Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2017-06-07 14:58

TT-intervju med mig angående prepping

Förra veckan gav jag tre intervjuer. Med anledning av att det till hösten kommer flera böcker med preppingtema var en av dessa intervjuer åt TT och finns nu att läsa på flera återpublicerande websajter.
Artikeln nämner Stjärnklarttrilogin, men också min kommande roman Höstsol, som släpps till hösten. Sedan är kanske inte preppingtemat alls lika framträdande, utan det handlar i så fall mer om krishantering på en helt annan nivå än i Stjärnklart. Exakt vad boken handlar om är likt tidigare inget jag avslöjar.

I övrigt kommer Hermann Geijer med två uppföljare till hans tidigare Zombieöverlevnad och Norstedts ger ut en reportagebok av Anna-Maria Stawreberg Prepping – Att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta. Jag är för övrigt i egenskap av tydligen någon form av expert på preppingrörelsen även intervjuad i den boken. Förra veckans tre intervjuer handlade samtliga om just preppingrörelsen och relaterade ämnen.

Sedan råkar jag känna till att det kommer ytterligare böcker i ämnet, som TT missat, men har blivit ombedd om att tiga om dessa. Minst en av dem var en sorts faktabokidé jag själv hade.

TT:s artikel hittar ni bland annat här eller på någon annan återpublicerande websajt.

Själv hade jag kanske valt en annan kombination av citat, men det är faktiskt upp till journalisten att själv sätta ihop sin artikel. Vad vederbörande väljer att citera är faktiskt inte mitt ansvar. T ex sade jag att kunskap och mentala förberedelser är det viktigaste att preppa, rent av viktigare än sociala sammanhang. Rätt meningslöst att skaffa förråd och utrustning om man inte vet vad man ska göra med dem, eller drabbas av handlingsförlamning eller panik när något händer.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Prepping är viktigt. Det är väl också ganska viktigt att utveckla omfall - fall 1) Uppror, landet faller in i inbördeskrig, 2) Ryssen kommer, 3) Nato kommer 4) Ekonomisk kris, all utrikeshandel upphör, 5) Pandemi, ebola från helvetet som har tre månaders inkubation. 6) Supervulkan vaknar till liv på Island, 7) Meteor på väg. Alla har liknande inledning, men sen skiljer sig handlingsalternativen och verksamheten åt på lång sikt. Det gäller att ha en aktivitetslista att bocka av...

  SvaraRadera
 2. Var får man tag på sådana där vattenfiltar? Går det lika bra med en vattensäng?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Givet att den inte är använd av någons mamma och Ben Dover är det inget fel på vattnet i en vattensäng, smakar kanske lite mjukgörare men annars är det lugnt.

   Radera
 3. Jag preppar för 1-2 veckor, verkar rimligt ! Blir det längre så önskar jag mig cyanide eller en pistol, någon som vet var man kan skaffa ?
  Senaste fallet verkar inte ha tagits upp i prepping-kulturen, lite märkligt, eller är det too much PK off-topic ?

  Vad är bästa metoden ?

  Whoa, Y guys missed something essential, enlighten me ?!

  SvaraRadera
 4. Man blir ofta ganska olycklig när man blir intervjuad, pga alla konstigheter i texten. Journalisterna borde nog för deras egen skull be en att kontrolläsa texten. Det går ju så lätt nuförtiden att skicka texter på nätet...

  SvaraRadera