Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2017-06-03 10:55

Putin hotar Sverige - nyttiga volontärer och inflytelseagenter rycker ut

Grannlandet Rysslands diktator Vladimir Putin har uttalat nya hot mot Sverige, samtidigt som ryska Norra Flottan nu går in i Östersjön, inklusive flera kärnvapenbestyckade fartyg. Det är symptomatiskt att den svenska "fredsrörelsen" tiger i sin kritik av detta, medan övriga nyttiga volontärer och inflytelseagenter rycker ut till diktatorn Putins försvar.
Den ryska delrepubliken Sveriges flagga, när de svenska inflytelseagenterna och nyttiga volontärerna får bestämma.
Diktatorn Vladimir Putin uttalade alltså nya hot mot Sverige. Vi vet redan tidigare att Kremls man i Sverige, Sven Hirdman, styrelsemedlem i Kremls utrikespolitiska institut tillsammans med diktaturens utrikesminister Lavrov, har sagt att Ryssland har planer för att anfalla Sverige.

Putin säger att Ryssland om Sverige går med i NATO kommer hitta sätt att eliminera detta påstådda hot. Kremls nyhetsbyrå Tass
"We will consider this [Sweden’s joining NATO - TASS] as an additional threat for Russia and will search for the ways to eliminate it"
NATO är en defensiv försvarsallians. Enda sättet ett svenskt medlemskap skulle utgöra ett hot är om Ryssland har för avsikt att anfalla NATO-länder. Sverige är dock redan militärt allierad med de finska grannländerna Finland, Estland, Lettland, Litauen och Polen via det av Sverige efter Parisdåden i handling ratificerade Lissabonfördragets artikel 42.7. Så enda ändringen ett NATO-medlemskap innebär är att Sverige också skulle bli militärt allierad med Norge.

Utspelet är intressant, då det sker samtidigt som den ryska Norra Flottan går in i Östersjön, inklusive flera kärnvapenbstyckade fartyg, till vilket RFS Dimitrij Donskoj, världens största ubåt, bärandes upp till 200 toppmoderna kärnvapenstridsspetsar ombord på Bulavarobotar, räknas. Det handlar om att deflektera bort försvarsdebatten och den säkerhetspolitiska debatten från det faktum att Ryssland i sommar kraftsamlar två av sina flottor till lilla Östersjön och skickar in kärnvapenbestyckade fartyg i vad man påstår ska vara ett kärnvapenfritt område (vilket redan tidigare var en lögn - det finns kärnvapenlager i Königsberg-exklaven och den ryska flottbasen Baltijsk).

Den svenska "fredsrörelsen", som alltid varit finansierad från Kreml, säger förstås ingenting i protest mot de ryska kärnvapenbestyckade fartygen. Det understryker bara var deras lojaliteter ligger och att deras verksamhet aldrig handlat om fred utan om att stödja diktaturen i Kreml i dess nuvarande och tidigare former.

Samtidigt rycker nyttiga volontärer och Kremls inflytelseagenter ut i Sverige, t ex en ledarskribent på Aftonbladet.

Det blir en minst sagt intressant sommar med Norra Flottan i Östersjön. På den positiva sidan så behöver man inte ockupera Gotland, utan med den här volymen av fartyg i detta innanhav så kan man effektivt med eget luftvärn ombord spärra av hela Östersjön.

Baltikum behöver dock inte vara målet. Det kan lika gärna handla om ett återförande av Vitryssland in under Kremls styre, där eventuella motåtgärder kan motverkas eller åtminstone avledas via det störande moment som Norra Flottan innebär. Men förhoppningsvis blir det inte skarpt. Avgörande blir om Norra Flottan faktiskt vänder hem igen efter den påstådda örlogsparaden, eller om den stannar kvar tills den stora ryska anfallsövningen Zapad 17, där mycket stora truppkoncentrationer ska skickas in i Vitryssland.

Andra positiva saker är att olika skribenter, redaktioner och nyttiga volontärer i sådana här lägen bekänner färg. Aftonbladets ledarredaktion med annars Kremlkritiske Anders Lindberg har nu visat var lojaliteten egentligen ligger via Sima.

Putins uttalande om ett svensk medlemskap ska ses som en direkt upplysning att man kommer ta åtgärder för att påverka svensk beslutsprocess för att eliminera ett svenskt medlemskap i NATO. Man har redan tidigare försökt sig på detta med Montenegro, där Kreml nästan lyckades ordna en statskupp och mord på premiärministern.

Ryssland är en diktatur, en av världens hårdaste, hårdare än Vietnam, Kuba och Vitryssland utifrån 60 mätta kriterier. Att låtsas hålla allmänna val förändrar inte detta - man håller val även i Nordkorea. Ryssland är också en diktatur som invaderar, annekterar grannländers territorium i brott mot folkrätten och utövar mellanstatligt krig i Europa idag den 3:e juni 2017.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

61 kommentarer:

 1. Den fredliga försvarsalliansens bombningar av Jugoslavien då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jugoslavien var inte speciellt fredliga i samband med att de kollapsade. Men i retrospekt så var det dåligt, problemet är att inte bomba var ett jättedåligt alternativ.

   Radera
  2. Problemet är enkelspåriga figurer som tror att det finns "bra" lösningar i krig.

   Det finns dåliga och jättedåliga lösningar. Det är vad man har att välja på i krig.

   Lite därför man vill ha ett försvar/försvarsallians, för att undvika den situationen från början.

   Radera
  3. Så då menar alltså Herr Hilter att nämnda bomning av Jugoslavien ger Putin och Aftonbladet rätt att anfalla Sverige.

   Radera
  4. Snarare så menar Herr Hilter att Ryssland är någon liten rumpstat på samma nivå som Yugoslavien och därför måste oroa sig för att NATO genomför en militär intervention på deras territorium. En militärintervention som motiverades av ett pågående folkmord. Vad Herr Hilter missar är att Ryssland pysslat med många former av etnisk utrensning som aldrig resulterat i någon form av intervention från varken NATO, EU, eller FN.

   Radera
 2. NATO eller inte, det löser inte vårt problem med en aggressiv granne som gång efter annan spelar ut länder mot varandra. Att odla goda relationer till goda länder ÄR en bra strategi. Problemet med NATO av idag är att Trump styr i USA: det gör att få länder vill närma sig USA och att gå med i NATO är inte lika smaklikt som det engång var.
  Ryssland borde bara hålla sig inom sina gränser, så vore saker mycket bättra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta även in fullblodspsykopaten Erdogan i ekvationen som styr det mycket viktiga NATO-landet Turkiet, speciellt viktigt sett till dess geografiska placering.

   Erdogan har samma typ av ambitioner som Putin, ett forna stort imperium som man vill återupprätta. Det skulle inte förvåna mig en sekund om de trots sitt ogillande för varandra skulle kunna bilda en form av modern Warszawapakt. Erdogan får expandera in i mellanöstern med sanktioner från Putin och strular med NATO så att Putin kan expandera in i Europa.

   Radera
  2. NATO består långt efter att Trump har förpassats till historiens skräphög.

   Han utgör inte någon anledning att ändra inställning till medlemskap.

   Radera
  3. @Tim: Historien kommer kalla det Putin-Erdogan-pakten, den trojanska hästen Turkiets lömska svek inom NATO, frågorna är vad pakten har för detaljer, hur avtalets genomförande kommer se ut i praktiken samt när...

   Sommaren-hösten 2017 kanske ger ett svar?

   Radera
  4. Man blir morkradd nar man laser alla indoktrinerade rysshatare har. Hur vore det att borja odla lite ryggrad och borja kritisera EU
   samt alla sellout politiker for att de har slat ut oss och oppnat granserna for islam? Detta forbannade tjatet om ryssen..Trump ska vi vara glada for och att vi har kristna Ryssland som granne,
   Trump och Putin kommer att hjalpa oss om de kan till skillnad fran femtekolonnarna som inte har vare sig ryggrad eller heder och som nojer sig med smulorna fran bordet...fram tills de sjalva blir lunch da..hahaha...losers.

   Radera
 3. Johan säger, skit i NATO men behåll vänavtalen.

  Dock, rusta upp vårt försvar i paritet med vad vi lagt på ensamkommande barn de närmaste åren, vi behöver ett starkt förvar på riktigt för att ens kunna diskutera neutralitet, den är inte värd ett skit om vi inte kan försvara den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som hävdar att blommor i gevärspiporna är neutralitet på riktigt, fet agenda

   Radera
 4. Är hela jävla Aftonbladet femtekolonnare? Suck.

  SvaraRadera
 5. Ha ha ja ush vad Putin är farlig ! Usa har bara bombat 5 länder till stenåldern...med det är frihets och kärleksbomber och bomber så barn får gå i skolan osv

  SvaraRadera
  Svar
  1. De länder du syftar på har inte bombats till stenåldern, de har slitits i småbitar av horder av kriminella gäng, gangstrar och rövare i olika konstellationer.

   De människorna fanns där även när diktaturerna styrde, och höll länderna över vattenytan med ett järngrepp.

   Det senare hade varit ett mindre dåligt alternativ för att det är ett mer förutsägbart helvete.

   Men det är inte bomberna som fört länderna till stenåldern, det är deras egen befolkning.

   Radera
  2. Precis, som jag skrivit förut vissa länder är inte redo för demokrati, detta gäller många MENA länder där det krävs en diktator för att hålla de alla extremister i schakt.

   Den dagen mänskorna där börjar leva utan att vara religiösa fanatiker kanske en demokrati kommer fungera i dessa länder. Fram tills dess är det bäst att låta en diktator hålla ordning på pöbeln av fanatiker.

   Radera
  3. Problemet är att USA/många väst länder, tror att det går att göra dessa extra länder till demokratier..

   Radera
  4. Lösningen är att USA får bomba dessa länder utan FNs godkännande, beslagta deras naturtillgångar och sedan kan Sverige ta emot alla dess medborgare. Win-win situation.

   Radera
  5. Tony å andra sidan, om vi tar t.ex. Libyen, så hade "väst" gjort ingenting hade vissa sagt att detta berodde på att de ville ta oljan ändå. Damned if you do, damned if you don't.

   Radera
 6. Det är klart att Ryssland kommer justera sina försvarsplaner om Sveriges går med i NATO.

  Angrip gärna Ryssland för annekteringen av Krim, bombningar i Syrien mm. men rysshetsen när det gäller Sverige är tröttsam Känns som man försöker koka sopa på en spik. Jmf. med klaget på glassen Nogger som skulle var rasistisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Vad gäller bombningar i Syrien så ligger USA väl i paritet med Syrien. Och senaste nyheten att Ryssland hackade Macron visade sig inte heller finnas belägg för.Som vanligt. Visst Ryssland är definitivt en diktatur men att värna sina intressen som stormakt, likt USA, är inte samma som anfallskrig som vi nu hört i 50 år. Gynnar ingen att hetsa mot Ryssland och undrar vad agendan är. Och att Sverige skulle kunna rusta upp till en nivå för att möta ryssen är löjligt. Vi är bara en munsbit.

   Radera
  2. @Skatt är Stöld, du läser texten som fan läser bibeln.

   Sveriges beslut att skydda sig självt, betraktas som ett hot, ett hot som de kommer försöka eliminera.

   Oavsett om "eliminera hot" är politiska motåtgärder, så är det glasklart att Ryssland _inte_ vill att Sverige är kapabla att försvara sig själva.

   Det är ett översitteri som bara medlöpare och imbecilla kan gå med på.

   Radera
  3. Men USA då... Varför klagar ingen på när de ockuperade och annekterade California-halvön och sände in stående trupp i södra Québec för att sen aldrig dra bort dem?

   Radera
  4. "Sveriges beslut att skydda sig självt, betraktas som ett hot, ett hot som de kommer försöka eliminera."
   Om Ryssland rustar upp så ser vi inte det som de försöker skydda sig själva. Vi ser det som ett hot och vi tar självklart till motåtgärder. Klart att Ryssland tänker likadant.

   Radera
  5. När man bryter mot internationella avtal och går in i grannländer och annekterar områden, stärker man inte precis bilden av att man enbart ämnar försvara sig.

   Ryssland har helt sig själva att skylla för hur omvärlden ser på dem.
   Varför är vi inte oroliga för att Tyskland, Brasilien, Estland eller valfritt annat land, ska använda militära styrkor i brott mot internationella avtal?
   Varför misstror vi inte dessa länder? De beter sig nämligen tillräckligt pålitligt för att vi inte ska uppfatta det som särskilt överhängande.

   Hur ofta pratar Sverige om att återupprätta fornstora dagars gränser (som omfattar idag suveräna stater), eller att använda sig av kärnvapen mot andra?
   Seriöst, ser du inte skillnaden?

   Radera
  6. "När man bryter mot internationella avtal och går in i grannländer och annekterar områden, stärker man inte precis bilden av att man enbart ämnar försvara sig."

   Och skulle vi gå med i NATO och i förlängningen montera upp kärnvapen, som kan riktas mot Moskva, så skulle de också se det som ett hot. Ett hot som Putin så klart vill eliminera.

   Det betyder inte att vi ska utforma vår säkerhetspolitik efter vad Putin vill, men jag tycker inte Putins reaktion är det minsta konstig och rysshetsen blir bara löjlig (i brist på bättre ord)

   Radera
  7. Hade Ukraina kärnvapen riktade mot Ryssland när landet angreps? https://informnapalm.org/sv/

   Radera
 7. Det är ju Rysslands aggressiva hållning och upprustning i Östersjöområdet som bäddat för detta.

  Hade deras strategi runt östersjön varit samma som för 15 år sen hade vi inte ens haft denna diskussion...

  Rysstrollen är tyvärr många och tröttsamma. Dessutom plågsamt uppenbara.

  SvaraRadera
 8. Heja Putin ! Någon som vet var man köper en ryska flagga och en stor Putin-tavla ? Skulle behöva dekorera om sovrummet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flytta dit, så får du vara nära din idol.

   Radera
 9. * Dubbla Sveriges försvars anslag genom att minska kostanden för immigration med samma summa.
  * Ta hjälp av Finland för planering och inköp av material till Svenska försvaret.
  * Inled ett djupgående försvarssamarbete med Finland med ömsesidiga garantier för hjälp i händelser av krig.

  SvaraRadera
 10. Tvivelsutan har nu även Carl Tham sällat sig till den skara av perfida mörkermän – Linderborg, Schori, Hirdman, Blix, Göransson, Gharton m.fl. - som ägnar sig åt att skamlöst kolportera ut krigsförbrytardiktaurens i Kreml bisarra narrativ…

  http://www.dalademokraten.se/opinion/ledare/carl-tham-overdrivna-hotbilder-mot-sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 11. För de som är mot Natointräde så kan de nog vara rätt lugna. Att det skulle bli en politisk majoritet som stödjer detta i nästa val är otroligt låg, speciellt om SD blir vågmästare.
  Detta hanteras istället realpolitiskt i kuliserna på andra sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte rätt märkligt att knätofsnationalisterna i SD inte förmår att - med hänsyn till rådande förutsättningar och omständigheter - inse det nödvändiga i ett fullvärdigt medlemskap i den Nordatlantiska fördragsorganisationen?
   Beror det måhända på en total och kollektiv bias, eller - mer sannolikt - på villkoren som följer med det generösa partistödet vilket utanordnas via Kremls bankirer...

   Radera
  2. Eller hur!
   Åtskilliga är de epitet som kan sägas vara beskrivande för detta partis sympatisörer, men patrioter är av lätt insedda skäl inte ett av dem...

   Radera
  3. Kanhända alternativet är ett eget starkt försvar med finskt samarbete? Är Enbart Nato medlemskap ett alternativ mot rysk aggression ?

   Radera
  4. Att utan bevis påstå att landets näst största parti tar emot generösa bidrag från Kreml är en mycket allvarlig anklagelse som måste klassas som desinformation tills dess att trovärdiga bevis presenteras. Här kan man således misstänka agerande av nyttiga volontärer eller inflytelseagenter som vill påverka den svenska demokratiska processen.

   PS. Tillägg för er som är paranoida eller som har problem med läsförståelsen: Jag försvarar inte Putins aggressioner mot grannländerna eller hans grava brist på demokrati, ej heller försöker jag förminska det ryska hotet mot Sverige.

   Radera
  5. Så Simplicio, har du lust att dela dina bevis med oss (och ännu hellre Säpo) att Kreml ger generösa bidrag till landets näst största parti? Eller är det bara en konspirationsteori som du har snickrat ihop för att sprida desinformation i en tråd som ironiskt nog berör nyttiga volontärer och inflytelseagenter?

   Radera
  6. Bevis är till sin innebörd ett icke oproblematiskt begrepp vilket främst äger sin tillämpning inom vetenskap och juridik. Om med ”bevis” avses framläggande av fakta eller indicier vilka kan tjäna som stöd eller belägg för ett visst påstående, så finns i detta avseende lätt tillgängligt åtskilliga artiklar – även inlägg på denna blogg – som i sak redogör för påtagligt starka indiciekedjor. I övrigt finns goda skäl för kommentatorn att känna sig förvissad om att vederbörliga myndigheter redan följer frågans utveckling...

   Radera
  7. Ditt ursprungliga inlägg nämnde inte indiciekedjor utan gav ett mer tvärsäkert intryck men jag förstår att det är svårt att presentera solida bevis.

   Men jag är ändå intresserad av dessa indiciekedjor, dock helst inte från denna blogg om det inte finns trovärdiga källhänvisningar, inte minst eftersom detta kommer att bli en het fråga under valrörelsen.

   Om myndigheterna inte har agerat ännu, trots god tillgång till information, så tvingas jag dra slutsatsen att det på detta stadium på sin höjd finns misstankar. Vilket är illa nog. Illa är också att sprida desinformation när det handlar om hörsägen och gissningar.

   Radera
 12. Jag säger som radio Bubb.la, Wilderäng är en salig blandning av högt och lågt. Dessutom en ryssofob och natofil utan dess like.

  SvaraRadera
 13. Nämnde i förra fredagsmyset att Donbassföreningen lever och frodas ännu och tycks ha trappat upp sin verksamhet på sistone, tänkte att det kunde komma upp här också.

  De sätter ideligen upp diverse affischer, klistermärken och banderoller samt genomför demonstrationer för "arbetarnas" kamp i Donbass och mot "Kiev-nazisterna". Sveriges kommunistiska parti är också med på tåget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samtidigt som dom är vänsterextremister så glorifierar dom ryska nynazister på sina Facebooksidor (nazisten Milchakov). Ta tex Donbassföreningen Helsingborg På Facebook!

   Radera
  2. Ja hej o hå. Kommunistpartiet i Sverige stöttar kleptokraten Putler :) Det är verkligen tomt i fågelholken hos Donbassgänget

   Radera
 14. Ryssland kommer alldrig till och har alldrig hotat svergie.Margot Wallström är "dissonutional" och en "puppet" till USA frömst och Nato.Det är svergie som "hotar" Ryssland och Putin som ansees vara den mest "stabila" och coola ledare i världen just nu.Han är mycket mer stabil och diplomatisk,nåt som svergie egentligen kunne haft stor fördel av.Svenska kvinnor i maktposition är ett hopplöst fall av instabilitet och därför är dom "puppets" av EU och USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I smoke Marlboro, you smoke cock.

   Radera
  2. Har du glömt ta din medicin igen?

   Radera
  3. https://plus.google.com/115578142324978811350

   Radera
 15. Korset i flaggan borde vara ett ortodoxt kors, men annars är det korrekt. (Eller en halvmåne, som du poängterat i andra inlägg om den stora muslimska minoriteten i Ryssland.)

  SvaraRadera
 16. Ryssland är det för närvarande enda landet i närområdet som eventuellt har ett intresse av att attackera Sverige.
  Att hota är ingen bra väg att visa sina fredliga avsikter.
  Att Sverige skulle utgöra ett hot mot Ryssland är i det närmaste skrattretande.

  SvaraRadera
 17. Om Svenska politiker faktiskt brydde sig om sverige och den svenska kulturen och inte bara om maktens köttgrytor så skulle Putin inte ha samma dragningskraft !

  SvaraRadera
 18. Ett land har alltid en försvarsmakt - sin egen eller någon annans.
  Eftersom Sverige i praktiken har nedrustat kraftigt återstår frågan om "någon annans"?
  Trump vill inte betala för oss och antagligen inte Merkel heller.
  Återstår Putin med vilken Sverige skulle kunna förhandla sig fram till en gemensam militärallians.
  Det kallas även att få ett erbjudande som man inte kan tacka nej till.
  Det svenska politiska etablissemanget står ideologiskt mycket närmare Putin än Trump.
  Jag tror att en sådan militärallians är möjlig på sikt

  SvaraRadera
 19. Nej, nej, inet anfall här inte, som jag sagt tidigare, det är förberedser för den numer ryske medborgarens Steven Seagals senaste kulturprojekt, "Under belägring 3" som ska göras i Ryssland (Se länk http://www.denofgeek.com/movies/under-siege/30931/steven-seagal-planning-under-siege-3). Vad många dock inte vet är att han funderar att göra den som ett Live istället, dvs världens största performance-konst. :-)

  Mer allvarligt talat dock, jag kunde inte hitta Simas tweet i hennes flöde, kan hon ha raderat den?

  SvaraRadera
 20. Putin: "Absolut nonsens att Ryssland vill starta krig med Sverige"

  http://www.friatider.se/putin-absolut-nonsens-att-ryssland-vill-starta-krig-med-sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://youtu.be/sh163n1lJ4M?t=25

   Radera
 21. Om Ryssarna kommer omkommer dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha hur dum kan man vara?inte enns med Nato och Usa gjöra svergies skitjobb kommer man hantera Ryssland.

   Radera
 22. Förstår att ryssen omgrupperar. Måste vara hopplöst att behålla vettig personal stationerade i gravt förfallna städer vid norra Ishavet. St Peterburg verkar mer lockande om dom nu placeras där istället.

  SvaraRadera
 23. " Man har redan tidigare försökt sig på detta med Montenegro" Ännu mer stöd för din tes Lars, sedan 2008:

  https://www.theguardian.com/world/2017/jun/04/russia-actively-stoking-discord-in-macedonia-since-2008-intel-files-say-leak-kremlin-balkan-nato-west-influence

  SvaraRadera
 24. När svergie slutar alliera sig ned Nato
  och slicka usa röv,altså hota ryssland då forsvinner "hotet". Svergie har ryssofobia och fobuer är som vi alla vet vår egen fiende.Svergie bör inte lägga sig i t.ex.ukrania affären då det var innvaderat av tyskar och alldrig gikk tillbaka till sovjet.Svergie är inte " tuff" nog att bråka med en jätte som är missförstått.Svergie är inget även med Nato.Jag håppas svergie får smäll på nesan engång för alla.Bara så dom fattar vad krig är lik i sista 100 åren.Svenskar ör dumma och denna regering är EU's puppet,i ett forsök till nya "tredje riket".
  Kommer alldrig att hända igjen då Ryssar alltid har skyddat kristendomen!

  SvaraRadera