Cornucopia?

Aktuellt

Friggebod, Attefallshus, Bolundare och nu Bohlinare

En ovanlig frihet i Sverige är möjligheten att uppföra mindre komplementbyggnader utan bygglov. De har fått sina namn efter de drivande poli...

2017-07-19 13:59

Rosa Parks vänder sig i graven

Diskrimineringsombudsmannen (DO) har kommit fram till att det inte var diskriminering när en muslimsk friskola segregerade flickor och pojkar på en buss. För knappt 62 år sedan vägrade Rosa Parks ge sin plats på bussen åt en vit man, vilket var en avgörande punkt i kampen mot diskriminering och segregation i den amerikanska södern. Man kan bara undra vad hon skulle tycka om svenska DO?
Rosa Parks greps för att inte gett plats åt en vit man. Här tas hennes fingeravtryck.
DO går alltså på skolans linje rakt av och anser därmed inte att det är diskriminerande att dela upp flickor och pojkar på en buss, och tvinga flickorna att sitta längst bak i bussen.
"Utifrån vad skolan har svarat att de har gjort i det specifika fallet kan vi inte säga att det är en överträdelse av diskrimineringslagen."
Fast det är klart. De coolaste sitter ju längst bak...

Så 62 års kamp mot diskriminering och segregation, sedan Rosa Parks vägrade ge sin plats åt en vit man, har kastats ut genom fönstret av DO. Flickor längst bak i bussen, pojkar längst fram. Helt okej i Sverige 2017.

Man kan förmoda att om det inte är diskriminering att tvinga flickor att sitta längst bak i bussen, så är det väl inte diskriminering att tvinga kvinnor att sitta utanför styrelserummen heller? Eller tvinga dem att stå kvar i köket?

DO:s arbete verkar alltså bestå i att lyssna på den anklagade och nöja sig med vederbörandes förklaringar. Har man frågat flickorna hur det känns att tvingas sitta längst bak i bussen?

Kön är specifikt angivet som en av grunderna för diskriminering enligt svensk lag. Men DO säger nu att kön inte längre är en faktor för diskriminering, utan det är fritt fram att särbehandla olika kön negativt. Då vet vi det.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

52 kommentarer:

 1. Pk-genus-feministerna får blunda allt hårdare...

  Men med kvinnor längst bak i publiken på konserter så slipper de ordna mansfria festivaler! >:-)

  SvaraRadera
 2. Hur är det att särbehandla någon negativt genom att segregera? Värderas platserna bak i bussen lägre än dom fram?

  SvaraRadera
 3. Är det diskriminerande att ha kvinnliga och manliga toaletter och omklädningsrum och i så fall vilka diskrimineras, kvinnor eller män?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För inte allt för länge sedan var förstanyheten (OBS! Förstanyheten) på EKO:t att HBTQ-personer kände sig kränkta för att det inte fanns HBTQ-toaletter tillgängliga i Sverige.

   Radera
  2. Givetvis inte.. sålänge de håller likvärdig standard. Vi har också aspekten med vissa biologiska drifter som gör det vettigt att ibland faktiskt separera könen. Och det kan vara rätt skönt inte bara för kvinnor men även för män. Att segregera på bussen är ju dock ren bullshit.

   Radera
 4. Vi måste alla böja oss för vår "nya religion"...
  Och det är inte "hitte-på-vetenskapen" genusvetenskap jag primärt tänker på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är din, och dina multipla personligheters, ensak vilken religion ni "måste" "böja" er för...

   Radera
 5. Lagar hanteras numera helt godtyckligt i detta land. Inte bara domar utan även påföljder. Har vi en kris i Polisen är den ännu större bland åklagare och domare.Men där är det inte lönen som är problemet.

  SvaraRadera
 6. Sweet gesus. DO är verkligen irrelevant, precis som all annan postmodernistisk skit som hittas på nu.

  Diskriminering skall bekämpas men när de precis sagt att könsuppdelad idrott inte är okej (hallååå, någon som inte haft det här) men att dela upp barnen på kön i bussen är det vad är nästa steg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ge olika löner,förutsättningar och hjälp för nya och gamla svenskar beroende var man kommer ifrån...?

   Radera
 7. Det är lite svårt att hänga med... om det nu inte ska finnas kön längre utan alla är hen och har lika värde. Hur kan det då finnas könsdiskriminering? Om vi har en hen med penis som känner sig som en kvinna och vill vara det, i vilket läge kan hen bli könsdiskriminerad?

  SvaraRadera
 8. Religionen islam står högre än könet kvinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korrekt. Den står även högre än könet man.

   Radera
  2. الله أكبر

   Den står uppenbarligen högre än varhelst du har att komma med, eller iaf deras låtsaskompis gör det...

   Radera
 9. DO är en av de skitmyndigheter, som kan läggas ner omgående.
  Låt alla kränkta gå genom vanliga domstolar i stället.
  Där kan även staten dra sina fall om diskriminering.
  Låt det drivas som civilmål, där det inte klart och tydligt framgår att ett brott begåtts. Då får det bli vanlig gång via åklagare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Så finns det grupper som beter sig som skit för att provoceras ATT INTE bli insläppta på en krog t.ex. med baktanke att stämma krogen hos DO.
   I vissa fall är detta satt i system.

   Radera
  2. Man hade ju en ko-ko kärring - Katri Linna - som DO för några år sedan. Hon/hen fick avgå och omplaceras efter en rad stolligheter. Håller med - ta bort hela institutionen!

   Radera
  3. För tydlighetens skull så avgörs sådana här mål i tingsrätten och ingen annanstans. DO är alltså inte domare utan part i målet.

   Man kan förvisso tänkas att vissa kan behöva stöd i en rättsprocess som de annars inte kan få, men det gäller ju INTE bara ifall frågan gäller diskriminering.

   I vissa fall kanske man inte skall få stöd, som t.ex. när man sätter det i system att bete sig så man blir diskriminerad (någon gör åtskillnad mellan rövhål och de som har allmänt hurra).

   Radera
 10. Ja, Det här är verkligen rätt märkligt. Särskilt som det inte iaf hos SVT ges några närmare förklaringar till varför just uppdelningen idag inte är diskriminerande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därfär att SVT har punka på vänster framdäck och drar kraftigt åt det hållet.

   Radera
 11. Jag är en helt vanlig svensk farsa med två döttrar och jag blir mer och mer fundersam på vart vi är på väg. Snart går man väl i demonstrationståg eller nåt. :-/

  SvaraRadera
 12. Islamiseringen rullar på, En del svenskarna vill utplåna sin kultur och bakgrund och gemene man viker sig för alla in vällande kulturer och deras krav på hur vi skall anpassa oss till dem. Svenskarna det sovande folket…

  Som tur är börjar en del vakna upp och inse vad som håller på att hända med Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vaddå allt är väl typ 100% segregerat så inget blandas väl?

   Är det nån här som ens pratat med nån från Somalia?

   Radera
  2. Könsdiskrimineringen har pågått långt längre än sen "islamiseringen".

   I högstadiet ville jag duscha med tjejerna efter gympan men det fick jag inte! DISKRIMINERING!!!!!! ALLT ÄR KRISTENDOMENS FEL!

   Radera
  3. Herr Muffins

   Åtskilliga Somalier. De man träffar genom genom ena jobbet (kommun) är generellt trevliga men antingen usla på svenska eller pratar nästan perfekt svenska och fyra fem andra språk beroende på bakgrund och inställning till utbildning. Gruppen som talar dålig svenska överväger och viljan att lära sig framstår som relativt liten jämfört med många andra grupper. Ska sägas att jag pratar 50-80 individer varav kanske 20 somalier. Har ingen erfarenhet av icke arbetande Somalier.   Radera
 13. Svensken måste integreras i det nya Sverige.

  / Mona Sahlin

  SvaraRadera
 14. Som arbetande på en skola funderar jag på hur reaktionerna från föräldrarna hade varit om vi hade gjort en liknande grej med könsuppdelad buss på en skolresa. Det hade garanterat blivit ett antal frågor både via mail och telefon, och säkerligen hade någon kontaktat rektorn för att klaga. Men det är klart, skolan jag arbetar på har till 95% etniskt svenska elever.

  Föräldrarna till barnen på den muslimska skolan har valt den skolan just för att de önskar könsuppdelad undervisning. Mesiga myndighets-Sverige ställer sig givetvis på islamisternas sida.

  SvaraRadera
 15. Nog för att jag kan acceptera tomtar som flummar ganska rejält, men detta bara måste vara bortom alla vettiga personers förstånd?

  Skulle det vara ok om man bytt ut kön mot hudfärg? Varför inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vita medelåldersmän ska sitta längst fram, alla andra längst bak. 1.2.3...Twittetstorm, DO-anmälan och utsedd regeringssamordnare.

   Radera
  2. Medelåldersmän av viss religös tillhöriget ska sitta längst fram, alla andra längst bak.
   Tystnad....helt ok.
   Bara att inse vilken grupp som är normbildande i samhället.

   Radera
  3. @Sjunkbomben
   Enligt det rykande aktuella, rasifierade, kulturmarxistiska genusparadigmet så åker inte vita medelålders män buss eller kollektivtrafik, utan de använder koldioxidboven bilen.

   Däremot batikhäxornas gunstlingar – de förhudsutmanande medeltidsmännen, de får sitta längst fram i bussen.

   Radera
 16. Könsegregerade bussar eller inte är en helt irrelevant fråga i detta sammanhang. Även om man skulle förbjuda just detta så kommer det aldrig råda jämställdhet mellan könen i en muslimsk skola. Muslimska friskolor borde förbjudas helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säg aldrig aldrig. Detta är dock inte bara ett problem som Muslimska friskolor har utan könsdiskriminering är vanligt inom t ex Kristendomen också. Man måste alltså förbjuda alla religiösa friskolor.

   Radera
  2. Ja, definitivt. All religiös hjärntvätt av barn borde förbjudas, oavsett vilken religion det handlar om.

   Radera
 17. Vi kan ju göra ett litet tankeexperiment,

  -en svensk kommunal skola som tvingade flickorna att sitta längst bak.
  -en skola tvingade alla färgade elever att sitta längst bak.
  -en skola tvingade alla homosexuella att sitta längst bak
  -en skola tvingade alla judar att sitta längst bak
  -en skola tvingade alla vita helsvenska killar att sitta längst bak.

  Jag kan bara tänka mig ett scenario till som hade fått samma utfall, det sista.

  DO är fullständigt sönderkorrumperat om dom inte fäller skolan för diskriminering.
  För mig är det glasklart att den avgörande faktorn var att skolan var muslimsk och därför var det ok.

  Dom har ju till och med lyckats fälla en KVINNLIG chef som inte ville anställa en man, arab, som vägrade ta kvinnan i handen. Mannen var den som blev diskriminerad.

  I alla de fall dom dömer märkligt är det alltid araber/muslimer inblandade, och i de fall dom gått fram som en skördetröska helt oproportionerligt hårt, också muslimer/araber.

  Det finns lite annat spännande som händer i Sverige, alla de araber som vi läser om som får sina tillstånd indragna för skitsaker eller inga uppehållstillstånd, dom är antingen kristna araber eller shiamuslimer.
  Sunnimuslimerna kan vara våldtäktsmän, terrorister, ja vad som helst utan att riskera några livsagörande straff.

  Lite oklart exakt var Al Azharskolan står men namnet är förknippat med Wahabister och Salafister så en kvalificerad gissning är att dom spelar på den planhalvan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Johan Nasmark 21:28

   Att det svenska (journalistiska, politiska, säkerhetspolitiska) etablissemanget gullar så hårt med sunnimuslimska invandrare/jihadister i Sverige, härrör sannolikt till stor del från det faktum att Sverige har i praktiken blivit USA:s säkerhetspolitiska och geopolitiska bitch. Denna utpräglade underkastelse har tillämpats mycket långtgående av USA:s biträdande utrikesminiser Carl Bildt, som har varit tongivande i det svenska etablissemanget och innehaft viktiga positioner i svenska ministärer.

   Bakgrunden är att då USA, i sitt försvar för petrodollarn och dollarns reservvalutastatus, har tagit sunnisidans parti i ”The Long War” - den långvariga sekellånga konflikten mellan sunni och shia i den muslimska världen, så gör även det officiella Sverige det ( tar sunnisidans parti). Det föga analytiskt begåvade, globalistiska svenska etablissemanget har då i detta ställningstagande tolkat det som att sunnimuslimska invandrare/jihadister måste favoriseras. Dvs. ge dem relativt snabbt och i hög utsträckning tillgång till svenska välfärdsförmåner och permanenta uppehållstillstånd.

   Det finns alltså ingen rationell logik, utan bara fabricerade, intelligensbefriade floskler från den politiska korrektionsanstalten, till varför sunnimuslimska invandrare/jihadister ska favoriserasså hårt!

   Radera
  2. +1 Johan Nasmark
   Tror knappast USA har ngt med detta att göra. Troligtvis bara ännu ett i raden av PK maffians åtgärder för att döda det Svenska till förmån för spännande multikulti.
   Kom ihåg att det Svenska är bara barbariet...

   Radera
  3. @Trötter 00:26

   Frågan är varför just sunnimuslimer favoriseras i den destruktiva massinvandringspolitiken. Sunnimuslimerna har av alla invandrargrupper, inklusive den judiska, iklätts den finaste offerkoftan av etablissemanget. Mig veterligt är det bara shiamuslimska moskéer som brinner, inte sunnimuslimska i Sverige. Därav min USA-harang.

   Även jag tycker, +1 till Johan Nasmark 21:28

   Radera
  4. @Johan Nasmark "alla de araber som vi läser om som får sina tillstånd indragna för skitsaker eller inga uppehållstillstånd, dom är antingen kristna araber eller shiamuslimer."

   Källa på detta tack. De artiklar jag sett angående just såna här händelser tar inte upp personerna religion alls...

   Radera
  5. MattiasJ,

   Blir ingen källa på det :)

   Du har väl inte heller läst att Al Azharskolan kanske är salafistisk/wahabistisk, det tog mig två minuter att googla fram.

   Radera
  6. Inga källor = källan är din fantasi. Som jag misstänkte då alltså.

   Radera
 18. Det lustiga med sådana här inavlade organisationer som DO är att de har väldigt liten självebevarelsedrift, just sådana här uppenbara fails delegitimerar dem och öppnar på vid gavel för förslag som "gör om, lägg ner DO, inlemma i annan myndighet".

  SvaraRadera
 19. Att det ens var segregerade bussar var statens fel !
  Man hade tvingat fram monopollagstiftning där man upphandlade busstrafiken och ett av kraven var segregerade bussar. Detta hade införts under progressivismens glada dagar kring sekelskiftet när politikerna ville reglera företagens konkurrens.
  Innan segregationen genomfördes så hade bussbolagen varit dom värsta motståndarna för att dom ville ha fler passagerare oavsett hudfärg.

  Så med tanke på att progressivismen skapade problemet och att en socialist som Rosa Parks statarde nedmonteringen så skapade ju vänstern problemet och stod sedan på barrikaderna mot orättvisorna, inget nytt under solen !

  SvaraRadera
 20. Ingenting är längre rimligt eller vettigt i detta arma land!

  Myndigheterna och våra "folkvalda" kommer med den ena tokigheten efter den andra, det har gått så långt att det är inte lönt att lyssna på vad de har att säga eller vilka idiotiska papper de skickar ut. Ignorera dem helt, undvik att betala skatt, följ inte deras regler!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ignorera dem helt, undvik att betala skatt, följ inte deras regler!"

   Lycka till med det... Förresten, nu när vi inte ska följa deras regler - Har du en dotter i lämplig ålder som jag kan hyra för en billig slant?

   Radera
 21. "En svensk tiger" har ändrats till "En svensk niger" (fri tolkning). Hur kan ett lands "elit" sälja ut sig - helt utan motstånd. Oerhört frustrerande. Måtte det bli en ändring. Tänk på var Du lägger din röst nästa gång...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räkna dina "g". Dubbel konsonant kan vara lurigt.

   Radera
 22. Jag såg fotbollsmatchen mellan Skottland och England i går. Det var bara kvinnor på plan, könsuppdelningen inom fotboll verkar vara en självklarhet . Får det också Rosa Parks kvarlevor att rotera?

  SvaraRadera
 23. Lol, om Rosa Parks mot förmodan kände till "Sweden" så skulle hon glädjas över att den vita urbefolkningen byts ut i den galopperande mångkulturens spår.

  SvaraRadera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 25. Nu har väl D.O. i och för sig inte uttalat sig om det är diskriminering eller ej utan bara godtagit att barnen inte längre delas upp på bussen. Kan tyckas lite naivt att bara godta skolans utsaga men de har väl mycket att göra, kan tänkas.

  SvaraRadera
 26. Jag ställer upp på principen om alla olika diskrimineringars lika värde...

  SvaraRadera