Cornucopia?

Aktuellt

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam. Revoluts förpackning för deras premium metallkort. Jag ha...

2017-07-26 14:39

SVT-källa: Chans att hela regeringen avgår redan idag

En källa uppger till SVT att det finns en chans att Stefan Löfven upplöser hela regeringen och alltså avgår redan idag.

"Ja, det finns absolut en potentiell risk att statsminister Stefan Löfven meddelar sin avgång, säger en källa till SVT Nyheter.Enligt SVT Nyheters källor räknade regeringen inte med att den borgerliga Alliansen skulle gå ut så hårt och kräva misstroende gentemot tre av regeringens ministrar. Man räknade i stället med att Alliansen skulle rikta misstroende mot en, eller högst två, ministrar och inkalla riksdagens konstitutionsutskott för en snabbgranskning."
Diskutera dryckesval i små grupper.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. Kaffe med fika. Då kan man diskutera. Känns passande till detta.

  SvaraRadera
 2. Borde man inte passat på att rikta mot Alice Bah Kunhke på en gång? Se till att dra in MP i röran?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tråkiga för sossarna är att det är områden där man inte har någon miljöpartistisk låtsasminister som.man kan offra.

   Kunhke är inom ett område där det inte finns någon sosse. Bör tolkas som att SM tycker det är ett låtsas område som man inte behöver ha kontroll över...

   Radera
 3. Taktisk miss av alliansen att ta med Hultqvist i misstroendevotumet. Nu ger man Löfven möjligheten att med hundögon konstatera att alliansen inte ger honom något annat val än att avgå. Troligtvis utan att utlysa extraval. Konsekvensen blir att talmannen återigen kommer ge Löfven i uppdrag att bilda regering, vilket han misslyckas med om inte alliansen lägger sig platt. Följden blir att AKB får uppdraget med följden att L och C tvingas bekänna färg inför att regera med stöd av SD. När de gör det så förlorar de i samma ögonblick alla de väljare som tror på deras omöjliga floskler om öppna gränser. Med förutsägbara resultat vid det riktiga valet nästa höst.

  Om alliansen istället hade riktat misstroendevotumet mot enbart Johansson och Ygeman, och undantagit Hultqvist med Sveriges bästa för ögonen, så hade de visat ansvar på riktigt, och inte gett Löfven något utrymme att slingra sig ur detta.

  Förbluffande hur inkompetenta Alliansen är när det kommer till strategi och spelteori.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din, och många andras, roll i denna spelteori är aktörerna med ofullständig information.

   Radera
  2. Det förutsägbara resultatet är att nästa riksdag består tre block med ca 40-40-20 % av ledamöterna. Om kd, mp och fi ramlar ur/kommer in spelar egentligen inte så stor roll, för inget block kommer i närheten av egen majoritet oavsett. Det viktiga är att både sossarna och alliansen så sakteliga börjar inse att 43% inte är en majoritet, även om man skriker fascist-rasist-nazist så man blir jihadist-grön i ansiktet.

   Radera
  3. Björn: de senaste åren så har det politiska spelet helt dominerats av den information och de frågor som tagits upp i media, och de ställningstaganden som mediala påverkare tagit. Mitt informationsunderläge borde därför vara ganska begränsat. Men självklart så finns möjligheten att Alliansen har vetskap som fakta de dels tror kommer komma ut till allmänheten, och dels ytterligare visar att Hultqvist handlat fel. Isåfall så är det självklart strategiskt rätt agerat.

   Men med utgångspunkt i hur det begav sig senast alliansen möjliggjorde hot om ett extraval, med följden att de själva fick ingå den förödande decemberöverenskommelsen, så är jag ganska säker på att de inte har sådan information. Ett sådant lyft i kompetens är helt enkelt osannolikt.

   Däremot så välkomnar jag att både Alliansen och de rödgröna visar upp sin totala avsaknad av insikt i vad landet behöver. Det bör få fler att få upp ögonen för Medborgerlig Samling!

   Radera
  4. Thomas Larsson: Naturligtvis är det så som Du säger att sedan viss tid tillbaka 40-40-20 eller något liknande numera är att betrakta som normaltillstånd i Sveriges Riksdag ... samt att 43% inte är majoritet.
   Dessa faktiska omständigheter förändrar inte på något sätt det faktum att det finns ett parti i Riksdagen som har just det ursprung som Du nämner ... och som inte gjort så där väldigt uppseendeväcknde mycket för att sudda ut det ... samt att just en mycket stor del det partiets supportrar i internetsfären är ytterligare ett belägg för att så är fallet.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Kan man tolka det som att Svt tycker det vore positivt om regeringen avgick? Tänkte på ordvalet chans och inte risk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Chans" är Cornys ordval. I artikeln han länkar använder de ordet "risk".

   Radera
  2. Studio ett i radion intervjuar folks åsikter på gatan i illröda Skellefteå.
   SR/SVT är vänstersvängens vänner. Utgå från det.

   Radera