Cornucopia?

Aktuellt

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam. Revoluts förpackning för deras premium metallkort. Jag ha...

2017-07-21 20:31

Foton: Dmitrij Donskoj och Pjotr Velikij passerar genom Stora Bält

Läsaren Erik Gustafsson var idag på plats vid Stora Bält och kunde dokumentera hur de fyra gammaldags ryska usla haveribenägna aktiva kärnreaktorerna passerade genom sundet ombord på de två kärnvapenbärarna RFS Pjotr Velikij och RFS Dmitrij Donskoj. "Fredsrörelsen" lös med sin frånvaro samt protester och gav återigen sitt kvitto på att de bara går ärenden åt diktaturen i Kreml.

Samtliga bilder Copyright (c) 2017 Erik Gustafsson. Återpublicerade på bloggen med tillstånd. Mer bilder i resten av inlägget. Traditionell media som vill köpa bilder kan kontakta Erik Gustafsson på Twitter (@doedkoett). Det finns även fler bilder att välja bland.

Dansk ren energi respektive rysk "ren" energi.  RFS Dmitrij Donskoj.
Foto och upphovsrätt: Copyright (c) 2017 Erik Gustafsson
RFS Pjotr Velikij. Foto och upphovsrätt: Copyright (c) 2017 Erik Gustafsson

RFS Dmitrij Donskoj. Foto och upphovsrätt: Copyright (c) 2017 Erik Gustafsson
RFS Pjotr Velikij. Foto och upphovsrätt: Copyright (c) 2017 Erik Gustafsson
RFS Pjotr Velikij. Foto och upphovsrätt: Copyright (c) 2017 Erik Gustafsson
RFS Pjotr Velikij. Foto och upphovsrätt: Copyright (c) 2017 Erik Gustafsson

Eftersom det trots allt handlade om rysk "högteknologi" så hade man även bogserbåtar med sig om när något skulle sluta fungera. Foto och upphovsrätt: Copyright (c) 2017 Erik Gustafsson

De enda banderoller som dök upp vid passagen var ryska örlogsflaggor, hållna av artiga män i varierande klädfärger.
Foto och upphovsrätt: Copyright (c) 2017 Erik Gustafsson
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

38 kommentarer:

 1. Donskoj, vad skoj! :-)

  Var Hr. Cornucåpia själv på plats för att protestera? Annars går du ärenden åt Kreml enligt din egen logik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl ändå lite skillnad om man brukar protestera och undviker vissa. Fredsrörelsen i Göteborg var upptagen med någon nej till Nato kampanj vid götaplatsen, såg bara ett gäng med västar och någon banderoll så vet inte alls vad det handlade om mer än nej till Nato, och Nato ut ur Sverige.

   Radera
  2. Men kom igen, vad finns det för belägg för att den där Fredsrörelsen är styrd av Kreml?

   Radera
  3. Nja, kanske inte styrd av Kreml, men det är ju uppenbart att de bara reagerar om motparten passar deras världsbild. Deras passivitet, och i förlängningen deras målbild att sprida denna passivitet in i försvarsdepartementet gynnar dock Kreml.
   Jag tror dock inte att "fredsrörelsen" & co egentligen direkt reflekterar över att det är just ryska intressen som de för tillfället väljer att inte uppmärksamma; så länge man inte kan utpeka väst eller NATO som onda så är det inte intressant. Vilket inte är så konstigt egentligen då majoriteten av fredsrörelsen är sprungen ur 68:an, som in i det sista försökte titta bort när deras idealsamhällen flippade ut på andra sidan taggtråden och väst fortsatte att tuffa på som inget hade hänt.
   Formeln står sig än i dag: Öst = försvarar sina legitima intressen. Oavsett vad de gör. Väst = onda. Oavsett vad de gör. Fast åter igen inte särskilt förvånande dock, all ideologi sprungen från den tiden fungerar i praktiken inte utan den uppdelningen.

   Radera
  4. Fast Sovjet är borta. Orimligt att 68-vänstern och deras arvtagare skulle vara så kåta i dagens ryska federation att de skulle "springa ärenden åt Kreml". Det är inte kamrat Lenin som härskar där nu.

   Sen kan jag väl köpa att "fredsrörelsen" framförallt drivs av avsky mot västerlandet. Ser dock inte hur det är Putins eller Kremls fel att de tycker så. Det är snarare sossarnas fel, som har indoktrinerat dem med vänstergoja sedan lekis.

   Radera
  5. Orimligt är inte samma sak som omöjligt. Det är orimligt att en svensk skulle propagera för den monumentala ekonomiska och demokratiska succen Nordkorea i Sverige. Ändå finns ett förbund med det enda uttalade syftet att göra just detta.
   Diverse kommunistiska kulturtidskrifter och AB:s kultursidor propagerade för att det inte var ryssar som agerade i Ukraina, en kvart innan Putin sa att "jo, det är vi som agerar där". Detta var veckor och månader efter det att satellitfoton bekräftat just detta. Det verkar också totalt orimligt, men ändå skedde det.

   Radera
 2. Fredsrörelsen var visst på plats, syns på sista bilden med flaggorna.

  SvaraRadera
 3. Tycker nog att första bilden är bäst. Vindsnurror vs ubåtsatombombsdöd. Känns riktigt fridfullt med döden inramad av fredliga vindsnurror. En lätt motsägelse, men vindsnurrorna vinner, så jag lägger det här åt sidan tills vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför tror du ingen av båtarna har vindsnurror ?om det nu är bäst .

   Radera
  2. Men är du dum på riktigt.. vindsnurrorna är ju under vattnet på båtarna ju, för att dra nytta av havsströmmarna! ;-)

   Radera
  3. Kul att du gillade bilden BW. Tyckte kontrasten av danska vindsnurror och sovjetiska kärnreaktorer var för bra för att missas.. absolut en av mina favoriter från dagen.

   Radera
  4. ErikG, exakt, det är kontrasterna som skapar förståelsen. Utan kontraster vore vi som havregrynsgröt, nyttig men meningslös. :-)

   Radera
  5. ErikG

   Jag ser i msm att du sålt lite bilder. Då läser dom antagligen här, vilket är kul.

   Radera
  6. ErikG du kan alltså inte svara på varför båtar har kärnreaktorer men inte vindsnurror , kan det bero på att vindsnurror är 1800 tals teknologi och totalt underlägsna ?

   Radera
  7. Rune Karlsson

   Du verkar vara väldigt lättkränkt. Jag tror alla andra förstod Skämtet? Jobba lite på självförtroendet, tror både du och eventuell familj skulle må bättre av det.

   Radera
 4. Första bilden - helvete vad närma den civila båten ligger. Kanske en synvilla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 500mm tele trycker ihop perspektivet, så det kanske inte far fullt så nära man kan tro. Men jo, Dimitri var omgiven av civila båtar som nyfiktet kretsade runt.

   Radera
 5. Undrar vad Cornu får i lön för att vara ett Göteborgs-Posten-troll och banka på krigstrummorna och joddla mantran som han gör? För inte gör han det väl gratis? :)

  New York Times journalisten John Swinton skrev i slutet av 1800-talet om den troll-presstitution Curno bedriver:

  "There is no such a thing in America as an independent press, unless it is out in country towns. You are all slaves. You know it, and I know it. There is not one of you who dares to express an honest opinion. If you expressed it, you would know beforehand that it would never appear in print. I am paid $150 for keeping honest opinions out of the paper I am connected with. Others of you are paid similar salaries for doing similar things. If I should allow honest opinions to be printed in one issue of my paper, I would be like Othello before twenty-four hours: my occupation would be gone. The man who would be so foolish as to write honest opinions would be out on the street hunting for another job. The business of a New York journalist is to distort the truth, to lie outright, to pervert, to villify, to fawn at the feet of Mammon"

  Lika sant idag för Cornu tjänar ju helt klart Mammon och är villig till att utföra vilken tjänst som helst motpenning.

  Det kan inte vara många som tar Cornus betalda trolltrams på allvar längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gäller lönen så är nog bokskrivandet och de andra åtagandena tillräckliga för att ordna en tillräcklig lön för att inte lida allt för mycket. Men, ingen superlön. 220k böcker över ett antal år ger inga "mammon". Kanske om utlandet tar upp dem. Sverige är för litet. Och det är även vår styrka. Alla som startar en business måste ha utlandet i åtanke redan från start.

   Radera
  2. Så herr/fru Parasistopp har den mycket framsynta insikten om att det verkliga problemet i allt detta är Cornu själv.

   Tänk att det krävdes en rad tungt atomvapenvestyckade ryska krigsfartyg som ökar den ryska förmågan att förinta oss ytterligare ett antal gånger för att avslöja Cornu.

   Radera
  3. Hehe, det räcker med att han trollar lite och kallar fartygen gamla sönderrostade skorvar för att du skall bli förolämpad och tappa det totalt, såg du verkligen inte igenom det...

   Radera
  4. Ja Göteborgsposten är ju verkligen det största hotet mot mänskligheten. Fast de attackerar oss ju mest genom att kursa så att det ska bli så dyrt som möjligt för skattebetalarna.
   Parasitstopp behöver ju ingen lön eftersom han har lärt sig att trolla fram pengar ur tomma luften, precis som de där JÄVLA BANKERNA!!!

   Radera
  5. Tror du Cornu skulle skriva så om GP och bita husse i handen? Tror knappast det :) . Varvid jag ytterligare stärkt att Cornu är ett betalt GP-troll.

   Nä, bankerna skapar inga kronor. Bankerna "lånar ut" sin egna påhittade skulder(sk IOU) till kundkonton och vi använder dem som surrogat(betalmedel) istället för kronor.

   Så du hade inte många rätt där heller i dina softpotatis-antagande, Kingedward.

   Radera
  6. Din vendetta mot Göteborgsposten och deras, enligt dig, betalda lakej Cornu verkar rätt obegriplig för att inte säga sinnessvag.
   Att en bitter journalist på 1800-talet projicerar sina problem på alla andra är knappast något belägg för eller emot Göteborgsposten. Snarare sitter han stenhårt fast i samma problem som många av dagens yngre journalister gör; att de ska tycka fram allting. De har glömt vad journalistik handlar om, att rapportera, och ersätter det med vad som går att producera utan att lämna sin bekväma miljö; åsikter och krönikor till förbannelse.

   Radera
  7. Man ska inte döma andra efter sig själv, softpotatisen lilla - din sinnessvaghet är din sinnessvaghet. Att Cornu inte biter husse i handen såsom du i ditt sinnessvaga tillstånd beskriver bevisar att John Swinton hade rätt.

   Vidare visar sig din sinnessvaghet i att du tror att banker hittar på kronor. Har du tänkt en enda egen tanke någon gång eller är det alltid samma mosighet i herr KingEdwards tänkande?

   Radera
  8. Så då är alltså all journalistik omöjlig eftersom journalisten i regel får betalt av mediat som publicerar materialet?
   Din "journalistik" är kanske möjlig däremot, betalning är väl inte riktigt aktuellt där, trots den briljanta kvaliten.
   Jag har rätt bestämt för mig att din signatur, och innan dess en annan som var lika tjatig, och därmed sannolikt din, har ägnat otaliga inlägg åt monoämnet de pengaskapande parasitbankerna. Det var det som åsyftades, inte min personliga uppfattning om pengars skapande.

   Radera
  9. Jo, jag har beskrivet att bankernas skulder (dvs ditt och mitt kontoinnehav) inte är kronor ganska länge - detta då enfaldiga människor som du (och Cornu)faktiskt inte har förstånd att förstå skillnaden - hur mycket jag än tjatar fortsätter sådana som du (och Cornu) vara kronisk imbecilla.

   Jag har svårt att se att Cornu utför någon som helst journalistisk gärning som går utanför att slicka sin uppdragsgivares GP:s hand och såsom betalt troll banka på samma krigstrumma. Men du får gärna visa var han biter husse i handen.

   Radera
  10. Huvudsaken är ju att Parasitstopp har identifierat Cornu som Mammons hantlangare. Säkert i maskopi med en ondskefull världsomstörtande härskarorganisation som hade skridit till verket direkt om det inte vore för Rysslands framsynta fredsinitiativ att flytta tungt kärnvapenbestyckade stridsplattformer in i Fredens Hav (= rysk 80-tals slogan för Östersjön). Vi tackar Ryssland för detta framgångsrika fredsinitiativ :)

   Radera
 6. Suck - här missade man ett tillfälle att låta Donskoj känna av några svenska järnspett släppta från Öresundsbron ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom de passerade genom Stora Bält hade de där järnspetten missat rätt grovt.

   Radera
  2. Okej, lite dansk grisskit istället?

   Radera
 7. Jag älskar krigsövningar, hoppas att någon kan rapportera spännande om dom.

  SvaraRadera
 8. Ryssarna har motsägelsefull teknik. De har en kärnreaktor ombord, men den kan bara driva upp till ca 20 knop på egen hand. Hjälpturbiner ser till att de når 30 knop....och de behöver bränsle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, Kirov klassen har två reaktorer, två ångpannor och två turbiner. Får man reaktorstopp så kan ångpannorna mata de två turbinerna, och för max hastighet så kan man köra både reaktorer och ångpannor.

   Radera
 9. Jag gillar den kopplingen du gör för visst blir det protester så fort vi samövar med USA men nu är det knäpptyst när Ryssland, OCH Kina har tillräckligt med fartyg + kärnvapen att jämna europa med marken.

  En grundregel för korruption är - gör man något som inte passar in i mönstret ett par gånger har man en annan agenda.

  Ganska glasklart att den europeiska fredsrörelsen inte är helt opartisk :)

  Sovjet drev ju tom. en aktiv fredsrörelse mot det imerialistiska USA på 80-talet när dom fortfarande hade ockuperat halva europa...

  SvaraRadera
 10. Jag börjar fundera på vad vi har tillgång till som skulle kunna nedkämpa Velikij. Jag har själv störst tro på våra egna ubåtar och att de sprider mycket fruktan och skräck hos en fiende. Eller skulle något annat vara effektivare att slå ut t ex Velikij? Verkar som att hon har rätt bra försvar ovan ytan.

  SvaraRadera
 11. Dessa fartyg förs nu in i Östersjön för besvara den svenska aggressionen, som det kommer att stå i den enda ryska histiorieboken inom kort.
  Festlig artikel i Russia Today idag: Man har beslutat att komplettera historieundervisningen i skolorna med aktuella skeenden. Tydligen har man upptäckt att lärarna, trots den massiva propagandan och strypta nyhetsrapporteringen, inte klarar av att beskriva händelseförloppet på Krim och i östra Ukraina på ett korrekt vis. Den korrekta historieskrivningen startar med den succeartade folkomröstningen på Krim, som inte resten av världen ville erkänna. Artikeln slutar med lite objektiva fakta runt denna moderna historia, som att väst införde ett embargo mot Ryssland under [den totalt felaktiga, givetvis] förevändningen att Ryssland var inblandad i händelserna i östra Ukraina.

  SvaraRadera
 12. Märklig FUD om reaktorerna. Oklart vad det finns för skäl att anta att de är usla och haveribenägna.

  SvaraRadera