bara en potemkinkuliss för att kunna smörja sitt krås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga anteckningar,
   inga säkerhetsläckor!

   Inga Miljöpartister heller...

   Ingen som kan verifiera när Stefan blev informerad!

   (S)å vill vi ha det!

   Radera
 2. Så hur har ditt tidigare stöd av Hultqvist påverkats av detta då?

  SvaraRadera
 3. De vill bara jobba med sina egna favoritprojekt, sponsra terrorister, förbjuda flyg, genuscertifiera bananer o.dyl. Allt annat är onödigt tjafs uppfunnet av vita cis-män.

  SvaraRadera
  Svar
  1. lol - du är kränkt!

   Radera
  2. Lol? Hoppas du är ironisk. Eller försöker du tala om för alla att du INTE är kränkt av att ha en regering som ljuger som en gammal borstbindare.

   Radera
  3. Bananer måste väl ändå förbjudas, i ett Feministiskt Sverige)

   Radera
 4. Rätt framlagt blir det den här regeringens fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket skulle innebära att det inte blir rätt framlagt...

   Radera
  2. Inte av oppositionen, nej. Inte av marxistiska SR/SVT. Möjligen av lite bloggare mm .
   Ev kan de driva opinionen. Eller så är det så att den som spar hen har. Till nästa sommar...

   Radera
 5. Om nu detta säkerhetsråd är en bluff kan man undra hur mycket av regeringens politik och tillkännagivanden också är bluffar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast tillkännagivanden, är väl oppositionens sätt, att just leka opposition.

   Radera
  2. Jag önskar skattedeklarationerna jag får varje månad också vore bluffar.

   Någon som har ett förslag på hur man överför en dryg miljon bluffkronor till skattekontona varje månad?

   Radera
  3. Kenneth, du har naturligtvis rätt angående ordet tillkännagivanden. Jag borde ha skrivit pressmeddelanden.

   Radera
 6. Att Löfven inte bryr sig särskilt mycket om landets säkerhet är tydligt men kan man göra politisk propaganda av den så är det en helt annan sak, inför valet nästa år kan en upphaussning av rysk infiltrering av det svenska valet och sen hitta på en koppling till Sverigedemokraterna göra att Löfven med flera vaknar till och tar till brösttoner, så det säkerhetsrådet kan spela roll på sikt, en Putilov affär ligger antagligen på Löfvens önskelista inför valet.

  SvaraRadera
 7. Det är ju ett naturligt och logiskt samband att det helt saknas säkerhetsmedvetande hos transportstyrelsen och att det inte egentligen existerar något säkerhetsråd i Regeringen.

  På det viset är det ju en framgångsrik samordning i att hålla en gemensam linje med fast hand hela vägen från Regering till departement och vidare till statliga verk.

  Hur skulle det se ut om någon avvek och började prioritera säkerhetsfrågor? Då skulle ju någon form av oordning uppstå. Det gäller ju att arbeta utifrån en gemensam linje.

  SvaraRadera
 8. Det finns mediauppgifter, TT, som säger att man i rådet skulle träffats den 16 mars för att diskutera skjutningar. Borde väl gå att få fram vad Lövfen hade för sig den dagen och vilka som besökte Rosenbad...

  SvaraRadera
 9. Oavsett vad man tycker om M och Alliansen i övrigt så är Jan Ericsson en politiker som är värd all respekt.

  Slut på meddelandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många duktiga enskilda politiker hos Allianspartierna som inte är upptagna med triangulering, nervös spelteori och allehanda ogrundade, icke-realiserbara mediautspel för att maximera sitt opinionstöd hos den nervösa, bolånetorskande, källsorterande storstadstjänstehjonskretsen, dvs de som cirkulerar runt alla mittenpartierna.

   Radera
 10. Pajasregeringen slår nya rekord på kalkonindex.

  Jag orkar inte ens bli upprörd längre, lakoniskt konstaterar jag att vi högst sannolikt kommer se nya rekord i populism, inkompetens och idiotier igen och igen och igen...

  SvaraRadera
 11. Hela regeringen är ett stort skämt !

  SvaraRadera
 12. Jag blir mest beklämd och sorgsen när jag ser hur våra folkvalda behandlar sina förtroendeuppdrag. Fy för den lede.

  SvaraRadera
 13. Vad är det som händer?

  SvaraRadera