Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-07-04 13:37

Ingen börsnotering av Volvo Cars

Jag och läsarna ser ut att få fel på en punkt för våra prognoser för 2017. Volvo Cars kommer inte börsnoteras, åtminstone inte just nu, vilket nog bör tolkas som i år.
I en intervju med TT säger Volvochefen Håkan Samuelsson att någon börsnotering inte är aktuell, åtminstone inte just nu. Någon planering pågår inte.

Nu gäller förstås allt sådant här tills det inte gäller längre, men likväl bör en börsnotering ta ett antal månader att genomföra, och över sommaren händer inte mycket. Sedan är det bara hösten kvar innan året är slut.


För svensk industris del är beskedet antagligen positivt. Det betyder att ägaren Geely inte tröttnat på Volvo än och att bolaget inte verkar vara i behov av att söka finansiering på marknaden. Kort sagt att Volvo Cars mår bra. Vilket också gäller tills det inte gäller längre, t ex när lågkonjunkturen slår till.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Det betyder alltså fortsatt onykter infrastrukturpolitik med subventionering av massbilism med överdimensionerade vägar, elvägar, Förbilfart Tokholm och annat trams och som konsekvens av det även att inrikesflyget fortsätter att hållas under armarna samtidigt som järnvägen får fortsätta förfalla och vara nyliberal lekstuga. Synd.

    SvaraRadera