Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2017-06-19 16:35

Magdalena Andersson: Dyrt för skattebetalarna utan höjd skatt

Finansminister Magdalena Andersson (s) konstaterar att det kommer bli dyrt för skattebetalarna om inte skatten höjs. Vi tackar finansministern för att i en mening förklarat den socialistiska synen på skatter och vad som är en kostnad och för vem.
Till Aftonbladet säger Magdalena Andersson angående alliansens hot om missförtroendeförklaring mot henne eller en annan minister (eller två?) om de kraftiga 30-40%-iga skattehöjningarna för egna företagare införs, flygskatten införs och brytgränsen för statlig skatt inte räknas upp med inflationen.
"Det här kan stå skattebetalarna dyrt" - Magdalena Andersson (s) till Aftonbladet
Därmed har hon med ens förklarat socialismens syn på vad som är en kostnad för skattebetalarna. Helst ska man ju ha 100% skatt, det är absolut billigast för skattebetalarna, eftersom frånvaron av skattehöjningar är dyrt.

Låt oss nu gissa att Andersson för att jävlas drar in ett antal miljarder från rättsväsende och försvar bara för att jävlas med de borgerliga väljarna.

23 kommentarer:

 1. Det är vi som har makten - vi ska ge er vad ni tål (för att lätt parafrasera)

  SvaraRadera
 2. Enligt tiidgare uppgifter från svenka regeringsföreträdare är Fr. Anersson en av Sveriges tre mest intelligenta kvinnor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det säger ju en hel del om intelligensen på den regeringsföreträdaren...

   Radera
  2. Vilket hån mot intelligenta kvinnor, rent sexistiskt.

   Radera
 3. Jag tror valet 2018 kan bli en sur överraskning för de giriga sossarna.

  Kombinationen av fallande konjunktur, svagt förtroende för nuvarande regering och kommunala behov av skattehöjningar på ca 2 procentenheter (enl SKL, fritt ur minnet) gör att vi ser en perfekt storm torna upp sig.

  SvaraRadera
 4. Går det åt pipan för sossarna, skulle nästa tänkbara partinamn bli "Orwellianska maktpartiet", kanske.
  Bara ett förslag.

  SvaraRadera
 5. Om inte sossarna passar sig jävligt noga kan SD vara de nya socialdemokraterna efter nästa val. Tämligen dåliga socialdemokrater förstås, med socialdemokratiska mått mätt. Men SD kan vara ett +30%-parti medan sossarna knappt får tvåsiffrigt röstetal. Det förefaller som ett fullt realistiskt utfall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ideologiskt så är de inte så lång ifrån varandra, båda vill ha en stor stat, gott om bidrag (fast sd vill bara ge dem till svenskar). Båda är dessutom fanatiskt övertygade om att Sverige är bättre än alla andra länder och att vi skall göra allt själva.

   Radera
  2. I mitt valdistrikt, ett tämligen välmående distrikt med havsnära läge lite utanför Göteborg med så gott som etniska svenskar i medelåldern tillhörande "övre medelklass" fick SD lite drygt 17% av rösterna i senaste riksdagsvalet..
   Och detta på ett valdeltagande på över 90% !!

   Jag tror på att SD _minst_ kommer att tangera 25% - 30% i riket 2018

   Radera
  3. Mycket tro här.
   Så SD ska alltså få 25-30% enligt Bengt och Kuckeliku samt SAP knappt tvåsiffrigt? Helt klart får ni fortsätta tro och leva i bubblan.

   Radera
  4. Här har vi uppenbarligen en till som har svårt att skilja mellan "kan" och "kommer". Om sossarna spelar sina kort på ett sunt sätt kan de fortsätta vara ett stort parti, men annars kan det gå som i Holland och Frankrike. Sossar lever uppenbarligen farligt för tillfället.

   Radera
  5. Nu var det du som skrev "Det förefaller som ett fullt realistiskt utfall"

   Radera
  6. Sossarna kan säkert spela bort sina kort totalt. Hur sannolikt det är att de gör det kan vara svårt att bedöma. Realistiska utfall är som jag ser det saker som med någon sannolikhet kan ske, snarare än saker med mycket stor sannolikhet att ske.

   Sossarna kan räddas av gonggongen i och med att det bara är ett drygt år kvar till valet, men sedan vidtar nästa rond. Jag skrev "efter nästa val" vilket inte är exakt detsamma som "i nästa val".

   Radera
  7. Varför skulle SAP vara unikt?
   Även SD kan spela bort sina kort totalt liksom C, L, M, KD, V, MP.

   Radera
  8. Jo men för att detta ska ske bör det nog finnas som I nederländerna,dels ett socialiberalt parti och ett starkt vänsterparti som kan anfalla socialdemokraterna från bägge hall, jag har svårt att tro att V skulle göra det och liberalerna är för starkt ankrade I det borgerliga lägret för att göra det nu.

   Radera
  9. Det är SD, C och V som kommer att öka i valet 2018.
   Anledningen till det är deras partiledare.
   Vad hade SD varit utan Jimmie? Sannolikt ett marginalparti likt L, MP, KD som lider av svaga partiledare.

   Radera
  10. Men lilla gubben(Stefan)!
   Att SD skulle kunna ta plats i riksdagen var en "omöjlighet"...

   S, MP, V, M, L, C och KD spelar samtliga vinnarkortet åt SD.
   Till sin hjälp har de SR och SVT´s totalitärdrömmande konsensusaktivister, som helt gått på sitt eget värdegrund.

   Allt talar för att det kommer gå så bra som "sjuklövern" gör förtjänt åt SD.

   Radera
  11. Det är Jimmies förtjänst, knappast gubbarna bakom i partiet.
   Ponera Kent Ekeroth som partiledare och SD hade varit på marginalen.

   Radera
  12. Sen håller jag så klart med om att sjuklövern har bäddat för SD-s framgångar. Dock krävs det en riktigt bra debattör som Jimmie är för att ro i land uppgiften.

   Radera
  13. Är Löven en bra debatör? Är Maggan tydligt?
   sjösted o MP mupparna?

   Det har inte bara med personkemi att göra men i vissa fall, när det är partier med likartad politik, dvs S o högerut tom Kd är det i huvudsak personberoende eftersom det är trångt i mitten. Folk som röstar på SdVMP gör det av antingen protest eller ideologi.

   Radera
 6. Skattehöjningar är ju grymt bra för dom med likvider. Att sänka skatter så att folk har mer pengar i plånböckerna gör ju att fler har råd att köpa samma sak. Maggan får gärna införa en inkomstskatt på 90%. Undrar ifall bankerna och byggbolagen kommer klaga då ;). Dom lever ju på bolån. :)

  SvaraRadera
 7. Är det inte regnbågsvecka på gång? Skall visst finnas en skattkista vid regnbågens slut? Visserligen vaktad av "leprechaun" som måste övertalas att släppa ifrån sig, men det är nog bara en gammeldags felstavning av "liberal".

  SvaraRadera
 8. Till Aftonbladet säger "Maggan".. ??

  Äsch! Med tanke på den tankeverksamhet som en normal läsare av den slask- och bolulevardblaskan har så ..

  SvaraRadera