Cornucopia?

Aktuellt

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam. Revoluts förpackning för deras premium metallkort. Jag ha...

2017-07-31 17:33

Anonymisering och VPN förbjuds i Ryssland - blir förbjudet kringgå censuren

Den ryske diktatorn i Kreml, Vladimir Putin, har i skuggan av firandet av flottans dag skrivit under en lag, som förbjuder anonymiseringstjänster och VPN i Ryssland. Detta så att myndigheterna inte bara ska kunna avlyssna och identifiera all kommunikation på Internet i diktaturen, utan framför allt så att ryska folket inte ska kunna läsa av diktaturen förbjudna websajter.
Diktatorn Vladimir Putin ombord på hans Stridsbåt 001, en kopia av svenska stridsbåt 90,
eftersom man inte kunde komma på något bättre själva i diktaturen.
Anonymiseringstjänster samt krypterade tunnlar över Internet, så kallade VPN - virtual private networks - har alltså förbjudits av den ryska diktaturen. Dels gör det att det blir olagligt att dölja sitt ursprung på Internet. All trafik ska gå att spåra tillbaka till rätt brandvägg. Dels så blir det därmed olagligt att ta sig förbi myndigheternas censur av oppositionella eller för den icke-statskontrollerade media. 
Urrah! Censur!
Isoleringen och kontrollen över det ryska folkets världsbild knyts alltså ännu hårdare till Kremls önskemål och försök att skaffa sig korrekta nyheter istället för statskontrollerad propaganda blir alltså olagligt.
Blir det inte ett besök av ÄF-ÄS-BÄ, så kanske OMON (HOMO i spegeln) hälsar på?
Lagen träder i kraft den 1:a november, och det är knappast en slump att den alltså gäller i god tid till det fejkade ryska presidentvalet, som ska hållas nästa år. Som att det behövs mer än att förbjuda alla det minsta lilla realistiska motkandidater att delta, vilket redan skett med Navalny.


Denna blogg är blockerad hos vissa mobiltelefoni- och Internetleverantörer i Ryssland, men inte hos alla. Än iaf. Censuren och VPN-förbudet bör också ses i ett perspektiv att de västerländska demokratiernas anti-propagandatjänster därmed blir blockerade. Disinformation Review kan rekommenderas, liksom förstås Radio Free Europe/Radio Liberty.

Konspirationsnötterna och "Sverigevännerna", som hyllar Ryssland, Putin och Kreml, hittas i kommentarsfältet nedan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

38 kommentarer:

 1. Det är i varje fall ärligare än att som vissa politiker väst gör: påstå att det är fake news etc som dödsknarkarrassenasse folket med sina fobier och populistiska dragning, måste räddas mot. Hmmm... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, för om du är medveten om censuren så är det lättare att bekämpa än om den är dold bakom en rökridå av vackra ord

   Radera
  2. Att bemöta osakligheter och propaganda är inte att likställa med censur

   Radera
 2. En positiv effekt av mer Sovjetmentalitet i Ryssland är att det blir lättare att försvara vår frihet här i väst. Ingen politiker vill bli förknippad med en totalitär regim.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Friheten i Väst? (Att få 70% konfiskerat av staten, som allokerar pengarna på till största delen skit? Ingen ryssvän, men skattesatserna i Ryssland är nästan nere på rimlig nivå. Borde väl du veta. EUSSR.

   Radera
  2. Syftar så klart inte på skatter.

   Ryssland är bättre som ett negativt exempel, även om skatterna där är lägre än i Sverige, men det finns massa annat oliberalt gods.

   Radera
  3. Vad får Ryssen för skatten.Svaret är ingenting.Många ryssar lever i misär.Många äldre svälter och dör i förtid.Ryssarna blir 700 000 färre varje år.

   Radera
  4. "Många ryssar lever i misär."

   70 år med planekonomi sätter sina spår. Tänk om Ryssland för 100 år sedan hade anammat en laissez-faire ekonomi. Man hade då varit det mest välmående landet i världen. Se vad som hände med USA under 1800-talet. Man gick från fattigdom till världens rikaste, sen började man även där slå in på socialism, om inte i samma usträckning som i Europa.

   Hade Ryssland anammat laissez-faire kapitalism när muren föll, så hade man idag haft en levnadsnivå som västeuropa. Men men, folk vi ha socialism, i mer eller mindre utsträckning, och då får de leva med konsekvenserna.

   Samma sak om man röstar på en föredetta KGB-agent. En tioåring hade kunnat räkna ut var det skulle sluta och det är det vi nu ser. Om jag bodde i Ryssland, skulle jag fly landet så fort som möjigt innan det blir utreseförbud.

   Radera
  5. Kanske bättre du byter rubrik nästa gång.

   Radera
  6. Hahaha- Bo-Bengt

   "Vad får Ryssen för skatten.Svaret är ingenting."

   Nja, svaret är - som Cornu visar - en allt kapablare krigsmakt.

   Varför kan inte Sverige ha ett försvar med 70% skatt? Polis som kommer? Sjukhus som fungerar väl? Va, va, va?   Radera
  7. @ Skatt är stöld

   "även om skatterna där är lägre än i Sverige"

   Du skriver som om skillnaden vore marginell, men vi pratar 13% platt inkomstskatt i Ryssland. Pensioner och ränteinkomster skattefria.

   Du är inte fri om staten tar 70% och hänvisar dig till en kass sjukvård där du får kass vård, eller kanske dör i operationskön. Men om din kanin blir sjuk finns det utmärkta djursjukhus, utan väntetid, redo att operera omedelbart.

   Radera
  8. "Du skriver som om skillnaden vore marginell"

   Vad får du det ifrån?

   Skattetrycket I Ryssland är ca hälften mot Sverige.

   "Du är inte fri om staten tar 70%"

   Självklart inte, har jag hävdat det?

   Men skatter är så klart inte det enda som ska vara liberalt.

   Fraser Institute rankar världens ekonomier årligen efter hur fria de är, dvs låga skatter, få tullar, lite regleringar, bra skydd av privat äganderätt och låg/stabil inflation.
   https://www.fraserinstitute.org/economic-freedom/

   Ryssland kommer på plats 102.

   Radera
  9. Fraserrankningen är uppenbart väldigt viktad enligt någon preferens. Annars hade inte Sverige hamnar högt upp på den, alls. Alternativa fakta skulle jag vilja kalla det. Ungefär som den där undersökningen av "internationella experter" som rankar Sverige att ha låg korruption.

   Radera
  10. Så Fraser Institute, en kanadensisk tankesmedja, har viktat indexet så Sverige ska komma högt?

   Sverige har ett bra legalt system och skydd av privat äganderätt. Något som är mycket sämre i Ryssland. Hade aktier i ett litet ryskt företag, men det togs över av maffian. Sista gången jag investerar där.

   Radera
  11. @ Skatt är stöld

   Har du problem som kan beskrivas med någon bokstavskombination? Nej jag skrev inte att du hävdat att du är fri om staten tar 70%. Var får DU det ifrån (glad om vi slipper fortsätta tramsa, men det är ditt val..)

   13% skatt vs 70% är en STOR skillnad var min poäng. Kan vi enas om att inkomstskatten är väsentligt lägre i Ryssland och att en rysk höginkomsttagare faktiskt har många mer (fullt konverterbara) rubel över än en svensk dito med samma lön?

   "Sverige har ett bra legalt system och skydd av privat äganderätt."

   Hoho. Haha. Tänker du på det skydd som Dan Eliasson et consortes består oss? Eller transportstyrelsens app som utan Bank-ID kunde överföra besittningen över bilar. Eller det kassa systemet för fastighetsöverlåtelser som gör att du kan bli av med din fastighet (de flesta länder har större formkrav och därmed inte detta problem). Eller snabba SMS-lån som ID-kapare kan ta i ditt namn och du blir betalningsskyldig? Eller att man kan försätta en VD (Securitas) i konkurs med ett enda falskt papper, utan att ens ringa honom.

   Du är inte seriös, sorry.

   Radera
  12. Allvarligt, jämför du platt inkomstskatt på 13% med en marginalskatt för de som tjänar bäst?

   Vad är totala skattetrycket i Ryssland vd Sverige? Läs på och återkom.

   Radera
  13. Ännu skattekramare, ser jag.

   LMFGIFY

   Tax_revenue_to_GDP_ratio

   Sweden 45.8%
   Russia 19.5%

   https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_tax_revenue_to_GDP_ratio

   Läs på själv?

   Radera
 3. Tja, så länge Tsar Putin behöver exportinkomster från oljan och gasen så...

  SvaraRadera
 4. Finns nu bra klipp på flottans dag i Ryssland på youtube.Det är med pompa och ståt och ett jäkla tutande av militärorkestern.

  SvaraRadera
 5. Som i UK ungefär?

  https://www.theguardian.com/technology/2017/mar/29/uk-government-encryption-whatsapp-investigatory-powers-act

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vad värre är, de kommer att begränsa åtkomsten till nätporr från 2018.

   Radera
 6. Förlåt herr Andersen nu handlade det om Ryssland.Det finns många länder på detta klot som vill visa militär styrka.Förstår inte vad du menar?Bra filmat bra översatt till Engelska.Intressant!Men jag går inte Putins väg,men det är en helt annan sak.Men frågan är vilken väg eller vems vägar går du!

  SvaraRadera
 7. "Apple Pulls VPN Apps From China App Store As Russia Signs Law Banning Their Use"
  https://www.macrumors.com/2017/07/31/russia-bans-vpns-apple-pulls-apps-china/

  Snaran dras åt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej om skatt är stöld,hur ser ditt samhälle ut.Jag lägger inte in några egna åsikter.Men bra om du kan förklara hur du tänker att ett samhälle ska se ut.

   Radera
  2. I ett gott samhälle ska individuella rättigheter respekteras, dvs rätten till liv, frihet och egendom. Vill du ha detaljer kolla den här videon:
   http://www.youtube.com/watch?v=muHg86Mys7I

   Människor har rätt att göra vad de vill med sina liv så länge de inte skadar andra. Att använda ett VPN skadar ingen annan, och ska därmed också vara tillåtet. Om du lagar min trappa och jag tapetserar ditt vardagsrum så skadar vi ingen annan, vi samarbetar till ömsesidig fördel, och staten ska därför inte ta 2/3 av värdet av det vi gör.

   Om människor sen vill ha skyddsnät eller andra uppgörelser får det skötas genom kontrakt, t.ex en försäkring eller varför inte socialdemokratiska klubben där man betalar halva sin lön i medlemsavgift och sen bestämmer man på årsmötet hur pengarna ska fördelas.

   Radera
 8. Förlåt herr Anderssen.Varför sända döda länkar.Är du kanske en av Putins troll?

  SvaraRadera
 9. Det går inte att förbjuda vpn. Tekniskt sett är det omöjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går utmärkt förbjuda det om de vill, krävs bara en lag så är det förbjudet.
   Blockera VPN är däremot svårare, går strypa access till alla kända VPN leverantör, med DPI går det ta en del till, men 100% tar man aldrig

   Radera
 10. Hej att skriva överskridande och använda floskler om bolsjeviker funkar inte längre.Skriv i klartext vad du menarDe flesta här på detta forum vet inte vad bolsjeviker är,var.

  SvaraRadera
 11. Jag har inte några finska rötter(vad jag vet)Men Yle funderade häromdagen varför det går åt Fanders hela tiden med Ryssland.Det började med Att stammarna runt Novgorod ville ha fred.Man skrev enligt en munk som hette nestor till ruserna?De slaviska stammarna ville att någon som kom dit ville härska och bestämma.Detta är självklart inte dagens sanning men kanske det ligger nått in det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yle är ungefär som SR fast i Finland med svenskt text

   Radera
 12. HMG du far med olika budskap att tolka dina inlägg är någåt som man blir trött på.

  SvaraRadera
 13. Samtidigt är USA:s högsta domstol nära att besluta att tillgång till sociala medier är en amerikansk mänsklig rättighet. Stay tuned.

  SvaraRadera
 14. Billigare satellitburen internetkomunikation behövs verkligen. Undrar hur svårt det är att pejla upplänkshalvan i en sådan förbindelse?

  SvaraRadera
 15. Det är väl lockande för lämplig myndighet att skapa en honungsfälla genom att ha egen VPN-tjänst under lämplig "underground"-front, sedan är det bara monitorera trafiken.

  SvaraRadera
 16. Sitter på Megafon som enligt Telia är Rysslands näst största mobilleverantör och har inga problem att läsa eller kommentera på din blogg.

  SvaraRadera