Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2017-06-08 11:15

Min e-novell Berget finns nu att ladda ner

I väntan på att Höstsol släpps den 31:a augusti, så har jag nu i egen regi publicerat en kort e-novell med titeln Berget. Den finns att köpa och ladda ner från olika e-boksbutiker som Apple iBooks för 19:- SEK, Adlibris för 18:- SEK, Bokus för 19:- SEK, Dito för 19:- SEK, Bokon för 19:- SEK eller min egen anspråkslösa e-novellbutik för 19:- SEK.
Den korta novellen Berget har tidigare bara varit publicerad i antologin I skuldens skugga från Litet förlag, men är alltså nu allmänt tillgänglig som e-novell i egen regi. Just nu ligger novellen placerad som #2 hos iBooks, #4 hos Dito och #4 hos Adlibris.

Genren kan väl sägas vara en säkerhetspolitisk thriller i någon form och handlar om en författare som någonstans i Mellansverige är ute och snokar runt hemliga berganläggningar.

Har du inte testat e-bok tidigare, så är detta ett utmärkt tillfälle. Du kan läsa e-böcker på din dator, din surfplatta, din smartphone eller på en särskild e-boksläsare. Själv använder jag en vatten- och dammtät Kobo Aura H20 för e-böcker, men det är kanske lite i överkant om man bara vill läsa en enda kort e-novell. Dock väldigt praktiskt med vattentät och dammtätt på stranden, samt den matta icke-reflekterande skärmen som riktiga e-boksläsare har via eInk.

På din iPryl kan du använda iBooks-appen för att läsa novellen, och det går också att köpa den direkt inifrån iBooks även om det inte är nödvändigt, utan den kan också laddas in från någon annan tjänst. På Mac OS kan du också använda iBooks för att läsa e-noveller. Vad man lämpligen använder på Windows och Android är jag osäker på, men det finns gratisprogram för detta, t ex Adobe Digital Editions på Windows.

Har du en e-boksläsare från Kindle rekommenderas Bokon, som direkt i tjänsten kan konvertera och skicka e-boken till din Kindle. 


Jag kommer släppa en till e-novell om några veckor i science fiction-genren.

Höstsol släpps av Norstedts/Massolit den 31:a augusti som inbunden, e-bok för nedladdning, ljudbok för nedladdning och som e-bok och ljudbok hos de vanliga streamingtjänsterna.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Så på vilken av dessa får du största delen av de nitton kronorna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välj det som är bäst för dig

   Radera
  2. Måste ju vara hans egna butik, right?

   Radera
  3. Inte säkert transaktionskostnaden på den ringa summan kan ju bli rätt avsevärd, därav frågan.

   Radera
 2. Fiktion var ordet, sa Bull.

  SvaraRadera
 3. Om man handlar i din e-novell-butik, får man då en "vanlig" pdf med vattenmärkning? Jag vill nog gärna läsa, men köper av princip inte böcker där DRM-skydd kan hindra senare läsning.

  /Civilekonom, men inte övertygad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får en vattenstämplad ePub-fil som kan spåras tillbaka till dig. I övrigt inget hinder vad jag vet.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Kommer denna till biblioteket senare eller inte alls?

  SvaraRadera