Cornucopia?

Aktuellt

Lönerna i IT-branschen 2018 yrke för yrke - var ligger du?

Programmerare sägs vara det vanligaste yrket i Stockholm i takt med att den massiva automatiseringen i IT-branschen effektiviserat och skapa...

2017-06-12 09:31

DN: Åtta nya särskilt utsatta problemområden - Ygeman retweetar barnboksförfattare

DN rapporterar att polisens kollaps nu är fullständig, och att det inte alls som utlovat har vänt. Åtta särskilt utsatta problemområden har uppkommit senaste året, där polisen tappat kontrollen och rättsväsendet inte fungerar. Samtidigt ägnar sig inrikesminister Ygeman åt att retweeta en barnboksförfattare om brittisk politik, istället för att sparka polischefen Danielsson och sedan själv avgå.
Rikspolischefen Dan Eliasson.
Den nya sammanställningen av sk särskilt utsatta problemområden, dvs där rättsväsendet upphört att fungera har hemligstämplats av polisens nationella ledning NOA. Det hela är ett facit på att inrikesminister Anders Ygeman (s) och rikspolischefen Dan Eliasson totalt misslyckats.
"DN har tagit del av hemligstämplat material från Noa:s underrättelseavdelning som visar att listan utökats från 15 till 23. De åtta bostadsområden som tillkommit är:
• Norrby och Hässleholmen/Hulta i Borås.
• Tynnered/Grevegården/Opaltorget i Göteborg.
• Karlslund i Landskrona.
• Nydala/Hermodsdal/Lindängen i Malmö.
• Fittja och Alby i Stockholm.
• Gottsunda i Uppsala."
Uppgifter ska alltså vara så pinsamt känsliga att de hemligstämplats. I områdena pågår omfattande gängkriminalitet, otrygghet, öppen narkotikahandel, religiös extremism och parallell rättsskipning utan för Sveriges rättsväsende.

Rikspolischefen Dan Eliasson har vägrat låta DN få tag på honom. Han vet alltså att det är ett totalt misslyckande, för som rikspolischef kan han inte vara okontaktbar och onåbar.

Media har annars gjort ett utmärkt jobb på sistone. T ex var det en kväll bara 14 poliser i yttre tjänst som hade om hela centrala Stockholm rapporterar SvD. Det är ett område med runt en halv miljon invånare.

Så vad gör ansvarig minister Anders Ygeman (s)? Jo, han retweetar en barnboksförfattare på Twitter och är mer intresserad av brittisk inrikespolitik än kollaps för hans egna ansvarsområden.
Anders Ygemans officiella Twitter-konto reagerar så här.
Det är förstås inget fel i att vara vare sig barnboksförfattare eller retweeta dessa. Det senare gäller om man är en privatperson. Är man en minister med ansvar för ett havererande rättsväsende så bör man dock ägna sig åt annat. Eller avgå och bli en privatperson.

Sedan årsskiftet har poliser i yttre tjänst ("ingripandeverksameht") minskat med ytterligare 278 personer och ordningen upprätthålls av 6 485 poliser, som också ska stå för förebyggande arbete. Övriga av de knappt 20 000 poliserna är fullt upptagna med att skriva av polisanmälningar. Enbart i Stockholm har 10% lämnat ingripandeverksamheten sedan årsskiftet.

Polisens omorganistion skulle föra polisen närmare medborgarna, samt förstås minska brottslighet och öka trygget, och så sent som i slutet av förra året hävdade Ygeman att de nu har vänt.

Det är uppenbart att "polisens omorganisation" är ett totalt misslyckande och ansvaret är Anders Ygemans och Dan Eliassons. Ygeman bör omgående sparka Eliasson och sedan själv avgå. Men att dessa två herrar skulle drabbas av vare sig ansvar eller självinsikt är lika osannolikt som att de som skapat problemet ska kunna lösa det.

Sedan kommer inte problemet lösas av att dessa herrar avgår. Men de måste bort, för det är uppenbart att de inte klarar av sitt jobb, så det finns en chans att rekrytera någon som faktiskt inte är kompetensutmanad och inte bara en kraftlös pratkvarn.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

48 kommentarer:

 1. Punkar-Danne sitter säkert, begåvningsreserven AKB krävde ju hans avgång för ett halvår sedan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är så enkelt att han är den minst dåliga (av de med rätt partibok)?

   Radera
  2. Mycket möjligt!

   Radera
 2. Fast är vi säkra påatt Ygeman sköter Ygemans Twitterkonto? Man kan ju spekulera i att rätt många av våra potentater har nån andefattig "assistent" som vill "jobba med media" som försöker twittra ut relevanta saker för nån svältlön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tycker att de borde ta lite tips från den fria världens ledare och kvittra själv.

   Radera
  2. Ben har nog rätt här - och även om han skulle ha fel så kommer den officiella förklaringen vara att det var någon assistent som var ansvarig den dagen en ministertweet går över gränsen.

   Radera
 3. Visst. Polisen har ju sina problem men politiken är väl kanske ett större problem. Att ta emot en massa människor från andra delar av världen och samtidigt ha en helt undermålig och otillräcklig möjlighet att integrera dessa i samhället.
  Helt idiotiskt och naturligtvis skapar det problem.
  Man kommer hit med sina drömmar och förhoppningar om en bättre framtid. Sen fastnar man i en massa processer, ingen skola eller jobb, flyktingförläggning, flera års väntan på om man får stanna eller ej och allmänt utanförskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du säker på att ALLA VILL integreras?

   Radera
  2. Ja de som inte vill är ett speciellt problem, men att ha så höga hinder för de som faktiskt vill göra rätt för sig är minst sagt korkat!

   Radera
  3. Är vi säkra på att vi verkligen vill ha integration?

   När https://sv.wikipedia.org/wiki/Assimilationspolitik känns som det mest eftersträvansvärda.


   Radera
  4. Assimilering kommer vi nog aldrig att få, inte minst för den dåliga press det skullege om man försökte att än en gang assimilera Tornedalingar och Samer. Integration skulle räcka långt,speciellt om man fick diverse sociala myndigheter att följa svenska lagar då det skulle förhindra hederskultur.

   Radera
  5. Jag tror på att dom flesta vill göra gott och göra rätt för sig. Oavsett nationalitet. Men miljö och påverkan från redan sådana som hamnat utanför leder till att vissa väljer fel väg.
   Felet är politikerna i sju partiet som inte inser att när det har blivit översvämning så blir det inte bättre om man öser på mer vatten.

   Radera
  6. Integrering förhindrar inte hederskultur, eftersom kulturen bevaras. Integreringspolitiken betyder att du och jag accepterar olikheter i kulturer som lever sida vid sida i samma samhälle, och att olikheterna är något positivt. Att olikheterna sida vid sida berikar alla. Att Sverige tog riksdagsbeslut att vara mångkulturellt 1975, hade bakgrund i synpunkterna från de minoriteter, vilka motsatte sig den tidigare dåvarande assimilationspolitiken. Man vill leva i det svenska samhället men inte (tvingas att) bli svenskar.

   Radera
  7. @gbd crvx
   Samer och annan ursprungsbefolkning behöver självklart inte assimileras.
   Genom att inte kräva assimilering av de som kommer hit så får vi förbereda oss på att bli undantryckta av mer offensiva religioner och kulturer.
   Det tycker då inte jag känns som den bästa lösningen.
   Har förresten svarat på din kommentar i en tidigare diskussion vi hade
   Där du nog inte följde med mitt resonemang "kommentaren publiceras ev när cornu godkänt den stod det ungefär"

   Radera
  8. Kalle: det där är inte svart eller vitt, man kan ju uppnå olika grad av anpassning. Och jag tror inte att det är fullständig assimilering som vi vill uppnå heller - folk måste ju ändå vara fria att välja kultur och religion (för varför skulle kravet på assimilering bara gälla invandrare?).

   Radera
  9. @Anonym
   Precis där har du problemet, vi kommer snart att ha förvandlats långt bort från det land vi tidigare var. Vill du verkligen det? Det vill inte jag.

   Radera
  10. Egentligen är det rätt ointressant om man vill kalla det för assimilering eller integration. Det är mycket enklare än så. Svensk lag gäller! Punkt!

   Det är inte tillåtet att gifta sig med och/eller ha sex med minderåriga.
   Det är inte tillåtet att tvinga människor att bära klädesplagg de inte vill bära.
   Det är inte tillåtet att mörda/misshandla/våldta etc. Oavsett om du hävdar att det är ok enligt din religion/kultur eller vilken annan anledning som helst.

   Vad vi behöver är ett rättsväsende och myndigheter som har stake att smälla hela lagboken i huvudet på den som begår brott.
   I synnerhet dem som begår brott med "stöd" av valfri sagobok.
   Vi behöver också ett samhälle där man slutar snuttifiera förövaren och tar mycket större ansvar för offrets upprättelse.
   Vi behöver domstolar där man läser straffsatser uppifrån och ner inte nerifrån och upp. Att alltid utgå från högsta möjliga straff för att sedan ev. titta på förmildrande omständigheter skall vara den rådande ordningen.

   Dessutom: skrota HMF-lagstiftningen. Dels är den orättvis eftersom den inte tar hänsyn till ALLA "folkgrupper" och dels för att det finns redan annan lagstiftning som rätt använd är lika eller mer effektiv som HMF-tramset.

   Radera
  11. Kalle: frågan är till vilket pris man vill undvika det. Gör man det till priset att man förvandlar landet till långt från vad det var med förevändning att man skall undvika det är ju inte mycket vunnet.

   Assimilering handlar ju till stor del om att påtvinga folk värderingar, kultur osv med förevändningen att många andra tycker så. Gör man det så har man ju förlorat mycket i tanken om personliga friheter och förvandlat landet till ett totalitärt land. Till vilken nytta?

   Radera
  12. @Anonym
   Exakt, och priset blir högre ju längre tid man väntar, nu är det ju ändå minst 2 val försent att rädda landet till ett rimligt pris, men diskussionen är intressant.

   Och jag tycker ju inte det vore att påtvinga folk värderingar om de visste vilka värderingar de förväntades anamma redan innan de flyttade hit.

   @Petter
   Håller helt med att det du skriver behövs oavsett, men utan assimilation kan vi tex inte hålla mot Islamskt övertagande och dess inbyggda extremistproducerande egenskaper.

   Radera
  13. @Anonym
   Nu är det ju istället VI som bli assimilerade enligt din beskrivning..

   Radera
  14. Kalle: vilka värderingar är det som skall påtvingas dem? Skall vi andra som inte delar dem slippa (med motiveringen att vi inte kände till dessa när vi föddes här?).

   Som ofta när det gäller en skala så brukar ju alltid svart och vitt vara de värsta avarterna.

   Problemet med distinktionen mellan "integration" och "assimilation" är att de ger sken av att allt är svart eller vitt, och enligt ovan att vi skall välja vilken svart vi skall hamna i. Dock är det som du kanske förstått att folk lägger lite olika betydelser i orden än vad du kanske gör (så allt blir då svart eller vitt med varierande nyans).

   Radera
  15. För övrigt är det svårt att på ett trovärdigt sätt opponera sig mot att bli pådyvlad en kultur/religion om man själv förespråkar att det är just de man vill göra själv...

   Radera
  16. @Anonym
   Som sagt, det är redan för sent. Jag tycker inte heller att man ska tvinga på folk nåt de inte vill, som vi blir just idag. Det jag är emot är när vi tillåter och t.o.m uppmuntrar helt nya yttringar som vi vet är direkt skadliga för samhället. Om våra politiker haft något mellan öronen så hade de självklart senast på -90 talet satt helt stopp för Islam i Sverige. Det har inte funnits här innan och har värderingar som går stick i stäv mot alla de som format vårt samhälle.

   Hade "vi" haft nåt emot det, tex?

   Om valet står mellan att jag (vi) ska bli påtvingade att leva med regelbundna terrordåd eller att tvinga bort krafterna bakom dessa ut ur landet.
   Så är valet lätt enl mig.
   Det blir såklart en liten konflikt som vi åtminstone har en chans att vinna nu.
   En del obehag och förändringar, en del kostnader och många vänsterkravaller.
   Eller konflikt senare när de vuxit sig starkare, där vi förlorar.

   Allting från andra länder är ju inte dåligt eller ens betydelsefullt nog att försöka förhindra här. Men vissa saker, de som har kraft nog att snabbt förändra hela länder, som politiker inte kan ha missat när Islam förändrade tex Iran.

   Radera
  17. För att inte tala om Libanon.

   Radera
  18. Frågan är vad vi tvingas på? För det var väl kultur vi talade om? Ingen tvingar dig att vara religiös, eller förbjuder dig för den delen. Ingen tvingar dig att äta nypotatis på midsommar heller, eller förbjuder dig att äta skinka till julen för den delen.

   Däremot verkar du vilja förbjuda folk att ha vissa föreställningar. Eller förbjuda folk att ha vissa åsikter. Eller kanske rent av vissa tankar. Jag vet inte hur de kontrollerade det i 1984, men annars vet jag inte hur man skall kunna kontrollera vad folk tror, tycker och tänker.

   Till detta blir det ju lite till halmgubbe med att hålla folk ansvariga. Det finns ju de (muslimer) som hävdar att terrorbrotten inte är förenliga med islam. På vilken grund skall man då förbjuda dem ha den föreställningen isf? Med sådana resonemang kan man hamna rätt rejält snett på det.

   Radera
  19. "Jag tror på att dom flesta vill göra gott och göra rätt för sig. Oavsett nationalitet. "

   Ja, i genomsnitt kanske. Men vad är det som får dig att tro att det är ett genomsnitt som flyttar till Sverige? Ett land där du kan försörja dig ett helt liv utan att lyfta ett finger och kriminella har Carte Blanche, tror du inte att ett sådant land lockar till sig ett visst klientel?

   Radera
  20. Som jag skrev. De allra flesta. Men det finns ju undantag och det finns det även bland infödda svenskar. Kanske t.o.m fler bland födda svenskar? Bidragstagare hela livet utan ambition till att ta ett jobb.

   Radera
  21. @Kalle7: "Samer och annan ursprungsbefolkning behöver självklart inte assimileras." Men det var just det härsom hände med t.ex. förbud att prata finska på rasterna I tornedalen osv. Just ang assimilation vs integration så om man lyssnar på vad folk sager när de diskuterar integration så menar de antagligen assimilation light dvs man siktar på någon sorts sammansmältning där det Svenska skelettet, men om några sedan hoppar over eldar vid vårdagjämningen eller talar ett annat språk vid middgasbordet kvittar det. Annars har väl sign anonym sagt mycket som jag redan tänkt saga.

   Radera
  22. @Anonym
   Eftersom du frågar..
   Just nu tvingas jag på att oroa mig för och hantera följande:
   1. Nästa svenska terrordåd. Tack vare att mitt barn bara befann sig några 100 meter från det förra dådet. Visst risken är liten osv men en klen tröst.
   2.Plötsliga utbrott från utlandsfödda personer som saknar impulskontroll och grundläggande viktiga värderingar. Genom mitt arbete så måste jag tyvärr ofta befinna mig på diverse "Boenden".

   Det var mina personliga saker, andra människor tvingas på att uppleva eller oroa sig för andra saker, saker de sluppit ens höra talas om, med en annan politik än den förda. Behöver jag rabbla den långa listan?
   Visst är det mesta rena lagbrott, men andra saker är konsekvenser av ett slags grupptryck eller en ordning som finns i hemländerna och det sprider sig i samhället. Tex synen på kvinnor..

   Jag skulle ju önska att vi från början satt tydliga gränser, att de som kom hit fick skriva under på att de lovade att hålla sig innanför de gränserna och om de gränserna kändes oacceptabla eller om man inte följde dessa, så fick man åka till ett annat land istället.
   Även i Norge har man problem men där försöker man åtminstone sätta lite gränser

   Man kan ju inte lyssna på vad folk säger när de faktiskt gör det rakt motsatta.
   Avhoppade Muslimer varnar oss och berättar gärna hur verkligheten ser ut, postar bara 2 länkar men de har berättat eller skrivit åtskilliga tänkvärda saker.
   Mona Walter Mohammed Omar

   Radera
  23. @kristian: "För att inte tala om Libanon".

   Libanon var kristet innan kriget. Nu muslismt.

   Radera
  24. Jag syftade iofs på att bli påtvingad en kultur...

   Du må gå omkring och oroa dig för terrordåd (inget jag går och oroar mig för iofs), men det verkar ju löjligt att du förväntar dig att man skall komma tillrätta med det genom att förbjuda folk att gå omkring i fåniga kläder (det låter som en Norge-historia, nej vänta nu det var det ju faktiskt). Eller reglera vad man låter folks låtsaskompisar ha för namn.

   Frågan är vilka gränser du menar att man skall skriva på att man skall hålla sig inom för gränser? Endast ha godkända namn på sina låtsaskompisar eller bara använda sanktionerade kläder?

   Radera
  25. "Anonym2017-06-12 22:48":
   Vi tvingas veta en massa om islam, och anpassa hela samhället därefter. De flesta religioner behöver vi inte bry oss om, de smälter in. Som Douglas Murray sade "everything happens at the speed of the slowest kid in the class." Och den långsammaste eleven är alltid Islam.

   Om de vanliga hederliga lagompartierna inte sätter ned foten och säger "ta seden dit ni kommer," så kommer extremhögern att göra det. (SD är mellanmjölk i till och med Europeiskt perspektiv, för att inte tala om internationellt)


   Erik Forsman:
   Precis min poäng. När islam nådde en viss nivå började man avrätta folk av annan religion.

   Radera
  26. Jag tycker inte jag tvingas veta en massa om islam. Det jag vet om islam har jag inte lärt mig under mer tvång än annat jag lärt mig. Att du tycker att du tvingas veta massa om islam säger nog mer om dig än om faktiska omständigheter.

   Och hur har vi tvingats anpassa hela samhället därefter? Jag kan inte komma på något konkret exempel på att samhället anpassats speciellt efter islam.

   Jag är inte helt övertygad om det är islam eller rasisterna som är den långsammaste eleven i skolan...

   Radera
 4. För att parafrasera på Smala Sussie;

  "Varför har vi fått 8 nya särskilt utsatta områden?"

  "Ä det bara 8? Fan vi ska ju ha multikultifestival! Å vadå särskilt utsatta områden, det är fina områden, arbetarklassområden... Fast de har inga jobb nu då, men de har haft!

  SvaraRadera
 5. Det pågår en politikervecka i Järva så orten kan fråga varför det är som det är och varför de inte får mera "bidragen", anars vi gör kaoz

  SvaraRadera
 6. Dan Eliasson verkar ju vara en klantskalle men ärligt talat är det väl inte hans fel att Sverige havererar under den massinvandring vi har???

  Väljarna är skyldiga, det här borde stoppats för 20 -30 år sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dan Eliasson var generaldirektör på Migrationsverket fyra år, fram till 2011. Han har alltså drivande till att verket fungerar så erbarmligt illa. Efterföljande GD Anders Danielsson (fattade det famösa beslutet att alla som uppgav att de kom från Syrien skulle få PUT). Då satt Dan Eliasson som ytterst ansvarig för polisen och gränskontrollen.

   Om flyktingkrisen 2015 har ett ansikte, så är det dessa två herrar.

   Det går som bekant inte att rösta bort aktivistiska tjänstemän. Men Ygeman går att rösta bort.

   Radera
  2. Men det är inte helt enkelt att rösta bort Ygeman och hittills har inte riksdagen riktat en misstroendeförklaring mot honom.

   I teorin är det möjligt men det krävs antagligen att Alliansen får egen majoritet, vilket de inte lär få.

   Radera
 7. Det är nog lika illa överallt. Här har det varit flertalet mordbränder på mindre än 6 månader. Ett par byggnader har brunnit ner och några hektar mark har eldhärjats. Polisen misstänker samband men ärendena är inte högprioriterade och ingen bevisning finns eftersom ingen undersökning har gjorts.

  Krävs det att någon brinner inne för att det skall bli högprio?

  http://24kalmar.se/2017/06/05/polisen-misstanker-samband-mellan-brander-i-lindsdal/

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Vänstern för sitt kulturkrig mot den påstått identitära, gröna tecknade grodan Pepe. Är detta den västerländska civilisationens sista stora slag?

  Skulle nog säga att Rågsved platsar på den där listan också.

  SvaraRadera
 10. Pepe är en av dom värsta i dagsläget,när Pepe drar på sej sina NB skor blir det nästintill outhärdligt.
  Censur behövs på nätet,överallt kanske,och alltid.
  Utanförskapsområden=multikulturella områden.
  Utåtagerande är det nya för vad...😂
  https://youtu.be/cCfROpwJrrU

  SvaraRadera
 11. Problemmet verkar vara att drygt 20% av polismyndigheten anställda är ordningspoliser vad gör övriga knappa 80%. Tänk er målerifirman svart eller vit som har 5 anställda. Chef, administratör,arbetsledare, it-ansvarig och en målare. 80% borde vara ordningspolier och brottsutredare. Om så inte är fallet bör polisorganisationen utredas för korruption. Alla kan inte göra karriär i Sverige och bli chefer, samordnare mm för den potentialen finns inte i befolkningsunderlaget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saken är väl delvis den att du inte tjänar någonting som ordningspolis. Sen gissar jag på att i princip samtliga myndigheter, av någon anledning, är nedlussade med mellanchefer o hittepåtjänster.

   Radera
  2. Borde utredas. En SOU (Skattebetalarnas ofantliga utredning)1946-2016:1.

   Radera
 12. "Väljarna får de politiker och det samhälle de förtjänar".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvärr. Vi saknar en (kraftfull) opposition - den har fullt sjå med att tala om att den inte vill ha med SD att göra. Skrämmande att låta vänstern och miljöpartiet styra landet. Framtidsscenariot verkar ju bli detsamma vilket skrämmer ännu mer.

   Radera
 13. 14 Poliser på 1 miljon människor ( storsthlm ) är ju faktiskt sämre än fd Skaraborg som i vissa fall har 4 Poliser på 280000 inv. Älvsborg kan vara nere i 6 Poliser på sitt område med lika mkt invånare.
  Visst är Sverige fantastiskt.....

  SvaraRadera