Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-06-09 12:12

Åklagaren: Åtalade svenska nazister hade fått militär utbildning i Ryssland

Tre nazister kopplade till den nazistiska organisationen NMR åtalas nu för tre politiska bombdåd i Västsverige, som dock ej klassas som terrorism. Intressant är att två av de tre männen enligt åklagaren fått militär utbildning i Ryssland. Kreml finansierar alltså inte bara svenska nazister.
Svenska flaggan med den ryska dubbelhövdade örnen.
Sedan tidigare vet vi att svenska nazister finansieras av Kreml via olika bulvaner och omvägar. Nytt är att det nu framgår att Ryssland även utbildar svenska nazister militärt.

Aftonbladet skriver:
"Enligt åklagaren har två av de åtalade strax före attentaten fått ”militär utbildning” i Ryssland."
Sannolikt har utbildningen skett i privat regi, men som sådan sker den med diktaturen i Kremls goda minne, eftersom man inte stoppar den. Exakt utformning framgår alltså inte, men det kan mycket väl vara utbildning ledd av ryska militärer, även om det inte sker inom det ryska försvaret.

Tillägg: DN har mer information. Utbildningen har letts av ryska reservofficerare och arrangerats av den ryska Imperiska Rörelsen, som också finansierar NMR.

I övrigt klassar åklagaren inte bombdåden för terrorism, då de inte utgjort något hot mot samhället eller ens fått folkgrupper att bli rädda. Kammaråklagaren säger till Aftonbladet:
"Vi kan till exempel inte se att gärningarna allvarligt har destabiliserat politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer. Inte heller att attentat mot flyktingförläggningar och flyktingar generellt kan anses innefatta att allvarligt injaga fruktan hos befolkningsgrupp."
De två åtalade ryskt militärutbildade nazisterna är knappast de enda "Sverigevänner" som varit över till den ryska diktaturen för att få militär utbildning. Diktaturens mål är att destabilisera västerländska demokratier, så att man i lugn och ro kan få invadera och annektera grannländer. Att finansiera, organisera, uppmuntra och utbilda extremister är ett led i detta. Huruvida så är fallet i detta fall går förstås inte att bevisa.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

33 kommentarer:

 1. Tydligen bör inte syndikalister, flyktingar eller ens en allvarligt skadad svensk räknas som en befolkningsgrupp. Fast grunden är nog rädsla för att stöta sig med Putin.

  Blir de frikända?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenskar är inte en erkänd folkgrupp och kan därför inte diskrimineras eller liknade juridiskt.

   Radera
 2. Ryssland, Ryssland, Ryssland ... tröttsamt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tröttsamt för att du måste jobba dubbla skift på trollfabriken pga Comey's vittnesmål inatt?

   Radera
 3. Finns det något som inte Ryssland är inblandat i?
  De har en jäkla "reach" verkar det som...

  50% av statsbudgeten måste gå till påverkansoperationer. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tro att påverkansoperationer är relativt billiga. Något fler länder borde satsa på....

   Radera
  2. Med miljö och vänsterpartiet i regeringen behöver nog Kreml inte göra mycket.

   Radera
 4. "inte [...] allvarligt har destabiliserat politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer". Stämmer inte det även på terroristdådet på Drottninggatan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom du inte själv inser det så är svaret: NEJ!

   Radera
  2. På vilket sätt skiljer det sig?

   Radera
 5. Och för ordningens skull, så är de där nazisterna inga "Sverigevänner", patetisk av dig att ens skriva så Cornu. De gör absolut ingen nytta för Sverige och är bara vilseledda stackare som snart sitter på kåken ihop med en väldig massa som har utländsk bakgrund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åja, jag skulle nog tro att de med 99,9% säkerhet ser sig själva som Sverigevänner.

   Radera
  2. De är nog inte Sverigevänner på rätt sätt. Följer en något annorlunda tro så att säga.

   Radera
  3. Judean peoples front

   Radera
  4. Endast fredligt sinnade SD anhängare är Sverigevänner. Oavsett vad nazisterna själva tror, så är nazister som spränger saker en del av problemet, inte av lösningen. Det borde de nog själva kunna inse en vacker dag, kanske redan nu i sin cell, vem vet.

   Radera
  5. "Sverigevänner" används ofta på ett förminskande och passivt aggressivt sätt, men just i det här fallet är det motiverat. Riktiga vänner av Sverige och vår demokrati har länge velat se skärpta straff och inga straffrabatter, inte minst för sådana här avskum.

   Radera
 6. Säger som vår tidigare Statsminister Fredrik R, de får självklart skylla sig själva för att de är syndikalister och flyktingar.

  SvaraRadera
 7. Jag instämmer helt. Det gäller att hålla stenkoll på personer som inte till 100% avhåller sig från ryska kontakter.

  SvaraRadera
 8. Terroristlagen är märkligt skriven, dels ska man ha haft ett uppsåt att skrämmas och destabilisera vilket i sig kan vara svårt att bevisa, och sen ska handlingen ha sådan potential att den ska kunna få avsedd effekt också.

  De har alltså tur att de är så pass inkompetenta att deras handlingar var för futtiga för att räknas som terroristbrott.

  På Flashback står det dessutom att de förläst sig på gamla fina Turner Diaries.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är naturligtvis viktigt att lagen är skriven så flummigt att den svenska regeringen inte kan få skulden när ISIS-jihadister vapentränar på motsvarande sätt i svenska parkeringsgarage och skogsdungar. ;-)

   Radera
 9. Hur får man militär utbildning i Ryssland? Jag skulle behöva gå ner 15 kilo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ner diket och vänta på pansar. Visst kan man bli av med några kilo efter att stridsvagnen kört över benen på en, men jag tror inte att du menade på det viset.

   Radera
 10. Intressant men vem finansierar i sin tur "ryska imperiska rörelsen" ? Skulle det vara Putin? Någon oligark?

  SvaraRadera
 11. Vi är tydligen tillbaka till tillståndet under min uppväxt, två stormakter mot varandra. Skillnaden är att de helt bytt supportergrupper. Internationalister och vänster gillar USA medans konservativa och nationalister gillar Ryssland. Intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Redan på 1800-talet visste/skrev Ibsen någonting i stil med att "en normal sanning varar ungefär 20 år".

   Vill du ha ytterligare ett svensk exempel (utöver ditt egna) så kan du ju dra dig till minnes SAF:s hånade "satsa på dig själv"-kampanj på 70- och 80-talet. Den sortens individualism tokhånades totalt av vänstern på den tiden, då var det bara solidariet och kollektivanslutningar som gällde.

   I dag är det vänstern som sprutar ur sig snowflakeism och höger som drömmer om den kollektiva nationalsjälen.

   O tempora, o mores!

   Radera
 12. Att påstå att nazi-patrasket är "sverigevänner" är lika okunnigt som att påstå att afa-patrasket är det.

  SvaraRadera
 13. Ja, det blir ju lätt lite förvirrat när ingen tydligt har definiera vad "Sverigevän" egentligen betyder? Lite som frihetskämpe... Jag är ju t.ex. inte SD-anhängare, är jag sverigeovän då?

  SvaraRadera
 14. Bara en massa tramskommentarer på denna tråd som man inte orkar läsa. Det viktiga här är att Ryssland finansierar allt som skapar oro i EU-länder. Oavsett om de är höger eller vänster, sitter mitt i informationsflödet eller är andra agenter som kan påverka. Det viktiga är impact. Sen är det lite intressant att se att de anklagar Kiev för att vara Nazister, intressant retorik. Helt fel, men intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo speciellt om det är militärt.

   Radera
 15. Ingen verksamhet av denna karaktär genomförs i Ryssland utan styrning och kontroll från vederbörliga ryska myndigheter för säkerhets- och underrättelsetjänst. Om det ser ut som en anka, simmar som en anka och kvackar som en anka - så är det rätt sannolikt Kreml...

  SvaraRadera