Cornucopia?

Aktuellt

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam. Revoluts förpackning för deras premium metallkort. Jag ha...

2017-06-30 14:15

Nu blir det busslinjer till Sveriges näst största flygplats

För två månader sedan bloggade jag om frånvaron av busslinjetrafik till Sveriges näst största flygplats, Landvetter. Nu kommer Västtrafik åter börja trafikera flygplatsen med kollektivtrafik, som bäst var 15:e minut vid högtrafik.
En ny busslinje 612 kommer trafikera Landvetter resecentrum till Landvetter flygplats. Detta gör att boende i bland annat Härryda, Mark, Bollebygd inte behöver åka hela vägen in till Göteborg, för att sedan ta flygbussen till flygplatsen. Därtill kan de som jobbar på flygplatsen åka dit utan att behöva ta bil.

Härryda kommun skriver i ett pressmeddelande:
"Beslutet att Västtrafik nu äntligen skall börja trafikera Västsveriges största flygplats är mycket glädjande. Kollektivtrafiken i luften binds ihop med kollektivtrafiken på marken och för näringslivet i Härryda, Mark och Bollebygd kommer flygplatsen närmare. Vi ser den nya linjen som ett första steg och fortsätter diskussionerna med Västtrafik att även trafikera Mölnlycke till flygplatsen"
Man kunde tycka att det var självklart, men uppenbarligen inte. Glädjande, även om taxi och parkeringsentreprenörerna förstås kommer bli sura. Vi andra kan spara tusentals kronor på taxi eller parkering, genom att helt enkelt ta en hederlig buss.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Varför tog inte folk tunnelbanan tidigare ?

  SvaraRadera
 2. Tycker det hade varit tydligare om de skrivit Göteborgs största flygplats. När man inte är från trakten är just Västsverige ett ganska otydligt område. Ingår tex Charlottenborg i Västsverige, större delen av södra Sverige, eller Arlanda för den delen, som ligger i stort sett mitt i Sverige i östvästlig hänsyn, om man räknar meridianerna?

  Antagligen inte, men vad ingår, ni som vet?

  SvaraRadera
 3. https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Västsverige

  SvaraRadera
 4. Utmärkt att kommunikationerna förbättras. Finns lite elbussar också, men få i Sverige. Kanske sker den snabbaste omvälvningen för fullt självstyrande fordon just för bussar även om jag just nu lutar åt små robotar för korta tätortsleveranser.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 5. Med flygskatten så kommer det inte behövas någon busslinje

  SvaraRadera