Cornucopia?

Aktuellt

Lönerna i IT-branschen 2018 yrke för yrke - var ligger du?

Programmerare sägs vara det vanligaste yrket i Stockholm i takt med att den massiva automatiseringen i IT-branschen effektiviserat och skapa...

2017-08-28 10:50

Höstsol nu som e-bok - redan #1 hos iBooks

Höstsol är nu ute i onlinehandeln och finns nu också tillgänglig som e-bok. Nedladdningsbar ljudbok kommer förhoppningsvis senare under dagen, men strömmande ljudbok hittas redan hos Storytel.

E-boken kostar 147:- SEK hos Adlibris, 147:- SEK hos Bokus samt hos Dito. Vill du enkelt få boken till din Amazon Kindle rekommenderas Bokon, som kan konvertera och skicka direkt till Kindle för 145:- SEK. Billigast är Höstsol hos Apple iBooks där den kostar 139:- SEK och omdelbart gått in på plats #1 betalböcker, alla kategorier.
Topplistan betalböcker hos iBooks.
Hos Adlibris ligger Höstsol som e-bok nu på plats #4 i skrivande stund och ligger på #1 respektive #2 i kategorin politiska/juridiska spänningsromaner.

Ljudboken kommer för nedladdning under dagen, men finns än så länge hos Storytel.

Höstsol som inbunden kostar 189:- SEK hos Bokus och 189:- SEK hos Adlibris

Snabbaste sättet att få tag på boken är dock att gå till SF-bokhandeln i Stockholm eller Göteborg, som fortfarande hade boken inne i helgen efter fredagens respektive lördagens boksläpp.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. "Ljudboken kommer för nedladdning under dagen, men finns än så länge hos Storytel."

  Uppdatera gärna då den kommmit ut

  SvaraRadera
 2. 150:- för en e-bok är sjukt dyrt. $4.99 är Amazon standard för små författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får du väl köpa en bok på Amazon av någon liten författare. Det är en fri marknad.

   Radera
  2. Tar dom mindre betalt för en bok om en dvärg har skrivit den alltså? Verkar taskigt.

   Radera
  3. Ett annat tips är att vända dig till ett bibliotek om du inte har råd att köpa böcker. Det är billigare än Amazon, rent av gratis (för dig).

   Radera
  4. Du har väl hört talas om verkshöjd Ben, du som gått på Universitet i Lund?

   Radera
  5. Jaha, ja, skatteskrapan i Lund inhyser ju Skatteverket och är ganska hög, är det det du menar med verkshöjd?

   Radera
  6. Verkshöjd är såklart höjden på ditt verktyg när det bearbetar ex gbd crvx mamma. Sorry, men det var öppet mål ...

   Radera
  7. Just öppet mål är väl annars ett uttryck som ofta brukar användas då din morsa beskrivs.

   Radera
 3. Tipset om bibliotek är utmärkt och lämpligt på en blogg om ekonomi. Gör gott för den egna plånboken. Och den dignande bokhyllan!

  SvaraRadera
 4. När kommer den som ebok på storytel då?

  SvaraRadera
 5. BokOn är riktigt bra. Köper de få svenska böcker jag köper hos dem på grund av deras leverans till Kindle.

  Re: 4.99 vs 145 kr så haltar jämförelsen. För det första så är 4.99 pre-tax (dvs utan moms). Man kan tro att bokmomsen är 6 % på e-böcker, men det är det inte, i stället är det 25 %. Så en mer korrekt jämförelse är $4,99 vs 116 kr. Jag skulle nog säga att vid release av en bok (med författare i samma härad) så är priset snarare $9.99. Engelska böcker har ju också en "något större" målgrupp än Svenska.

  Momsen för nerladdade ljud- och e-böcker bör sänkas i Sverige till samma nivå som de tryckta versionerna.

  Vill man stöda författare man gillar så kan man alltid göra som jag, jag köper print (gärna signerad), ebok och ljudbok. Utan författare som kan leva på intäkterna från sina verk så får vi inte lika mycket underhållande berättelser.

  Författare vars förlag (eller dylikt) envisas med DRM som inte fungerar på Kindle står jag dock över, ögonen orkar inte med att läsa tryckta böcker i någon större utsträckning längre på grund av synskada. Böckerna hamnar på nätet ändå och det är ju synd att gå miste om läsare.

  Ser fram emot att läsa boken Lars, hoppas stöta på dig under din lilla turné i höst.

  SvaraRadera
 6. Hej Lars!
  Har alla dina böcker hittills på papper varav Stjärndamm signerad. Vill gärna fortsätta med dina böcker på papper och helst signerade.
  Knepigt när man som jag är pensionär utomlands och i Sverige endast några få veckor per år.
  Finns det nån möjlighet att få en signerad bok skickad om jag står för omkostnad och frakt?
  Med vänlig hälsning
  Rickie Kåveby

  SvaraRadera