Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2017-06-21 17:10

Fler organiserade kriminella än fängelseplatser

Polisen har nu gått ut även officiellt med att antalet platser där man tappat kontrollen och svensk lag inte längre gäller normalt stigit till 61 stycken. På dessa platser organiserar 200 kriminella nätverk 5 000 kriminella, vilket är fler än vad vi har fängelseplatser i Sverige. Det är dags att man i Sverige kraftigt ändrar rättsväsendet bort från Folkhemssveriges naiva "alla vill göra rätt för sig" till att acceptera att det finns de som är totalt ointresserade av att vara en del av samhället.

Svenskt rättsväsende bygger på den gamla naiva folkhemsidén om att alla vill vara med i samhället och att alla vill göra rätt för sig. Får man böter betalar man dem. Är man under 15 och blir tagen i örat av farbror polisen så skärper man sig. Får man villkorlig dom sköter man sig för man vill ju inte hamna i fängelse. Och hamnar man i fängelse så ska man förstås sedan vilja starta ett laglydigt liv.

Verkligheten är att vi via organiserad yrkeskriminalitet ("kriminella nätverk") fått ett sidosamhälle, där man fullkomligt skiter i svenskt rättsväsende. Inte ens fängelse är ett straff, utan mer en form av all inclusive hotellvistelse med sina kompisar. Sitter man dock i fängelse är det svårare att begå brott mot vanligt folk, även om det fortfarande är fullt möjligt via t ex post (hot, utpressning, organisering, planering) eller under permissioner.

Men i Sverige finns det nu färre fängelseplatser än organiserade kriminella.

Polisen har nu medgett att man tappat kontrollen i 61 områden i landet. Det betyder inte no go, utan att svensk lag inte gäller när inte polisen är närvarande, och parallella rättsstrukturer har uppstått. Totalt ska det finnas 200 kriminella nätverk ("gäng") och dessa organiserar 5 000 kriminella.

Samtidigt har kriminalvården endast ca 4 000 fängelseplatser. En inte försumbar del av dessa tas dessutom upp av personer som ska utvisas ur landet, och faktiska kriminella i förvar är färre än 3 800 (vilket inkluderar de som ska utvisas). 

Inte ens om polisen, tio poliser i taget, punktmarkerar en känd kriminell, gör husrannsakan, narkotikaprover, kollar efter vapenbrott, brott mot "knivlagen" mm, och skulle få in 100 av dessa i veckan till åtal, så skulle vi ha möjlighet att stoppa de 5 000 i fängelse. För det finns inte fängelseplatser.

Fast det är inte den första flaskhalsen.

Lägger inte polisen ner brotten, vilket rutinmässigt sker med ganska exakt 50% av alla anmälda brott enligt polisens statistik, så kan de istället läggas ner av åklagaren. Eller inte tas till tingsrätten. 

Populistisk rättspolitik skriker efter mer poliser. Men om det fanns nog med åklagare, tingsrätter, häkten och fängelseplatser, samt snabbåtal, så skulle Sveriges 6 500 (?) poliser i yttre tjänst snabbt få en hanterbar situation när gripna faktiskt hamnar bakom lås och bom och inte släpps för att begå fler brott i väntan på åtal - med svensk straffrabatt är det fritt fram att efter gripande begå så mycket brott som möjligt av samma allvarlighetsgrad tills man får sin dom - extra brott ger inte höjt straff.

Svensk rättspolitik måste alltså stärka upp åklagare, tingsrätter, och kriminalvårdens häkten och slutna fängelsplatser.

Idag går 11 000 dömda kriminella fria i den sk öppenvården. Det kan handla om t ex de så populära fotbojorna. Det kan fungera för normalt folk som vill göra rätt för sig - personer som missat en ruta i deklarationen, körde bil för tidigt på midsommardagens morgon, råkat hälla ut spillolja i avloppet istället för tagit till återvinningsstationen eller har dålig impulskontroll och är rättspolitisk talesperson osv. Folk som egentligen vill göra rätt för sig.

Men vad vi har idag är kriminella som valt att stå utanför samhället. De skiter i böter. Bara att strunta i att betala och sedan hävda att man inte har några tillgångar att utmäta. De skiter i fotboja - polisen har ändå inte tid att kontrollera de som bryter mot fotbojereglerna. Dessutom kan man bedriva brottslighet från hemmet utan problem, även med fotboja. Fängelse är en hotellvistelse med mat, husrum och rent av lön, som man får spendera med kompisarna medan man tränar och utbildar sig i förbättrade kriminella metoder. Fängelse kan rent av ses som en statushöjande merit. Och 14-åringen som börjar sin kriminella bana skrattar polis och socialtjänst i ansiktet i sin straffrihet och fortsätter sin karriär som langare och gångare åt nätverken. Frågan är när vi får 14-åriga (alltså 14-åriga på riktigt, inte ensamkommande män) yrkesmördare i Sverige, om det inte redan finns? 

Dock gör fängelse att de kriminella hålls borta från det samhälle de hatar och valt att stå utanför. Kort sagt fungerar fängelse hyfsat för att göra tillvaron tryggare för vanligt folk. Men vi har inte fängelseplatser nog för dagens kriminalitet.

Svenskt rättsväsende behöver startas om. Folkhemmet är dött, och kommer inte tillbaka ens om folkhemsfundamentalisterna i SD får makten. Rättsväsendet måste anpassas till att kriminella fullständigt skiter i samhället, samt till gränsöverskridande EU-brottslighet. Kronofogden kan inte mäta ut personer som inte ens bor i landet.

Under tiden ropar nu den största förstöraren av svensk polis, Dan Eliasson, nu på hjälp. Bokstavligen. "Hjälp oss!" säger han. Han medger att polisen tappat kontrollen och inte klarar av situationen.

Ta inga rättspolitiska utspel på allvar om de bara pratar om fler poliser eller mer resurser till polisen. Hela rättskedjan behöver stärkas upp. Om 5 000 personer i de 200 kriminella nätverken tittar på en taggtrådstoppad mur hela dagarna, så räcker dagens antal poliser gott och väl. Men det finns inte plats för dem bakom fängelsemurar, om ens åklagare och domstol skulle hinna med.

Det är dags att politikerna växer upp. I Sverige ska svensk lag gälla och vi kan inte förlita oss på att kriminella av ren god vilja vill följa svensk lag och göra rätt för sig om de får en åthutning och blir tillsagda på skarpen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

73 kommentarer:

 1. Kanske dags att sluta acceptera "naiva" politiker.

  https://www.svd.se/kinberg-batra-sjalvkritisk-om-akuta-polisbristen/om/polisens-kris

  "Polisens verksamhet är underfinansierad och allt fler poliser lämnar
  sitt arbete, har SvD:s granskning visat. Regeringens senaste tillskott
  är redan slut och internt växer kritiken. Moderatledaren Anna Kinberg
  Batra är självkritisk.

  – Det kan ha varit så att ingen såg behovet som skulle komma nu, säger
  moderatledaren till SvD."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det viktiga är att det finns pengar till ränteavdragen och att kredittillväxten inte avtar eftersom det är det som driver den svenska ekonomin.

   Radera
  2. Ja Borg fick ju fint jobb i bankvärlden väl?

   Radera
  3. Kan vi inte bara släppa de där förbannade ränteavdragen för en sekund?
   Eller tror ni på fullaste allvar att det är dom som anledningen till polisens förfall?
   Vi vet ju hur det gick sist när ränteavdragen sänktes från 50% till 30%. Totalt finansiellt kaos.

   Radera
 2. Nu ska alla domar för vatten omprövas så det måste nog flyttas över lite resurser till detta från annan domstolsverksamhet.

  Annars är frågan vad den organiserade brottsligheten kostar och en jämförelse med vad utbyggda fängelser kostar. En första gissning är att det är mycket lönsamt att snabbt spärra in de som kommer att få fängelse i den kommande domen.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 3. De fejkat goda i det här landet har dragit lögnen att "Vi har råd!" men nu visar det sig att vi snart inte har råd till någonting. Inte ens till lag och ordning.

  SvaraRadera
 4. http://www.xn--kryddorfrnrosengrd-dubh.se/okategoriserade/vernissage-smalands-kulturpark/

  Malmö kryddas årligen med 4.9 miljarder tror jag det var i utjämningsbidrag.
  Smaklig måltid
  "DÄREFTER firar vi nationaldagen" citat Kryddor från Rosengård.
  Smaklig måltid dumsvenne, det är du och de andra 87% som röstat fram detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är rätt vinklad ändå om du menar att nysvensken överlag är arbetsskygg, eller kanske du menar att nysvenskarna i Malmö mer specifikt, är arbetsskygga?
   Jag anställer både svenskar och "nysvenskar" och min uppfattning är att "nysvenskarna" är betydligt mer villiga att ta jobb, arbetar hårdare, är mindre kverulanter eller hypokondriker än svenskar och t.ex. nu på midsommarhelgen betydligt mer pigg på arbete än en ursvensk. Ja faktiskt ville ingen svensk vara ute och byggstäda nu före/under midsommar, pga. slutbesiktning på måndag.
   Så det blir jag "ensam svensk" tillsammans med arbetsvilliga nysvenskar.
   Dra inte alla över samma kam. Men kanske alla som åker till Malmö bo i ett ghetto och leva på bidrag? Vad vet jag. Jag bor och verkar i en annan landsända.

   Radera
  2. Ja fast det där var ett ganska korkat svar på Eriks påstående. Försök få samma "utländska" personal att jobba på deras hemlands största helgdag.

   Radera
  3. Jag vet inte var du får det ifrån att jag skulle påstå att nån är arbetsskygg. Mer än nån annan. Förmodligen är det en allmänmänsklig egenskap.
   Kryddor från Rosengård är menat som ett exempel på ren bidragssugande idioti. Invandrare ska här användas som nåt cirkusobjekt (exotism) där man även passar på att pressa ner kryddorna i Dumsvennes hals på självaste nationaldagen.

   Invandringen har för länge sen visat sig inte fungera i Sverige. hur många bevis behöver folk egentligen???

   Åk gärna och beskåda Malmö om du inte gjort det, det är en skattesponsrad cirkus utan dess like skulle jag vilja påstå.

   Radera
  4. Erik. Ja det är mycket offentligt finansierat trams. Det är ju inte politikernas personliga börs, de fördelar ju bara andras inbetalda skattepengar, på saker som är politiskt väldigt korrekta men fullständigt meningslösa.
   Nu är det ju (kanske, ska tilläggas) inte alla invandrares fel att det är på detta sätt.
   Oftast är det ju PK-politiker och deras kompisar PK-konsulterna som diar skattepengar som hittar på sån här smörja.
   Jag uppfattade dej fel. Men jag hävdar ändå att alla invandrare är inte dåliga.
   Många är framåt och vill göra rätt för sig, trots människosmugglarnas broschyrer om ett liv i bidrag. Ang din länk är det är nog "svenska" politiker som tvingar dem att agera cirkusapor och att deltaga i detta tramsprojekt.
   I den politiska korrekthetens namn.

   Radera
  5. Skåne och i synnerhet Malmö är utsedd till politisk soptipp för alla obekväma konsekvenser av godhetsivern, sedan skylls problemen på kommunerna och de där lite märkliga skåningarna. Så fakk nationaldagen, Sverige ut ur Skåne!

   Radera
  6. Gissningsvis hade vi ju haft viktigpettrar som ställde till med cirkusevenemang för att försöka inskärpa sin egen oundgänglighet i den lokala kommunadministrationen alldeles oavsett.

   På den gamla goda tiden uppläts t ex Roslagstulls sjukhus och sjukhuspersonalens tid för att hålla en tävling om vilket barn som var mest ariskt och bra.

   Radera
  7. Jo, väldigt många har kommit hit för att slippa arbeta. Många invandrade kvinnor har inte en tanke på att någonsin arbeta. De får en inkomst som är 10 ggr normal inkomst i hemländerna ändå. I arabvärlden är det fint att inte arbeta. Riktigt arbete utförs av gästarbetare och kristna. Det finaste är att får TT låtsas arbete i staten där man kan gynna sin klan

   Radera
  8. Så det var därför man letade efter sk A barn på 30-talet!

   Radera
 5. Hade jag skött mitt jobb lika dåligt så hade jag fått sparken.
  Varför är de egentligen ansvarsbefriade? Antar att det är de själva som ordnat den saken, det borde ju funnits någon som granskade dem, som kunde besluta om löneavdrag, entledigande och som kunde anmäla dem för tjänstefel.

  Vissa saker måste bara fungera, det är ju "deras" del av samhällskontraktet!

  Andra mindre viktiga saker, ni vet precis vilka, ska självklart komma längst ner på listan över prioriterade poster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Palme avskaffade tjänstemannaansvaret.

   Radera
  2. Vad var det för ansvar som Palme avskaffade?

   Radera
  3. Anonym, https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/aterinforande-av-tjanstemannaansvaret_H3023213

   Radera
  4. Poängen med frågan var att lite då och då kommer någon Nisse och förslår att man skall återinföra tjänstemannensvaret. Varje gång jag har pressat sådana på detaljer om vad det var så visar det sig att kunskaperna är ganska magra.

   Detta gäller säkerligen även SD-ledamöterna, mig veterligen kan alltjämt tjänstemän ställas till ansvar under andra lagar trots att motionen förespeglar annat. Frågan är då ifall man kan tycka att en sådan motion är en tillförlitlig källa?

   Radera
 6. Kanske bör vi köpa tillbaka Pyramiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle vara passande för de som vill skapa ett eget samhälle. Där skulle de kunna få göra det med likasinnade....

   Radera
 7. Sverige är ett experiment som försöker utmana den regel som säger att mångkulturella samhällen behöver fler poliser än homogena samhällen. Sverige kan inte, vill inte eller har inte råd - välj det som passar - att anpassa den offentliga sektorns storlek (polis, sjukvård, bostäder mm) till den nu aktuella befolkningsmängden. Pengarna verkar nu bara gå till transfereringar.

  SvaraRadera
 8. Inga problem med favelor så länge Södermalms surdegsdagis och yogamattor inte berörs.

  SvaraRadera
 9. En paradox i sammanhanget är att statsministern åker till Polen och försöker övertyga dom att öppna gränserna, det borde snarare vara tvärtom

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Som ni ser så kollapsar vårt samhälle strax på grund av överdriven invandring, jag tycker ni ska vara solidariska nu och göra detsamma med ert land"

   Konstigt de släppte in den idioten öht.

   Radera
 10. Sluta basha folkhemmet. Det funkade fint tills massinvandringen drog igång.

  SvaraRadera
 11. Varför är det så fruktansvärt dyrt att ha folk i fängelse? Jag har hört siffror på 5000 kr per person och dygn.

  Låter man inte de kriminella jobba med sköta driften av fängelset? Matlagning, tvätt, renhållning, osv. Det borde gå att få ner kostnaden markant om fångarna tvingas arbeta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant fråga! Jag ska ta mig en liten titt...

   Radera
  2. Kriminalvården 2016:

   16 000 hanterade människor per dag i snitt.
   76 000 transporterade människor under året (4 000 utomlands).

   9 536 människor hanterade ovanstående (dvs en anställd på två intagna grovt räknat). Redan här kan vi räkna ut att det kommer kosta mycket bara i personal att hantera kriminella.

   Personalen kostade 5,4 miljarder, det mesta i häkte och anstalt. Sen kostar ju lokalerna som man kan gissa ganska mycket -- 1,4 miljarder. Sen har du "annat" som kostar 1,5 miljarder. Totalt ungefär 8,6 miljarder (med lite avskrivningar och annat). En halv mille per buse per år eller 1 500 spänn om dan ungefär.

   Kriminalvården har också räknat ut på vad det kostar för nötter förvarade på olika ställen:

   I häktet: 3 624 spänn per dygn
   På anstalt: 3 369 spänn per dygn.
   I "frivård": 284 spänn per dygn.
   Om man skjutsar busen inom landet: 9 664 kronor per buse
   Om man skjutsar ut busen ur landet: 71 048 kronor per buse
   Om man skjutsar ut nån för migrationsverkets räkning: 66 015 kronor per avvisad

   Så det verkar som om det är personal på häkte och anstalt som drar den mesta kostnaden -- ungefär 7 000 pers jobbar på häkte eller anstalt av de som finns hos myndigheten. Jag vet inte om jag skulle våga skissa på en plan att skära ner på dessa..

   Radera
  3. Problemet är att vi, kvv, precis som andra myndigheter, dras med en icke försumbar mängd chefer o administrativ personal. Att minska på en häktesvakts lön är i princip omöjligt, ca 24000 i månaden efter fem år. Då ingår förstås äran att bli mordhotad av allt från yrkeskriminella till småtjuvar, våld, spot, kiss o bajs. Att dra ner på personalen, dvs de som jobbar blir inte speciellt bra ur ett säkerhetsperspektiv. Finns annat att dra ner på.

   Radera
  4. Jepp, tittar man var Kriminalvården har vuxit så verkar det ha varit bland chefs- och supportpersonal de senaste åren.

   Radera
  5. Jag har alltid varit för att starta utbytesprogram med Sibirien, helt enkelt betala dem för att ta hand om våra kriminella. Lär bli billigare samt då blir det mera avskräckande och de har ju lång erfarenhet av hålla folk på plats i arbetsläger.

   Radera
 12. Hej

  Det är enklare och snabbare att bygga fängelser än vad det är att "skaka fram" domare.
  Svea Rike är inte bara misskött utan har övergått till att vara vanskött.

  Och nu öppnar jag en pilsner och glädjer mig över samhällen som sköter sig väl...nämligen de som bor i mina bikupor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre att skicka tillbaka rötäggen dit de kom ifrån så behöver vi inte bygga fler fängelser...

   Radera
  2. Hahahaha jag uppfattade först att rötäggen skulle skickas in i bikuporna så behöver vi inte bygga fler fängelser :)

   Radera
 13. Grubbnäsuddens arbetsläger borde kunna byggas ut rejält och hyras ut till krimvården. Tågtransport i pansartåg norrut av allt bus. Det finns gott om utrymme. Se möjligheterna istället för begränsningarna !

  SvaraRadera
 14. Vi vet ju de flesta att poliser griper, åklagare anhåller och domstolar häktar. Problemet nu är att poliserna fortsätter att gripa, men åklagarna anhåller inte och domstolarna häktar inte. Man väljer att så att säga "sparka ut" de busar som polisen har gripit. Många gånger får ju Polisen så kallad "skit" för att busar släpps. Men minns att Polisen endast i undantagsfall häver ett frihetsberövande verkställt av dem själva och då beroende på att det är felaktigt av formella skäl. Alla gripanden underställs åklagare med en föredragning av vad busen har ställt till med. Åklagarmyndigheten gick för inte så länge sedan ut med vass kritik mot Polisens arbete och menade att Polisen inte löser brott i tillräcklig utsträckning. Ligger förvisso säkert en del i det, men jag kan ta ett exempel från verkligheten: Två utländska medborgare grips på flyende fot för försök till inbrott i bostad (grov stöld). Båda saknar alltså adress i Sverige. Båda uppger adresser utomlands (europa), som inte går att få fram på google maps. En av dem nekar till att ens ha varit på platsen för brottet (villa). Den andre säger att de bara skulle in och värma sig eftersom huset verkade övergivet. Polisen har hittat ett hotellrumskvitto i männens tillhörigheter. Man ringer till åklagare och föredrar ärendet. Man vill få beslut om husrannsakan i männens hotellrum. Man får inget husrannsakansbeslut i hotellrummet, eftersom åklagaren inte ser behovet av det och männen -utan fast adress i Sverige- friges av åklagaren.

  Polisen har dock säkrat männens skor och skickar in skospår till skospårregistret. Två dagar senare, kom träffar på ytterligare fem fullbordade bostadsinbrott i länet. Men männen är borta. Dessa fem inbrott... I vilken stapel kommer dessa att redovisas nästa gång åklagarna spyr galla över hur Polisen utreder? Den gröna eller den röda stapeln?

  Men visst.. Åklagarna är överbelastade, domstolarna är överbelastade, kriminalvården likaså. Allt är överbelastat. Systemet är dimensionerat för ett samhälle med hög tillit. Det samhället är i förändring, systemet är inte med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är just _kriminalvården_ överbelastad?

   Polisen ja, åklagarna ja, domarna nja, men kriminalvården? Antalet intagna har ju sjunkit, till exempel.

   Radera
  2. Samtidigt har vi lagt ner anstalter o häkten..

   Radera
  3. Ja precis, annars hade de stått tomma (eller varit lågbelagda)...

   Radera
  4. Det som är värre än att släppa dessa två busar fria är att det fungarar som en stark signal till andra busar i det land de kommer från att - välkommen till landet fritt fram, här kan du stjäla utan risk för straff - sen kommer halva släkten och begår brott. Nej, jag ser inte att det bryter mot mänskliga rättigheter att man låser in busarna till de är identifierade, vilka familjer de tillhör, vart familjen bor, samverka med polisen i den stad där familjen bor samt även ett samtal med domare och åklagarmyndighet i den staden. Utredningen får gärna ta några veckor. Det är otroligt viktig med tanke på att vi nu importerar busar i stor mängd.

   Radera
  5. Nya tider, nya sätt och metoder att begå brott, nya metoder att hantera brott. Polis, åklagare och domstolar måste bedriva innovationsarbete. De måste få testa saker. Tex, om någon spränger rådhuset i Malmö för att protestera mot något. Varför inte tex beslagta familjens hus (bästa huset - far, mor, bror, syster, farbror) som ersättning/straff. Då aktiverar man brutal social kontroll. Om däremot familjen informerat polis om att barnet är Islamradikaliserad/gått med i militanta SD/är med i militanta sprängvänsterrörelsen så går man fri från straff. Social kontroll är bäst. Israel har kört det länge, men de kör bulldozer över förövarens familjehem...det funkar hyfsat bra. (Nu är jag ingen vän av Israel som för övrigt förvandlats till en karikatyr av de Nazister som försökte utrota dem. bara det att de nu gör samma med palestinierna ).

   Radera
 15. Point taken!

  Flaskhalsen är inte den som Lars påpekar...i alla fall inte än.

  SvaraRadera
 16. Ingen fara.

  Svetsaren lovar 10000 nya allting till 2020. Finansieringen börjar september 2019!

  SvaraRadera
 17. Tror inte att antisociala element behöver hata samhället. De flesta bryr sig väl bara inte om konsekvenser. Tror vi behöver tänka igenom rationella kostnadseffektiva system och där har fängelse aldrig varit ett alternativ. Ett rättsväsende bygger bortom majoritetens vilja att göra rätt för sig på skräcken för påföljder snarare än påföljden i sig. Om alla människor som begått brott skulle lagföras skulle ju Sverige gå bankrutt. Tänk er exempelvis om alla Svenskar som fildelat någon gång skulle åtalas..

  Mitt förslag är följande: höj strafflängden väsentligt men byt ut fängelset mot fotboja med GPS. Ha kvar nuvarande regler kring sysselsättning men öka dem till 40 h i veckan. Var däremot liberal med att godkänna fritidsaktiviteter så länge någon inom frivården tycker det verkar uppbyggligt. Inför däremot nolltolerans mot avvikelser med fängelsestraff som blir exponentiellt längre för varje avvikelse. Satsa på anstalter med minimal säkerhet och implantera istället en GPS i samtliga intagna. De som flyr får spendera tiden i högsäkerhetsfängelse. På så vis skulle vi kunna sortera destruktiva element på ett maximalt humant vis till lägst kostnad.

  SvaraRadera
 18. Cornu, du har fel i att det bara går att strunta i att betala böter. Har man tillräckligt många böter kan Kronofogden lämna över ett ärende om bötesförvandling till åklagare som sedan tar det till domstol. Tyvärr görs det inte så ofta som det skulle kunna göras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, görs typ aldrig.. Mao riskfritt med böter.

   Radera
  2. Och? Bara hävda att alla inventarier i bostaden är din sambos, och i övrigt lever ju kriminella inte från bankkontot. Bilen står på målvakt etc. Finns inget att ta.

   Radera
  3. Det stora problemet med kriminella är att de inte samarbetar och gör rätt för sig - hade de bara gjort det så hade allt varit så mycket enklare .-)

   Radera
  4. Precis som det låter så innebär bötesförvandling att straffet omvandlas till fängelse och även om det inte används så ofta så har det kommit in en del bötesskulder när förvandling kommit på tal.
   Det där med att hävda att sambon äger sakerna funkar inte, när Kronofogden genomför en utmätning så antas gäldenären äga allt i bostaden om inte annat framgår, dessutom ligger bevisbördan på gäldenären.
   Det finns en anledning till att polis samverkar med andra myndigheter när det gäller grovt kriminella.

   Radera
 19. Och nu stängs enda polisstationen i Järva (Kista). Ingen polis i ett område på ca 100.000 pers, ett område där det borde sitta en polis i varje gatuhörn.

  SvaraRadera
 20. Gör viss narkotika laglig och reglerad istället, så försvinner de kriminella nätverkens största inkomstkälla. Det allra viktigaste som polisen bör fokusera på är våldsbrott. Personligen skiter jag i om t.ex. min granne röker cannabis. Att bura in honom är bara ett slöseri med mina skattepengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt - då ger du den organiserade brottsligheten en laglig finansiell arm som kan tvätta de olagliga pengarna. Tror inte det är en bra idé.

   Radera
  2. Nej men du har nog inte tänkt igenom det. Varför skulle det säljas av organiserad brottslighet? Lysander inser ju att en hel del våldsbrott kommer av att det är illegalt. Om de ska tvätta pengar, i mängd, varifrån ska de komma? Inte från narkotika iaf. Ju. Och kommer det verkligen att vara en fördel att tvätta via en narkotikabutik om du jämför med frisörer, restauranger, bilverkstäder skrotar, sopföretag eller annat. Sen är det faktiskt bra om fattiga kan göra sig en hacka så de kan leva bra, märk, inte lyx men bra. Köpa nyttig mat som passar individen. Kunna motionera. Ha råd att ha bil. Köpa kläder som gör att man inte märker ut sig. Alla ska kunna ha en Fiat. Bugatti är för de rika. Bidragen är numer ofta väl låga, gemene man inser ju att han minsann ska betala

   Radera
 21. http://familjejordbrukarna.blogspot.se/2017/06/pinnplockning.html

  Pinnplockning, eller "plocka lågt hängande frukter" har diskuterats här många gånger. Med en befolkning som hängt på sig skygglappar för att slippa se verkligheten och jaga fram en verklighet som inte finns genom att kontrollera grannarna eller via olika pseudoreligiösa funderingar styra både lagar, domstolar och myndigheter så blir sanningen svår den dagen det tvingar sig på....

  SvaraRadera
 22. Jag instämmer med Cornu om att svenskt rättssamhälle behöver startas om. Vilka ska jag rösta på om drygt ett år för att detta ska ske? Detta är en seriös fråga utan raljans. Någon kommer kanske svara att det är kört, Sverige är redan bortom räddning. Antar att ni som tycker så inte tänker rösta nästa år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer. Jag bojkottar det demokratiska valet from nästa år. Politik är inte lösningen, politik är en riktig svågerkapitalistisk problemskapare.

   Radera
  2. Rösta på Annie Lööf hon kommer köra Sverige i botten allra snabbast. Du får se det som en slags nödslakt.
   Om du tror Sverige går att rädda kan du ju försöka med Sd eller kanske nya Medborgerlig samling.
   Om politik verkligen kan rädda Sverige tål att diskuteras.

   Radera
  3. Hur kan ni ens vara kvar i landet med den inställningen till Sverige?

   Radera
  4. Hoppet är det sista som överger en?
   Men jag ska åtminstone rösta på SD, om inte annat så för att även fortsättningsvis kunna känna mig som inte delaktig till katastrofen.

   Jag försökte faktiskt få jobb utomlands, gick inte särskilt bra, dessutom så har jag det fortfarande jäkligt bra här i den lilla oasen som fortfarande liknar det tidigare Sverige.

   Radera
  5. SD är symboliskt bra att rösta på, mot det mångkriminella samhället. Men det hjälper föga i praktiken såvida inte egen majoritet uppnås.

   Radera
  6. Kalle och Isak: Det bär mig emot att behöva rösta på SD. Jag gillar dem helt enkelt inte. Men jag överväger att proteströsta på dem. Alla andra partier är redan beprövade och de har visat att de inte klarar att agera i rättspolitiska frågor. Sen vete fasen om SD har något att komma med där heller..?

   Radera
  7. @A.N. och Isak
   Helt ärligt så "gillar" jag inte SD heller, antar att det har att göra med vissa företrädares personligheter och att media hjärntvättat även mig i åratal.

   Men det krävs ett antal riktigt tuffa beslut om vi ska klara den här soppan och inget av de andra partierna funderar ens på att göra något annat än att ännu en gång försöka lura oss att rösta på dem. Vi kan helt enkelt inte lita på något av de andra partierna, det har de ju visat om och om igen under många år nu.

   Vi behöver ett stort SD, helst egen majoritet såklart, men även utan det så kommer SD i förlängningen ha ungefär samma effekt på de andra partierna som alternativ media haft på MSM.

   Ett slags förebild, ett draglok som säger sanningen och föreslår de logiskt riktiga åtgärderna.

   Radera
  8. Problemet med SD är att de tappat sin särart. Jag ogillar SD alltmer då de numer är som de andra partierna. De vill rekrytera "erfarna" och ingen verkar diskutera internt hur realpolitiken bör se ut.

   Radera
 23. Flertalet svenskar har troligen inte resurser nog att bara flytta hur som helst. Norge verkar lockande, de har ju inte helt samma inställning och problem som Sverige. Antingen det eller ligger de bara efter oss på kurvan.
  Även om man skulle vilja flytta så har många andra säkert släkt, vänner, hus, hem gårdar osv som kanske skulle hålla en kvar.
  Eller är man helt enkelt nån slags patriot.
  Finns säkert lika många varianter som det finns svenska invånare.
  Jag BEFARAR att Sverige går åt helvete, men det är ju ingen som vet. Jag tycker dock det är anmärkningsvärt hur många det är som antingen är enormt naiva eller bara själviska och genomcyniska i sitt tänkande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många talar om Sverige. Men vad betyder det? Nån juridisk entitet eller det Svenska folket? Landet rent fysiskt kanske? Staten?

   Radera
 24. Mina framtidsvisioner för Sverige - en prognos som kan inträffa om 20-30 år.

  Framgångssagan Sverige är slut. Allt som återstår är nedbrända bilar och asylboenden. Svenskarna som bor kvar, bor i olika luftslott. Dan Eliasson ropar efter hjälp, men ingen kommer till undsättning. Runt Norden har en mur byggts, likt Berlin muren, för att förhindra flykt FRÅN Sverige till andra välmående länder som befinner i i östra Europa. Propagandaministeriet "SVT" basunerar fortfarande ut sitt fina budskap om mångkultur och hur bra det går för Sverige, trots att "svenskarna" har nu totalt en privat skuld på runt 3000 miljarder kronor. "Den som är satt i skuld är inte fri" sa en numera rik man. Dom flesta flyktingar som kom hit, jobbar fortfarande inte, så nu måste svenskarna jobba ännu mera. Alla kristna röda dagar är borttagna, övertidsersättning är numera borttagen, någon gräns för antalet timmar existerar heller inte. Till detta är också lördag en arbetsdag. Totalt jobbar nu den genomsnittlige "svensken" 80 timmar i veckan och betalar mellan 55-60% i skatt. Muslimska kvinnor behöver inte jobba, det är deras religion / kultur som gäller. Barnarbete gäller också, lägsta ålder är nu satt till 12 år. Hårda kroppsstraff gäller för den som hellre går i skolan och inte jobbar. Sveriges befolkning är runt 30 miljoner varav 9-10 miljoner jobbar. Resten behöver inte jobba, det är inte deras kultur. Gökungen(-arna) har växt växt till sig, och blivit stora tjocka och välmående herrar i sitt nya hemland. Regimen i Sverige får den Nordkoreanska regimen att blekna i jämförelse.

  SvaraRadera
 25. Och sluta tro att man kan rösta hit eller dit. Demokratin är förljugen och död.
  Det är konstigt att jag verkar inse så mycket mer än samtliga partiledare.
  Fortfarande så manas man läsa partiprogram och tycka åsikter. Det är horribelt.
  Demokratin måste utvecklas och vi bör fundera en del över banker och helelektroniska pengar. Frågan är om vi nu kanske borde fundera på €, kanske ha kronan kvar parallellt men studerar man räntan genom åren så ser vi ju att vi mest straffas för att vi har kronan. Vi kan inte heller göra en hel del trevliga saker som vi borde kunna nu när världen verkar älska kronan. Vi får verkligen kämpa för att det inte ska bli en stark valuta. Men pensioner och vägar räcker ändå inte pengarna till. Nej, det är flygfolket som ska ha allt. Morgonsur skrev bra om "Flygplatsen" nyligen, en reflektion varåt samhället är på väg. Det är ingen hit att sitta kvar på en flygplats och inte ens ha råd med flygplatskaffe.

  SvaraRadera
 26. Naiva och okunniga politikere är exakt vad EU och det "trejde riket"vill ha.
  Svergies regering är bra för EU och Merkel,men inte för svergie och svenskar.Svergie är på brinken till att bli historia som svenskt.Löfvèn tror han är smart och har makt men är en EU " puppet" han kommer også att orsaka bråk med Ryssland ned sin ryssofobia och "kärlek" till Usa.

  SvaraRadera
 27. Ingen kan längre säga att staten är en nödvändig kraft i samhället, nu när de inte ens försöker upprätthålla lagen annat än tillfälligtvis. Staten är kapad av vänsterprogressiva (samt en och annan aningslös medlöpare såsom svetsaren eller Disney-Alice) vars enda agenda är att försöka rasera den västerländska civilisationen med hjälp av islamisering och genusflum.

  SvaraRadera