Cornucopia?

Aktuellt

Anmäl dig till Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen . Om du mailar [email protected] och uppger CORNU eller anger CORNU i kontak...

2017-07-24 09:44

Blir det försvarsminister Hultqvist som Löfven offrar?

Det framkommer nu i media att även försvarsminister Hultqvist känt till Transportstyrelsens läckage av svenska särskilda underrättelseoperatörers täckmantlar sedan tidigt 2016. Det väcker frågan om utrikesminister Margot Wallströms falang inom sosseriet därmed tar tillfället i akt att få Löfven att sparka Hultqvist för hela Transportstyrelsen.
Försvarsminister Peter Hultqvist (s) är egentligen regeringens enda tillgång och bra minister, men han uppges befinna sig i en konflikt med den starkare falangen runt utrikesminister Wallström, som i mycket styr försvars- och säkerhetspolitiken.

Falangen är identitetspolitiska terroriststödjande terrorismapologeter, diktaturkramare, islamistkramare, antisemiter, putinister och Kreml-ursäktare. UD har också alltid varit sossarnas rödaste av nästen, med en lång historia av att krama diktaturer och anti-demokrater, och vara mot allt samarbete med västerländska demokratier. Man vill inget hellre än att bli av med försvarsminister Hultqvist och har nu möjligheten. Samtidigt knyter man sig inkompetenser som Ygeman och Johansson närmare om man kan övertyga Löfven att Hultqvist får bli bondeoffret för Transportstyrelsen.

Hultqvists pressekreterare har bekräftat att försvarsministern var informerad om att Försvarsmakten behövde vidta åtgärder pga Transportstyrelsen (sannolikt dra in alla sina särskilda underrättelseoperatörer med täckmantlar) redan i mars 2016. 

Så vi som vill se en eller flera ministrar gå på grund av Transportstyrelsen ska ta oss en funderare varför sosseriet strax innan dagens presskonferens läckte att Hultqvist informerades redan i mars 2016. Ibland får man som man vill, men inte om man tänkt sig...

Man valde dessutom att läcka uppgifterna till Ekot, det allra rödaste och mest Wallströmvänliga media vi har.

Oavsett om Hultqvist tvingas gå, så kan man utgå från att läckan att Hultqvist var informerad kommer via Wallströms falang och är till för att smutskasta och försvaga försvarsministern och rädda inkompetenserna Ygeman och Johansson. Speciellt Ygeman, för om han bör avgå pga mörkandet, så kan samma argument användas mot försvarsministern.

Kritikerna måste nu backa från Ygeman, om man inte också vill att Hultqvist ska gå.

Strategin kan fungera för Wallströmfalangen tills någon läcker att Wallström var informerad...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

26 kommentarer:

 1. Tyvärr inget som förvånar om det blir som du skriver.
  Är det någon som vet när presskonferensen är?

  SvaraRadera
 2. Hur opartiska är ÖB och C Säpo vid dagens presskonferens? Kommer de föra en opartisk linje eller kommer vi få se på DDR-fasoner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÖB må vara jättebra och populär, men ÖB:s roll är främst att vara politiker. Inte ens vid krig är han egentligen den som leder rikets försvar, utan det gör C INS Jan Thörnqvist. Dock är ÖB ytterst ansvarig och C INS står under ÖB.

   Radera
 3. Rätt tramsigt att sparka någon för att de känt till debaclet 2016, sparka de som beordrat det hela 2015 istället! Det finns ju uppgifter om att det var finansen som tryckte på att outsourcingen skulle gå snabbt så man kunde införa nya miljöskatter på bilparken. Så länge upphandlingen inte var klar gick det nämligen inte att ändra i systemen och GD fick direktiv att det var oacceptabelt med ett reformstopp. SÄPO och ett antal medarbetare varnade varnade samtidigt för konsekvenserna men det struntade man totalt i.

  Rötan i den här härvan verkar gå mycket högre upp än en GD som gjort ett "litet misstag" och någon minister som glömt informera, roten verkar ligga på regeringskansliet och finansen, lämpligen bör det vara här huvuden faller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Maggan är ju den mest kompetenta finansminister vi har haft...????

   Radera
  2. För att hon kan räkna hitan och ditan?

   Radera
  3. För att andra kommentatorer på bloggen har sagt det

   Radera
 4. Hultqvist är en av de få vettiga ministrar som huserar i regeringen. Ygerman och broilern Johansson borde få foten bums. Därtill bör TS städas ordentligt. En riktigt dysfunktionell myndighet.

  SvaraRadera
 5. Hultqvist är en av de mer populära ministrarna, även bland borgare. Att göra sig av med honom vore ett stort misstag.

  Det jag saknar i debatten är det större perspektivet, dvs om staten samlar på sig en massa information så finns risken att den läcker och hamnar i orätta händer. Jag menar, det är inte mycket svårare att ta sig in ett datacenter i Sverige än i Tjeckien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att flytta till Serbien och lämna nycklarna till en fd flygofficer är något suboptimerat, dock. Lite som att anordna rehabiliteringsresor för spelmissbrukare till Las Vegas.

   Radera
 6. I en kvoterad och feministisk bedriven politik så är det inget plus att vara en kompetent man. Det är säkert han som får gå.

  Och den som är den verkliga brottslingen d.v.s den som spridit hemligstämplad information till främmande makt "brukar kallas för spioneri" har ju fått sitt straff på en HALV månadslön. Men hon är ju kvinna!

  SvaraRadera
 7. Konspirationer som passar ens egen agenda är fakta, gång på gång. Övriga konspirationer är nyttiga idioter, putinister, antisemiter osv.

  Hyckleriet på denna blogg är minst sagt komiskt emellanåt.

  Offtopic; Precis lyssnat igenom din bokserie på Storytel om Nanomiterna. Bra skrivet Lars, gillade verkligen första boken i serien! Sen spårade det lite, Trekronor-style, men trots det väldigt underhållande böcker. Tack för 50 timmars underhållning, ser fram emot Höstsol!

  SvaraRadera
 8. Vore lite väl magstarkt att offra Hultqvist, när dom andra vet med sig att dom är minst lika skyldiga. Det om något kommer bevisa vilka skitstövlar vi har i regeringen.

  SvaraRadera
 9. Hultqvist är ok. Men varför nu fästa blicken på enskilda statsråd. Hela regeringen bör fällas, inklusive statsministern. På så sätt löses också den interna falangstrid som tydligen pågår i det socialdemokratiska partiet.

  Gå inte på den "finten" att media med benäget bistånd av "läckor" pekar ut enskilda individer. Det får oss att missa helheten. Vid ett TOTALHAVERI skatt ALLT avskrivas för framtida bruk.

  SvaraRadera
 10. Rättelse: Vid ett TOTALHAVERI skall ALLT avskrivas för framtida bruk.

  SvaraRadera
 11. På internet verkar folk dra sambandet att totalförsvaret infördes några dagar före att detta kommer ut. Gissar att det betyder att förfarandet blev olagligt i och med det. Någon som vet?

  SvaraRadera
 12. Finns inget mer spännande i svensk politik än när knivarna tas fram i (s). De verkar ha kommit till momentet hela havet stormar, någon kommer antagligen bli utan stol.
  Eller inte.
  Direkt när jag hörde Hultqviqt nämnas drog jag slutsatsen att det var rökt för hans del. Men jag har ändrat uppfattning lite underdagen; om de sparkar Hultqvit tappar de en populär minister, och de måste hitta en ny. Dessutom blir de sittande med en numera ganska tröttkörd Ygeman och diverse andra halvfigurer. Talar möjligen för att ingen ryker.
  Dessutom tror jag att det finns en uppenbar möjlighet att Löfvén, 1:38 före "pressträffen" inte har bestämt sig än.

  SvaraRadera
 13. Vilka är fallangen kring Wallström? Jag vill se namn på dem, varenda en! Obehagligt att det finns en sådan ondskefull gruppering som uppenbarligen styr landet. Vilka är det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Killgissar på Regnér, Strandhäll, Andersson och Hellmark-Knutsson.

   Radera
 14. Pressträff Svtplay 14:50
  http://bit.ly/2uplOvy

  SvaraRadera
 15. Carl Bildt utger sig väl för att vara vår främste säkerhetspolitiske expert men han har ännu inte skrivit ett ord om säkerhetsskandalen. Varför?

  SvaraRadera
 16. Enligt Expressen är det kammaråklagare Mats Ljungqvist som gett Maria Ågren det ynkligt lätta strafföreläggandet. Är det någon som vet om detta är samma person som är delägare i Björn Rosengrens firma? Det är nämligen en advokat Mats Ljungqvist som tydligen sysslat med straffrätt där numera endast styrelseuppdrag.

  Lustigt är också att samma åklagare i ett mål som rört dataintrång kallat brottet särskilt allvarligt eftersom det är systemhotande..

  Lite länkar: http://www.expressen.se/nyheter/sa-forsokte-regeringen-morka-it-skandalen/

  http://www.barrister.se/ljungquist.htm

  https://www.aklagare.se/nyheter-press/pressmeddelanden/?id=28&newsId=D5BECB9823D4F325

  SvaraRadera
 17. Ygeman är inte precis starka kortet längre, tror det blir han som ryker; Hultqvist har ju inte fått lika mycket kritik eller varit med om lika många media-vurpor som Inrikesministern.

  När var det senast som någon person som rapporterade direkt till Hultqvist fick löpa gatlopp i medierna?

  I jämförelse med vår Rikspolischef t ex.

  SD verkar dock skramla för missförtroende(stavning?)-votering dock.

  SvaraRadera