Aktuellt

"Tag några öl innan du loggar in på börssidorna"

En god vän till mig tillika aktieräv berättade att vederbörande fått tipset att "ta några öl innan du loggar in på börssidorna". D...

2017-08-08 12:22

Förlåt mig - har betalat 20 000:- SEK i TV-avgift på 11 år

Jag vill härmed be om djupaste ursäkt. De senaste 11 åren har jag varit tvungen att betala 20 790:- (Tillägg: felräknat - det är mer) SEK i TV-avgift, och som laglydig medborgare har jag gjort detta trots att jag inte ens kan se på TV. Detta upphör förstås nu och jag skäms för att på detta vis - med hot om våldsmonopol och kronofogde - sponsrat svenska statens propagandakanal.

Som ekonomiskt ansvarsfull har jag förstås månadsutgifter lagrade i kalkylark tillbaka till 2003, men först sedan 2011 är det uppdelat på exakta icke ihopklumpade poster. Om man 2006 - 2011 antar att TV-avgiften var 170:- SEK har jag de senaste elva åren betalat 20 790:- SEK i den tvångsmässiga TV-avgiften.

Detta utan att ens kunna se på TV.

När jag renoverade huset 2006 togs TV-uttagen bort, även om antennen satt kvar på skorstenen. Jag har sedan dess inte sett på TV, men i hushållet har det för krisberedskapsbehov funnits en sk platt-TV. Det har varit tänkt att om den ekonomiska situationen blir för tuff, så skulle man kunna hålla sig vid liv genom att suga näring ur hörnet på TV:n. Tills det behovet uppstår har TV:n först använts för att titta på DVD-filmer och sedermera till nedladdad köpt film, samt sedan 2011 ibland Netflix och HBO, men också som extra datorskärm i vardagsrummet.

Jag har dock alltid betalat TV-avgiften på grund av hotet om kronofogde assisterat av statligt våldsmonopol. Rätt ofta har Radiotjänst dessutom hört av sig till mig då någon läsare varit snäll och rapporterat till dem att jag har TV. TV-avgiften har alltid redan varit betald, men Radiotjänst verkar alltså ha lite svårt att kontrollera att en så snällt anmäld person redan betalat. Men det värmer mitt hjärta att ni är så måna om mig att ni ständigt anmäler TV-innehav åt mig.

Men nu är det slut med detta. Nu åker den elva år gamla platt-TV:n ut och ersätts med en mottagarfri bildskärm. Detta kommer betala sig på något år och sedan kommer det om jag får förmånen att leva några decennium till handla om 100 000-talet sparade kronor om TV-licensen förblir kvar. 

Bildskärm kommer behöva bytas då och då oavsett licens eller ej och är egentligen inte en kostnad relaterad till TV-licensfrihet, utan vanligt slitage. Kanske kan den nya skärmen hålla 10+ år även den?

Jag vill be om djupaste ursäkt för att ha finansierat SVT på detta vis. Ja, jag är en ynklig stackare som fogat mig inför hotet om kronofogde och polis, rent av åtal. Ekonomiskt har det också varit uselt. Enbart sedan juli 2015 (senaste uppgraderingen av kalkylarkets funktionalitet) har jag betalat 5 024:- SEK för något jag inte använder.

Bloggen återkommer med fler inlägg i ämnet. Vill någon sponsor bistå kring tekniska lösningar går det bra att kontakta [email protected]. Vill någon ha en 11 år gammal platt-TV (tjock-TV med dagens standard) går det bra att höra av sig, annars får det bli blogginlägg om återvinning av en osäljbar bit elektronik (40 tum, inte ens 1080 raders HD, utan bara 768 rader, ingen inbyggd digitaldekoder, inga smarta funktioner, ingen nätverkskoppling).

Stiftelsen som äger SVT och SR har en politiskt tillsatt styrelse. Även om beslut om att sända Putinpropaganda, förföljelse av privatpersoner mm kanske tas på lägre nivå, så accepterar styrelsen detta genom att inte sparka VD och ledning för SVT. Styrelsen kan rent av uppmuntrat det hela. SVT har förvandlats till ren propaganda åt en Putinkramande vänsterregering, vilket är djupt beklagligt då vi framöver kunde behövt seriösa trovärdiga nyhetskällor om Sverige dras in i en konflikt i vårt närområde. SR och SVT går dessvärre inte att lita på längre - vid en konflikt kommer de antagligen låta angriparen komma till tals i riksomfattande sändningar.

Symboliskt ska TV-antennen nu monteras bort från hustaket. Ren lathet att det inte skett tidigare, och dess existens uppmanar bara till blixtnedslag, samt ökat vindtryck och med det slitage mot huset.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

83 kommentarer:

 1. Antar att du menar 1080 ovan, inte 1024, någon sådan standard tror jag inte funnits för TV.

  SvaraRadera
 2. Påminner mig om när jag råkade berätta för Radiotjänst att jag hade Internetanslutning till en dator med som var konstruerad för att INTE kunna ta emot TV (t.ex. inget ljudkort). Samma sak som om den var konstruerad för att kunna ta emot TV, tyckte de och började fakturera mig. Det tog ett tag, men när jag lagom samlat på mig ett antal screenshots som jag tyckte bevisade datorns oförmåga utöver tystnaden, kom så Luleå tingsrätts besked om att normala datorer inte omfattades av licenstvånget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då fick åtminstone jag tillbaka allt jag betalt in!

   Radera
  2. Jag ljög som en politiker i luren när rånartjänst i kiruna ringde

   Radera
 3. Du är förlåten, välkommen in i gänget!

  Kom ihåg att det aldrig är försent att rätta upp en dålig situation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. försökte google en licensfri tv förrut men hittade inget. vart finner man en sådan eller vad är lösningen?

   Radera
  2. Finns ju redan. Det kallas monitor. Går att köpa på elektronikkedjorna på internet i flera storlekar ända upp till 55tum.

   Radera
  3. Projektor kan med fördel användas.

   Radera
 4. Ha ha...
  Är det någon "frivillig" medarbetare från "Ministeriet för TV- och radiolicensuppbörd" som har "spionerat" på dig... ;-)

  SvaraRadera
 5. Ju fler som avstår från att betala avgiften, desto snabbare läggs avgiften om till att bli en skatt istället.

  Att göra ett dans och musiknummer av att nu slutar minsann jag betala in är bara fånigt.

  Betalar jag sjäv in då? Nej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja. Om man tvingas ta beslut (men först en ordentlig utredning, så det tar 3-5 år till beslut) om att pga allt färre licensbetalare skattefinansiera det hela så

   1) Ryker argumentet om "oberoende".
   2) EU:s upphandlingskrav gör att statligt finansierad TV måste upphandlas, så det är inte alls säkert att SVT får det uppdraget
   3) Det kan itne motiveras dagens utbud och antal kanaler om intresset är så lågt att det inte går att finansiera längre. Vi kanske får skattefinansierad TV, men förhoppningsvis bara en kanal. Det räcker för samhällsinformation.

   Radera
  2. 2) Bara att göra som man gjorde vid upphandlingen av Sjöfartsverkets helikoptrar. Skruva kravet till att matcha den (och en dast den) som man vill ska vinna upphandlingen.

   Radera
  3. Jepp, det är bra om ren skattefinansiering kommer närmare. Vi vill ju inte sluta i ett medielandskap som USA, som haft en mycket svag public service i många år.

   SR och SVT är viktiga faktorer för att hålla ihop Sverige. Vill man Sverige illa är det effektivt att ge sig på public service.

   Radera
  4. Iblandekonomi, bara fr att en marxistisk tidskrift skriver att 59% av Trumps väljare enbart har Foxnews som informationskälla betyder det inte att det är sant. Man måste vara rätt indoktrinerad för att anse att Mello och Allsång på Skansen är helt nödvändiga för att förstå omvärlden på ett upplyst sätt.

   Radera
  5. @Kingedward24
   Knappast bara Fox, även Breitbart :-) Många Amerikaner tycker att Fox är för main-stream.

   Poängen är att amerikansk kabel-TV är löjligt politiskt polariserad, även CNN. Det är så det blivit. SVT och övriga svenska nyhetskanaler står betydligt närmare varandra (obskyra oseriösa kanaler undantagna).

   Radera
  6. SvT är världsunikt bra public service.

   Problemet är att de likt förbaskat är extremt partiska, inte minst politiskt. Men alla andra alternativ är på en helt annan nivå. Så folk kan utan problem böla om att SvT är partiskt planekonomiskt skräp utskitet av någon som sitter mitt i en åsiktskorridor, och det är svårt att argumentera mot eftersom påståendet är relativt korrekt.

   Men det är att missa att SvT är världsunikt bra public service. Och jag är rätt säker på att det är direkt felaktigt att kritisera världens bästa produkt för att den är så dålig på just det den är världsbäst på.

   Radera
  7. Och innan någon hinner onelina: ja, minst dålig och bäst är samma sak.

   Radera
  8. Jag hoppas att SVT läggs ner helt eller möjligtvis bara finns kvar som någon form av kris informations källa.

   Många med mig är trötta på att bli matade med massa propagandan från vänsterpacket som arbetar där.

   Radera
  9. Linus: Jag har en del talanger som jag och endast jag är världsbäst på. Det innebär inte att jag förtjänar något, särskilt inte genom att tvinga andra att utstå det.

   Radera
  10. För det första har du missförstått situationen här så fullständigt att jag faktiskt inte har någon aning om hur man börjar förklara detta.

   Men även bortsett från det får du gärna nämna en talang du är världsbäst på. Saker som "heter Anders Karlsson och har tre myggbett på vänster lilltå" är inte en talang.

   Radera
  11. Nä koda skiten och sedan kan ni som gillar att få vänsterpropaganda nedkörd i halsen betala för nöjet och alla andra slipper.

   Radera
 6. Bra gjort!
  Att rösta med plånboken är väldigt effektivt mot socialister. Se bara på Venezuela.
  Maduro och SVT's anställda har mycket gemensamt i världssyn.

  SvaraRadera
 7. Förslag på bildskärm? Möjligt koppla liten HTPC till för Netflix, HBO med mera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är också intresserad av tips, +46".

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. En sån här kanske?

   https://www.komplett.se/product/900203/datorutrustning/kringutrustning/bildskarm/public-display/samsung-55-4k-led-public-display-qm55f#

   Finns massor att välja mellan.

   https://www.komplett.se/category/10392/datorutrustning/kringutrustning/bildskarm?subcategory=12428_Public%20Display

   Radera
  4. Jag köpte en 43-tums bildskärm till min dator. Den är på gränsen till för stor, men den är rätt prisvärd:
   https://www.komplett.se/category/10392/datorutrustning/kringutrustning/bildskarm?subcategory=12428_Public%20Display

   Tyvärr så blir skärmarna dyrare när tillverkarna plockar bort funktionalitet (tevemottagare, fjärrkontroll, smarttv-funktionalitet, mm).

   Radera
  5. En projektor är också ett bra alternativ

   Radera
 8. Så Rånartjänst trakasserar även de som betalar avgiften? Där föll helt klart det sista argumentet för att betala!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har verkligen anammat bluffakturerarnas metoder helhjärtat, visar på hur samhällsviktig den här myndigheten är.

   Radera
 9. Minns när Radiotjänst ville tvinga min sambo att betala TV-licens för MIN TV - som jag redan betalade licens på. Ser de inte i sitt system att det redan finns en licensbetalare på adressen?

  SvaraRadera
 10. www.bjussa.se

  Fungerar utmärkt för att ge bort saker gratis mot avhämtning.

  SvaraRadera
 11. SVT/SR behöver se över sin affärsmodell. Det blir allt färre som har någon nytta av eller använder mottagardelen i TVn. Snarare går det via strömmande media över nätet, exempelvis äppel-TV där alla vanliga programpaketleverantörer har appar. Att betala licens för att inneha en gammaldags mottagare är rätt otidsenligt och inte längre relevant. Om de anser att tjänsten är viktig för rikets säkerhet bör den skattefinansieras, annars bör de använda samma frivilliga betalmodell (betala om du vill se) som övriga innehållsleverantörer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har exempelvis de senaste 15 åren aldrig gjort en kanalsökning med TVns inbyggda mottagare. Så TVns inbyggda mottagare är helt irrelevant för mig. Den råkar bara hänga med på köpet. Förmodligen kommer det snart "TV" utan TV-mottagare, men med bibehållen bildförbätttringsfunktionalitet och sånt.

   Radera
 12. Det sjuka är att en gammal analog tv också är avgiftspliktig även fast det inte finns några analoga sändningar. Jag tror lagen är skriven runt 1989.

  SvaraRadera
 13. RT (tolka den akronymen som ni vill) ringde för ett tag sedan eftersom de fått besked från en elektronikmånglare att jag införskaffat en tv. Men den hade jag ju givetvis gett bort...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför anger man påhittat namn och adress när man köper en TV, eller köper från vettig butik som inte skickar in kopia på köpet till rånartjänst.

   Radera
 14. Lite överdrivet.
  Har sett en del av dessa filmer, och visserligen gör Oliver skäl för efternamnet på minst två olika och förmodligen oönskade sätt, men som propaganda är de ganska meningslösa alster. Oliver Stone driver sin egen politiska linje. Budskapet skulle vara ungefär detsamma oavsett om Putin var med eller inte eftersom frågorna är av typen "i väst är det du som är skurken" och "visste du att amerikanerna inte ens vet att Ukraina har en nazistregim?".
  Däremot kommer säkerligen Stone att få nya fans på kultursidorna, han är en lite mindre verklighetsorienterad version av Göran Greider ungefär, kryddad med Jan Myrdals historieuppfattning om Förenta Staternas förenade ondska och skuld till exakt allt ont som har hänt sedan 1917.

  SvaraRadera
 15. Friska och välmående människor som tjuv-anmäler tv-innehav på någon annan... Kan vara det vekaste jag hört.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad säger att de är friska och välmående. Många konspirationsnötter och nättroll har i själva verket olika sjukdomstillstånd. Att en del av dem är "periodare" här på bloggen kan bero på att de antingen slarvar med medicinerna eller är ute igen från slutenvården.

   Jag har träffat en del av dessa i verkligheten, och de är uppenbarligen inte friska och välmående. Däremot kan de fortfarande vara tillräckligt fungerande för att inte behöva slutenvård.

   Men nej, mår man bra anmäler man inte Tv-innehav på någon annan. Svårare än så är det inte.

   Radera
  2. Man ska dock ha respekt för att detta ofta är människor som alltså mår dåligt och har problem. Det är synd om dem, men ofta får de till slut behandling igen, eller börjar ta utskrivna mediciner.

   Att de kanske måste utåtagera på nätet får man ta som profylax, det kunde vara värre för dem och deras anhöriga utan en ventil.

   Radera
  3. Mycket otrevligt att behöva stöta på dessa typer i verkligheten, usch.

   Och visst, Stalkers mår inte bra.

   Radera
  4. Alltså, en del har drogproblem, främst alkohol. Det kan i sin tur bero på olika saker. Behöver ju inte vara mentalsjukdom per se, utan det kan t ex handla om att de blivit utsatta för traumatiserande "upplevelser" som barn. Det är dock lite trist att bli ett föremål för deras sätt att utåtagera sin inre smärta.

   Men som sagt, de mår inte bra.

   Radera
  5. Det kan nog vara så enkelt att de har drabbats av den fruktansvärt elakartade sjukdomen avundsjuka. Det går ju bra för dig Lars. Populär blogg och böcker och ett skarpt intellekt. Klart tillräckligt för vissa att smittas.
   Ofta en parasit som drabbar hjärnan. Ofta på ännu större parasiter.

   Radera
 16. Skäms du borde gjort det för längesen. haha

  SvaraRadera
 17. Någon som kan förklara det gamla standardskämtet "suga näring ur ena hörnet på platt-tv:n"? Lars använder det i tid och otid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det är en subtil kritik av KPI-begreppet.

   Radera
  2. KPI hålls ner pga att hemelektronik blir billigare. Därmed ska inte t ex fattigpensionärer uppleva att maten blivit dyrare, för om de köper en 50 tums platt-TV har den blivit billigare. Så då kan de suga näringen ur TV:ns hörn istället för att äta mat som de inte har råd med.

   Ja, det är kritik av KPI.

   Radera
  3. Det värsta är att det antingen är överflöd eller bara ger professionellt värde. En liten apparat med svartvit skärm på 2 tum kan vara viktig för nyheter och dylikt, sedan finns ett rätt kraftigt ökande allmänt värde upp tills nivån där du klart och tydligt ser och hör vad som händer på en film. Vilket händer rätt tidigt.

   UHD på 60 tum är däremot något sinnet snabbt anpassar sig till; det långsiktiga vardagliga maginalvärdet mellan en ful 30-tum och en läcker 60-tum är oerhört litet. Professionellt kan det däremot ha ett stort produktivitetsvärde men dyra skärmar, exempelvis i mitt jobb för att skapa saker men även för jobb där det är viktigt att studera detaljer i något skapat.

   Men vardagligt existerar alltså inte ens skillnaden på en lista över behov - oavsett hur lång listan är - varför välståndsmätning i form av billigare nöjes-apparater per tum visningsyta är en helt fenomenal brainfart.

   Radera
  4. Åhå. Ja det klart. Det här gäller massor av konsumtionsprodukter... jag tänker på bilar tex. Ta en tur i en gammal opel omega, volvo 940 eller citroën cx från tidigt 90-tal - är det fungerande ac så är det precis noll som skiljer i praktikalitet och komfort mellan dessa och moderna plåtlådor. Det var bättre bilar på många sätt. Och billigare både i inköp och drift.

   Radera
  5. Bilarna från 90-talet har ju dessutom en massa funktioner som de nya inte har, som rost, stridsvaknskaross, ,växthusgasbefrämjande bränsleåtgång och noll andrahandsvärde.

   Radera
  6. Sen var BMW 318 den sista bilen som var kul att köra också, inte att förglömma.

   Radera
 18. Förlåt mig-temat är ju bra och rätt applicerbart på Svt. Jag menar, de har ju lite mer att skämmas för än de flesta av oss. Att låta en depressiv clown och en ännu mer deprimerad norrlänning göra barn-TV är kanske diskutabelt ur folkhälsosynpunkt. Förlåt dem, de förstår inte vad de gör.

  Tycker även det är på sin plats att be om förlåtelse för AF, Tomas Ledin och den verkligen jättetrevliga Centralstationen i Stockholm. Man borde stänga den för kvinnor och barn, den håller ju på att bli totalt förslummad, eller så har jag otur när jag passerar.

  SvaraRadera
 19. Hjälpte min 80 år gamla pappa med att införskaffa ny TV nyligen. Jag vill att han kör bil så lite som möjligt så jag fixade inköptet. För att slippa tjafs i samband med att jag sannolikt hade anmälts till RT så valde jag att betala kontant.

  SvaraRadera
 20. Jag är själv inne på något motsvarigt denna: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3635998

  Det kan du lägga licens-pengarna på, med uppgradering kanske var 6-7 år. Ger ro till kvällsmackan och kommer kapa de högsta frekvenserna i gubbgnälligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För gaming ja, för att titta på Netflix nej.

   Radera
 21. Efter drygt två år utan att kunna se på TV (ingen antenn på nya huset) kastade vi ut burken och avanmälde innehav. Det var hösten 2005. Aldrig ångrat det beslutet, i synnerhet inte efter att man sett lite av dagens TV-utbud hemma hos släkt och vänner. Det är som med kvällstidningar, man tror inte att kvalitén kan sjunka mer. Men det kan den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du helt klart inte sett amerikansk TV eller italiensk eller rumänsk. Kvinnliga väderhallåor (dvs motsvarigheten till de som påstås vara meteorologer på SVT) som presenterar vädret topless eller "slarvigt klädda". Vad gäller mera normalt utbud så är det ungefär lika patetiskt ointellektuellt vare sig du tittar på FoxNews, CNN eller MSNBC (några propagandafria öar finns ju så klart när det gäller frågor som vare sig politiker eller storbolagen är intresserade av)

   Radera
  2. I Rumänien finns åtminstone en "gubbe" som presenterar vädret på ett livfullt sätt. Det finns dock kommersiella skitkanaler som praktiskt taget enbart försöker hitta de köttslamsigaste delarna av bilolyckor osv. Drar väl publik?

   Alla (?) kanaler har reklam, även statliga TVR1, TVR2.

   Radera
  3. Mycket av utbudet är "onödigt". Exempelvis väder och nyheter finns ju på nätet. Däremot kan det vara intressant att se vissa typer av intervjuer, diskussioner, dokumentärer och vetenskapsprogram. Och förstås de som gillar sport behöver nog en TV.

   Radera
 22. Gött, måste innebära att jag själv säkert sparat minst 50 papp på att aldrig ha sponsrat Svensk Vänster Television.

  SvaraRadera
 23. Grattis till ett bra beslut!

  Jag visste att du inte sett på TV på länge men trodde verkligen inte att du fortfarande betalade licens.

  Jag har uppmuntrat 2 av mina vänner att säga upp sina abonnemang, hur lätt som helst att motivera dem.

  Det viktigaste är att SVT inte har ditt telefonnummer för då kommer de att ringa stup i ett och fråga om du fortfarande inte har någon TV mottagare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rånartjänst Kiruna är dock lömska människor. Under min tid som student,med oregistrerat kontantkort, så ringde dom min syster istället. Min syster förstod dock ganska snabbt att det inte var nån gammal kompis till mig, varvid idioten erkänn de att han ringde från Rånartjänst Kiruna..

   Radera
  2. En kvinna ringde min kompis och presenterade sig bara med ett förnamn och en fråga: Vad gör du ikväll? Han svarade: Inget särskilt ligger i soffan och zappar på TV´n. Hon svarade: Så bra, jag ringer från Radiotjänst..

   Radera
 24. Tekniken finns redan att streama helt synkroniserad video istället för att ha TV-mottagare. https://www.youtube.com/watch?v=1v8rIFWLFKg&t=38s

  SvaraRadera
 25. Tekniken finns redan att streama helt synkroniserad video istället för att ha TV-mottagare. https://www.youtube.com/watch?v=1v8rIFWLFKg&t=38s

  SvaraRadera
 26. Varför får man inte längre betygssätta inläggen? Hade fått en femma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det går alldeles utmärkt? Är du kanske inne på mobilsajten? Prova http://cornucopia.cornubot.se/2017/08/forlat-mig-har-betalat-20-000-sek-i-tv.html eller klicka på "visa webversion" om inte det hjälper.

   Sjutton femmor just nu.

   Radera
  2. Okej, surfar med mobil. Går tyvärr inte att ge femmor i webbversionen heller, de rutorna hamnar utanför så de syns ej.

   Radera
 27. Jag kastade ut min TV och sa upp licensen när jag läst det här: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1481143-forhor-pa-polisen-imorgon-tv-licens-edit-aven-dragen-till-tingsratten-i-september?p=1

  tldr: indrivarna har provision på hur många svensson de kan skriva upp, även om det är felaktigt tjänar dom mer pengar. Så i det här fallet har tjänstemannen uppenbarligen felaktigt dragit någon till tinget för att öka sin provision, snacka om att förstöra skattepengar.

  SvaraRadera
 28. Lämna in tv:n till en eletronikreparatör och be dem göra hf-delen i tv:n obrukbar, tex genom att plocka bort vissa komponenter eller antennkontakten. Be dem skriva ett intyg på vad som är gjort och knackar rtjänst på så visar du dem bara intyget. Du kan inte bli betalningsskyldig om tv:n saknar mottagare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju rimligt det du skriver, men frågan är om det stämmer ...

   https://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Vanliga-fragor-och-svar/Maste-jag-betala-radio--och-tv-avgift-for-en-trasig-tv-mottagare/

   Radera
 29. Borde gå att avlägsna mottagaren i vilken tv som helst (Det är bara ett litet kretskort) och skicka in som bevis till radiotjänst tillsammans med ett gäng fotografier när ingreppet gjordes...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu spelar det ingen roll. Även utan mottagaren måste du som privatperson betala om syftet ifrån början var att produkten skulle fungera som TV.

   Radera
 30. Jag avstod från att betala licens när jag vart student, hade visserligen en TV men använde den bara till att spela tv-spel. Att inte betala var enkelt - jag svarade aldrig när de ringde och öppnade aldrig dörren när de gjorde hembesök. En gång råkade jag öppna dörren, då svarade jag bara väldigt trevligt att visst har jag tv, har precis köpt den faktiskt, vad bra att du kom! Sen mailade jag Radiotjänsts kundtjänst samma eftermiddag att tv:n nu var avskild från bostaden och förvarades i förråd på grund av anledningar och mitt innehav avregistrerades utan några problem.

  Eftersom jag nu är en vuxen man med fast inkomst betalar jag min tv-licens. Skulle dock kunna tänka mig att köpa en skärm istället för tv nästa gång för att slippa licensen.

  SvaraRadera
 31. Jag har aldrig betalt TV-licens och det är jag stolt över. Det är inte av ekonomiska skäl för jag har mycket väl råd att betala men jag vägrar att betala för min egen indoktrinering. Den dagen SvT blir opartisk i sin nyhetsförmedling kanske jag ändrar mig men det ser jag inga tecken på än så länge. Och att hantera Rånartjänst när de ringer är inget problem - man ljuger dem bara rakt upp i ansiktet. De vet att jag ljuger och jag vet att de vet men de kan inte göra ett skit åt det vilket känns extra skönt - det är inte alltid svenska myndigheters oförmåga är en nackdel för medborgarna.

  SvaraRadera
 32. Grattis! Är du medlem i kyrkan och betalar dina procent till dom utsugarna också? Ser fram mot ett utträde och en ny härlig text isf ;)

  SvaraRadera
 33. Förstår inte denna seglivade uppfattning kring att SVT har "kvalitetsprogram" som är bättre än public service i andra länder.
  Enligt min egen erfarenhet som regelbundet tittar på public service i olika europeiska länder så är det precis tvärtom.
  Nyhetsrapportering, väderlekstjänst, sport, debattprogram mm är generellt sett sämre i Sverige.
  Menar ni andra månne barnprogrammen? Där satsar visserligen Sverige mer än andra länder men det är samtidigt politiska propagandakanaler s.k. folkuppfostran precis som i det gamla kommunistblocket.

  SvaraRadera
 34. Ser fram emot att höra vilken produkt du väljer o vilken ROI den ger. Har själv, senaste veckorna, funderat mycket på att kasta ut tv:n o ersätta med skärm. Har dock inte orkat bottna det tekniska vid val av produkt. Lutar åt en Swedx för mig men skulle helst vilja ha något likt en Vizio P-serie (verkar enbart säljas i USA tyvärr).

  SvaraRadera