Cornucopia?

Aktuellt

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK i...

2017-08-18 14:33

Fredagsmys: Unboxing Höstsol

Dags för lite härligt fredagsmys. Och vad kan vara mysigare än att ta emot den första leveransen av Höstsol direkt från tryckeriet i Riga?
Till en början kan jag inte annat än vara imponerad av DHL.
DHL FTW!

Böckerna lämnade tryckeriet i Riga igår klockan 17:18. 

Klockan 08:50 idag ringer budet från DHL för att kontrollera att jag är hemma och 09:01 lämnas böckerna av.

Då gick försändelsen ändå via Leipzig och Köpenhamn innan den ens nådde Göteborg. och handlade om en liten lastpall med böcker.

Försök er på det, PostNord!

För att spåra vad PostNord egentligen håller på med har jag beställt en uppkopplad GPS-tracker med lång batteritid, så jag ska kunna spåra lite testpaket (till en dyr researchpenning). Denna tracker har dock inte dykt upp, trots att det snart gått två månader. Den skickas ju med PostNord...
Pallen med böcker, avplastad.
Första tryckningen av Höstsol som inbunden bok är med blankt omslag och förhöjd titeltext. Boken är på 478 sidor, med kortare radavstånd och mindre text än Stjärnklartserien, för att hålla boken under 500 sidor (eller under 600 sidor). Antalet kapitel minns jag inte exakt, då de inte är numrerade, men det handlar om runt 170 - 180 kapitel om jag minns rätt. Det är min längsta roman än så länge, längre än Midvintermörker.

Höstsol släpps till allmänheten den 28:e augusti. Boken kommer då finnas som inbunden, e-bok för nedladdning och streaming samt ljudbok för nedladdning och streaming (som Storytel). Inläsare av ljudboken är Niklas Engdahl.

Boken går redan idag att förboka hos Adlibris eller bevaka hos Bokus.

Bokrelease med signering för allmänheten hålls 17:00 - 18:30 fredagen den 25:e augusti hos SF-Bokhandeln i Stockholm, och dagen därpå hos SF-bokhandeln i Göteborg klockan 13:00 - 15:00.

Det kommer även bli en signering i Skåne lördagen den 2:e september. Återkommer om exakta tider och platser, men det blir åtminstone Akademibokhandeln på Center Syd.

Om ni är otåliga inför Höstsol kan ni så länge avnjuta den helt fiktiva korta novellen Berget, som skildrar en helt fiktiv författares bokresearch i ett nytt säkerhetspolitiskt läge. Ni hittar olika sätt att ladda ner Berget här.

Han en fortsatt mysig fredag. Uppdatering kring auktionerna kommer i sedvanlig ordning lite senare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Kan nämna att ett paket från Danmark som jag väntade på tillslut kom fram. Det gjorde bara 9 resor över gränsen mellan Danmark och Sverige. Alla uppgifter inklusive mitt telefonnummer på paketet var korrekta med ett tillägg... Det stod "DK" före mitt svenska postnummer. I Danmark existerar endast 4-siffriga postnummer och i Sverige endast 5-siffriga. Dessa två bokstäver gjorde dock att automatsorteringen i Sverige trodde att paketet skulle till Danmark och sorteringen i Danmark visste att det skulle till Sverige. På den 9:e vändan så tog någon och strök över DK och för att vara extra säker skrev Sverige vid sidan av. Detta gjorde att paketet kom fram 1,5 månader efter att det skickats från Köpenhamn mot Kalmar med PostNord som ska vara samma bolag i bägge länderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beställde en grej i början av månaden. Status nu enligt trackern:

   2017-08-13 22:05 Destination Country, Item arrived to destination country.

   Idag är det det 08-18, 5 dagar sen den kom till Sverige (om den nu kommit till Sverige). Har dock inte fått någon info om att den kommit till min lokala tobaksaffär. Möjligen är den bortslarvad av Post Nord, alternativt processas hos tullen för tillägg av moms (trodde den skulle levereras från inom EU, men den ser ut att ha kommit från ett lager i Turkiet).

   En annan grej som jag beställde fick jag ingen info om, men efter två veckor gick jag med trackernumret till tobaksaffären, och där fanns paketet, Det var bara att det klickat någonstans så att jag inte meddelats (varken med SMS eller annat meddelande).

   Radera
 2. Leipzig är hela Tysklands - och hela Europas - nya nav för distribution och logistik-
  DHL ägs av Deutsche Post

  När det gäller transporter och logistik "österut" är tyskarna "outstanding"!
  ;-)

  SvaraRadera
 3. Kul! Ser fram emot att läsa den!
  170-180 kapitel?! Det blir väldigt korta kapitel!
  Och en undran: släpps till allmänheten 28 augusti, men boksignering i Stockholm 25 augusti och Göteborg 26 augusti. Hur går det ihop sig? Då är den ju redan släppt innan 28 augusti (men bara i två butiker?).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Från 1-10 sidor, typ. Delade upp ngt kapitel som låg på 20.

   Ja, kanske borde stå "släpps generellt". Begränsat släpp 25-26, säljer ofta slut.

   Radera
 4. Ser framemot denna bok. Hoppas jag hinner läsa den innan verkligheten kommer ikapp.
  Ang Postnord, http://www.expressen.se/dinapengar/postnord-tappade-bort-urna-med-kremerad-kvinna/

  SvaraRadera
 5. " Och vad kan vara mysigare än att ta emot den första leveransen av Höstsol direkt från tryckeriet i Riga?" Jag kan tänka mig en aktivtet som är mysigare.

  SvaraRadera
 6. Grattis! Hoppas den säljer riktigt bra!

  SvaraRadera
 7. Fick en pryl beställd från Amazon i USA två veckor tidigare än beräknat leveransdatum.
  USPS/Postnord

  SvaraRadera