Cornucopia?

Aktuellt

Lönerna i IT-branschen 2018 yrke för yrke - var ligger du?

Programmerare sägs vara det vanligaste yrket i Stockholm i takt med att den massiva automatiseringen i IT-branschen effektiviserat och skapa...

2017-06-14 10:45

Sommarläsning?

Snart är det midsommar och med det drar semestern igång för många. Därmed är det hög tid att se över sommarens bokläsning. Om ni inte redan läst mina böcker, så är det förstås hög tid för detta. Annars har min absoluta favoritförfattare Neal Stephenson just kommit med en ny roman. Min nästa roman Höstsol kommer i alla format mot slutet av augusti.
Min korta novellen Berget biter sig kvar på #2 hos Apple iBooks, alla kategorier. Den finns att köpa och ladda ner från olika e-boksbutiker som Apple iBooks för 19:- SEK, Adlibris för 18:- SEK, Bokus för 19:- SEK, Dito för 19:- SEK, Bokon för 19:- SEK eller min egen anspråkslösa e-novellbutik för 19:- SEK.

Topplistan science fiction hos Adlibris.
I väntan på Höstsol, som i slutet av augusti släpps som inbunden, e-bok, nedladdningsbar ljudbok och e-bok eller ljudbok hos strömningstjänsterna, så kan man styra sina blickar mot min favoritförfattare Neal Stephensons senaste verk, The Rise and Fall of D.O.D.O. Den är skriven tillsammans med Nicole Galand och handlar om hur amerikanska militären upptäcker att magi en gång fungerat, men störts ut av den industriella revolutionen. Department of Diachronic Operations (D.O.D.O) får i uppdrag att försöka återskapa magi.

Kan helt enkelt inte vara fel och är förhoppningsvis en roman i samma anda som Stephensons genombrott Snow Crash, vilket även om den klassas som cyberpunk i allra högsta grad berör relaterade ämnen kring utdöda kunskaper.

Återkommer med recension när mitt exemplar landat. Annars kan ni alltid läsa förra boken Seveneves, som var sommarläsningen 2015.

The Rise and Fall of D.O.D.O. finns hos Adlibris för 144:- till 281:- SEK (eller 755:- för ännu ej utgiven CD-bok) och Bokus för billigare 127:- SEK till 275:- SEK.

Topplistan äventyr (och krig) hos Adlibris.
Eller har du själv några lämpliga boktips på vad som ska läsas i sommar?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Köpte Metro 2033 igår. Någon som vet om den är bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den om postapokalyptiska överlevare I Moskvas metro?

   Radera
  2. Det är väl inte Nobelprismaterial direkt, det är ju mer kiosklitteratur i samma tradition som Casca eller varför inte Sven Hassel. Men lite cheap thrills är väl inte fel.

   Radera
  3. Jo, men Casca uppmärsammades aldrig I kulturradion, Ben.

   Radera
  4. @Ben Dover: Perfekt för sommarläsning då kanske.

   Radera
 2. Ben har säkert några förslag. Annars om ni laser för barnen så är ju Jo Nessbös första tre böcker om Doktor Poktor ganska bra, speciellt på ljudbok (Helge Skoog som uppläsare).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lanz von Liebenfels "Praktisches-empirisches handbuch der ariosophisches Astrologie", kanske, eller S A Kummers "Heilige Runen"? Kan det vara nåt som passar i hängmattan?

   Annars är väl Jüri Lina och Miguel Serrano utmärkt sommarläsning kanske, det kräver ju sin karl för att begripa den judiska konspirationen bakom frimurarna, varför Sovjetunionen låg bakom UFO:s eller varför Hitler var en gudomlig avatar.

   Radera
  2. Jag kan tyvärr inte tyska, finns de som illustrerade klassiker? (Gärna I porr-version om möjligt)

   Radera
 3. Förra året skrev jag om en bok och någon utmärkt läsare här tipsade om Sapiens av Yuval Noah Harari som jag nyligen hunnit läsa. Boken är fantastisk. Nu har Harari skrivit en uppföljare Homo Deux med underrubriken En kort historik över morgondagen. De 93 första sidorna har jag hunnit med och resten blir så snart jag får lite längre lugn och ro. Men vilka 93 sidor -wow. Tack min okände tipsar för Sapiens och uppföljaren.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 4. För er som inte redan läst den väntar en högtidsstund, perfekt sommarläsning i hängmattan:
  Terry Hayes, Jag är pilgrimen.

  SvaraRadera
 5. Gillade Cixin Liu's Three Body Problem och dess uppföljare.

  SvaraRadera
 6. På bloggfronten intet nytt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trollhus 55
   Bloggaren som slutade bada
   Plutonsjukvårdarens berättelser

   Radera
  2. Bloggmakaren och hans kvinna
   Faller fritt som kommentarsfältets kvalitet.
   Den sanna historiens om Pinocchios RSS-flöde
   En annan tid, en annan blogg
   Mellan sommarens längtan och vinterns blogg

   Radera
 7. Eiji Yoshikawa's Musashi är en tidlös klassiker om någon har missat den - om en herrelös samuraj i feodaltidens Japan. Är man lite mer sci-fi intresserad så kan jag rekommendera Pandoras Star av Peter F. Hamilton, riktigt klockren läsning om vad som händer när människan träffar på en ras som inte har samma logiska/moraliska tänkande som oss själva..

  SvaraRadera