Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-06-22 15:19

Ygeman har tappat kontakt med verkligheten och bör avgå

"Hjälp oss! Hjälp oss!" - rikspolischef Dan Eliasson
"Att säga att polisbristen är akut, det är att ta till överord." - inrikesminister Anders Ygeman (s) till SvD
Så har slutligen inrikesminister Anders Ygeman (s) lämnat jordklotet och helt tappat kontakt med verkligheten. Han förnekar nu att det skulle finnas någon polisbrist, och pissar därmed miljontals brottsoffer som fått sina anmälningar nedlagda utan åtgärd i ansiktet, samt hävdar att de polischefer runt om i landet som talar om akut brist, och alla de poliser som säger att de inte kan göra sitt jobb och att alla artiklar om hur man inte ens längre utreder mord helt enkelt har fel. Anders Ygeman bör omgående få personlig utveckling genom att friställas från sin ministerpost.

I dagens SvD hävdar Ygeman att det inte finns någon polisbrist. Han glömmer att Sverige aldrig har haft så mycket organiserad brottslighet, 61 områden där lag och ordning inte längre gäller med 5 000 organiserade yrkeskriminella i 200 gäng och organisationer, och samtidigt har en rekordstor befolkning.

Därtill missar han att minst 50% av alla polisanmälningar bara slängs i sopkorgen och returneras som spaningsuppslag saknas eller brott kan ej styrkas trots att man t ex har fotobevis. Miljontals svenska brottsoffer blir pissade i ansiktet av Ygeman, som också menar att poliser på fältet som säger att de inte kan göra sitt jobb, eller polischefer som säger att de har akut personalbrist har fel.

Tydligen är inte problemet rikspolischefen Dan Eliasson, som igår satt och skrek på hjälp på en presskonferens. Problemet är uppenbarligen kronofogdekunden och hyressmitaren Anders Ygeman (s). Allt hopp om att svenskt rättsväsende ska bli bättre kan sägas vara borta i och med Ygemans uttalande.

Passa på att gå in på SVT Play och se gårdagens Aktuellt 21-sändning där Ygeman ställs mot väggen angående den förlorade kontrollen, från 13:00 och framåt. Ni får också se hur Dan Eliasson sitter och ropar "Hjälp oss! Hjälp oss!" på en presskonferens. Ygeman avfärdar allt med att det bara är "matematik". Det finns inga problem.

Jag vet ett problem. Det heter Anders Ygeman.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

29 kommentarer:

 1. Jag tror att det mest handlar om en upplevd brist på resurser. Vi får väl lita på alla experter och bloggare som hävdat att Sverige är tryggt och säkert. Den ökade anmälningsbenägenheten kan vara en anledning till polisens problem att hinna med. Att peka ut invandringstäta områden är väl rasism..?

  SvaraRadera
 2. Anders att-göra lista:
  1. Beställa möbler till villan i Sydafrika
  2. Kolla att min fallskärm blir tillräckligt stor.
  3. Snacka runt journalister och andra ett tag till för att maximera inkomsterna.
  4. Hämta ut det nya passet.

  SvaraRadera
 3. Känner några av de 7000 sökande som sökt in till polishögskolans 550 platser. Vilket endast 400 blev antagna. Så de fyller inte ens upp de platser de har tillgängligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har en polare som kom in till hösten, så det finns hopp

   Radera
 4. Roten av problemet kanske inte är ens Anders Ygeman. Han verkar ju ha förtfroende av statsministern. Roten av problemet kanske heter Stefan Löfven...

  SvaraRadera
 5. Hur kunde det gå såhär illa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så illa än som det kommer att bli
   Vänta bara

   Radera
 6. Föreslår att man tar in några Israeliska konsulter, + motsvarande fordon osv. Gummikulor + tårgas. Dom vet hur man gör för att få bukt med arabiska skitungar..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konsultera Rodrigo Duterte istället.

   Radera
 7. Anders Ygeman, mannen med 32 betalningsanmärkningat och dömd för olaga intrång. Perfekta meriter för en sosseminister.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Äh. Rikspolischefen är bara lite känslig.

  http://cornucopia.cornubot.se/2014/10/polisen-kriminella-har-tagit-over-taby.html

  SvaraRadera
 10. Ground control to major Tom
  Ground control to major Tom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 11. So Sorry David B is not here anymore....

  SvaraRadera
 12. Ygeman är lojal uppåt. Det är man om man ska överleva som sosse. Bollen ligger hos Löfvén. Det behövs en helt ny halvmilitariserad polisstyrka för att hantera mångkulturen. Och ett par nya riksanstalter och nya slutna ungdomsvårdsskolor. De gamla är ju nedlagda.

  SvaraRadera
 13. Hej

  När rikspolischefen begär hjälp av "vem som helst" så är det kanske dags att beväpna sig?
  Läget blir för varje dag som går allt mera "prekärt"...

  SvaraRadera
 14. "Akut" betyder väl att det är något som har uppstått plötsligt vilket kanske inte är fallet utan det är något som växt fram med tiden.

  Skall man fortsätta med medicinsk-liknande termer så kanske "kronisk" är en mer passande term (och då med palliativa åtgärder). Det kanske är så han ser det?

  SvaraRadera
 15. Alliansen lade ju grunden för europeiskt polissamarbete, bara för Löfvén & Co att plocka upp bollen.

  http://www.regeringen.se/rattsdokument/statens-offentliga-utredningar/2011/04/sou-201125/

  Sedan kan han ringa Polen eller något annan EU-stat som har gatusnutar att avvara.

  SvaraRadera
 16. Färdriktningen är uppenbart felaktig trots det fortsätter våra politiker i samma riktning samtidigt som man ropar på hjälp, när det har gått riktigt utför för Sverige kommer våra politiker skylla på varann samtidigt som samma tok som försatte landet i knipa söker nytt mandat för att rädda Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige är på rätt väg
   Det är alla andra länder som är på väg åt fel håll
   Det är ju därför Stefan måste åka runt och berätta det för dem

   Radera
 17. Avgå. Ta Dan och Stefan med dig!

  SvaraRadera
 18. Det handlar om 30-40 års vanskötsel av samhället i stort och en medveten dekonstruktion av det jämlika svenska folkhemmet. Alla partier är ansvariga (utom SD då eftersom de inte funnits resp. inte haft makten under perioden). Droppen som fick bägaren att rinna över var Reinfeldt-doktrinen attt pissa hela Sverige i ansiktet. Och jag är inte förvånad att de invandrare som flytt religiös fanatism, fascism, korrupta stater börjar rösta på SD. Inte så kulle att bo i områden med runt 120000/100000 anmälds brott per invånare. De första invandrarna kom till ett Sverige med 4000/100000 brott som jämförelse.

  SvaraRadera
 19. Ygeman?

  Först ruinerar han en "villa" och dess ägare enligt vad som framkom.
  Nu hjälper han till att ruinera ett helt land!
  Visst har han gjort karriär...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skall göra det man är bäst på. Ygeman har helt klart hittat sitt kall!

   Radera
 20. Dessa SSU:are, dessa SSU:are...

  Som tycks tro att de kan bete sig arrogant, nonchalant och drygt självrättfärdigt gentemot andra... Strunta i att betala sina skulder och räkningar och sedan , genom påförande av skuld - härskarteknik - anse att den de står i skuld till skall "komma över " detta...

  VEM tror "herr" Ygeman att han egentligen är ? Herrskap ??

  SvaraRadera
 21. Har ni mörkt att mängden PK kommentarer minskat kraftigt på mpnga håll? Det enda perti som ev kan styra upp Sverige ör SD, bara så synd att de är så vänster. De är i realiteten nya S partiet.

  Vad finns det för val till SD om man vill att Sverige ska ta tsg i problemen? Jag ser inget alternativ.

  SvaraRadera
 22. Jag tror att Ygemans hänvisar till att problemet inte är de resurser som blivit tilldelade polisen utan mer hur polisen använder sina resurser. Som han påpekade så gav alliansen polisen massa extra miljarder som polisen pissade bort. Vad som behövs är ett externt verk med uppgift att granska polisen samt kunna göra förundersökningar mot poliser och sparka polischefer.

  Exempel på polisens resursslöseri är att ett polisbefäl nu riskerar att åka dit för tjänstefel då hon vägrade åtala en icke-kriminell för olaga vapeninnehav. Hon tyckte det gått för långt med åtalen av "Svensson" för vapenbrott. Ett annat exempel är 15-åringen som blev fälld för olaga vapeninnehav efter byggt en potatiskanon - det ska påpekas att han blev fälld eftersom polisen optimerat bössan och utifrån de kalkylerade att den skulle passerat gränsen för anslagsenergi ...

  Jag vet också fall där ett visst polisbefäl, med ansvar för vapenfrågor, skickade ut poliser för att beslagta en persons vapen pga personligt konflikt dem emellan.

  Därtill finns det andra fall som visar att polisen är ett enda stort härke - så folk påstår att exempelvis SD är de enda som kan få ordning på saker och ting - det är rent skitsnack. SD vill bara slänga mer pengar till polisen - något som inte funkat tidigare. Vad vi behöver är att någon ställer krav och sätter press på en av Sveriges sämst organisationer.

  SvaraRadera
 23. Jag håller på israeliska konsulter, dom är välkomna hit på ett kort uppdrag för att glesa ut lite.
  Allasom är här illegalt ska vara utan rättigheter totalt.

  SvaraRadera