Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2017-06-20 15:56

Höstsols beskrivning finns nu ute

Min kommande roman Höstsols beskrivning finns nu ute att läsa. Se nedan.
Det är lite knepigt att berätta vad boken handlar om, utan att avslöja för mycket av handlingen, men genren är nog att klassa som en säkerhetspolitisk och militär thriller. Förlaget har gjort ett utmärkt jobb med att faktiskt sätta ihop en beskrivande text, utan att avslöja för mycket.
"Det är tidig september och i Stockholms skärgård pågår ännu en ubåtsjakt, men den här gången lyckas en privatperson fånga något på bild, något som sätter stor press på det redan skakiga världsläget.
På Generalstaben i Moskva tar en överste ett livsavgörande beslut, och en diplomat vid ryska ambassaden är allt annat än det han utger sig för att vara. Samtidigt gör ett amerikanskt specialförband i Irak en upptäckt som kommer att få ödesdigra konsekvenser.
På hemmaplan försöker Johanna lägga all sin energi på sitt repövande kompani istället för på sitt havererade förhållande. Hennes ex Jonas börjar sitt nya jobb som beredskapshandläggare i Uppsala medan hans bror Christian placeras ut som livvakt hos den excentriske och svårhanterade utrikesministern. Snart börjar det gå upp för dem alla att den trygga verklighet de så länge tagit för given sakta men säkert är på väg att förändras.
Ingenting är som det verkar. Är de alla bara marionetter i ett säkerhetspolitiskt spel med de allra högsta av insatser? Vem håller egentligen i trådarna när utvecklingen i världen tar en fasansfull vändning?
Höstsol är den första delen i en rafflande säkerhetspolitisk thrillerserie i två delar som utspelar sig i en framtid som ligger obehagligt nära vår egen tid, och som tar avstamp i dagens säkerhetspolitiska läge."
Boken finns nu att förboka hos Adlibris för 189:- SEK, men som vanligt är antagligen snabbaste sättet att få boken att köpa den i en fysisk butik. Bokrelease med signering i Stockholm blir det på SF-bokhandeln den 25:e augusti och i Göteborg den 26:e augusti. Återkommer med tider.

Boken ska komma i slutet av augusti, som inbunden, e-bok, nedladdningsbar ljudbok, samt e-bok och nedladdningsbar ljudbok via strömningstjänsterna.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Ser fram emot denna
  "Borstar av mig gått damm och filar på mina huggtänder"

  SvaraRadera
 2. Ser inte utan viss förväntan fram emot att få ta del av skildringen av ubåtsjakt i Stockholms skärgård. Flera av bloggarens författarkollegor inom genren har genom åren uppvisat betydande brister i detta avseende. Faktafelen har varit legio. Som ett av alla avskräckande exempel kan nämnas Anders Jallais i övrigt habila spänningsroman "Spionen på FRA" vilken i inledningskapitlen skildrar en ubåtsjakt på Vässaröfjärden 1982, som har rätt lite gemensamt med dåtida faktiska förhållanden. Wilderäng är säkert mer noggrann i sin hantering av fakta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde Hr Wilderäng skrev romaner, inte uppslagsverk. Romanförfattaren behöver bara skriva tillräckligt "sant" för att inte reta upp alltför stor del av publiken.

   Stephen King menar att en roman är ljug och hittepå raktigenom - men för läsaren är det sanning.

   Radera
  2. Har man ambitionen att skriva säkerhetspolitisk och militär thriller kan måhända jämförelsen med King uppfattas något haltande. Men OK, vad hindrar i så fall "Romanförfattaren" att ta steget fullt ut och ägna sin tid till skrivande av SF - varför fastna i en genre där korrekta fakta och trovärdig gestaltning är avgörande för läsarens upplevelse...

   Radera
  3. Kommer också ihåg när Jallais bok kom och väldigt många misstog den för "sanning" istället för konstärlig frihet och att göra fiktion av samtid.

   Radera
  4. Oberon: all konst handlar i grunden om att på något sätt luras, att underhålla. Vill du ha korrekta tekniska specifikationer på kryssningsrobotar och hålspetsammunition finns det säkert tillgängligt på nätet.

   Radera
  5. Sandow,

   Din förställning om konst synes ligga väl i paritet med dina litterära preferenser...

   Radera
  6. Oberon: och vad vet väl du om mina litterära preferenser?

   Radera
 3. Ser fram emot denna, är det en radioaktiv höstsol av omslaget att döma?

  SvaraRadera
 4. En sak som jag funderat över. Förr fanns ju den ideologiska barriären mellan öst och väst, kommunism och kapitalism. Sen kollapsade Sovjet och kapitalismen blev gemensam. Nu anser Ryssland trots sin kapitalism att Nato är ett hot. Hot mot vad? Då handlar det ju logiskt sett bara om makt eller intressesfärer. Men vad ska Putin ha det till? Förmodligen bara för att stärka den ryska självkänslan som en stormakt och sin egen position.

  SvaraRadera
 5. Är denna text ny? Känns som jag läst denna text innan.

  SvaraRadera