Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-07-01 10:27

Bilder: Evakueringen av Eiffeltornet

Frankrike och Paris går av förklarliga skäl på tårna kring terrorhotet. Igår vid cirka klockan 15 evakuerades Eiffeltornet på grund av en kvarglömd väska, som således riskerade innehålla en bomb. Exakt vid evakueringstillfället råkade bloggen stå i kön till insläppet till detta kanske världens mest kända turistmål. Nedan följer bilderna från evakueringen.
Fransk militär utanför evakuerat Eiffeltorn. Polisbilen tillhör bomgruppen (fr deminage).


Eiffeltornet har evakuerats 2014 och 2016. Förra året berodde det på att en anställd missat att det skulle pågå en säkerhetsövning den dagen, och larmade polisen. Annars sker säkerhetsövningar regelbundet varje vecka.

Men igår var det inte övning. En väska hittades övergiven i tornet, vilket ledde till att alla turister evakuerades (via trapprona - ej med hiss) och bombgruppen skickades in för att oskadliggöra väskan.
Polisen anländer i stort antal strax innan evakueringsbeskedet. Vita bussar på andra sidan.
Mer polisbilar anländer på Marsparksidan.
Säkerhetskontrollen in till Eiffeltornet tömd. De ringlande turistköerna försvunna.
Evakuering pågår. Ingen panik.

Evakuering pågår.

Automatkarbinbeväpnad polis vid avspärrningarna. Ser ut som G36.


Till slut återvänder bombgruppen efter utfört arbete.
 Notera pistol, tämligen rymlig tacticool ryggsäck. Bombrobot inne i bilen.
Demineur är vad medlemmarna i deminage har för titel.
Fortfarande avspärrat.

Evakuering pågår. Trapporna brukar inte direkt vara särskilt välfylld.

Efter mindre än en timme hävdes evakueringen och allmänheten släpptes på igen.

Några av Frankrikes olika humorklubbar samverkar. Det finns fler polisorganisationer än man kan räkna på
händernas fingrar. CRS sade sig stå för "Citron, rum, suckree".
Återigen mer normala köer till säkerhetskontrollen.

Humorklubben fortsätter närvara.

Det är inte mer än 669 steg att gå upp till andra avsatsen på Eiffeltornet. Tyvärr tillåts inte allmänheten
använda trappan hela vägen upp till toppen.
Ännu en promenad i parken.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Du vill ju gärna framstå som kunnig när det gäller militära frågor och önskar ett starkare svenskt försvar. På GPs ledarsida skriver du en gnällig krönika, där du falskeligen desinformerar läsarna med påståendet att det endast 1000-2000 skall genomföra sin militära GU under plikt. Sant är istället att c:a 4000 ska göra GU fr.o.m. 2018. Efter hand planeras fler tas ut för utbildning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antalet som tas ut för plikt beror på hur rekryteringen av yrkessoldater till GSS/K och GSS/T går och är inte hugget i sten.

   Radera
  2. Med 10 års krigsplacering så skulle 4000 om året fylla upp hela Försvarsmakten, inklusive GSS/K, så det är helt orimligt att 4000 ska pliktutbildas per år i praktiken. Och en utökning skulle innebära att vi rustar upp försvarets numerär, vilket det inte finns beslut om än.

   Däremot kanske man tar ut 4 000, men sedan kallas inte alla dessa in beroende på yrkesrekryteringen.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Men stod det inte någonstans I utredningen att det skullle vara 4000 även för att fylla platser I HV?

   Radera
 2. "Några av Frankrikes olika humorklubbar samverkar. Det finns fler polisorganisationer än man kan räkna på
  händernas fingrar. CRS sade sig stå för "Citron, rum, suckree"." Ibland tror jag faktiskt att en del epitet som tillskrives inhyser en stor respekt för den organisationens funktion (och den risk organisationen utsätter sig för)....

  SvaraRadera
 3. Inte konstigt att det går som det går när terroristutbildning är CSN berättiga.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/studiemedel-gar-till-saudisk-mission-i-sverige/

  SvaraRadera
 4. Brukade jogga runt tornet för 20 år sedan - först förbi nationalförsamlingen, runt tornet, och tillbaka Rue Grenelle- underbara kvarter!
  att försöka bomba Le tour E verkar i ljuset av alternativen idiotiskt (Konstruktionen mm), således möjligen resultatet av a) en extremt okunnig individ, b) med låg kunskap of La douce France, dvs ngn som inte är resident.

  SvaraRadera
 5. Så att du inte kundr gå till toppen innebär det att du inte kan bekräfta/avfärda den store blondinos bajskorvskatapult?

  SvaraRadera