Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2017-07-26 12:03

Mikael Odenberg: Misstroende mot Hultqvist illa underbyggt

Före detta försvarsminister Mikael Odenberg skriver offentligt på sin Facebook-sida att alliansens misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist är illa underbyggd och att alliansen uppenbarligen missat sakförhållanden.
Fd försvarsminister Mikael Odenberg (fd? m) och försvarsminister Peter Hultqvist (s).
Fd försvarsminister Mikael Odenberg bör som tidigare moderat försvarsminister veta vad han prata om konstituionellt och även ha ordentligt med respekt bland försvarspositiva. Trots allt avgick han självmant i protest mot Anders Borgs (m) mycket skadliga avveckling av kvarvarande svensk försvarsförmåga.

Publikt på sin Facebook skriver Odenberg nu följande om misstroendeomröstning mot försvarsminister Peter Hultqvist (s):
"Ett yrkande om misstroendeförklaring mot försvarsministern är däremot alldeles för illa underbyggt för att kunna motivera att man föregriper den kommande KU-granskningen. Ja, Hultqvist borde ha informerat riksdagens försvarsutskott. Och det är mycket anmärkningsvärt att ärendet inte avhandlats på Säkerhetspolitiska rådet men det är inte försvarsministerns konstitutionella ansvar.På DN Debatt anger Alliansens partiledare Hultqvists ansvar för totalförsvaret som ett motiv. Men då har man ju uppenbarligen missat de förändringar i statsrådens föredragningsansvar som Löfven vidtog vid sitt tillträde. Då överfördes frågor om civil betedskap och krishantering m.m. från Försvarsdepartementet till Justitiedepartementet och inrikesministern. Hultqvist reducerades från försvarsminister till militärminister. Och det jobbet har han såvitt jag kan bedöma skött konstitutionellt korrekt."
Hultqvist har inte ansvar för totalförsvaret. Detta fördes över till justitiedepartementet av Löven. Ansvaret har inkompetente Anders Ygeman (s) och Morgan Johansson (s).

Baserat på ovanstående är alltså alliansens partiledare inkompetenta och okunniga.

Till DN säger Odenberg:
"Det känns som att de rycks med av sin egen upphetsning. Det hade varit klokare att ta det lite försiktigt. Det hade räckt gott med Anna Johansson och Anders Ygeman."
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. I Sverige så har regeringen ett kollektivt ansvar just för att ärenden inte ska "trilla mellan stolarna" hos de olika departementen. Det är regeringen som tar beslut i frågor, inte de enskilda statsråden inom de områden där de är departementschef. Argument som "jag visse inte" eller "det var inte mitt ansvar att informera" faller således platt, det är alla statsråds uppgift att informera sig själva och regeringen så att den kan fatta beslut i frågan, det är därför man har regeringssammanträden. Det vi bevittnar handlar alltså inte enbart om enskilda statsråds felsteg, utan också om ett större haveri hur man ska arbeta som regering.

  Tyvärr verkar många svenskar acceptera regeringens dåliga ursäkter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är man småföretagare är det ens egen skyldighet att informera sig om ALLT, och gör man ett misstag angående vad som helst , kan man hängas ut med svarta rubriker i tidningen. Där accepterar många svenskar INTE företagarens ursäkter
   Du har rätt i vad du säger. Tyvärr är många svenskar rätt ytliga och obildade. Om Jakop Dalunde blir försvarsminister skulle många (kvinnor) tycka att det vore ett perfekt val - han är ju feminist - och så är han ju så snygg

   Radera
  2. Tänkte gå in på Jakob Dalundes hemsida men fick en varning av Chrome/Chromebox att sidan inte är privat och en säkerhetsrisk.
   Verkar vara en stabil kille som kan sin sak.

   Radera
 2. Att det på de sista raderna står att alliansen är okunniga och inkompetenta gör ju bara att alla, i detta fallet, har samma förutsättningar.

  Kommer att tänka på Dunning-Kruger effekten, där en inkompetent överskattar sin förmåga och en kompetent underskattar andras.

  Den stora frågan nu är ju vem som är vad...

  /Olyckan

  SvaraRadera
 3. Att partiledarna för Alliansen suger fett är inget nytt. Det krävs inte Odenberg för att konstatera.

  Annars hade inte Sverige befunnit sig i nuvarande läge. Suck.

  SvaraRadera
 4. Nu kommer KU från s!
  Vilka är egentligen skyldiga??

  SvaraRadera
 5. Hårklyverier! Regeringens försvarsminister, är ansvarig för allt som har med vårt försvar att göra, och bör således ha koll på försvarets hemliga personregister? Tycker man kanske?

  SvaraRadera