Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2017-08-06 19:47

Hur ofta drabbas du av minnesluckor på grund av alkohol?

Tydligen är det fullt normalt för vissa av läsarna att drabbas av minnesluckor när de dricker alkohol. Inget konstigt alls sägs det. Så hur ofta drabbas du av minnesluckor på grund av alkohol?

Alltid lär man sig något av kommentarsfältet. Idag har jag lärt mig att det är världens mest naturliga grej att drabbas av minnesförlust när man dricker alkohol. För en del händer det tydligen varenda gång, ändå dricker de igen. Andra har mognat och hanterar nu spriten ansvarsfullt och får numera bara blackout några gånger om året, mot hela tiden i yngre ålder.

Så det blir ju intressant att se hur illa detta förtigna fenomen egentligen är. Svara på enkäten nedan.

Nu avses det riktig minneslucka, inte att du socialt låtsas att du inte kommer ihåg ett dugg av det du gjorde.

84 kommentarer:

 1. Alternativet 'kommer inte ihåg' saknas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns alltid någon annan som gör det

   Radera
  2. Jag har faktiskt varit på en fest där ingen annan gjorde det heller.
   Det var länge sedan nu.

   Och jag har talat om för mina barn,när de kom i övre tonåren, att inte festa med ett gäng norrmän som tar med sig mer hembränt än apelsinjuice på en fest.

   Radera
  3. För att man kan få skörbjugg?

   Radera
  4. Kan man lita på norrmännens förmåga till exakt temperaturkontroll vid destilleringen? Eller är det här vi har förklaringen till deras speciella nationalkaraktär?

   Radera
 2. Man behöver inte komma ihåg, det finns så många som kan påminna en.

  SvaraRadera
 3. Räknas det som en minneslucka om man minns saker först efter folk påminnt en om vad man gjort? Detta vore så vitt jag vet en rätt vanlig grej när man druckit 70+ cl ren sprit.

  Annars är det ju så vitt jag vet ovanligt att man inte minns något trots att folk berättar.

  SvaraRadera
 4. Det händer varje gång jag tar så mycket som en starköl. Ofta får jag höra att jag sprungit 13 km till närmaste tätort också och visat snoppen för folk på privata fester för att därefter sopa till folk i krogköer. Livet är en fest, håll mä´ och dä´, folk och fä...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns en risk att du behöver uppsöka psykolog

   Radera
 5. Mina "minnesluckor" består av att jag har varit så blackad i ungdomen att jag har somnat och vaknat om vartannat. De klassiska "öh kag minns inget från igår höhö" jävla skitsnack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så kan det ju bero på att du sitter och smuttar på samma avslagna öl som du köpte kl 20 hela kvällen, din snåljåp. Klart du inte blir full då. Lär dig supa som en karl.

   Radera
 6. Bättre ett dåligt minne än dåliga minnen.

  SvaraRadera
 7. Jag kan vittna om att ha drabbats av minneslucka av alkohol utan att ha några spår av alkoholproblem. Eller, jo, vissa verkar ju tycka att det är ett problem att man oftast inte vill dricka. Jämt ska folk ha en förklaring om man säger "nej tack". Ingen förklaring behövs om man säger "ja tack". Borde det inte vara tvärtom? Här om dagen hällde jag ut en massa alkoholhaltiga drycker i slasken, som stått i skåpet sedan min inflyttningsfest för ca ett halvt decennium sedan. Bäst-föredatumet var passerat sedan länge. Hos mig går det inte åt någon alkohol alls hemma och jag undviker det oftast när jag är på andra ställen också. Hur som helst, det finns undantag och den här incidenten var några år sedan så jag var dessutom yngre och gjorde fler undantag då, även om jag aldrig någonsin har haft antydan till alkoholproblem. Jag var på fest och drack en del. Dock inte så pass mycket att jag spårade ur fullständigt, men jag var iaf vad man kan kalla full. Dagen efter den här festen lade någon okänd person till mig på Facebook. Jag berättade det här för en vän som också varit på festen. Vännen förklarade att jag hade pratat länge med personen som lade till mig på Facebook. Jag kollade igenom bilderna upprepade gånger men hade inget som helst minne av att jag sett människan någonsin. Det var en mycket märklig känsla och det minnet kom aldrig tillbaka. Men uppenbarligen hade jag ju presenterat mig med namn och allt. Jag kan också tillägga att jag i slutet av festkvällen träffade en annan kompis. Dagen efter pratade jag med den vännen och sa att jag hade upplevt att jag varit rätt påverkad. Den kompisen, som var i princip nykter, sa att den inte hade märkt av någonting. Dvs jag var inte så pass full att jag var bortom all kontroll, jag betedde mig rätt normalt och ändå fick jag minneslucka.

  SvaraRadera
 8. För de som lider av minnesluckor kan jag säga att det går över med åldern, alltså lidandet.

  SvaraRadera
 9. Var på spanskt bröllop igår. Mycket drinkar och dans blev det men inga minnesluckor. Bra att äta och dricka vatten under tiden. :)

  SvaraRadera
 10. Det talas mycket om riskhantering när det gäller aktier. Det är samma med det sociala kapitalet, att minimera riskerna. Om man vet med sig (av erfarenhet) att man har tendenser att överkonsumera alkohol och bete sig dumt i vissa situationer bör man förstås minimera risken för detta. Personligen inträffar det endast när jag måste socialisera med okända människor, aldrig när jag är med människor som känner mig väl. En stressituation som utlöser överkonsumtion kan lätt undvikas genom att antingen avstå helt från antingen alkohol, eller själva situationen. Själv avstår jag från situationen, då jag hellre hoppar från en bro än är nykter tillsammans med människor som nedgraderat sitt medvetande till 15-åringars och hela tiden kräver respons på olika sätt.

  SvaraRadera
 11. Idiotiskt ställd fråga. Jag tror att ganska få av läsarna får minnesluckor av ett glas vin till maten, däremot tror jag en stor andel skulle få det av att halsa en halvliter explorer.

  Sanningen är den att minnesluckor inte är ovanliga om man konsumerar en stor mängd alkohol på kort tid.

  https://pubs.niaaa.nih.gov/publications/arh27-2/186-196.htm

  At low doses, the impairments produced by alcohol are often subtle, though they are detectable in controlled conditions. As the amount of alcohol consumed increases, so does the magnitude of the memory impairments. Large quantities of alcohol, particularly if consumed rapidly, can produce a blackout, an interval of time for which the intoxicated person cannot recall key details of events, or even entire events.

  Blackouts are much more common among social drinkers than previously assumed and should be viewed as a potential consequence of acute intoxication regardless of age or whether one is clinically dependent upon alcohol.

  Vi kan alltså konstatera att det är fullt möjligt att den f d ministern helt enkelt drack jävligt mycket sprit, kanske på tom mage, kanske i outspädd form, och därefter omedelbart erhöll en s k "Pinsam raketfylla med extra allt". Antagligen kräktes han på kavajärmen och kunde inte knäppa gylfen efter att ha urinerat, och alla andra såna där pinsamma grejer som inträffar på vartenda stadshotell varenda lördag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din mamma...

   Frågan är inte idiotiskt ställd, utan säger något om hur ofta folk super som idioter.

   Radera
  2. Det händer antagligen oftare i 20-årsåldern än i Anders Borgs mogna ålder, men det händer ju. Vraken utanför Malmö Börshus på lördagkvällarna är ju bevis på det.

   Radera
  3. "Frågan är inte idiotiskt ställd, utan säger något om hur ofta folk super som idioter."

   Jag trodde det var kutym på var och varannan jul-/firmafest / konferens att medelålders kvinnor och män blir helt plakat och gör saker som leder till pinsam stämning i fikarummet när dimman lagt sig?

   Visst har man gjort dumheter på fyllan och visst kan det ha varit suddigt i efterhand, men det mesta kommer ju krypandes på gott och ont i efterhand, om inte av sig självt så iaf med hjälp av de som var med.

   Att inte minnas ett dugg och inte lyckas få fram det ens när det redogjorts för i tidningarna är däremot ganska imponerande.

   Radera
  4. Lider av alkolepsi - dvs somnar efter ett par öl och hinner således inte att göra några dumheter...

   Radera
  5. Att somna i ett socialt sammanhang är nog så illa, har jag fått höra i efterhand.

   Radera
  6. Jo men lite felformulerad är den väl eftersom någon som haft många luckor förr men nu sällan eller aldrig har det inte kan svara korrekt.

   Radera
 12. Inte minnesluckor men det motsatta hände mig i min ungdom.
  Jag hade ett bankkort jag glömt koden till då jag bytt bank och inte nyttjat kortet på några år. Jag hade drygt hundra kr på kortet,det visste jag men koden var helt borta ur minnet. Efter en intensiv krogkväll där jag inte hade tillräckligt med pengar till taxi vinglade jag fram till bankomaten,slog in koden och fick ut pengarna. Jag har som sagt endast erfarenhet av det motsatta, minnet återkom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En mycket troligare förklaring är så klart att din kropp, inkluderande det s k muskelminnet, blev utbytt av utomjordingar den där festkvällen.

   Det kan ju förklara varför du hade ont på ett visst ställe också, de gillar ju analsondering de där utomjordingarna enligt populärkulturen.

   Radera
  2. Konstigt dock att de har utvecklat teknologi för interstellära resor men inte uppfunnit glidmedlet

   Radera
  3. Att kunna och att vilja är inte alltid samma sak, min gode man.

   Radera
  4. I vilket fall så var det en skön resa hem.

   Radera
  5. Hem till Jupiter? Viskade en av utomjordingarna ömt i ditt öra "Your place or mine?"

   Radera
  6. Är du säker på att det var Jupiter?
   Sannolikheten är större för Uranus...

   Radera
  7. "The first man in Uranus will blaze a trail for many men to come."
   "The noxious gases of Uranus could kill a man."
   NASA Chief: “Keep thinking about Uranus. Never lose sight of it, and then, reach for it.”

   Radera
  8. This alien?
   Whas he an asstronaut?

   Radera
 13. Upp till 26 år hände det några gånger per år. Numera antar jag snittet är knappa gången per år, men prognosen är dyster: är inte så säker på att det kommer inträffa alls igen.

  Har förstås inget med "mognad" att göra, det är ett aktivt val som allt annat. De flesta tycker nog att det kostar mer än vad det smakar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Möjligtvis något framtida bröllop eller liknande, i fall då brudparet önskar sig en brakfest och vill att man ska stupa sent.

   Radera
 14. Innan jag slutade dricka så räckte det med några snapsar sen försvann minnet
  och det var tidigt på kvällen, sen lyckades jag ändå dricka en jäkla massa till innan kvällen var slut. Oftast uppförde jag mig ordentligt och ingen märkte att jag varit berusad, men jag kom inte ihåg ett skit.

  Väldigt obehagligt att vakna och inte minnas någonting och behöva pejla/fråga sin frun vad som hände igår. Och inte veta vart man gjort av bilen.

  Men det blir bättre igen om man dricker mer sällan, för egen del så var det en stor risk för katastrof varenda gång jag drack då jag sällan lyckades dricka måttligt. Och det kan mycket väl sluta i en drogöverdos eller att jag kör ihjäl någon med bilen.

  Mitt ansvar är att med den vetskapen inte dricka något alls.
  Inget jag klarar på egen hand då, även om man kan lockas att tro att alla klarar sluta dricka om de bara vill, hjälpen finns hos AA, enda kravet för medlemskap är en önskan att sluta dricka.

  Och när jag går dit så blir jag av med alla ev sug efter Alkohol och droger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å andra sidan är du ju knappt vid dina sinnens fulla bruk i nyktert tillstånd, så det är ju inte förvånande att en fingerborg eller två är tillräckligt för att skicka dig över kanten.

   Radera
  2. Hade förresten själv en hel del problem med spriten i min ungdom. Sen flyttade jag till Malmö och man började dessutom köra lördagsöppet.

   Då lättade problemen, nu kan jag få tag på sprit nästan när som helst.

   Radera
  3. Kul att se dig också Ben!
   Det ligger nog nåt i det, vissa borde inte dricka och jag är absolut en av dem.

   Radera
  4. Det är nog faktiskt ingen som BORDE dricka öht. Om jag nu ska frångå mina principer och tala sanning för ett ögonblick så har jag nog inte druckit mer än ett par öl på en kväll på minst 10 år.

   Även om man kan hantera spriten så blir man ju bakfull och trött, vem fan vill vara det?

   Radera
  5. Har ni inte socker och jäst på ICA där du bodde tidigare?

   Radera
  6. Jo, men det var helt lönlöst, din morsa snortade alltid upp sockret.

   Radera
  7. Dagenefter sjukan var ju en annan viktig anledning att sluta dricka, den blev bara värre med åren och kunde hålla i sig i flera dagar på slutet.
   Lagom kul när det hela tiden känns som att man strax ska dö i ett par dagar.

   Radera
  8. @kalle7: Körde du när du druckit? I så fall var det nog bra att du slutade. Bra att du kommit tillinsikt och även om mina erfarenheter av alcohol inte verkar ha nått dina nivåer så är väl bakfyllan en av anledningarna till att min alkoholkonsumption är ytterst låg nuförtiden.

   @Ben: Det är omöjligt, min mor är Portad från skåne sedan 1971 efter det sk Löderödska kafferepet. Dessutom så borde du kunnat göra en schysst mask från överblivna sockerbetor och jäst från din mammas fotbad.

   Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 15. Helt kort: spriten blockerar hjärnans förmåga att lagra i långtids minnet medans kortidsminnet fungerar som vanligt.
  Själv dricker jag aldrig sprit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dricker heller aldrig sprit. GHB är sjukt mycket mer classy.

   Radera
  2. Крокодил...

   Radera
 16. Nä, däremot händer det att både jag och närvarande minns, men att vi alla är för artiga för att tala om det.

  SvaraRadera
 17. Vi har alltid brukat begreppet "Felfylla". Reglerna är att man en gång om året kan åberopa Felfylla. Vid en korrekt kallad felfylla är man förlåten (nästan) allt.

  SvaraRadera
 18. Jag fick bättre minnesluckor med absint och spiritus fortis i ungdomen. Men nu behöver jag inga tillsatser de kommer ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vekling, snorgärs, dilettant. På den gamla goda tiden när sillen var salt och kungen var bög groggade vi med en 50/50-blandning av hormoslyr och spolarvätska. Inte nog med att man fick minnesluckor, man kom också ihåg en hel massa saker som inte ens hänt.

   Radera
  2. Homoslyr?
   Är du ifrån Teckomatorp.
   Grabbarna från Åhus hade bättre dricka med sig.

   Radera
  3. Jag är ingen klåpare jag är faktiskt homoslyr intolerant och tycker jag att du ska visa förstålse för det. Jag tycker du ska bli lite mer innkännande och inte så dömande. Jag märker att du har väldigt hård ton till dina medmänniskor.Är det något du vill berätta något som skaver förutom dina g-strings som du har lånat av din babushka. Kan det vara saker som har hänt men som du har förtängt men som du då kommer ihåg, du vet spolarvätska kan ha en sån effekt plötsligt så ser man klart. Ta hand om dig, jag kommer be för dig ikväll.

   Radera
  4. Ben D: En sexa diesel hade varit nyttigare...

   Radera
 19. ta två öl spring sedan 800 m flat out.
  jag kan garantera att du får en av de värsta fyllorna du haft. skillnaden mot att sitta still i soffan är helt otrolig.

  obs pröva inte om du har dåligt hjärta eller annan svårare sjukdom, du bör nog vara helt frisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Provar man det så är det tveksamt om man är "helt frisk"

   Radera
  2. Slutsatsen torde vara att detta inte rekommenderas alls: är man inte helt frisk skall man avstå och är man helt frisk så avstår man ändå.

   Jag ser ingen anledning till att det skulle resultera i värsta fyllan. Möjligen blir man allmänt illamående av en sån ansträngning, eventuellt spyr man, men tillräckligt med alkohol för en större fylla finns där helt enkelt inte.

   Radera
 20. Vad räknas som minneslucka? Jag kommer inte ihåg konversationer när jag är nykter. Det blir inte bättre när jag druckit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det står "orsakad av alkohol". Det kan finnas andra orsaker till att man inte kommer ihåg, dessa räknas alltså inte.

   Sen finns det ju situationer där man kan tänka sig att alkohol är en delorsak till minnesbortfall, men då kanske man endast skall inkludera det endast om det är huvudorsaken eller åtminstone betydande orsak.

   En fråga är om man t.ex. skall inkludera fall där man blir väldigt trött (eller till och med somnar)? Jag tycker nog det, men man bör ju ta hänsyn till att det förr eller senare händer när man är nykter.

   En annan sak som kan vara närbesläktad, men nog inte kan kallas minneslucka är saker man inte minns pga bristande observationsförmåga eller att man på grund av bristande omdöme inte tycker vissa episoder är tillräckliga för att minnas.

   Radera
 21. Lucköppning brukade vi kalla det när vi var yngre... Lite som en adventskalender som man glömt öppna luckorna på eller nåt.
  Satan i gatan vilken ångest man haft några ggr.. Troligen inte i klass med Borg dock där ligger nog de flesta i lä.
  Men fenomenet att visa snorren är inget nytt, har hört talas om det tidigare.
  Från Wikipedia om så kallad alkoholpsykos: "rogutlöst psykos[redigera | redigera wikitext]
  Huvudartikel: Drogutlöst psykos
  Vissa typer av narkotika, läkemedel samt alkohol kan, speciellt vid intensivt bruk, tillfälligt leda fram till en toxisk eller drogutlöst psykos, med hallucinationer, akut förvirring, förföljelsemani eller andra psykossymptom. Orsaken är att dessa substanser förändrar aktiviteten på signalsubstanser som är aktiva vid psykoser, i synnerhet dopamin och serotonin.

  En drog- eller alkoholutlöst psykos upphör oftast, men inte alltid, om personen under tillräckligt lång tid, alltifrån timmar till veckor, upphör med intaget av den drog som utlöste tillståndet"

  Festades det förresten inte rätt rejält i de extremliberala kretsar som Borg, Reinfeldt och flera andra moderater var en del av? Eller åtminstone i utkanten av under tiden när sällskapet frihetsfronten fanns.

  Får hoppas Borg repar sig, det är synd om folk som inte klarar hantera drickat.

  SvaraRadera
 22. Drabbas till vardags av glömska titt som tätt, men minns tyvärr varje fyllefel alltför väl...Välsignad vare den vars minne renas av spriten, men mer sannolikt mer en fråga om selektivitet och efterkonstruktion i baksmällans kranka blekhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mänsklighetens mest generella sanning är att det inte är den fysiska baksmällan som blir värre med åren (den blir mycket bättre med åren), det är den mentala.

   En 18-årig pojke fyller sina minnesluckor med en fantasi av vackra flickor, en 30-årig man med en fantasi av att man glömde byxorna på förfesten.

   Radera
 23. Lite konstigt, för övrigt, att en som har studerat på chalmers inte har erfarenher av minnesluckor?
  Vare sig de är personligt upplevda eller från sin vänkrets.
  Ockhams rakkniv säger att en sådan peron kan inte ha haft någon vidare vänkrets.

  En som garanterat har haft minnesluckor är Lars Demian, lyssna och lär amatörer
  https://youtu.be/47XsKmDJvP0
  Den bästa från Halmstad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du mig så har jag aldrig pluggat på Chalmers tekniska lekskola. Jag är universitetsutbildad och har min examen därifrån.

   Sedan går det bra att sluta dricka innan man uppför sig illa av det eller får allvarliga hjärnskador. Det kallas omdöme. Jag hoppas jag lyckas upprätthålla det även framledes.

   Man måste inte följa ngt grupptryck och supa skallen i bitar bara för att din bordsgranne gör det.

   Radera
  2. Nej, han hävdar bara att du inte hade några vänner:)

   Radera
  3. "Sedan går det bra att sluta dricka innan man uppför sig illa av det eller får allvarliga hjärnskador. Det kallas omdöme. Jag hoppas jag lyckas upprätthålla det även framledes."
   Iosf så tenderer ju omdömet vara en av de där sakerna som försvinner vid alkoholkonsumtion. Sen så är det ju så att gränsen mellan "rolig snubbe på fest"/"vilket svin2 ibland kan vara ganska tunn,beroende på sällskap och/eller andra egenskaper.

   Radera
  4. Anonym, det vet hsn förstås inget om då jag aldrig skriver om det. Men jag har nämnt min utbildning och då är det väsentligt att korrigera den biten.

   Radera
  5. Livets hårda skola?

   Radera
  6. Olika grader av fylla: Salongsberusad, full, treradig, möbel, matta...

   Radera
 24. Roligt samhälle vi lever i... Samma vecka som folk i huvudstaden springer nakna i en parad så går medias bananas för att en f.d. minister visat upp för mycket av sin kropp. Om en minister skulle ha gått i pridetåget med Petter Niklas framme så skulle vår vänstervridna media troligen ha hyllat honom för hans frigjordhet. Och när en aktiv partiledare pinkade på biografmattan och kastar sina nerkissade trosor ut över övriga biopubliken så var det mest bara synd om henne och hon fick sitta kvar ytterligare flera år som partiledare. Inte ens när samma kvinna på fyllan mejar ner en flicka med moped och smiter från platsen blir det någon uppståndelse. Hon är fortfarande partiledare även om hon bytt parti.

  Handlar det om kön eller partitillhörighet? Eller kanske passar bra bara bra att styra bort folkets uppmärksamhet ifrån kriminella s-politiker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1+
   Var det inte någon som sa att perversa veckan har börjat?

   Radera
  2. +1

   Som vanligt så gäller det att vara på rätt plats vid rätt tid...

   Radera
  3. Precis. Man kan inte gå runt naken på Limhamns skolgårdar bara för att det finns ett nakenbad på Lernacken.

   Radera
 25. Jodå, jag har drabbats av minnesluckor. Jag har alltid varit rejält berusad, men inte nödvändigtvis mest berusad. Det har också varierat gällande hur berusad jag varit innan minnesluckor träder in. Minnesluckor från alkohol är för övrigt ett medicinskt erkänt fenomen. En gång gick jag in på toaletten, försökte spy, lyckades inte, gick tillbaka och satte mig och sov i stolen, sen spydde jag i stolen. Minns inget av detta, var mina kompisar som berättade. Då jag var ifs appackad, men jag har fått mindre luckor även när jag inte varit så extremt packad. De flesta luckor har jag haft utan att spy och har ibland hört efteråt att "ja, alltså, du var ju full men inte så farligt full".

  Brownouts är ju också ett erkänt fenomen. Där man inte minns förrän man blir påmind.

  Med detta sagt är det så klart mer än en som nån gång dragit en fuling och sagt att man inte minns något som man egentligen bara inte vill minnas. En blackout fråntar en heller inget ansvar (det ska dock påtalas att det kan ge minskad ångest. Har man skött sig ger en blackout massa ångest eftersom man är rädd att man inte skött sig. Men får man se höra att man betett sig som ett svin så är det trevligare att inte minnas det hela).

  SvaraRadera
 26. Har enbart hänt en gång på festival men då var det också magpumpning som gällde.

  Klart man kan glömma vissa detaljer av dagen, det gör man ju också nykter, men det krävs mer än en sjua för att glömma vissa saker, speciellt ifall dom leder till tidningsrubriker.

  SvaraRadera
 27. Trodde jag hade minnesluckor pga spriten men egna experiment med att faktiskt vara nykter på fester gjorde ingen skillnad. Det hände väl inget som var värt att komma ihåg överhuvudtaget antar jag. Förvirrande.

  SvaraRadera
 28. Fascinerande att man kan vara helt ovetande om detta rätt så vanliga fenomen. Utan att vara Jehovas vittne eller liknande dvs.

  SvaraRadera
 29. Dricker ytterst lite alkohol och då möjligtvis någon tjeckisk eller slovakisk pilsner med ett namn bestående av 17 konsonanter och som inte ens finns i beställningssortimentet ...

  Senaste gången jag drack något starkare var vid en tillställning ute i skogen utanför Hudiksvall vid en gammal avdankad skidanläggning där det byggts upp en "vildmarkscamp" med vedeldade badtunnor, dito bastu och dopp i isvaken. Nära intill blinkade en hög TV-mast mot den stjärnbeströdda vinterhimlen. ( tänk om den hade fällts likt Boråsmasten? )

  Stekt älg- och björnkött serverades tillsammans med "en liten klar" som av smaken att döma var tillverkad "i skogen bredvid"

  SvaraRadera
 30. Mitt minne har blivit sämre av alkohol, men det har aldrig varit så att jag vaknat upp och inte vetat hur jag kommit dit, eller jag inte har kommit ihåg en händelse som alla andra har pratat om.

  SvaraRadera
 31. Newsflash! Alkohol påverkar minnet. I stor mängd kan det orsaka minnesluckor. Så är det. Det är väldokumenterat och inte något att märkvärdisera och tappa hakan kring. Ordval som "tydligen" och "världens mest naturliga grej" antyder det skulle vara en skröna, men det är faktiskt så alkohol påverkar hjärnan. Det är inte ett "förtiget" fenomen. Det är inte något som "sägs". Det är mycket välkänt och medicinskt dokumenterat.

  SvaraRadera
 32. Fläckvis glömska kan man ju få om man är stupfull men att få blackout har jag aldrig fått !

  SvaraRadera