Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2017-06-08 13:14

Thomas Engström säger som det är - politikerna är problemet, inte lösningen

Alltid suveräne författarkollegan Thomas Engström säger återigen som det är på SvD:s ledarsida. Denna gång konstaterar han att politikerna aldrig kommer lösa de problem de själva skapat, oavsett vem som sitter i regering.
Makarna författaren Thomas Engström och skribenten Margit Richert vid järnvägsstationen i Zugdidi, Georgien.
Thomas Engström konstaterar nu att politikerna, oavsett vem som sitter i regering, aldrig kommer lösa några problem de skapat.
"Det spelar ingen som helst roll vilket block som styr landet. Ingen kommer att bygga bort bostadsköerna, det kommer aldrig att skapas förutsättningar för några lärlingsjobb och krånglet för småföretagarna kommer aldrig – och då menar jag aldrig någonsin under några som helst omständigheter förenliga med skapelsens naturlagar – att minska."
Konstaterade själv redan 2013 att det aldrig mer kommer byggas billiga hyresrätter i attraktiva lägen. Köerna kommer således alltid bestå.

Thomas påtalar korrekt att enda sättet att undvika köer är att släppa marknader fria och konkurrensutsätta. Vilket förstås inte politikerna kommer göra, eftersom det fråntar dem makt, och dessutom skulle riskera sänka priserna på deras bostadsrätter i centrala Stockholm...

Eller politiker och politiker, Thomas kallar dem vid sin rätta benämning: "pajasar och hokuspokusartister".
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

104 kommentarer:

 1. Marknaden är förstås inte heller lösningen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan lika gärna säga att allas krig mot alla är lösningen.

   Radera
  2. Återstår gud. "Vår Gud är oss en väldig borg" som Martin Luther skrev. Borde gå bra att bo i den istället...

   Radera
  3. Till skillnad från den förra regeringen som tyckte att "Vår Borg är oss en väldig gud"

   Radera
  4. Tänk om alla vore libertarianer, va fint vi skulle ha det!

   Radera
  5. för att inte tala om hur bra försvaret skulle funka.

   Radera
  6. Att vi inte lever i en värld med gränslösa möjligheter är inte politikernas fel. Dock vill de inte omtala verkligheten sådan som den faktiskt är. Alla politiker luras om verkligheten. Envist.

   Radera
  7. "Alla politiker luras om verkligheten. Envist."

   Varför skulle politiker vara ett undantag?

   Radera
  8. Världen kan tänkas bli bättre så sakteliga om vi agerar rätt, men öppna gränser gör alla våra problem olösbara. Sverige borde satsat på att vara ett center för innovation och utveckling snarare än på att vara hela världens socialbyrå. Vi knäcker bara vår ekonomi och skapar kaos och det är inte bra för någon i världen.

   Radera
  9. Politiker måste ha problem, inbillade eller skapade duger fint!

   Radera
  10. Stefan Ö. 13.53

   Därför att de vill få oss att tro att vi satt dem att leda oss, kanske???

   Radera
  11. Lars J
   Det jag menar är att vi får de politiker vi förtjänar.
   Ja de ljuger. Precis som människor gör här och på andra ställen i världen.

   Radera
 2. Men det finns lösningar. Ett frö av en ny ekonomi börjar ta rot nu. Politikerna och systemet är så oförberädda och inkompetenta, så dom kommer bara sitta som fågelholkar med öppen mun och tugga fradga när den nya ekonomin tar fart, och dom kommer inte veta vad dom ska göra. Skattesystemet som vi har nu kommer inte finnas om 5-10 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar nog om att slå vad om diverse valresultat. Han gick iofs back på LePen men han hoppas kanske på bättre lycka nästa gång.

   Radera
  2. Jag har själv gjort enorma summor genom att spekulera i kryptovalutor, helt skattefritt. enda sätter för skattesystemet att hantera det är att släcka ner hela internet. Den nya ekonomin går inte att kontrollera eller beskatta.

   Radera
  3. Det är lika skattefritt som att spekulera i andra valutor. Dvs du begår skattebrott om du inte deklarerar det hela.

   Radera
  4. Bara för att det inte rapporteras av sig självt till myndigheterna betyder det inte att det är skattefritt.

   Radera
  5. gbd crvx

   Jo, jag gick back lite på Le pen, innerst inne visste jag att hon skulle förlora, men jag gillar underdogs. Jag satsade 10x mer på Trump eftersom jag var övertygad om att han skulle vinna, till skillanad från alla akademiker och ingenörer här på bloggen.

   Radera
  6. Cornu

   Okontrollerbart.

   Radera
  7. Jaså. Alla transaktioner är öppna för Skatteverket.

   Sedan är det bara att kolla hur du fick pengar in på ett konto och köpte den där Teslan. Sedan är det upp till dig att bevisa att du köpte den för vita skattade pengar. Skyldig till bevisad oskyldig gäller i skattemål.

   Radera
  8. Speciellt ska du kanske inte skryta om det från din Google-profil, på den blogg som läses mest av alla statliga myndigheter enligt Creeper.

   Radera
  9. "Den nya ekonomin". Kryptovalutor åstadkommer ingenting av värde. De kan på sin höjd fördela om rikedomar som redan existerar. När ekonomin bara handlar om spekulation är det slut för oss alla.

   Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  11. Cornu

   Just det, men den nya ekonomin finns inte på de gamla centraliserade dataservrarna.

   Radera
  12. Kirderf 76

   Du och kamrat Putin då...satsade lite mer på vinst för Trump...

   Radera
  13. Simplicio

   Ja, jag är en stolt högerextrem islamofobisk rasist som röstar på ett hatparti. Sa jag att jag hatar bögar?

   Radera
  14. Och kriminell skattefuskare som bedrar staten på skatteintäkter. Och du gnäller på invandrare.

   Radera
  15. Cornu

   Ok, när gnällde jag på invandrare? Du får kanske gå tillbaka och kolla i min historik lite. Jag ska inte ljuga, jag avskyr utomeuropeisk invandring och om jag fick bestämma så skulle inte finnas. Vänta, nu behöver du inte kolla historiken..

   Radera
  16. Cornu

   Du är efterbliven. Inte intelligensmessigt, men på sättet du tänker.

   Radera
  17. Det heter intelligensmässigt. Det borde du som svensk veta.

   Nä, du är en simpel skattefuskare. Är det normalt bland "Sverigevännerna"? Ni som tjatar om lag och ordning är alltså bara simpla fuskare själva?

   Radera
  18. Ja, jag vet. Jag har svårt för e och ä, och här kan man inte ändra i efterhand.

   Radera
  19. Lika svårt som du har med att följa lagen och inte skattefuska?

   Hur känner du inför ditt hyckleri av att gnälla på "utomeuropeisk invandring" och själv skattefuska med "stora summor"?

   Radera
  20. Man brukar motivera det med "Eftersom skattepengarna inte går till sånt som direkt gynnar mig så vill jag inte låta mina pengar gå till staten". Givetvis hade inte samhället fungerat om alla tänkt så. Lyckligtvis är de flesta i detta landet givna en hjärna vid födseln, till skillnad mot Kirderf.

   Radera
  21. Cornu

   Lungna ner dig nu. Jag skapar bara lite drama till din blogg. "jag" har iofs gjort mig skyldig till en del saker som du anklagar mig för, men grejen är att systemet inte är anpassat för att hantera personer som mig. I framtiden kommer de flesta vara som mig. Systemet är så tungrott så dom kommer inte hinna justera systemet innan det går under.

   Radera
  22. Ok, så i framtiden kommer de flesta vara kriminella?

   Radera
  23. Cornu

   Ja. Om man ser det på ditt sätt. Staten kommer inte kunna kontrollera. Smart, dum ? Det blir frivilligt att betala skatt. En del tycker ju det är häftigt.

   Radera
  24. Hälften är ju rätt objektivt korrekt med tanke på att du kör det under antaganden (att vi inte råkar släcka internet osv).

   Men den där gissningen på 5-10 år är ju bara helt bisarr. Lars kommer att hinna skriva många fler inlägg om att kryptomarknaden kraschat ner till 1000% av föregående konsolideringsnivå innan vi är nära. Tittar vi på marknaden i stort i dag är det fortfarande mycket ovanligt att ens förstå vad Bitcoin faktiskt är. Och en majoritet av den minoritet som investerar i kryptovalutor fattar inte vad de gör, med konsekvensen att de köper typ Onecoin (nigeriabrev-nivå) eller för den delen XRP (det kanske eller kanske inte blir en värdefull enhet, men de har hursomhelst ingen aning om vad de köper).

   Att gå från det allmänna medvetandet till att vi ska slukas av den nya digitala ekonomin (dessutom med lösningar som idag inte ens skalar till en bråkdel, fungerar dåligt offline osv) på 5-10 år är... spännande.

   Radera
  25. Inte alla skatter givetvis. Saker som står på marken kommer givetvis att beskattas mycket högre än idag. En fastighetskatt på 1/5 av bruttoinkomsten är nog inte helt otroligt i framtiden (5-10 år).

   Radera
  26. Linus Joensson

   Ha, ha. Ripple är det största skämtet i världshistorien. Iconomi är samma sak.

   Radera
  27. "Hur känner du inför ditt hyckleri av att gnälla på "utomeuropeisk invandring" och själv skattefuska med "stora summor"?"

   Enorma summor skrev jag faktiskt.

   Radera
  28. Cornu har ju flera gånger visat att om bitcoin ska bli stort så kommer det att kräva enorma mängder energi eftersom varje transaktion ska godkännas av nätverket. Jag tror absolut inte på att bitcoin eller liknande på allvar kan lämna entusiastvärlden och än mindre konkurrera med dagens system.

   Tyvärr tror jag mer på att kaos är framtiden, men mänskligheten har ju överraskat förr, den som lever får se...

   Radera
  29. S/S Josefin

   Cornu är en idiot. Köpte själv bitcoin för $30 styck. Det är lätt att bli miljonär om man inte lyssnar på Cornu.

   Radera
  30. S/S Josefin

   99,9% av all handel sker på "exchages", men det vet inte Cornu. Att skicka bitcoin från en plånbok till en annan kan gå riktigt fort om man är beredd att betala ordentliga transaktionsavgifter.

   Radera
  31. Men då finns det ju inga fördelar med Bitcoin, Kirderf76 om du handlar via depå. Då är det samma som vanliga pengar.

   Radera
  32. Depå? Grejen är att det inte kan beskattas. Anonymt. Exchange är som en börs, man handlar fram och tillbaka. Det känns som om jag pratar med ett barn.

   Radera
  33. Bitcoin kan "inte beskattas" precis som handel med narkotika "inte beskattas". Du bryter mot lagen genom att inte deklarera dina affärer. Du är en simpel kriminell tölp, Kirderf 76. Och saknar självinsikt så till den grad att du skryter med det.

   Om du inte har dina bitcoin i din egen bitcoinplånbok finns ju inga fördelar med dem. Kommer du ihåg när alla bitcoins blev stulna hos Magic The Gathering Exchange?

   Radera
  34. Själv använder jag kraken.com. En av dom större europeiska aktörerna. 2% av totala kryptomarkanden.

   Radera
  35. Cornu

   Visst är det jobbigt att se hur andra lyckas när man själv är en idiot.

   Radera
  36. Jag har träffat många som dig genom åren.

   Lycka till.

   Radera
  37. Du var på hugget idag. Jag tror inte du har träffat många som mig; för fenomenet är nytt.

   Radera
  38. Personer som efter att de gjort en god affär (ofta med tveksam laglighet) tror att de är Guds gåva till mänskligheten, kallar alla andra för idiot eller barn, skryter och drabbas av hybris?

   Nej, det är inget nytt fenomen.

   Radera
  39. Allt som jag sagt kanske stämmer, men det kan också vara en historia. Råden stämmer dock.

   Radera
  40. Nåja, ser på Creeper att Skatteverket varit inne och läst iaf.

   Radera
  41. Creeper sölar ner blogger, du borde ta bart den..

   Radera
  42. Märks öht inte i ett riktigt OS.
   Men envisas man med att köra Windows och Mac får man stå ut.

   Radera
  43. Här får du en sista sak att tänka på..

   Go natt!

   Radera
  44. Stefan

   Det är ett skript, inte ett OS.

   Radera
  45. Jag bara konstaterar att mediacreeper inte märks öht i snabba OS.

   Radera
  46. Exakt varför är Avpixlat så intresserat av Starbreeze?
   Hade ju kunnat blivit ett intressant reportage i DI fast de har fullt upp med att Ingves sabbar svenskens semester.

   Radera
  47. Eller är det tvärtom?
   Fint gäng du är i Lars. Du och Avpixlat som är huvudkunderna.

   Radera
  48. Vem som helst kan använda Creeper. Bland de som gör det har jag och Avpixlat flest läsare hos svenska myndigheter. Värt att notera är alltså att Avpixlats trafik är fjuttig, det finns inte fler "Sverigevänner" än läsare av den här bloggen. Men skriker högt gör de.

   Radera
  49. Starbreeze borde nog ägna sig mer åt verksamheten och deras febriga VR-drömmar istället för att ägna sig åt Avpixlat.
   Förklarar väl iof sig varför kursen alltid sjunker.

   Radera
  50. Före valet: Ska göra "en rejäl hacka" på Le Pen.

   Efter valet: "Gick lite back".

   Låter som Jeff Tarango vid Wimbledon '95.

   Radera
  51. Tarrango, menar du att K76:s mamma ska komma och örfila Lars?

   Radera
 3. Hörde på radion idag en HD domare som ville ändra lagen för att skydda det juridiska systemet i den händelse vi i framtiden får en regering som "inte är lika snäll"... läs den meningen igen. Han är rädd. Är han för demokrati? Nejmen oj, kan man ställa oss till svars i framtiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arvet efter den mångåriga socialistiska hegemonin - då det socialdemokratiska arbetarpartiet var ekvivalent med staten - har dessvärre efterlämnat en del rätt besvärande svagheter i flera av Konungarikets demokratiska institutioner. Att rättsväsendet är organiserat i en myndighet under regeringen är ett exempel. Frånvaron av en författningsdomstol är ett annat. Jämför med den uppståndelse och de protester - även från svenska politiker - den polska regeringens justering av i Polen befintlig författningsdomstol avseende sammansättning och ordning gett upphov till. I Sverige existerar inte ens detta fundament för demokrati och rättssäkerhet - knappast ens på idéstadiet. Maktdelning är inte en socialistisk paradgren...

   Radera
  2. Medhjälp till brott, underlåtenhet att hindra brott, uppmuntran till brott och så vidare är brott och straffbart. Dessutom är okunskap om lagen inte en godtagbar ursäkt, inte heller naivitet.
   Alltså är alla som farit med förmildrande tal hindrat och därmed bidragit till våldtäktsvåg och annat otrevligt liknade att möjliga att åtala. Det handlar bara att hitta en opolitisk domstol och åklagare som följer lagen och vill ta upp målen.

   Radera
 4. Lätt att skylla på politikerna, men ett stort ansvar ligger på väljarna.

  Jag kan förstå att folk röstade på Moderaterna, eller kanske t.o.m. Bondeförbundet, för att få ett bättre företagsklimat. Det är ju vad de säger att de ska genomföra. Det jag dock inte förstår hur folk kan fortsätta att rösta på dem efter de i princip inte gjorde något åt saken underr de åtta år de hade makten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ju bero på att det finns 9 partier med möjlighet att komma in i riksdagen. Inte lätt att hitta ett parti som stämmer med de egna övertygelserna. Kom nu inte dragandes med Liberala Partiet som ett alternativ.

   Radera
  2. "Kan ju bero på att det finns 9 partier med möjlighet att komma in i riksdagen. Inte lätt att hitta ett parti som stämmer med de egna övertygelserna. Kom nu inte dragandes med Liberala Partiet som ett alternativ."

   Det är den här typen av mentala blockeringar som gör att folk får samma eländiga politik.

   Radera
  3. Mentala blockeringar?
   Det är verkligheten i Sverige år 2017.
   Inser du inte det är det du som har mentala blockeringar.

   Radera
 5. Mellan tillgång och efterfrågan uppstår ofta en konfliktyta - att lösningen skulle vara att fylla sådana ytor med politiker istället för att låta de båda parterna närma sig varandra på egen hand är naturligtvis ett slags halvreligiöst önsketänk.

  Till och med i kapitalismens högborg USA har folk tack vara politisk styrning nu blivit för fina för skitjobb - enligt Mike Rowe finns det 5,6 miljoner lediga blåställsjobb såsom rörmökare, elektriker, skitbrunnstömmare, etc som inte går att tillsätta p.g.a inga sökande. En annan form av konfliktyta mellan tillgång och efterfrågan.

  Utmärk podcast även i övrigt förresten:

  http://www.artofmanliness.com/2017/05/30/mike-rowe-interview/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är rörmokare och elektriker skitjobb i USA?! De i Sverige tjänar mer än mig, enligt SCB!

   Radera
  2. Jag borde ha skrivit "skitjobb" - alltså inom citattecken. Lyssna på podcasten, du får medhåll i det du just sade, Mike menar att det i dag går att tjäna bättre i dessa blue collar job and de flesta white collar jobs för medelklassen som kräver en collegeutbildning eller mer än så.

   Radera
  3. Gissningsvis är de jobben i 'Industrin' och inte i den mer lukrativa egna hem delen.

   Radera
  4. Man kan väl konstatera att bygg- och anläggningsjobb har relativt andra jobb lägre löner i USA än i t ex de skandinaviska länderna (innehåll, kompetensnivå och f f a produktivitet kan också variera kraftigt för "samma" jobb i olika länder). Som asfaltläggare i Sverige tjänar du väldigt bra. I USA är det ett av de där jobben man brukar driva med i filmer som lågstatus och taskigt betalt. Mången amerikan har dessutom tappat hakan när de sett snickare i de nordiska länderna komma till jobbet i rätt nya BMW och Mercedes...

   Status och lön för jobb är olika i olika kulturer och varierar dessutom med tiden. Poliser hade rätt höga löner och status i Sverige i slutet av 80-början av 90-talen. En polis tjänade t ex betydligt mer än en officer. Nu är det tvärtom. I många andra länder i världen är å andra sidan polis ett lågstatusjobb, där de stackare som tar på sig eländet i princip måste ta mutor för att få det att bära sig.

   På Järnvägsmuséet i Gävle följs utvecklingen från de första tågen till dags dato. Inför varje utställning finns en plakett som jämför olika järnvägsanställdas löner med andra yrken. Det är rätt intressant att konstatera att en lokförare under 1800-talet tjänade minst dubbelt mot t ex en läkarlön, som även då var ett synnerligen välbetalt arbete.

   Radera
 6. Lite off-topic står det i dagens ETC att vissa skolor i Malmö har förbjudit svenska flaggan i samband med studentfirandet utanför skolan, alltså när studenterna kommer ut. Flaggor kan misstolkas meddelas det.
  Enligt en information till elever och föräldrar vill "Ingen bli fotad bakom en flagga eller symbol som hen kanske inte själv står för".

  Gränserna har kanske flyttats så att jag är den enda som finner det här lite rubbat, men i alla fall; det låter för mig helt rubbat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Malmö borgarskola. Vore ju synd att ha lite kul.

   Radera
  2. Vad kan skolan hota med för åtgärder i detta läge? Betygen är redan satta. Terminen är slut. "Studenten" är tagen och klar.

   Lite grann som att bartendern på krogen hotar att inte servera mer om man går ut genom ytterdörren och hem.

   Radera
  3. Äh, du borde insett detta för länge sen. Vi står nu i helvetet som vi länge dragits in i och det har inte vänster eller högersmak primärt, det är socialliberal emotion med vänster eller högertoner.

   Radera
  4. Jag kanske ska fota mig BAKOM en rysk flagga...

   Radera
  5. Låter som att det kommer att gå bra för Malmö, när de ej klarar av att associeras med Svensk flagg eller ha ett sunt samtal om saken.
   Samma kissnödighet kring avslutning i Svenska marxistkyrkan, borgar för en mer problematisk framtid för även nysvenska barn, som bara skall få bli "babbar" utanför systemet för att de med medelklassmarxistkomplex skall få känna en ytterst tillfällig smula falskt existensberättigande.

   Vad är det för fel på folk???
   Är det några som behöver flaggan och tydlig Svensk symbolik mest, så är det tveklöst invandrare.

   Radera
  6. Så är det Magnus och de skötsamma invandrarbarnen förknippas mer än gärna med flaggan. Är väl mest några förvirrade vuxna som varit för mycket på after work som kommit fram till detta.

   Radera
  7. I Göteborg verkar studenter av annan härkomst stoltsera med sitt hemlands flagga. Varför man nu ska vara så stolt över det land man var tvungen att fly ifrån övergår dock mitt förstånd.

   Radera
  8. Gissningsvis handlar detta främst om att man vill slippa en massa bl a turkiska, albanska och iranska flaggor och den efterföljande dåliga stämningen det kan ge, vilket har varit vanligt senaste decenniet.

   Radera
  9. Förbudet är ju löjligt. Vad ska de göra? Dels är det fler än elever där, dels lär de inte ha nån ordningsvakt eller polis där, dels kan man inte avvisa folk från skolgården ändå. Skolgårdar är dessutom allmän plats utanför undervisningstid.

   Det är således dubbelt rubbat, dels därför att själva intentionen är löjlig men också för att det inte på tusen år går att upprätthålla "förbudet".

   Radera
 7. Problemet med politiker är ju att de alltid vill se politiska lösningar på alla problem, och även om de skulle visa sig att deras politiska lösning är usel så ska de likförbannat framhärda...

  Folk har en enorm övertro på politiker, men jag skulle själv inte ens anförtro en politiker att byta en glödlampa... Fatta cirkusen som skulle kringgärda denna enkla manöver...

  SvaraRadera
 8. Om man skulle låta "marknaden" lösa bostadsbristen genom att ta ut hyror som ger vinst vid nybyggen, hur höga skulle de hyrorna bli och skulle kön försvinna eller bara omfördelas utifrån betalningsförmåga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Artikeln är felaktig.
   Det är naturligtvis tillåtet att ta ut vinst vid nybyggen.

   Radera
  2. Men eftersom folks uppfattning om vad som är en skälig hyra utgår från den reglerade bostadsmarknaden så, vad blir en medianhyra om prissättning släpps fri?

   Radera
  3. Den är i princip fri på nybyggen.

   Radera
  4. Hyran i dagens nyproduktion är ju uppenbart för hög för våra inkomster och den ger även hög avkastning från utifrån egentlig byggkostnad. Dock ger BRF kanske trots det dubbla förtjänsten "på ett bräde". Trist att förvalta med massa gnälliga hyresgäster i 20år för halva vinsten.

   Radera
  5. Nu är ändå hälften av nybyggda lägenheter i flerbostadshus hyresrätter.

   Radera
 9. Jag vet inte hur privat vård skulle få bort vårdköerna heller. USA är kanske inte något bra exempel(?) men där får man ju dö om man inte har en försäkring som täcker tillgänglig vård.
  Marknaden inriktar sig alltid på mediankunden. Då blir det alltid en "kö" som inte har råd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en förvirrad artikel om Coke, jeans och bostäder.
   Konsensus är marknaden löser allt.
   Fast det är ju inte sant för fem öre.
   Coke gör folk sjuka och jeans förpestar miljön.
   Så var det med den fantastiska marknaden.

   Radera
  2. Marknaden kan mycket väl lösa allt men ingen vill prata om konsekvenserna, dessutom bör penningen vara en vara som andra då. Annars blir vi som artikelförfattaren vilse i pannkakan. Han ser framför sig en ny rivningsvåg i Stockholm och sen ett nytt Manhattan.

   Som stockholmare måste jag säga att staden är hemsk numer. Varför vill någon bo här numer? Moderaternas (och även sossarnas) utförsäljningar av allmännyttan och allas (utom SD) konstiga ide om att densamma ska bygga nytt en masse för ut under-median-inkomsttagare långt utanför den egentliga staden sedan ett bra tag tillbaka. Många gamla fattiga kommer nu att få fly Hagsätra då Ikano ska renovera på. Det är som jag sa när jag såg tiggarinvasionen...det är förtruppen, sen kom asylfesten och idag läste jag i gratistidningen att socialförvaltningen har enorma problem. SvDs ledarsida är ju ideologer. Just som ABs.

   Radera
  3. Utförsäljningar var naturligtvis LOTTO. Ett fåtal vann, resten förlorade. Sen håller jag med om att staden blivit trist. Tyvärr.

   Radera
  4. PMA & Stefan: + 1
   Att skapa marknader för allt och alla är verkligen inte lösningen. Författare i all ära. Att politikerrollen inte har någon funktion håller jag med om.

   Radera
  5. Jag fann lösningen när jag av en slump körde förbi Karlsborg en sommar...där stod det, mitt i skogen, den väldiga fästningen (som jag körde runt inne i och kollade stall efter stall) och en liten söt villastad... Och skylten "Sveriges reservhuvudstad"... Kanske bör de byta plats? Stockholm är ju inte mitt i riket sen 1809... Det löser ju allt utom möjlig nedtrampning av det Heidenstamska Tiveden

   Radera
 10. Herregudars, Cornu är verkligen anarkokapitalist, och i kommentarsfältet följer en hel runktråd kring Adam Smiths ande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag läste att Ranelid äntligen fått sin rätt att viga folk och att där är lång kö på folk som vill bli vigda av Björn Ranelid.

   Eftersom det då är helt fri konkurrens på detta, så ser jag fram emot att marknaden kommer att frambringa lagom antal kloner av Ranelid så att utbudet matchar efterfrågan.

   Radera
 11. Om svenskarna någon gång vaknade upp och valde politiker som är nationalister och älskar svenskarna och deras kultur så blir det antagligen annat ljud i skällan. Då kommer folkets och nationens intresse före partiet och PK-elitens. Det ser dock mörkt ut då allt för många svenskar är naiva och tror på den totalt förljugna politiska klassen och dess media.

  SvaraRadera