Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-08-29 12:18

Höstsol nu även som nedladdningsbar ljudbok - topplisteplaceringar och e-boksläsarfråga

Höstsol finns nu också som nedladdningsbar ljudbok. Nedan följer aktuella topplisteplaceringar för boken, samt en undersökning om hur ni läser e-böcker.
Adlibris topplista skönlitteratur i går kväll. Listan uppdateras dock live och är som sådan dynamisk.
Det är rätt spektakulärt att en e-bok tar topplisteplaceringen hos Adlibris i konkurrens med pappersböcker.
Som nedladdningsbar ljudbok kostar Höstsol 147:- SEK hos Adlibris och 147:- SEK hos Bokus eller Dito. Bokon tar 145:- SEK.

Höstsol som inbunden kostar 189:- SEK hos Bokus och 189:- SEK hos Adlibris


Aktuella topplisteplaceringar

#1 Apple iBooks, e-bok alla kategorier

Generell nemesis på topplistorna just nu är Jan Guillous bok 1968. Sedan kommer nya Milleniumboken inom kort inta översta platsen på listorna och peta ner Höstsol, men den är inte släppt än.

Det ser glädjande nog ut som att min e-boksförsäljning fortsätter att vara stark och sticker ut i svenska sammanhang. Jämför med siffrorna i våras, där 10-17% av mina olika titlars försäljning är e-bok. För svenska bokbranschen generellt ligger siffrorna nere under 1%, och anledningen kan enbart vara att ni som är min läsekrets är teknikpositiva föregångspersoner, som inte är rädda för ny och riktigt bra teknik.

Svara gärna på hur du läser dina e-böcker nedan. Kommentera gärna vad för specifik plattform du läser dina e-böcker på. Själv använder jag ruggade Kobo Aura H20.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. Ang e-boken, funkar finns det läsare för det formatet för Linux också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut bäst är dock att läsa e-böcker på en e-boksläsare. Jmf enkätsvaren ovan. Det är först när man faktiskt sitter med en e-boksläsare som man känner hur bra det är.

   Radera
  2. Eboksläsare också känt som läsplatta? Tack för tipset

   Radera
 2. Tack för en bra bok! Köpte Höstsol igår.

  SvaraRadera
 3. Läser normalt böcker i telefonen, men skaffade en papperskopia inför semestern. Läste ungefär halva innan jag tröttade och införskaffade motsvarande e-bok.

  Betydligt högre läsbarhet när man själv styr över kontrast, ljusstyrka och spaltbredd. Dessutom är telefonen lättare än en pappersbok, så det är lättare att läsa länge.

  OK, pappersboken hade kanske inneburit en viss tillväxt av muskler som nu uteblir. Går att kompensera på roligare sätt.

  SvaraRadera
 4. Köpte precis ljudboken från Adlibris och lyssnar med deras app på min ifån. Jag föredrar Audible, fast de har inte många svenska ljudböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kör också Audible vanligtvis. Startade dock min prenumeration på Storytel nu igen för att lyssna på Höstsol och kanske några andra också.

   Radera
 5. Det blev e-bok via Apple IBooks. Pappersversionen funkar ju också, men det var bevämt, miljövänligt och snåljåpsvänligt att bara trycka på köpknappen.

  Sen kommer jag ju åt boken på alla mina Apple-enheter vilket ju är flexibelt.

  SvaraRadera
 6. ljudbok fran storytel. lyssnar under min 45 mins commute till jobbet.

  SvaraRadera
 7. Läser inte E-böcker. Lyssnar på ljudböcker eller läser döda träd formatet. Återaktiverade Storytel för denna och en annan bok :)
  Bra början, kan se hur spänningen kommer byggas upp...

  SvaraRadera
 8. Se där ja! Då får man väl ta och gratulera. Skönt att se hur Cornu ligger före den där halvfiguren Guillou. Passerade frstn Kungsbacka i somras och hoppades på att få se Cornu där inlassandes en massa mat i sin Mercedes Geländewagen på ICA Maxi Brööl. Men det gjorde jag inte.

  Nulli secundus

  SvaraRadera
 9. Sedan 2010 läser jag enbart e-böcker på läsplatta (dvs sådana med e-ink). Har hittils avverkat tre stycken Kindle och kör nu på en Kindle Voyage.

  När Bokon lanserade sin "skicka till Kindle"-funktion försvann det sista krånglet med att använda Kindle för svenska böcker.

  SvaraRadera
 10. Så nu när vi nog är en del samlade här som lyssnar på Höstsol via storytel, är det någon annan som har problem med det? Det hoppas lite konstigt och trycker jag på paus och återupptar igen efter ett tag verkar det som klockan har tickat på och den fortsätter längre fram, får "spola" tillbaka. Indikeringen på timmar,minuter och sekunder verkar inte visa det här problemet.
  Jag kollade play store och Storytel-appens senaste version är från 18 juli så den lär jag ha haft ett tag och jag har lyssnat igenom en hel annan ljudbok sedan dess, på samma enhet. Och aldrig haft sådant här problem någonsin med tidigare böcker. Rensade appens data, loggade in igen och laddade ner boken igen men samma problem.
  Man tycker det inte borde kunna vara själva bokens fel men det kanske är något nytt format Storytel kör med i bakgrunden eller vad som helst.
  Jag kan ju knappast ta och felsöka/verifiera genom att lyssna på någon annan ljudbok så här när jag är igång med höstsol så jag bara undrar om någon annan upplever problem?
  Man får vara väldigt vaksam så man märker när den hoppas över något. Sen så finns ju inte E-boksversionen i appen (som har väldigt dåligt stöd för sådant men skulle ju kunna kanske visa uppenbara felet). Konstigt ändå att de inte fått in den än, Storytel och Monolit är väl under samma fana?

  SvaraRadera
 11. Synd att uppläsaren inte jan militära begrepp. Som plutonschef istället för plutonchef. Och färdigblandad ammunition istället för färdigbandad...

  SvaraRadera