Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2017-06-16 10:33

Ygeman smet från hyra och hade ett 30-tal anmärkningar hos Kronofogden

Inrikesminister Anders Ygeman (s) har varit yngre och vi vet alla att allt man gjort tidigare ska användas för att döma lämpligheten som minister, t ex en obetald TV-licens. Ygeman visar sig ha smitit från hyran när han utan hyresvärdarnas vetskap ska ha drivit ett kollektiv, som totalkvaddade en villa. Därtill hade han ett 30-tal ärenden hos Kronofogden, och allt detta var medan han tydligen var SSU-ordförande.
Som vi vet från den första sammansättningen av alliansens regering 2006, så ska minsta administrativa fel leda till att man avgår som minister. T ex om man missat att betala TV-licensen.

Inrikesminister Anders Ygeman (s) har bland annat ansvar för polisen, och bör som sådan vara av ett helt fläckfritt förflutet.


Som SSU-ordförande drog han på sig skulder och hade ett 30-tal anmärkningar hos Kronofogden. Därtill hyrde han en villa åt ett kollektiv, utan att berätta för hyresvärdarna att det var ett kollektiv. Ygeman slutade sedan betala hyran. Villan behövde sedan totalrenoveras då kollektivet totalkvaddat huset, inklusive översvämmat källaren.

När Ygeman vägrade att ens betala hyran gick det hela vidare till tingsrätten, dit han valde att inte ens dyka upp.

Hyresvärdarnas, som var arbetarklassens goa snickare, ekonomi krossades av totalrenoveringen av villan, och en av dem dog sedermera med miljonskulder medan en andra aldrig väntas bli skuldfri under sin resterande livstid. Händelsen utspelade sig under 90-talskrisen, vilket inte gjorde saken enklare för snickarna.

Ygeman kommenterar till Expressen:
"Hantverkarnas situation är väldigt ledsam, men jag har väldigt svårt att koppla det till att vi hade en tvist om hyran för 25 år sen. Det är en väldigt långdragen och konstig koppling. [...] Jag hoppas att de ska kunna lämna en händelse som hände för 25 år sedan bakom sig."
Lite svårt när man sitter med skulder man aldrig blir av med kan man tycka. Av en pension på 10 000 kronor drar kronofogden 1 700 varje månad. Ygemans lön är väl uppåt 130 000:- SEK och det blir kanske inte så konstigt att lämna det hela bakom sig för hans del.

Nu tycker jag vi diskuterar i små grupper om det är okej att ha en inrikesminister, ansvarig för rättsväsendet, som inte ens inställer sig till tingsrätten? Fast att inte betala sina utgifter är förstås väldigt socialdemokratiskt - det är ju alltid någon annan som ska betala.

Sedan kan man ställa sig frågan om vad detta var för kollektiv, som inte ens verkade bry sig om att husets källare översvämmades? Vi kan i sammanhanget också reflektera över hur polischefen Dan Eliasson kan sitta kvar oavsett hur kass han är och oavsett hur många myndigheter han kört i botten. Man kan också spekulera att det inte är en slump att detta kommer fram om Ygeman just nu. Informationen har funnits där ute länge, men exakt nu väljer någon att se till att den uppmärksammas. Normalt skulle det publicerats direkt vid ministerutnämningen. Eller ja, nu är ju journalisternas politiska åsikter de samma som regeringen så någon granskning av Löfvens ministrar har inte skett. Man kan ju fundera på vad mer för svartjobb, skattefusk, kronofogdeanmärkningar, obetalda Tv-licenser mm som finns i ministären om detta gick att hitta på Ygeman.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

51 kommentarer:

 1. Sossarnas "begåvningsreserv"... !!
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom verkar tillhöra begåvningsreserven allihopa.

   Radera
  2. Ni vet inte vad ordet betyder va?

   Radera
  3. "Begåvningsreserven" kan härledas från begreppet "utbildningsreserven", ett begrepp som användes vid militär mönstring för de personer som inte togs in till militär utbildning. Det blev ett skällsord eftersom det att inte bli antagen kunde antyda att man inte passerat grundläggande psykologisk eller fysiologisk utvärdering. Förleden "utbildning" syftar här på den utbildning man skulle kunna få i framtiden om behovet blev större och urvalet vidgades.

   "Begåvningsreserven" som begrepp vänder på betydelsen av förleden och syftar på att man inte skulle ha den grundläggande begåvning som krävs för att delta i samhället.

   Radera
  4. OK, fast det är ju inte det det betyder:

   "Begåvningsreserv är en grupp personer som anses ha potential att utvecklas till elit, till exempel inom sport [källa behövs], på ett företag eller i den akademiska världen. Uppskattningen av begåvningsreserven är en uppskattning av humankapitalet, och visar på organisationens möjligheter att möta framtida utmaningar."
   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Beg%C3%A5vningsreserv

   Radera
  5. Wikipedia är inte en källa

   Radera
  6. http://www.tam-arkiv.se/node/1888

   Sidan 26

   Radera
  7. @ Joakim Öfverholm

   Du vet inte vad ordet källa betyder va?

   Radera
  8. Begåvningsreserv enligt SAOL betyder, begåvade personer som inte får tillfälle att studera.

   Radera
 2. Är det någon som är förvånad? Man kanske skall ställa krav även på folkvalda - att man granskas och blir godkänd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sossarna är ju alltid förmer än vi vanliga hjon. Vidriga typer!

   Radera
  2. Granskas av vad, Göran Perssons privata bolag?

   Kruxet är att Sverige är så oerhört långt ifrån styrt av folket, men det finns någon slags allmän tro på att det är det eller borde vara det. För exempelvis länder med uppenbar diktatur höjer ingen på ögonbrynen över att någon oönskad styr landet, medan man i Sverige är helt förvirrade och undrar vad som "gick fel".

   Vi har liksom inte ens regler mot korruption, då blir det ju larvigt att se det som att något "gått fel" när det inträffar.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. En av de första i raden av saker? En kampanj har just startats?

  SvaraRadera
 5. Generation punk-rockare och Live-Aid styr Sverige nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rikspolischef: Danny Rotten

   Radera
  2. Han var basist och låtskrivare, till skillnad från Rotten. (Danne alltså)

   Radera
  3. Nu tycker jag vi tar det lite lugnt här.
   Sätter du en bas i händerna på en person innebär det inte att vederbörande är basist. Bad Boo Band var ju sjukt dåliga så logiskt att han fortsätter vara kass.

   Radera
  4. Precis. LOB borde bli rikspolischef istället och så kan Löken från Rövsvett bli statsminister.

   Radera
  5. Stefan, har du sett Bad Boo Band eller bara hört skivan? Om dom var värdelösa eller inte har med smak och relativism att göra...

   Radera
  6. Hört att det är ett album på G med Danny Rotten.

   Titel: Dialog med förorten

   Låtlista:
   1. Something is rotten in the state of Sweden. (Text och musik D. Rotten)
   2. Resigning is for Pussys (Text och musik D. Rotten och Andy Yxa)
   3. Våga Vägra avgå! (Text och musik D. Rotten och Andy Yxa) (Svensk version av Resigning is for Pussys)
   4. Unreleased reports (Text och musik D. Rotten)
   5. Förorten brinner (Text och musik D. Rotten)
   6. Utanförskapsområden (Text och musik D. Rotten)
   7. Vad är det för fel på folket!! (Text och musik D. Rotten)
   8. Springare is an asshole (Text och musik D. Rotten)
   9. The one and only (Text och musik D. Rotten)

   Radera
 6. Kräver man livslång oklanderlighet så är det snart sagt bara kärringar och en del politruker som varit riktigt hårt fokuserade på politisk karriär sedan ungdomsförbundet som kan bli politiker. Bra så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är självklart ingen som önskar sig en sådan utveckling men budskapet här väl inte riktigt det utan att det bör gälla samma (oskrivna) regler för alla.

   Radera
  2. @Kuckeliku

   Jag och en övervägande majoritet av de jag känner och majoriteten av befolkningen är hederliga människor. Du kan inte gräva fram sånt här på många. Om vi tar denna historia med Ygge: på engelska hade det passande hetat "you can't make this shit up".
   Allvarligt. Politiken drar till sig svin, precis som Ygeman och andra jubelidioter och parasiter.

   Radera
 7. "Som vi vet från den första sammansättningen av alliansens regering 2006, så ska minsta administrativa fel leda till att man avgår som minister. T ex om man missat att betala TV-licensen."

  Är inte detta lite fel?

  Att inte anmäla tv-innehav - arkebusering på stället i politiken.

  Att låta en faktura från radiotjänst (dvs man har medgivit innehav av tv) gå till kronofogden - inte så farligt.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte tänka mig att rösta på någon som betalar TV avgift, någon ryggrad får de som ställer upp till val ändå ha!

   Radera
 8. Känns som ett förspel inför den kommande misstroendeförklaringen mot två ministrar (en man och en kvinna)?

  Själv hade jag gissat på att det skulle bli Alice Bah Kunke och Gustaf Fridolin, men nu tänker jag att det är Fridolin som har läckt till media igen för att rädda sitt eget skin.

  Cornu: Du kan ju göra en läsarundersökning/poll - vilka två ministrar vill läsarna helst ha bort?

  SvaraRadera
  Svar
  1. (Fniss, intressant förslag)

   Radera
  2. Löven faller på hösten.
   Sedan är hela trädet kalt.

   Radera
  3. Naturligtvis Maggan och Morgan.

   Radera
 9. Lägg av Cornu...
  De ministrar som fick avgå har medvetet valt att begå brott mot lagar som är stiftade av Sveriges riksdag, där de själva sitter/skall sitta som ansvariga.
  Det är en direkt målkonflikt i demokratins hjärta.


  Ygemans eskapader gör honom möjligen olämplig utifrån hans omdöme och det är Lövens ansvar. Men är det olagligt?
  Är det brottsligt ?


  Att Ygeman bör avgå har att göra med att han gör inget helt enkelt som förändrar situationen som han är ansvarig för.

  Analysen är klar, poliser slutar för att de inte vill vara poliser i nuvarande organisation som dessutom inte klarar av enklaste uppgifter. I ett läge med polisbrist faller det på Ygeman att tillse att organisationen har resurser (allt från pengar till ledarskap) att lösa sina uppgifter, och i det ingår att få poliserna att stanna kvar.

  Det är ju brister i demokratin som gör att media inte belyser ansvaret fullt ut. För media är ju en del av den demokratiska processen.

  Men här har media brustit i analys och rapportering länge.

  Men intressant att det kommer upp nu, varför inte tidigare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart är det olagligt att inte betala sina skulder. Dock inte oftast brottsligt. Likaså är det olagligt att inte infinna sig inför domstol.

   Så att det här skulle förhålla sig annorlunda än när det begav sig med Aliansen var jag svårt att se (annan än att jag på ett personligt plan tycker att Ygemans beteende är betydligt mer klandervärt och ohederligt).

   Radera
  2. Vafan spelar det för roll vad som är olagligt. Beter man sig som detta svin så har man fan inget som politiker att göra. Fast Sverige kör tvärtom. Låt de moraliskt värsta svinen få styra landet. Idioter hela bunten.

   Radera
 10. Självklart skall den som styr vårt rättsväsende vara fläckfri, det är som att ha en pyroman som ordförande för Brandmännens fackförbund det vill säga inte direkt lämpligt...
  Ta en titt på vad som krävs för exempelvis bli Polis, Försvarsanställd eller väktare?

  Sen kan man ju debattera hur pass bra han varit i sin roll men det är en annan diskussion, hans bakgrund må vara en sak men hur lättvindigt han tar på den situation han satt andra i är vad som stör mej och gör att jag anser han vara totalt olämplig som minister och inte minst som politiker!

  SvaraRadera
 11. När alliansen presenterade sin första regering var det väl 4-5 ministerkandidater som avgick pga. fusk med TV licens, svart hemhjälp och liknande skit, S tjöt ju högst av alla hur olämpliga dom var.

  Rätt skall vara rätt, samma gäller för alla.

  Ygeman är ju dessutom extremt korrup i att han skyddar sin vän/kollega till varje pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De avgick för att de var mesiga. Att rakryggat vägra att betala TV licens är hedervärt, så där och pudla och hävda att man "glömt" är bara fjantigt, visade tydligt att de inte hade på ledande poster att göra. Någon stake får det väl vara i folk om de skall bli chefer för ett helt departement...

   Radera
 12. Det har varken med partipolitisk tillhörighet eller samhällsklass att göra. Anledningen till att folk kan hålla på hur de vill och fortfarande vara politiker och ministrar är för att det saknas konsekvenser i det här landet.

  Framförallt när man är "färdig" politiker och sitter i riksdagen. Vilket stolpskott som helst kan hamna där och begå hur mycket "tjänstefel" som helst men inte få ett jävla skit i straff. Istället kastar man skattemedel i form av fallskärmar till ministrar som avgått efter grova fel.

  Jag skäms över det här landet. Jag skäms över de som styr vårt land.

  SvaraRadera
 13. Skum artikel.

  Det står inte nånstans att de boende var vållande till översvämningen, den kan således ha uppkommit av mer naturliga skäl än att nån däckade i duschen på fyllan. Däremot är det ju klandervärt, men antagligen inte olagligt, att skita i att ringa hyresvärden när man har vatten upp till fotknölarna.

  Samtidigt står det att man "aldrig fick några pengar" för vattenskadan? Snickarna var ju fastighetsägare, hade dom inte försäkrat kåken dom hyrde ut?

  Men visst, 30 ärenden hos Kronofogden tyder ju på att man inte gör rätt för sig på en mer systematisk skala.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm..tänka..försäkringsbolaget kanske inte tyckte att kollektivboende ingick?

   Radera
 14. För att bli rekryterad till en (s)-regering krävs INTE:
  kompetens, akademisk utbildning, god vandel, demokratiska instinkter.
  Däremot är lojalitet mot sin politiska ledare ett absolut och oeftergivligt krav.

  SvaraRadera
 15. Tycker själv att mannen är en sopa. Men ska vi bara ha politiker eller andra bestämmande som aldrig gjort ett misstag så är vi farligt ute. De entreprenörer jag ser mest upp till idag har lärt sig av sina misstag i livet. Det gör även en normalbegåvad politiker. Fortsätter denna typ av bevakning i kombination med vad vi likar på FB så kommer läktaren med politiker bli ännu värre än den vi har idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, snittpersonen i detta land har mindre skit i sin historia än politiker i detta land. Vi är inte alls farligt ute om vi är ute efter fläckfria politiker. Det är precis så det ska vara.

   Radera
 16. Ygeman har iaf rätt värderingar och tror på allas lika värde...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...förutsatt de inte är villaägare...

   Radera
 17. Ygeman borde förstås göra rätt för sig. Men framförallt borde han avgå för att han inte klarar att styra upp rättsväsendet.

  SvaraRadera
 18. Det är många tattare som blir politiker. Eller så är det barn till fd regeringemedlemmar eller Riksdagsmän. Hur blev Annie Lööv eller Ebba Busch Thor ledare tror ni ? Fick de lite hjälp av mamma eller pappa ? Helt klart ! Många lever underliga liv i ungdomen, oftast missar de att skaffa en rejäl utbildning och sen upptäcker de att de kan tjäna en hacka på politiken. Och få makt. Det är inte bra för samhället. Inte alls bra.

  SvaraRadera
 19. Hur orkar folk ens rösta på Stefans skitregering?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja folk är riktigt dumma i huvudet. Jag känner folk som röstar på den här skiten och ursäkten är: "jag vill jämna ut samhället, de rika har ju för mycket och jag gillar mycket annat i deras politik och en politiker kan ha begått misstag men alla är inte så".

   Suck...

   Radera
 20. Herr Ygeman är dömd av enig hovrätt för olaga intrång i samband med att Herrn olovligen bereder sig tillträde till Bromma flygplats med uppsåt att störa eller hindra flygtrafiken.
  Politruk Eliasson utses som Ygemans första beslut som minister. Troligen vet den gamle Säpo en del om Herrn. Vibbar av Geijer och Grisfesten....

  SvaraRadera