Cornucopia?

Aktuellt

Lönerna i IT-branschen 2018 yrke för yrke - var ligger du?

Programmerare sägs vara det vanligaste yrket i Stockholm i takt med att den massiva automatiseringen i IT-branschen effektiviserat och skapa...

2017-06-06 15:48

Café Sirius - SF-bokhandeln i Göteborg har öppnat café

SF-bokhandeln i Göteborg öppnade igår sitt nya café för allmänheten. Väl värt ett besök för en kopp kaffe till den nyinköpta boken, en spelrunda med det nyinköpta spelet, eller bara för sedvanligt fika eller arbete på stan. Det kommer rent av finnas ett separat Stjärnklart-bord.
Café Sirius inne i SF-bokhandeln i Göteborg
Igår slog alltså dörrarna upp officiellt för Café Sirius, som är namnet på Science Fiction Bokhandelns café i Göteborg. Allt är inte helt klart, då den sista leveransen av bord, inklusive Stjärnklart-bordet inte ska vara på plats förrän mot slutet av veckan.

Väggdukmålningen.
Annars är temat science-fiction och fantasy. Väggarna är inspirerade av Alice i Underlandet, undantaget den enorma väggdukmålningen, som dominerar ena väggen på ljusgården.

Alla bord är olika bokomslag, och senare i veckan ska Stjärnklart-bordet dyka upp. Sittdynorna på stolarna är tapetserade med olika tematiska motiv från olika håll.

Caféet har samma öppettider som SF-bokhandeln, men kan också användas för t ex bokreleaser och föreläsningar utanför ordinarie öppettider, då det även finns möjlighet till en separat entré utifrån.

Speciellt kommer man använda caféet för boksigneringar med mer eller mindre kända författare, då köerna till de mest populära därmed inte kommer ta upp hela butiken.

Även butiken byggs ut och utrymmet på gatuplan kommer nästan dubblas. Bland annat kommer populära spel och mer merchandise få plats där, vilket ger mer utrymme för böckerna på källarplan.
Disken och köket.
Än så länge är man fokuserade på fika med varma och kalla drycker, samt bakverk och en del wraps som tilltugg. Planen är att till hösten även börja med enklare mat.
Discworldbordet.
 Utöver bokomslagborden finns det än så länge också två specialbord. Ett med en frusen Han Solo, samt ett unikt och handbyggt Discworld-bord.
Frusne Han Solo-bordet.
Detalj Disworld-bordet. Den store A'tuin själv, på vars rygg elefanterna som bär upp Discworld står.
SF-bokhandelns Café Sirius är mycket lovande och lär bli minst lika populärt som Sveriges antagligen bästa bokhandel, SF-bokhandeln i Göteborg.

SF-bokhandelns tre butiker är en framgångssaga i vad som annars påstås vara en oberoende bokhandel i kris. Man har sedan 2011 ökat sin omsättning med 46% från 55 874 kSEK till 2015 års 81 817 MSEK (2016 års årets bokslut ej inne än) och visar att det går att driva en fysisk nischbokhandel, med hög personaltäthet och engagerad, trevlig och kompetent personal.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Jag har aldrig varit på den i GBG, är kaféet i anslutning till butiken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer, iaf just nu får gå igenom butik för att komma till caféet, men jag vet inte om det blir så i fortsättningen.

   Radera
 2. Ska försöka hinna besöka Sirius i höst. Men närmaste längre resa blir den lokala solförmörkelsen i USA.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 3. Verkar tungt för den där sköldpaddan! 'Turtles all the way own' ?

  SvaraRadera
 4. Finns det spel som man kan låna o spela medans man sitter inne på cafét och fikar?

  SvaraRadera
 5. Finns det spel som man kan låna och spela medans man sitter inne på Cafét och fikar?

  SvaraRadera