Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2017-07-20 18:57

Sommarens varmaste dag - börsen lägsta på nästan tre månader

I dag har det varit sommarens varmaste dag, åtminstone här på västkusten, och jag har varit ute och seglat med båten. Kort sagt blir jag lite oinspirerad att komma på något att skriva om, så istället kan man konstatera att på ungefär en vecka har Stockholmsbörsen (OMXS30) fallit tillbaka till sin lägsta indexnivå sedan tidigt i maj. 
Min börsdatauppdatering till ProTA fungerar inte, så istället får ni en temperaturgraf med högsta och lägsta
temperaturer per dygn i år.
När det väl går ner på börsen kan det gå relativt fort. Nu är förstås börsen fortfarande på plus i år, men bolagens rapporter lämnar uppenbarligen en del att önska.

Eller så är det vädret och handlarna blir lika oinspirerade som mig, och tar kanske faktiskt semester, vilket gör att färre finns där och fångar upp när kurserna faller?

Det är det där med sälj till sillen och köp till kräftorna. Eller är det köp till sillen och sälj till kräftorna? Än så länge ingen bra strategi det senare, men så finns det en massa ritualer på börsen som egentligen bara är talesätt och bara gäller till de inte gäller längre.


Nu verkar inte frånvaron av blogginlägg ha lett till någon större saknad, så förhoppningsvis var även ni, kära läsare, ute i det fina vädret.

Nu drar en regnfront in från sydöst och upp mot Göteborgsområdet. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Och nu visade det sig att Ryssland via Serbien släpptes in på SGCI och polisens spaningsregister, hur fel kan det egentligen bli.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/dn-avslojar-polisens-hemliga-register-lag-oppna-for-obehoriga/

  SvaraRadera
 2. Seglat med båten? Inressant för oss båtnördar. Berätta mer!

  SvaraRadera
 3. Att ha en segelbåt, eller att "investera" i en dylik måste nog vara det absolut sämsta man kan göra!

  OM man kan använda flytetyget två veckor per år så skall man vara lycklig! OCH om dessa två veckor sammanfaller med två veckor med sol och värmed så får man vara ännu lyckligare!

  Nej, bättre då att investera pengarna i en sommarstuga nära både vinter- och sommaraktiviteter som exv. skidor och sjö/vatten. Då kan uthyrning ge pengar till både drifts- och räntekostnader samt även ett (mindre) överskott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste inte köpa båt bara för man har båtintresse. Går alldeles utmärkt att hyra.

   Radera
  2. Absolut !
   Annars kan man ju satsa på en lite större "båt" som man kan flytta mellan kontinenterna... ;-)

   http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/prisbel%C3%B6nt-amerikan-med-lyxyatch-i-v%C3%A4stsverige-1.4462395

   Radera
  3. @Bengt: Zombier kan inte simma. ☺

   Radera
 4. Rätt gött när man har cash över att kunna vaska dem på detta sätt utöver fjällstugan och lägenheten i Antibes. Känns helt rätt... Investerar gör vi på smartare sätt!

  SvaraRadera
 5. Funderat på båtinköp ett tag.
  Väntar tills eldriven jetmotorbåt finns tillgänglig.

  Det ser ut att ungefärligen sammanfalla med tillräckligt stort ekonomiskt överskott för att slöseriet ska vara acceptabelt.

  SvaraRadera
 6. OT : Lite förvånande att du inte bloggar om it-läckan. Bl.a ska adresserna till viktiga nyckelpersoner läckt ut, t.ex var stridspiloterna bor o.s.v. Det kan vara bra att känna till för en ev angripare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snälla någon. Jag har bloggat massor om det. Det var rent av den här bloggen som var först med att Ågren hade fått sparken.

   http://cornucopia.cornubot.se/2017/01/flash-transportstyrelsens.html

   När vanliga media väl skriver om ngt så måste inte jag göra det.

   Radera