Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-07-02 17:46

Almedalsveckan har börjat #almedalen

Almedalsveckan har börjat och återigen kommer bloggen närvara och rapportera helt sporadiskt.
Jag kommer hittas lite varstans. Mestadels kommer jag väl frekventera Försvarspolitisk Arena, men kan säkert hittas någon annanstans av och till. Har ärligt talat inte kontrollerat scheman än. Hittas även på Saabs tisdagsmingel respektive FPA:s mingel på onsdag.

På torsdag kommer jag guida en Midvintermörkerrundtur åt Saab. Turen kommer gå flygplatsen - Slite och tillbaka till Visby, förbi några platser ur böckerna. Eventuellt finns det några platser över för allmänheten. Kontakta Sofia Thulin på Twitter om ni är intresserade, men som sagt, det kan vara fullt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Hmmmmm. Väger vad som skulle vara roligast. Följa 24 timmar om dygnet bevakning av Almedalen i svenska medier? Eller titta på 24 timmar om dygnet retro-datorspelande Summer Games Done Quick som samlar in pengar till välgörenhet? Båda håller på i en vecka......

  Ses nördar! *försvinner så snabbt han kan*

  SvaraRadera
 2. Ta det lugnt med rosévinet!

  SvaraRadera
 3. Sjöstedt orerar om sjukvården. Om det nu vore så att höga skatter vore så bra, hur kan det komma sig att Sverige inte är med bland de tio ekonomier med högst medellivslängd

  1 Monaco 90 år
  2 Japan 85 år
  3 Singapore 85 år
  4 Macau 85 år
  5 San Marino 83 år
  6 Iceland 83 år
  7 Hong Kong 83 år
  8 Andorra 83 år
  9 Switzerland 83 år
  10 Guernsey 82 år

  Det verkar snarast vara tvärtom. Det är skatteparadis och marknadsliberala lågskatteekonomier som toppar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser också ut att vara bra att bo på öar eller bland berg.

   Radera
  2. Kan ju ha något att göra med att den enskilt starkaste prediktorn för lång livslängd är (förutom kvinnligt kön) klass. Längre utbildning/högre inkomst gör att man röker mindre, super mindre, suiciderar mindre, mindre övervikt osv osv.

   Det är knappast de låga skatterna som ger lång medellivslängd.

   Radera
  3. De låga skatterna kanske gör det lönsamt att utbilda sig?

   Radera
 4. På förekommen anledning...får man föreslå Postnord? http://www.postnord.com/sv/om-oss/vara-asikter/mot-oss-i-almedalen-2017/ Trodde inte de skulle dit men det skall de.
  En grundförutsättning för alla de fina ord om samhälle etc är att kommunikation funkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de inte försvinner på vägen dvs...

   Radera