Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2017-06-23 08:44

"Varje midsommarafton är en förslösad arbetsdag!"

Så var det midsommarafton igen. För många ännu en förslösad arbetsdag, men för oss andra ännu ett tillfälle att få jobba 14-16 timmar relativt ostört.
Midsommarafton är ännu en av dessa dagar som hindrar hederligt folk från att arbeta. Arbetsplatser rent av stänger ute människor, som bara vill bidra till ett bättre samhälle.

Tack och lov finns åtminstone vi egna företagare, som just på midsommarafton har en av årets bästa arbetsdagar - man får jobba i princip helt ostört eftersom alla andra är iväg och "firar". Ingen och inget som stör om man jobbar hemma i tätbebyggt område, eftersom alla vallfärdat till någon form av idealiserad Sverigebild någon annanstans.

Själv ska jag förstås jobba som vanligt. Eftersom det är fredag ska jag även städa (dvs administrera dammsugar- och mopprobot, samt torka av en del ytor för hand), tvätta, vika tvätt och köra skräp till återvinningsstationen. Sedan ska jag även springa lite, kanske en mil, men minst sex kilometer. Det blir någon form av frukost vid lunch dock, på typ sill och potatis, men i övrigt blir det jobb. Om jag hinner ska jag även åka och veckohandla mat - midsommarafton är den perfekta dagen för detta, då matbutiken i princip är tom på kunder

Sedan finns det förstås anställda som också jobbar denna dag, t ex inom blåsljusmyndigheterna, de gröna näringarnas incidentberedskap och övervakning, och inom exempelvis vård- och omsorgsyrkena, samt i den där matbutiken. Vi sänder dessa en extra tanke.

Skäms nu inte över att ni inte firar midsommar. Sveriges nationaldag var den 6:e juni och inget annat. Var en samhällsbärare och jobba istället!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

37 kommentarer:

 1. Hade du inte skickat iväg sambon till nordpolen hade du nog fått mindre arbetsro! Be a looner, som Albert Einstein sa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Be a loner. That gives you time to wonder, to search for the truth. Have holy curiosity. Make your life worth living.”

   Radera
  2. As Albert Einstein once said, "Don't believe every quote you read on the internet, because I totally didn't say that."

   Radera
  3. Fy Kuckeliku och sprida osanning. Hoppas på snar bättring. Vet du ungefär när Internet startade? Vet du ungefär när Albert dog?

   För övrigt var det midsommar i onsdags. Det vi har nu är något annat. Fast vist har jag ätit sill och köttbullar. Givetvis varit till gles affär och handlat som Lars.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 2. Har man en djurbesättning så blir det inte så mycket tid att fira nånting överhuvud taget. Djuren kommer alltid i första hand.
  OT. Din blogg nämns i en artikel i senaste numret av Ny Tider under rubriken "Svenska institutets åsiktsregistrering polisanmäld"

  Trevlig midsommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smaklöst av dig att läsa den skiten.

   Radera
  2. Och att du skriver "senaste numret" implicerar att du rent av betalar för en pappersprenumeration. Äckligt och motbjudande.

   Radera
  3. Det kan ju kanske vara i rent utbildningssyfte. Annars kan man resonera att du stödjer diktaturer Ryssland för du besöker Pyramiden. Din fascist! :)

   Radera
  4. Kollar i nätupplagan och kan inte se något uppseendeväckande. Däremot ser jag att ledningen och krönikörer tillhör extremhögern, så man kan väl förmoda att ett visst mått av propaganda smyger sig in i deras texter (som man måste betala för). För att kunna avgöra att det är äcklig skit krävs således att man har en prenumeration, alternativt litar på någon annan pålitlig auktoritet (ETC/DN?) som läser den.

   Radera
  5. SniffmeisteR, jag har säkert hundratals gånger pekat ut Ryssland som en diktatur, en fascistisk kleptokrati. Om du dock frågar Göran J om Nya Tider så kommer han nog säga att det är en helt normal tidning som skriver sanningen. Inte att det är en högerextrem tidning som drivs av nazister och fascister.

   Radera
  6. Som sagt. Trevlig midsommar. :)

   Radera
  7. Uppskruvat tonläge.

   Nåväl, nazister/fascister och dess närbesläktade småbröder behöver hållas kort.
   De kommer inte för att dela gemenskapen kring lägerelden, utan för att stampa på den och inspektera skjortknäppning, påbrå och annat relevant för de nya ariska tiderna.

   Radera
  8. Det är viktigt att fokusera på rätt sak, som att skjortknappar är knäppta.

   Radera
 3. Jag är ännu värre, ska laga min egen bil på fritiden och därmed sno arbete från någon annan ( och skatteintäkter) planerare att bli klart till 13.00 sen blir det jordgubbar och gammeldans k

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra! Så länge du inte själv jobbar som bilmekaniker till vardags. För då begår du skattebrott om du utövar ditt yrke privat (sant!).

   Radera
  2. Skattebrott verkligen? Var kan man läsa mer om detta?

   Radera
  3. Orkar inte leta reda på det just nu. Men om du jobbar med något så får du inte utföra detta privat, för då smiter du från skatten. En kock får inte laga mat åt sig själv hemma. En IT-supporttekniker får inte hjälpa sina föräldrar med datorn på fritiden osv.

   Radera
  4. Jobbar du som lokalvårdare får du inte städa hemma osv.

   Radera
  5. Vad gäller för Ben Dover då?

   Radera
  6. RUT-tjänster, även om vissa lobbar för att alla ska få drt sk pung-peng.

   Radera
 4. Föross andra som firar Sveriges andra nationaldag: https://youtu.be/i3lLJ9XqHhA?t=41
  Glad midsommar på er allihop! (inkl meningsmotståndare)

  SvaraRadera
 5. Du har ju helt blandat ihop den 6:e juni och Midsommar. På Midsommar ska det svenska firas. På den 6:e juni kan man tex göra rent tolatten eller bära ut soporna.
  Glad Midsommar på er!

  SvaraRadera
 6. Trevlig midsommar

  Kanske fira på Tjörn med denna intressanta verksamhet?

  "På västkustön skulle de genomgå någon slags träning i regi av ett marint företag med verksamhet på orten. Tengroth vill inte kommentera den delen av polackernas aktiviteter."


  http://www.dn.se/nyheter/sverige/polska-orlogsfartyg-anlopte-skarhamn-olovandes/

  SvaraRadera
 7. Sill, färskpotatis, gräddfil och rosévin (!!?!!). Nästan i klass med Nya Tider. Eller rent av en vana från Södermalm. :)

  SvaraRadera
 8. Det är väl på första maj som man arbetar? Och sa inte Mona Sahlin att midsommar var töntigt? Och det var väl inte dans kring stången och små grodorna som hon tänkte på i första hand...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl svensk vänsters paradgren att förlöjliga svenska traditioner. Carl Johan de Geer körde med "skända flaggan" och "vägra vapen" och det var väl inte i gymnasieåldern utan som vuxen?

   Att inte jobba midsommar innebär mindre skatteintäkter till nuvarande mycket undermåliga regim. Å andra sidan skulle vissa sektorer behöva påfyllning, men med tanke på skattetrycket så kanske man kan omfördela befintliga resurser istället.

   Radera
  2. Det kompenseras med alkoholskatten.

   Radera
 9. Där fylldes min kvot av självgodhet. Lycka till.

  SvaraRadera
 10. Som egen företagare, känner du dig aldrig ensam?
  Jag klarar inte att jobba utan socialt umgänge som håller ögonen på en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Personlighetsfråga. Jag bor mitt i skogen, slutet på vägen, högst på ett berg, inga grannar. Passar inte alla.

   Radera
 11. Hmm... Skäms nästan för att inte jobba idag. Å andra sidan är jag utelåst från arbetsplatsen. Inte ens arbetsgivaren vill att jag skall arbeta. Och speciellt vill den inte att jag skall arbeta "övertid". I stället vill den att jag skall arbeta smartare, vilket passar mig som hand i handsken, då jag är smartare än de flesta. Så nu tar jag ledigt tills åtminstone Måndag 10:30.

  SvaraRadera
 12. Kollade mina lönepapper under midsommarafton, tydligen har jag betalat någon slags "värnskatt" eller något i år. Frågar mig om bloggarjäveln gjort det, och lämnar det som en öppen tråd för socialdemokratisk diskussion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Diskussionen uteblev tydligen, så jag vill passa på att nämna att det inte var speciellt passiv-aggresivt här; progressiv skatt är förstås ett rent intellektuellt misslyckande som koncept, men gör oftast inte så ont i plånboken.

   Den enda punkten jag får direkt sura uppstötningar av är löneskatten på 10%, ni vet den där bisarra skatten ni goda moderat-riddare (aka nya socialdemokraterna) tycker att de fattigaste i samhället ska betala när de kompenseras för deras slitgöra; typ när de torkat erat intorkade bajs från företagstoaletten för 100:-/timme klockan 6 en måndag morgon.

   Radera
  2. Själv har jag förövrigt lovat att arbeta vid >=2000:-/timme i helgen, så säg till om ni letar efter en dyr men odiskutabelt full fullstack.

   Radera
 13. Jag tänker då fasen inte slita ut mig för det nyliberala prästerskapet, så jag jobbar så lite jag kan. Mänsklighetens enda ambition just nu tycks vara evig tillväxt och närande av ego. Hade vi istället satsat på rymdresor hade jag gärna gett mitt liv.

  SvaraRadera
 14. Det lät nästan lite sorgligt ensamt, ingen familj att vara med, ingen gemenskap att dela. Jag jobbar som en liten gnu mesta delen av året, men jul, påsk, midsommar samt älgjakten måste man vara ledig och bidra till familj eller jaktlag...det anses normalt.

  SvaraRadera