Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-08-27 17:34

Gästinlägg: Spelrecension Papers, please

"The October labor lottery is complete. Your name was pulled.For immediate placement, report to the Ministry ofAdmission at Grestin Border Checkpoint. An apartment will be provided for you and your family in East Grestin. Expect a Class-8 dwelling. Glory to Arstotzka."
Papers, Please är ett spel där du spelar som gränsvakt. Gränsen till Arstotzka, ditt stolta moderland, har äntligen öppnats, kön in är lång, och tidningarna blir galna, men det finns ett problem - alla besökare har inte sina papper.Du får fatta beslut, och de är många: Var strikt och släpp bara in de med rätt information, eller bryt protokollet och släpp in kvinnan som inte har ett pass, men har en sjukdom vars kur bara finns i Arstotzka? Arrestera den efterlysta barnmördaren, eller släpp in honom och låt en förälder hämnas? Var trogen mot ditt land, eller lyssna på männen i huvor, de som ger dig kryptiska koder och pengar till din svältande familj? Familjen höjer riskerna - vad händer om du gör ett misstag och inte har råd med medicin till din sjukliga son?

Inte bara måste du tänka igenom vad du ser som moraliskt, nej, regeringen lägger ofta till nya regler, eller fler papper, eller fler funktioner. Du måste göra allt för att skydda Arstotzka, världens bästa land - eller?

Papers, Please ordnar en perfekt atmosfär med nästan färglös pixelgrafik och ett enkelt-men-smittsamt soundtrack.

Själva spelet kanske inte är så actionpackat 94% av tiden, men det tar drygt fyra timmar innan spelet inte verkar lika underhållande längre. Det tar runt fem timmar att spela färdigt själva storyn, men om man inte hade den absolut perfekta rundan är det definitivt värt att spelas om så att man kan hitta det där sista utmärkelserna eller få ett nytt slut. Det finns tjugo slut.

Papers, Please är en upplevelse. Man kan spela det ensam eller med ett par vänner. Man kan spela färdigt under en dag eller då och då. Man kan tänka på parallellerna med andra länder och de hemliga budskapen, eller bara ha kul, men oavsett vad är det värt en genomspelning.

Papers, Please finns på Steam till både Mac och Windows.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

  1. Intressant, tack för en bra recension!

    SvaraRadera
  2. Papieren bitte!

    Jo spelindustrin(bortanför DICE, Warner Brothers och dylika) blir bara bättre(om vi bortser från Steam Memelight), sa Brandmannen som var Pyroman.

    SvaraRadera