Cornucopia?

Aktuellt

Lönerna i IT-branschen 2018 yrke för yrke - var ligger du?

Programmerare sägs vara det vanligaste yrket i Stockholm i takt med att den massiva automatiseringen i IT-branschen effektiviserat och skapa...

2017-07-27 10:28

Live: Regeringens presskonferens

Om tjugo minuter ska regeringens presskonferens börja. Lägger en livetråd här.


Inledningsvis så skulle presskonferensen först hållas i går eftermiddag, vilket sköts upp till 10:00 idag, vilket sköts upp till 10:45. Kort sagt var sosseriet inte förberedda och vet inte vad de ska göra. En killgissning är att Löfven ombildar regeringen, dvs "byter ut ministrar". Och då sannolikt inte bara de som fått misstroendevotum mot sig, utan det har nog varit lite "diskussioner" under gårdagen och natten.

Bli inte förvånade om Wallström-falangen går segrande ur detta. T ex kanske Johansson och Hultqvist får gå, men Ygeman sitter kvar i väntan på misstroendeomröstning.

Försök att bädda in presskonferensen med regeringens widget nedan:


Fungerar inte ovanstående kan man välja SVT Play här, men får stå ut med en massa tomt prat så länge. Dead air verkar även gälla television och inte bara radion - dvs det får aldrig vara tyst, även om man inte har något att säga.

10:44 Expressens Niklas Svensson tog en selfie på första raden.

10:45 Lite ombildningar skulle inte skada inom journalistkåren. Rena PRO-mötet.

10:46 Sex mikrofoner på scenen. Det kommer inte vara en enmansshow. Avgörande är om några miljöpartister är med, då vet vi att det gäller hela regeringen.

10:49 Inga miljöpartister. Således sitter regeringen kvar.

10:50 Hultqvist är med. Löfven hänvisar till säkerhetspolitiken som allvarligt läge, och gör det som är bäst för Sverige. Han sitter kvar.

10:50 Regeringsombildning. Morgan Johansson tar över inrikesministerposten och är både justitieminister och inrikesminister. Det inkluderar totalförsvaret. Ygeman åkte alltså. 

Thomas Eneroth (?) blir infrastrukturminsiter. Johansson åker. Helene Fritzon från Kristianstad blir minister i justitiedepartementet. Missade vilken titel. Bland annat migrationsfrågorna. Strandhäll tar över Gabriel Wikströms uppgifter, då han avgått av personliga (hälso)skäl.

Hultqvist blir kvar! Löfven tar fajten. Wallström-falangen får en knäpp på näsan. Nu blir det upp till alliansen om Hultqvist åker.

Ygeman lämnar på "egen begäran". Föreslås dock bli gruppledare i riksdagen.

"Försvarsminister i min regering är Peter Hultqvist. Peter har bidragit till att markant stärka förtroendet för svensk försvarspolitik. Djupt respekterad i breda kretsar och [internationellt samarbete]. Han har också försäkrat sig om att Försvarsmakten tagit nödvändiga åtgärder angående Transportstyrelsen. Hotet om misstroendeförklaring mot Hultqvist är helt oseriöst." - Löfven, något komprimerat.

Bara att instämma. Löfven levererar ledarskap i en säkerhetspolitiskt svår situation. Bra. Mycket bra.

Bollen ligger nu hos alliansen. Det enda vettiga är att dra in misstroendevotum mot Hultqvist. Det vet alliansen. Om alliansen går vidare så är de helt oseriösa och ett hot mot svensk säkerhet. Som jag skrivit tidigare - Hultqvist har inte gjort något fel, och säkrade att försvarsmakten skyndsamt åtgärdade orsakade problem.

Som försvarspositiv går det inte att rösta på ett parti som röstar för en misstroendeförklaring mot Hultqvist. Alliansen och SD bör backa undan och istället satsa på valet 2018.

Undantaget försvaret av Hultqvist angrep Löfven inte alliansen. Förvånansvärt icke-konfrontativt och ej partipolitiskt, rimligtvis med hopp om en kompromiss som låter Hultqvist vara kvar.

11:09 Hultqvist.

"Sedan jag tillträdde har försvaret av Sverige varit min främsta uppgift. Jag gjorde allt i min makt för att säkra att Försvarsmakten åtgärdade [problemen Transportstyrelsen orsakade]."

Han konstaterar att Transportstyrelsen inte ligger på hans bord, han åtgärdade allt han hade ansvar för.

"Vi lever i en tid av stora förändringar. Över tid har det säkerhetspolitiska läget försämrats. [Stora övnignar, inklusive Zapad-17, risker med detta, hög aktivitet]. Regeringen planerar förstärkningar i försvarsbudgeten."

"Försvarsdepartementet har fullföljt sitt ansvar i detta. Vi har inget samordningsansvar [angående Säpo och Transportstyrelsen]."

11:20 "Då hanterar jag den situationen som uppstår."  - Löfven om Hultqvist avsätts av riksdagen. 

11:24 "De fem borgerliga partierna" - Löfven släpper in SD i värmen och kallar dem för borgerliga istället för extremhöger. Utsträckt hand till SD eller brunsmetning av övriga fyra partier?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

84 kommentarer:

 1. Har någon tänkt på att utfallet av Transportstyrelsegate kan vara betingat (konstruerat) så att det inte under några omständigheter skall ha någon effekt på aktiemarknaderna?

  Länge leve bostadsbubblan och bubbelekonomin.

  SvaraRadera
 2. https://www.youtube.com/watch?v=tEgrirIjy78

  SvaraRadera
 3. Hultqvist sitter kvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johansson som väntat får avgå, liksom Ygeman.
   Bingo!

   Radera
  2. Japp. Bästa möjliga utfall.

   Radera
  3. Vadå sitter kvar? Han ska ju snart röstas bort i missfötroendeomröstningen. Eller låtsades bara alliansen?

   Radera
  4. Alliansen är som curlade barn.
   Så fort de inte får som de vill tar de fram krokodiltårarna. Så noll trovärdighet vad gäller misstroendeförklaring från deras sida.

   Radera
  5. @Stefan Ja. Bra. Kommer detta göra att Eliasson byts ut också?

   Radera
  6. Ett tag till i alla fall.

   Radera
 4. Socialdemokraterna vet att är körda för lång tid framöver I svenska val, det här var enda sättet att sitta kvar vid makten ett litet tag till.

  SvaraRadera
 5. Får vi bara hoppas att Alliansen nöjer sig med 2 av 3 ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att Hultqvist på det stora hela gör ett väldigt bra jobb. Om han får går ersätts han mest troligt med en väldigt mycket sämre lösning!

   Radera
  2. Exakt vad har Hultqvist gjort som är bra? Förutom att gå runt och leka mysfarbror?

   Radera
  3. Räcker inte det Carmania? Nu kräver du lite väl mycket...

   Han har varit ansvarig för att stoppa den nedmonteringen av vårt försvar som pågått i många år och han verkar jobba för att dessutom stärka försvaret i framtiden. Det är väl bra?

   Radera
 6. Skickligt manövrerat av Löfven är mitt första intryck.

  SvaraRadera
 7. Är det någon som på allvar tror att alliansen vill sitta vid regeringsmakten i detta läget?

  SvaraRadera
 8. Det lät som hyfsat intelligenta beslut. Folk som kallar sig något med "demokrater" kommer alltid bete sig intelligentare än folk som försvär sig till liberalismen.

  SvaraRadera
 9. Jag är verkligen inget fan av Löfven men det här var faktiskt bra gjort och de första minuterna av presskonferensen var riktigt bra talarmässigt för att vara han. Skönt att vi fick behålla Hultqvist en av fåtal ministrar jag har något förtroende för.

  SvaraRadera
 10. "Avgå på egen begäran". Jo det är ju också ett sätt att säga 'jag fick sparken pga inkompetens'.

  SvaraRadera
 11. Kommer nu Eliasson kanske få kicken? Stort tvek

  SvaraRadera
 12. Och Löven passar tillbaka bollen till Alliansen som måste släppa detta nu.

  Fast de måste vara tacksamma över att bara ha gjortbort sig istället för att få ta över regeringsmakten.

  Tydligt att Löven vill spräcka Alliansen i två delar, M+Sd och C+L. KD är ändå borta , kroppen har inte förstått att hjärnan är död.

  Taktiskt mycket smart av Löven.

  Tror detta är exit för Alliansen iom deras beröringsskräck för att ta tag i de verkliga problemen.

  SvaraRadera
 13. Bah Kunke förlorar extremismfrågorna, bra!

  SvaraRadera
 14. Haha! Det bidde en tumme och nu snackar Morgan om assisterad befruktning.

  SvaraRadera
 15. En bra dag. Oppositionen visar att de kan tvinga igenom förändringar. Sossarna hintar om samarbete över blockgränsen. Hultqvist kvar (nu handlar det bara om vilket parti som blinkar först och drar tillbaka sitt misstroendevotum). Alla kan utse sig som vinnare om de vill.

  Sen kommer vi att få lida med sossar som mässar om "ordning och reda" och "vi tar ansvar" och "Alliansen är oseriösa och sitter i knät på SD" i varje framträdande fram till valet.

  SvaraRadera
 16. MP finns inte längre i praktiken.

  SvaraRadera
 17. Skräll att det var Aftonbladets reporter som Löfven var tvungen att be hålla käften under talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone en poäng ... han önskar nog att han kunde göra samma sak med hela tidningen ibland! :-)

   Radera
 18. Fortfarande inget snack om Mikael Damberg. Han är chef för Näringsdepartementet, som äger frågorna om den nyliberala utsorkningen till utlandet av de hemliga registren hos Transportstyrelsen.

  SvaraRadera
 19. Hehe!
  Måste säga att de här nya curlade - à la carte - bortskämda generation X - valfrihetsivrar -
  Cherrypicking -misstroendevotumen har berikat politiken. Bra lirat där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, vilka jävla idiotfrågor på presskonferensen.
   Löfven framstår som ett geni i jämförelse.

   Radera
 20. Rätt stort agerande av Löfvén, han anstränger sig för att behålla den bästa av de tre berörda ministrarna och den som många i Alliansen också vill ha kvar.
  Bra för Sverige, som Bildt skulle ha sagt.

  SvaraRadera
 21. Inte Hultqvist ansvar, men om man vet att nått är fel ska man väl för fan öppna truten? Förstår inte detta vurmande för en försvarsminister som medvetet inte vidarebefordrar info som kan skada rikets säkerhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För övrigt var det på tiden att Ygeman lämnade. Kan vi förvänta oss att Eliasson åker till galet nu när han inte har sin målvakt kvar.

   Radera
 22. Ygeman fick bli party whip för S i riksdagen. Infrastrukturminister Johansson hörde jag inte något om vad hon nu skulle göra, kanske missade det. Hursomhelst lär det inte omfatta sakkunnig i ledningsoperativa frågor eller IT-säkerhetsfrågor. Bara hon inte återvänder till Västkusten så är jag glad. Det blir väl GD i SIDA eller som svensk representant i något internationellt forum så att beröringspunkter med svensk politik minimeras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va? Klart hon ska tillbaka hem, "ni" där borta på västkusten bör ansvara för avveckling och sanering efter henne... :)

   Radera
  2. Det lär bli svårstädat...

   Radera
 23. Vad är det för slags hälsoskäl som Morgan Johansson avgår p.g.a? Förstår om för många vegoluncher med MP kan göra vem som helst sjuk, och köttfri måndag och sånt skit är ju livsfarligt - men kan vi få veta mer officiellt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wikström, inte Morgan.

   Han är utbränd. Gissar på småbarnsförälder också. Rätt tufft att kombinera med ministerpost.

   Radera
  2. Till och börja med är inte Morgan Johansson sjukskriven, han ska bli inrikesminister. Det är Gabriel Wikström som väl redan är sjukskriven för utmattningsssyndrom.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 24. SVT2:s utsändning jämfört med TV4:s utsändning av Regeringens presskonferens låg några sekunder efter, och var därför ingen direktsändning.

  SvaraRadera
 25. Hys hopp. Strandhäll kan bli den nya Romson.

  SvaraRadera
 26. EBT skriver på twitter att de står kvar om PH!
  Ebba Busch Thor‏ @BuschEbba 6 minför 6 minuter sedan
  Mer
  Vårt besked gäller. Försvarsministerns förtroende är förbrukat. Statsministern tar inte ansvar - då utkräver vi ansvar i riksdagen. #svpol

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, fick hon tre sekunder i rampljuset!
   Pinsamt va kass hon är men kan väl knappast bli något annat när hon umgås med AKB och Björklund.

   Radera
  2. Tyvärr, så är KD slut som parti, när förstår de detta själva?

   Radera
  3. Ja, ett visst timingproblem och oförståelse angående folks uppfattning. Löfvén har just
   - sannolikt stärkt regeringen
   - sannolikt undvikit regeringskris
   - ansträngt sig att rädda det statsråd som Alliansen egentligen vill ha kvar
   - undvikit att bränna alla broar till Alliansen

   Att då fortsätta veva minuterna efter är inte kommunikativt eller strategiskt begåvat.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Kd får iaf en röst mindre i nästa års val.

   Radera
  6. Märkligt otaktiskt agerande att redan direkt efter ombildningen stå fast vid sitt tidigare besked. Där får man ge sossarna och deras rådgivare beröm för taktiserandet.

   Radera
  7. Som sagt, hjärnan är död men kroppen förstår det inte. KD har gjort EN bra sak senaste åren.

   Hälften av Kds röster går tilm M, hälften stannar hemma.

   Radera
  8. Löfven spelar three card monté med Alliansen.

   Radera
  9. Överger du Kd, Stefan ? Är du inte klok, precis som om vi skulle klara oss utan ett dogmatikt kristet 4%-parti!?

   I den ideala dömvärlden går nu (mp) ut stenhårt mot valet att behålla krigshetsaren Hultqvist. (Kd) och (Mp) omsluter varandra i en dödskyss och sjunker mot havets botten. Det landsbygshatande och industrihatande islamistpartiet, styrt av pseudokommunister och framstegsfientliga miljonärsgrevar från Saltsjöbaden, finns inte mer. Ett nytt grönt parti skapas.

   Radera
  10. Låt mig säga så här.
   Det blir fler som överger KD.
   Inte för att jag någonsin var övertygad om partiets förträfflighet, utan enbart i brist på annat.
   Spelar ju liksom ingen roll vilket parti man röstar på, man får skämmas lite inombords oavsett vem man röstar på.

   Radera
  11. Eller ha ångest i valbåset.

   Radera
  12. Schlaug har ett inlägg idag med titeln "visst bör Hultqvist avpolleteras med det snaraste". Han är ju inte (Mp):are längre, men nästan. Kanske kan han skapa opinion i partiet och därmed sänka det? En match mellan Joffrey 'den här skitpolitiken' Fridolin och Mutt 'B52-psykos' i ena hörnan och Löfvén och Hultqvist i andra måste ju bli sevärd. Löfvén attackerar som Hannibal men utan elefanter. Istället har han bandvagnar. VIsserligen skeva och otäta, han har varit där och svetsat själv lite varstans, men funktionella nog.

   Radera
 27. Med Odelberg som uttalat stöd för Hultqvist så kan M inte vara säkra på att alla gråmoderater följer partipiskan. Det är ideologiskt mycket liten skillnad mellan gråsossar som Hultqvist och gråmoderater som Odelberg när det gäller detta området.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Odelberg? CP-komikern?

   Radera
  2. Sorry Mikael Odenberg... Är nog varken första eller sista gången den felstavningen görs...

   Radera
 28. Hultqvist har försäkrat sig om att de hemliga försvarsanknutna registren ligger i tryggt amerikanskt förvar. Därför tycker han att han inte bör avgå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre än hos valfri slav...

   Radera
  2. @Rickard Ohlin 11:50
   Hemliga register rörande konungariket Sverige ska ligga på svensk botten och vara i svenska regi! Död åt nyliberalismen!

   Radera
  3. Nyliberalism = bolagisering, utförsäljning, privatisering av viktiga samhällsfunktioner, som resulterar i kartellsökande, suboptimerande, utlandsägda, privata oligopol, samt fritt flöde över nationsgränsen av människor, kapital, varor, kriminalitet och dvärgbandmaskar.

   Radera
 29. Hoppas Hultqvist ryker också. Vore en rejäl råsop mot det Natorunkande kotteriet inom såväl S som M.

  SvaraRadera
 30. Rätt säker på att Alliansen känner sig tvingade att genomföra misstroendeförklaringen ändå. Fick jag gissa fritt tror jag S har resonerat så här:

  Ygeman och Johansson var rökta på förhand och måste gå, punkt slut. Hultqvist däremot är en uppskattad minister i alla läger, även de borgerliga, och har iaf utåt sett fått cred för det sakta återtagandet av svensk försvarsförmåga som ändå påbörjats. Man räknar med att M, KD och SD inte viker ner sig ändå av principskäl och för att man vill vara en tydlig opposition. Samtidigt gissar man att C och L kan nöja sig med dagens "kompromiss". Resultatet skulle bli en misslyckad misstroendeförklaring mot Hultqvist, en splittrad allians och ett sätt att skapa en debatt kring att i en orolig samtid skjuter M och SD skott mot svensk försvarspolitik. Det är ganska smart i så fall måste jag medge.

  Bollen kommer ligga ganska mycket hos C och L nu. M har inte förtroendekapitalet som oppositionsparti att backa nu är min bedömning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åkesson har mig veterligen bara sagt att han stöder misstroendet, tror inte ngn ur SD skrivit på det papper som ska lämnas till talmannen

   Radera
 31. Bortsett då från att Statsminister Löfvén visar att han kompetensmässigt överglänser allt vad Alliansen har att erbjuda ifråga om att spela spelet ... och här har det sedan något dygn endast varit fråga om spel... så kunde också konstateras att det mångåriga oraklet KG Bergström äntligen nått vägs ände.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stefan Östergren: Kan inte annat än instämma. En förbrukad föredetting är väl det vänligaste man kan säga om hans insats idag.
   Detsamma gäller enligt min mening även KD´s partiledare som framhärdar medan övriga Alliansens partiledare för tillfället ligger djävligt lågt!
   Åkessons strör en massa floskler omkring sig men förväntar att andra skall hålla i yxskaftet ... patetiskt!
   Angående Ygeman då ... Läggs tillfälligt på is som gruppledare i Riksdagen, vilket inom S är att betrakta som en i stort sett lika stark post som en ministerpost. Och kommer naturligtvis att återkomma i ministerlistan när Löfvén efter valet 2018 prresenterar sin nya Regering.

   Radera
  2. De politiska kommentatorerna verkar helt ointresserade av vad som händer. Är det inte dagar som denna man lever för som politisk kommentator? KGB säger något totalt intetsägande om att ”Löfvén gjort det minst dåliga i en dålig situation”. Ungefär som att beskriva Hannibals kross av romarna med hälften så många soldater som ”det minst dåliga”.
   Göran Någonting i SvD kör också tröttspåret. Väntat, men han får se upp med risken att bla bla bla.

   I ett läge när bedömarna innan trodde på antingens regeringens avgång eller något ännu mer osäkert, fockade Löfvén 2 statsråd och ställde sig 110% bakom det tredje, med all sin prestige och med hänvisning till att det säkerhetspolitiska läget är mediokert. Han gjorde effektivt slut på regeringskrisen och minskade oddsen på försvarsministerns avgång från 10% till 0,00001%.
   Det är lite mer än ”det minst dåliga”. Skulle inte förvåna mig om han har läst Sun Tzu på kvällarna.

   Radera
 32. Ingen som reflekterar över att stadsministern i alla lägen alltid utrycker att hen inte varit informerad? Fredrik Reinfeldt gjorde samma sak med vattenfalls sämsta affär genom hela svensk näringslivs historia. Att Maud Olofson inte skulle informerat Fredrik Reinfeldt om den största affärs Sverige någonsin gjort? Allt handlar om lojalitet. Maktens kit. Alla stadsråd satsar 100 % på att skydda och ljuga för att rädda stadsministern. Bara det förfarandet i sig är bedrägligt. Stadsråden uppdragsgivare är folket. Inte chefen.
  Slutsats. Klart som korvspad att stadsminister är informerad. Det enklaste vore att samtliga stadsråd i fortsättning alltid är tvungna att informera stadsministern. Om allt. Om denne missar att informera skall aktuellt stadsråd ställas inför skranket och dömas för brott mot rikes säkerhet på grund av sin försummelse att informera, så slipper vi dylika kriser i framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte riktigt att du inser hur mycket information som en regering hanterar... Det är helt omöjligt att hålla koll på all information från alla departement.

   Däremot så håller jag med om att han garanterat visste om detta redan när det hände.

   Radera
  2. Kanske inte, men låt oss titta lite på hur man kan använda ordet informerad:

   Löfven ville hålla sig informerad.
   När blev du själv informerad?
   Jaså, du är också informerad.
   Du är informerad om vad som hänt.
   håller mig uppdaterad = informerad.
   De sa att Löfven familj var informerad.
   ”Håller du mig informerad?” sa Löfven.
   Var är Löfven? Är han informerad?
   Detta betyder inte att denne är bättre informerad.
   Staben var illa informerad om vem Löfven var.
   Löfven ville bli informerad om det nya läget.
   Håll mig informerad, okej? Ring när som helst.
   – Håll mig informerad, sa Löfven och reste sig.
   Löpande hålla riksdagen informerad via EU-nämnden.
   Håll Löfven informerad om vad som tilldrar sig av politiskt.
   ”Varför har inte jag blivit informerad om detta?”.
   Han är rätt väl informerad om vad som hänt i Transportstyrelsen.
   Varför blev inte jag informerad om tandläkarbesöket?
   Löfven behövde kunna slå i databaser och hålla sig informerad.
   – Jag har blivit informerad av vakthavande i samband med att.
   Sa att han hade blivit informerad »ett par månader efteråt«.
   Du bad om att bli informerad så snart vi hittade bilen.
   Löfven är informerad om dödsfallet och befinner sig på lasarettet.

   Radera
  3. Min poäng är att stadsmenistrar alltid hävdar att de inte blivit informerad, så fort en kris kommer upp där stadsministern är ytterst ansvarig. För man kan ju inte vara ansvarig för något man inte är informed om.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Kan du sluta skriva stadsminister. Det heter statsminister.

   Man framstår som föga begåvad när man försöker analysera saker men inte vet vad det heter en gång. Lite som alla jon som tror att de är superheta och duktiga på aktier men skriver industrivärlden...

   Radera
 33. En inte speciellt klargörande presskonferens. Morgan Johansson myspratar om skåningar i regeringen, och Strandhäll om samarbete med idrottsrörelsen? Känns som att de inte riktigt insett allvaret.


  Oklart forfarande:

  - När fick statsministern information (enligt hans egen version i januari), och varför informerade han inte riksdagen förrän media tog upp frågan ett halvår senare?

  - Vad visste Miljöpartiet, och varför har de dröjt flera veckor med att uttala sig?

  - Detta är statens största digitaliseringskris hittills. Anvsarig minister är digitaliseringsminister Peter Eriksson (mp). Varför är han knäpptyst?

  - Hur har näringsminister Mikael Damberg agerat, och varför är även han tyst? Han är chef på det i huvudsak berörda departementet.

  - Vad säger Erik Bromander, och hur ser hans version ut?


  Det känns som att det är något lurt här.

  SvaraRadera
 34. Den här affären är fortfarande mkt svårbegriplig.

  SvaraRadera
 35. Ett rävspel. Tror att Anna J. ljuger. En mycket inkompetent person. Hoppas att hon inte får en högavlönad reträttpost. Skickligt av "Lövet" att klara skivan - så här långt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart hon får reträttpost. Annars finns ju risken att hon börjar glappa längre fram om hur turerna egentligen var och då blir det rejält smetigt för Löfven. Partiet och dess främsta företrädare är alla bundna till varandra.

   Radera