Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2017-07-26 10:56

Misstroendeförklaring mot tre ministrar - alliansen sänker svensk försvarspolitik

Samtidigt som Norra flottan gått in i Östersjön och vi står inför den ryska övningen Zapad-17 väljer alliansen att lägga en misstroendeomröstning mot försvarsminister Peter Hultqvist (s) för att denne inte för vidare hemlig information han får från Försvarsmakten. Man lägger också misstroendeomröstningar mot inrikesminister Ygeman (s) och infrastrukturminister Johansson (s). Alliansen visar återigen att de är en allvarlig fara för svenskt försvar och punkterar nu det långsiktiga försvarssamarbetet om upprustning av svensk förmåga, som omfattats med en bred politisk majoritet.
Tack för din tjänstgöring.
Försvarsminister Hultqvist får hela tiden information om Försvarsmaktens, ofta hemlig sådan, som inte ska föras vidare. Hultqvist har en helt annan säkerhetsklass än t ex ledamöterna i försvarsutskottet och det är korrekt att Hultqvist ska få information som ingen annan ska få, bland annat om svenska Försvarsmaktens insatser eller främmande makts ageranden. 

Hultqvist fick våren 2016 information från Försvarsmakten att uppgifter om delar av Försvarsmaktens fordon och mer allvarligt underrättelsetjänsternas kvalificerade skyddsidentiteter läckt, och att diverse inhämtningsinsatser således måste avbrytas. Huruvida Hultqvist förde detta vidare till statsminister Stefan Löfven (s) vet vi inte.

Alliansen skriver:
"Trots att Anders Ygeman och Peter Hultqvist har haft kännedom om bristerna i säkerheten hos Transportsstyrelsen sedan 2016 har de avstått från att informera statsministern och dela informationen till ansvarig minister Anna Johansson. Regeringen har också avstått från att informera riksdagen om det som inträffat, detta trots att säkerhetsbristerna hos Transportsstyrelsen anses som allvarliga och påverkar såväl enskilda personer som rikets säkerhet. "
Nej. Hultqvist har haft kännedom om att Försvarsmakten informerats och vidtagit nödvändiga åtgärder. Det är regeringens (=Löfven) uppgift att informera riksdagen. Hultqvist kan inte lämna vidare hemlig information från Försvarsmakten om avbrutna inhämtningsinsatser till riksdagen. Det hade varit skäl till att avsätta honom.

Alliansen upprepar:
"Peter Hultqvist ansvarar för totalförsvaret i regeringen. Trots att han, likt Anders Ygeman, fick information om säkerhetsbristerna på Transportstyrelsen i början av 2016 samt att dessa säkerhetsbrister ansågs som allvarliga så avstod Peter Hultqvist från att informera ansvarigt statsråd, statsministern och riksdagen."
Nej. Han fick information från Försvarsmakten att hemliga uppgifter läckt och om Försvarsmaktens motåtgärder. Det är en annan sak än säkerhetsbristerna på Transportstyrelsen, sannolikt var det hemliga uppgifter Hultqvist fick. Vill alliansen alltså att hemliga uppgifter om Försvarsmaktens pågående insatser inom underrättelsetjänst ska spridas?

Låt oss anta att statsministern har samma säkerhetsklassning som Hultqvist - vilket inte är säkert - resten av regeringen har inte det och riksdagens alla ledamöter har det definitivt inte. Uppgifterna från Försvarsmakten var inte något som vare sig Hultqvist eller Löfven kunde föra vidare. 

Hultqvists pressansvarige Mariette Nyh Ranebo har endast medgett att Hultqvist fått information från Försvarsmakten. Hon har inte sagt huruvida han förde detta vidare eller om klassningen av informationen om t ex de läckta skyddsidentiteterna var av en sådan sekretessgrad att de inte skulle föras vidare.

Tvärt om kan man antagligen se de ökade hemliga anslagen till Försvarsmakten i våras, dvs pengar som ska gå till underrättelsetjänsterna, i ljuset av Transportstyrelsens läcka. På grund av avbrutna inhämtningsinsatser behövede bl a Must och FRA mer resurser för att kompensera.


Som jag skrev i tidigare blogginlägg har sannolikt Margot Wallström-falangen i regeringen läckt till media att Hultqvist blev informerad, med avsikten att bli av med honom. Trots allt är han mot terrorism, mot diktaturen i Ryssland, för att pengar ska gå till återtagning av svensk försvarsförmåga och inte skickas till terroristorganisationer stödda av Wallström. Och han tillhör de NATO- respekteive USA-positiva i regeringen, medan Wallström tillhör USA-hatarna.

I det här läget går nu alliansen som nyttiga idioter alltså Wallström-falangens ärenden och utropar en misstroendeomröstning mot Hultqvist. Avsätts Hultqvist - utan att Löfven upplöser hela regeringen och lämnar regeringsfrågan till talmannen - så riskerar all positiv utveckling inom svensk säkerhets- och försvarspolitik att skjutas i sank. En Wallström-försvarsminister kommer tillsättas och de svenska försvarssatsningarna och nya internationella försvarssamarbetena riskerar att punkteras. Svensk försvarsförmågas återhämtning riskerar att fördröjas flera år på grund av alliansens agerande.

Att lägga misstroendeomröstningar mot Ygeman (s) och Johansson (s) är däremot korrekt av olika anledningar.

Inrikesminister Anders Ygeman är en grovt inkompetent och handlingsförlamad pratkvarn. Listan av uttalanden om polisen, rättsväsendet, migrationsfrågor som utvisningar, utan att sätta något alls bakom de tomma populistiska orden, agerandet kring EU:s vapendirektiv mm, är nog för att kräva Ygemans avgång. 

Och till skillnad mot Hultqvist har Ygeman fått bred information om Transportstyrelsens läcka. Han har nämligen informerats av Säpo, inte av Försvarsmakten. Säpo hade helhetsbilden kring läckan. Hultqvist informerades enbart kring det som direkt berörda Försvarsmakten.

Johansson ska förstås bort därför att hon är ytterst ansvarig.

Skulle en tredje minister fått en misstroendeomröstning hade det varit Löfven, som ytterst ansvarig. Inte Hultqvist, som inte har begått något fel här, utan skött sitt jobb. Försvarsmakten åtgärdade omedelbart skadorna av läckan, så fort de blev informerade, och informerade Hultqvist om detta.

Samtidigt som ryska Norra flottan alltså förstärkt i Östersjön och eventuellt dröjer kvar under Zapad 17, så ser alltså alliansen till att slå undan benen på svensk försvars- och säkerhetspolitik. 

Ingen är förvånad. Trots allt spenderade alliansen åtta år med att motarbeta svenskt försvar när de själva satt i regering. Ränderna går inte ur. Att man aktivt skulle vara nyttiga idioter åt Wallström och Kreml var dock inget jag hade väntat mig.

Så kommer nu ministrarna falla? Det bestämmer SD och de lär knappast vilja ha kvar inkompetensen Ygeman. Frågan är bara om det är tre enskilda misstroendeomröstningar och man måste ta hela paketet eller kan peta enskilda ministrar? Då partiet lämnats utanför försvarsöverenskommelserna så finns det ingen anledning för dem att inte fälla även Hultqvist.

Tack för din tjänstgöring, Peter Hultqvist. Du försökte åtminstone stärka svensk försvarsförmåga i den mån det tillfälligt var politiskt och logistiskt möjligt att resa sig från alliansens mycket låga nivå och trots att det innebär att kämpa mot Magdalena Andersson och Wallström. Det som kommer hända framöver kommer inte vara ditt fel.

Inget parti som deltar i fällandet av Hultqvist kan vara ett valbart alternativ för försvarspositiva i riksdagsvalet 2018.

Låt oss nu hoppas att Löfven avgår i protest, så vi får en helt ny regering. Trots allt har alliansen sagt att de avser att lägga misstroendeförklaringar mot ytterligare en minister, sannolikt finansminister Magdalena Andersson (s), om bland annat chockhöjningarna av skatten för landets småföretagare genomförs. Misstroendeomröstningen med anledning av Transportstyrelsen visar att alliansen menar allvar på den punkten, och resultatet blir facit på om regeringens socialistiska ekonomiska politik får gå igenom.

Och varför lägger man inte en misstroendeförklaring mot sosseriets kronprins Mikael Damberg? Som näringsminister var han informerad och ansvarig, då infrastruktur ligger på hans departement.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

55 kommentarer:

 1. Trist som faan att Peter Hultqvist åker med på tåget. :-/ De andra har jag inget som helst förstroende för, men Peter har gjort ett riktigt bra jobb så vitt jag vet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Man får tänka på att han har haft Wallström och Magdalena Andersson som motarbetat honom. Under de omständigheterna har han gjort ett fantastiskt jobb.

   Radera
  2. Hultqvist är en av få vettiga personer i nuvarande regering. Riktigt illa.
   Att ta in Johansson som minister säger allt om statsministerns omdömme

   Radera
 2. Håller med till fullo. Detta var riktigt korkat av dagisfröknarna och lodisen i Alliansen.

  Det ligger nog mycket mer bakom detta debacle än vad som framkommit, verkar inte finnas någon som helt vilja att ta reda på _varför_ man taget de beslut som gjorts. Bara att försöka hänga de som fått reda på dem flera månader efteråt. Får man bort dessa ministrar nu så avslutas ärendet och Löfvens regering kan fortsätta att rasera landet. Hur tänker man göra i höst när alla de skadliga skatterna läggs fram? Skall man rikta misstroende mot några ministrar till då? Lär bli rätt tjatigt...

  SvaraRadera
 3. Överreaktion från Alliansen.

  Men med tanke på det parlamentariska läget, över 50% av riksdagen vill inte ha en socialdemokratisk regering, så kommer vi nog få ser av sånt här.

  SvaraRadera
 4. Bäst för Sverige - nyval?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sd 30-40% efter det här. Ger troligtvis en s+sd regering. Sd kan inte regera själva och s är totalt utan skrupler och gör vad som helst för makten.

   Radera
 5. Problemen började förstås redan när Alliansen på grundval av den gravt mentalsjuka ideologin "liberalism" bestämde sig för att outsorca hanterandet av den här informationen. Jag tycker att Alliansen skall rikta misstroende mot sig själv och sin idiotideologi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reinfeldt är ju redan borta, som tur är. Tala om att skada landet...

   Radera
  2. Idiot finns det en i denna tråd.

   Du anser alltså att svenska myndigheter ska utveckla egna datorer och egna operativsystem, likt i Sovjetunionen. För dessa är nyliberalt producerade av företag.

   Radera
  3. Inget hindrar att en GD beslutar om lagbrott även om man har allt inom myndigheten. Det bryts mot lagar inom myndigheter hela tiden. Har inget med outsourcing att göra. Upphandlingen omfattade säkerhetsskydd, men GD tog beslut att skita i detta för att spara tid.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Använder man Linux så kan man göra om all data som man vill. Och datorer producerade Ericsson på åttiotalet. Man behöver inte heller så avancerade datorer för det dagliga arbetet. Köper man in några vitala delar från några få hårdvaruföretag så är inte risken så stor att de företagen skapat bakdörrar i hårdvaran. De har lite för mycket att förlora på sådant.

   Radera
  6. Linux produceras inte av staten. Bara för att det är gratis betyder det inte att det inte är outsourcing av operativsystemutvecklingen. Och oavsett så förespråkar du att man ska köpa in hårdvara från privata företag, dvs outsourca hårdvaruutvecklingen.

   Du är en hycklare. Punkt. Nästa gång du är sjuk ska du endast ta statligt utvecklad medicin.

   Radera
  7. Kan vi producera Gripen i Sverige så kan vi nog också skapa egna datasystem.

   Radera
  8. Stora delar av Gripen är utländskt. Och oavsett är Saab ett privat företag och Försvarsmakten har alltså outsourcat utvecklingen av planet.

   Radera
  9. Är väl bara att köra igång BESK, den skulle ju räcka för hela Sveriges databehandlingsbehov enligt ditt sätt att resonera.

   Radera
  10. Jag tycker de fantastiskt kompetenta ingenjörerna på Ericsson tillsammans med Facit bildar ett nytt företag kallat SSAB (Sveriges Säkerhet AB). Då kanske det äntligen blir ordning på rikets it-säkerhet!

   Radera
  11. Som det är nu är vi helt och hållet i händerna på Microsoft och en del andra amerikanska företag. Jänkarna gör vad de vill med våra datorer. Det är förstås mycket värre när ryssarna gör det.

   Radera
  12. Är man så in i helvete dum som vissa svenska myndigheter är som fortfarande kör XP får man skylla sig själv.

   Radera
  13. Förr eller senare kommer en super-AI ta kontroll över allting. Den kommer sannolikt inte stå i Sverige. Möjligen har den ingen hemvist. Framtiden kommer bli mycket spännande. Det är inte bara liberalismen som har problem.

   Radera
  14. Att lägga säkerhetsklassad information på en Windows maskin med nätaccess är hål i huvudet. Men nu är ju inte det grundproblemet utan att man dessutom delat ut admin rättigheter för både maskiner och nät till kreti och pleti.

   Fattar man inte ens det så hade värdens säkraste system inte hjälpt ett dugg!

   Radera
  15. Informationen har inte legat på Windowsmaskiner utan IBM-tillverkade stordatorer. Antagligen det stabilaste systemen som finns.

   Radera
  16. Problemet är naturligtvis all skit bakom spakarna.
   Sen ger man sin egen inkompetens alibi och skyller på "datorerna"

   Radera
  17. Migreringen var från stordator (IBM) till billigare? Windows system.

   Radera
 6. "Huruvida Hultqvist förde detta vidare till statsminister Stefan Löfven (s) vet vi inte." Huruvida du är agent åt främmande makt vet vi inte heller. Belägg.

  SvaraRadera
 7. Nja, sakta i backarna.
  Misstroendevotum genomförs minister för minister. Det krävs en majoritet av Riksdagens ledamöter, >175, för att ministerna ska tvingas avgå.
  Det är fullt realistiskt att Ygeman får gå, samtidigt som ett antal borgerliga ledamöter vägrar avsätta Hultqvist.
  Misstroendevotum har i Sverige en djup ocj konsekvent historia av att misslyckas; sannolikheten att en relativt populär minister (i alla partier utom två extrempartier) ska tvingas avgå är liten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tror alltså att riksdagsledamöterna inte kommer följa partipiskan? Tjena.

   Radera
  2. Ja, det tror jag faktiskt.
   I synnerhet som Kinberg Batras ställning är svag, en hel del moderater kommer att tycka att det här är rena skiten, och lägga ned sina röster. Osvuret är bäst dock, vi får se.

   Radera
  3. Men kommer SD avsätta Hultqvist?

   Radera
  4. Det kan också vara ett förhandlingsutspel för att skrämma sossarna till action.
   I bästa utfallet offrar (s) Ygeman och Johansson innan misstroendeomröstningarna, för att rädda Hultqvist i utbyte mot någon gentjänst. Alternativt kan alliansen "räddar" Hultqvist i sista stund för att kunna köpa sig framtida förhandlingsmandat.

   Jag tycker personligen som du att Hultqvist är av den vettigare typen, men jag kan ge mig fan på att det hade skrivits ett kritiskt inlägg om hur dåliga alliansen är om man bara riktat misstroendevotum mot Ygeman och Johansson också. Nåja, det får vi aldrig veta.

   Oavsett vad, intressanta tider följer.

   Radera
  5. Hear hear! Spännande blir det, som Yoda skulle ha sagt.
   Det är första gången som Cherry Picking-misstroendevotum genomförs i Sverige vad jag vet. Hittills har det alltid varit mot en minister eller hela regeringen. Nu kör de en ny variant med ökad valfrihet. Det är en mardröm för Löfvén givetvis, men intressant för oss andra.

   Radera
  6. Hultqvist och Ygeman är som hund och katt.
   Så får en av dessa herrar avgå korkar den andre upp champagnen.

   Radera
  7. Tydligt att Alliansen vill ha förhandlingsutrymme. Troligt att de släpper Hultqvist mot att Ygeman och Johansson lämnar. Detta kommer inte att komma så långt som till votering i riksdagen.

   Radera
  8. @Kingedward242017-07-26 11:36
   "Spännande det blir", hade väl Yoda sagt. ;-)

   Radera
  9. Helt riktigt, givetvis.

   Radera
 8. Varför blir det ingen misstroendeförklaring mot Mikael Damberg?

  Han är departementschef på Näringsdepartementet. För det har ju framkommit att tjänstemän på näringsdepartementet kände till lagöverträdelsen.

  Utsorkningen av IT-kompetensen utomlands till IBM var ju en relativt stor utsorkningsaffär som omfattade ca 800 servrar och något som låg inom näringsdepartementet.

  Lars Mikael Damberg, född 13 oktober 1971 i Solna, är en bilderbergare sedan 2015 samt närings- och innovationsminister sedan oktober 2014, och riksdagsledamot för Stockholms län.

  SvaraRadera
 9. Njae. Utfrågningen i försvarsutskottet verkar ha varit vad som fällt avgörandet från Alliansens sida. Lite svårt att utifrån avgöra vad "inte tillfredställande svar" egentligen betyder. Men oaktat detta tycker jag det är rätt märkligt att en så allvarlig säkerhetsläcka inte når statsministern. Försvaret och därtillhörande säkerhetsfrågor måste rimligtvis inte bara vara en fråga för försvarsministern. Så nog finns det fog för rätt allvarlig kritik i själva sakfrågan.

  Däremot har du självklart rätt i att detta inte på något sätt är bra för svensk försvarsmakt som helhet. I synnerhet inte i ett läge där så väl Aurora som Zapad bara är ett par månader bort. Likaså är det rätt tydligt, och det kan jag säga som en öppen moderat, att Hultqvist varit den bästa försvarsministern Sverige haft på många år. Tror dock att den inställning som finns inom och visats av allianspartierna i försvarsberedningarna att åtminstone skjuta till mer resurser än vad regeringen velat från början ändå är en förändring i positiv riktning och jag tror inte att man kommer acceptera en flumminister i försvarsdepartementet hur som helst framöver.

  Sen kvarstår ju det faktum att varken alliansen eller s+mp klarat av att hantera försvaret och dess resursbehov på ett tillfredställande sätt.

  Slutligen har du ju även helt rätt i att det bästa vore om Löfvén avgick och en ny regering bildades. Problemet är väl bara det att det leder till samma problem med inkompetenta kandidater i vilket fall..

  SvaraRadera
 10. Hultqvist har ända sedan han satt som ordförande FU och ledamot FB drivit och slitit för ett starkare försvar. Motsåndet då var Cecilia Widergren (bra för Skaraborg) och Karin Enström (samt naturligtvis Reinfeldt/Borg). Som försvarsminister har han fortsatt legat i som igel. Utan Hultqvist hade det nog inte blivit någon stridsgrupp på Gotland eller någon 12. Syttebataljon på LG.
  Nu vill alltså Alliansen riskera den fortsatta förstärkningen av försvarsförmågan under en tid med Zapad och Aurora. Ryssarna förflyttar redan förband till Vitryssland, 2 månader innan Zapad.
  Ja, AKB & Co visar sig verkligen vara nyttiga idioter.
  Vem är nu möjlig ny försvarsminister?
  Är Salesrand byxad för detta jobb? Att han har militära kvalifikationer är klart, men politiskt?

  SvaraRadera
 11. Löfven hade ju kunnat förekomma detta genom att avsätta Johansson. Hade någon bara tagit ansvar och avgått så hade inte detta skett. Det är förresten inte för sent, väljer Ygeman och Johansson att avgå, eller blir petade av Löfven, så kommer det stanna där. Det är enda chansen för Löfven att åtminstone har kvar en av de tre ministrarna.

  Intressant är också att fundera på vad som kommer ske med Polisen och Eliasson om Ygeman avgår.

  SvaraRadera
 12. Stefan Löfven har ju redan sagt att han inte informerats, så då kan ju inte Försvarsministern informerat honom utan istället bara låtit ett pågående brott fortgå.

  Om inte Löfven ljuger då. Men då får väl Försvarsministern berätta det.

  SvaraRadera
 13. Möjligt att Hultqvist tog för givet att Löfven informerats om läckan på korrekt sätt, dvs av infrastrukturministern?
  Knappast hans roll att dubbelkolla att alla andra gör sitt jobb...

  SvaraRadera
 14. Jag tycker det känns som uppgjort i förväg att av dessa tre kommer majoriteten rösta igenom missstroendeförklaringen för Ygeman och Johansson, medan SD eller (mindre sannolikt) ett antal moderater eller liberaler går emot linjen och räddar Hultqvist för att samtidigt rädda lite ansikte för regeringen. Kohandel pågår säkerligen i detta nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg: efter Odenbergs utspel förbättras sannolikt Hultqvists chanser ytterligare.

   Radera
 15. Min gissning är att vi får extraval i september. Efter det blir det någon ny regering och det kan mycket väl bli S+X där X knappast är Sd.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måhända blir det en "S+X"-regering, men frågan är väl då hur denna regering skulle kunna se ut? Om man får tro Sentios senaste så har Socialdemokraterna 22,4% och jag har svårt att se att de skulle få mer givet den senaste skandalen, även om oroligheter tenderar att främja sittande regeringar, så vilka skulle de dansa med? Teoretiskt skulle de kunna få Centerpartiet med sig på tåget (11,6%) på bekostnad av Miljöpartiet (3,8%), men räknar man med att både Kd och Mp klarar sig kvar så behöver man fortfarande 48% och S+C ger 34% eller 43,2 med Vänsterpartiets stöd. I det läget så räcker det inte med Mp, även om du skulle kunna få Mp och C i samma regering, utan du behöver också Liberalerna... och även om man skulle kunna se en ohelig allians av C+V som stöd till S med fokus på friare migration och eventuellt även en "flyktingamnesti", så har jag svårt att trion skulle kunna samsas tillsammans med L.

   Och då har du inte ens tagit hänsyn till att en stor del av Centerpartiets väljare är fd Moderater, och med ett val redan ett år senare så är frågan om Annie Lööf skulle vara beredda att riskera alla de väljarna för att få sitta vid maktens grytor under ett år - särskilt som Centerpartiet håller på att bli största borgerliga parti, och där man således också riskerar möjligheten till en ny C-märkt statsminister.

   Men om man inte kan koppla C+L till en S-märkt regering, så vilka alternativ finns det? Varken M, Kd eller Sd lär vilja sitta i Löfvens knä... och deras 43,3% möjliggör för en ren M-regering stödd av Kd, Sd och Fp... visserligen med ett väldigt svagt regeringsparti, men övriga partier i gruppen lär vara nöjda med den lösningen fram tills 2018, och klarar man av balansgången samt vågar satsa på att de värsta Sd-kritikerna redan lämnat till C så skulle jag mer satsa på den kombon.

   Radera
 16. Kan inte Lövén rädda Hultqvist om han väljer att sparka Johansson och Yngeman nu och låter misstroendevotumet ligga kvar på Hultqvist? Den situationen är inte lika attraktiv för alliansen.

  SvaraRadera
 17. Både Alliansen och SD har vad kan synas spelat ut alla sina kort på bordet.
  Statsministern har, rutinerad som han är, inte ens startat sitt spel ännu ...

  SvaraRadera
 18. Det går inte att sortera ut vem som har gjort eller inte gjort det ena eller andra just nu. Regeringen har sjabblat svårt och måste avgå. Skulle Hultqvist vara kvar kommer han ensam att representera denna IT-gate, vilket han inte kan skaka av sig, rätt eller fel. Se på Volkwagenskandalen. Inte fel på en enda bil, men VW var tvungna att kolla och "åtgärda" alla ändå helt meningslöst. Det är så folkopinionen fungerar. Toyota missade detta till en början med sina gaspedaler, och har fått ett hårt straff av kunderna.

  SvaraRadera
 19. Det är i verkligheten orimligt att när Försvarsmakt och Säpo slagit larm om att svensk kvalificerat hemlig information i stor omfattning läckt ut och flera departement är berörda, att det inte skulle beröras eller samordnas i Regeringen.

  Löfven har med all säkerhet varit med i infoflöde kring detta redan tidigt 2016.

  Det kan ha allvarliga konsekvenser för riket på flera plan. Det förstår både Ygeman och i synnerhet Hultqvist. Johansson kanske till och med. Det har behövts analyserats och samordnats kring detta, men om Hultqvist och Ygeman säger som det är så är Löfven också slut och de har sänkt partiet ihop med dem själva. Partiet kommer inte att vilja veta av dem. Det är djupfryst och slut på allt som stavas karriär.

  Om de istället framstår som att de är lite sloppy så åker bara de ut, men partiet tar hand om dem. Om partiet är kvar vid makten så blir typ Hultqvist utsedd till ny GD för tex FMV om något år medan Ygeman blir landshövding eller något toppjobb inom partiets inre liv.

  SvaraRadera
 20. Ygemans tilltänkta nästa steg i att efterträda Löfven som S-ledare och Statsminister om några år lär dock i och med detta vara utraderat, åtminstone om det går så långt som till en fällande misstroendevotering.

  SvaraRadera
 21. Är det några som borde avgå så är det Mikael Damberg och Stefan Löfven. Mikael för att han är departementschef på Näringsdepartementet och över dess tjänstemän. Löfven för att han 6 september 2015 gullade med flyktinggeschäftet från talarstolen på Medborgarplatsen under parollen "Refugees welcome", vilket har lett till flyktinghaveriet i Sverige.

  Men dessa båda gökar har genomgått programmeringsprogrammet på Bilderberg, så de är förhållandevis immuna. Värre är det för de som inte har genomgått programmeringsprogrammet – Peter Hultqvist, Anna Johansson och Anders Ygeman.

  SvaraRadera
 22. En Natofanatiker hänger löst och Cornucåpia börjar böla såklart. Hultqvist har inte stärkt försvaret i någon nämnvärd utsträckning. Satt några gubbar på Gotland, visst men det räcker inte på långa vägar. SD är alternativet för försvars- och Sverigevänliga då dessa saker är intimt förknippade.

  SvaraRadera