Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2017-08-22 12:41

Hela Gotland strömlöst

Ett strömavbrott har drabbat Gotland och hela ön är utan ström av okända anledningar. Sannolikt beror det på det pågående åskvädret.
Felsökning pågår enligt Gotland Energi AB och förväntad sluttid är 16:00.

Det intressanta är mångas reaktioner, då det nya säkerhetspolitiska läget gör att allt sådant här kan tas som krigsförberedelser.

Det är också intressant att det finns en single point of failure för Gotlands elförsörjning. I sig inget nytt, då hela ön har drabbats av strömavbrott förr.

Sannolika förklaringen är ett åskväder, vilket t ex var orsaken vid ett motsvarande strömavbrott förra året. Det pågår just nu ett omfattande åskväder över Gotland, så alla kan slappna av - orsaken är med all sannolikhet åska och inte något annat.

Jag kan direkt avfärda alla rykten om att strömavbrottet är en marknadsföringsaktivitet inför releasen av min nästa roman Höstsol på måndag. Likt "ryska påsken" samtidigt som Midsommargryning släpptes är det en ren slump och både jag och mitt förlag kan bestämt förneka all inblandning i detta.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Lars W har iakttagits aktivera statens väderpåverkande utrustning som är placerad på fastlandet, i riktning Gotland. Oavsett vad han säger så är detta ett marknadsföringsförsök för hans kommande bok Höstsol.


  Skämmes! Och tänk på barnen!

  SvaraRadera
 2. Något förvirrande att läsa nyheten på Hela Gotland om hur hela Gotland är strömlöst, Hela Gotland eller hela Gotland? Speciellt i rubriken, Hela Gotland Strömlöst.

  SvaraRadera
 3. Måndag gör mig förvirrad. Blir det inget boksläpp i 08 denna vecka. Stannar då några där till i usa. Eller är det tidsskillnaden som spökar.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 4. Den åtgärd jag skulle föredra för att öka leveranssäkerheten för gotländsk el är två stycken nya HVDC länkar. En till det svenska fastlandet och en till Litauen och de skall vara överdimensionerade för att till vardags underlätta elhandeln med Baltikum och göra dem mera oberoende av det ryska elnätet. Dvs mera konstruktiv utrikespolitik och klimatpolitik än en investering som bara är till för gutarna.

  Tänker man skymningsläge och krig räcker det inte med sådana investeringar utan då behövs det reservkraft och bränslelager.

  SvaraRadera
 5. http://www.svk.se/natutveckling/stamnatsprojekt/gotlandsforbindelsen/utredning/snabbstudie-om-gotlands-langsiktiga-elforsorjning/?_t_id=1B2M2Y8AsgTpgAmY7PhCfg%3D%3D&_t_q=anm%C3%A4lan+om+%C3%A4ndringar+i+elf%C3%B6rs%C3%B6rjningen&_t_tags=language%3Asv%2Csiteid%3A40c776fe-7e5c-4838-841c-63d91e5a03c9&_t_ip=66.249.66.219&_t_hit.id=SVK_WebUI_Models_Pages_FasbookPage/_6b148b0e-094a-4c22-9819-1ff6206654e6_sv&_t_hit.pos=25

  SvaraRadera