Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2017-05-29 17:49

Veterandagen - Svenska Liljor

Idag är det veterandagen, som ej blev en officiell flaggdag i år pga politisk prestige om vem som ska lägga förslaget som ska röstas igenom, men väl nästa år. Svenska Liljor med Stefan Andersson får duga som hyllning.

Riksdagen har klubbat att Veterandagen den 29:e maj ska bli en officiell flaggdag. Dock blev den inte officiell i år, eftersom regeringen var tvungen att lägga politisk prestige först och fördröja införandet av flaggdagen tills nästa år. Detta genom att stoppa Moderaternas motion och istället lägga en egen.

Vill ni stöda veteraner föreslås en slant till VRR på Swish-konto 1234 7048 62 eller kanske något från deras webshop?

Det är även måndag, så det kommer väl något MÖP-måndaginlägg senare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Misstänker vår förträffliga finansminister hade något med i spelet att fördröja detta. Mest negativa partiet var ju viktigt för att få genom sin egen, första budget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fakta på den första meningen eller är det sedvanligt flum du ägnar dig åt?

   Radera
  2. Han beter sig som en typisk Såsse.. all anledning att vara konstant tjurig då..

   Radera
 2. FV gjorde en fin överflygning i Stockholm med 4 JAS dagen till ära.

  SvaraRadera
 3. Idag den 29 maj, firar Hemvärnet dessutom 77 år som organisation.

  SvaraRadera
 4. Mycket bra låt, utmärkt val! Jag kan rekommendera samtliga Stefan Anderssons skivor med historiskt tema.

  Och för den som bara ids kolla in en enda låt till med Stefan Andersson rekommenderar jag nog Lyckoamuletten, en duett med Sofia Karlsson.
  https://www.youtube.com/watch?v=5L1H_lkFlww

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lemmy sa det väl som vanligt bäst.
   https://www.youtube.com/watch?v=EqFoqtpUFY8

   Radera
  2. Orginalet är bra men denna ger mer stämning. Vilken röst dessutom! https://youtu.be/GXm7kQnW_Fc

   Radera
 5. Tydligen är det bara UTLANDSveteraner som ska hyllas. De som gjort en försvarsinsats här hemma räknas inte. En JAS pilot som avstyr ett luftintrång över Östersjön och förolyckas i samband med detta ska tydligen inte hyllas, utan bara de som som gjort instatser i Långtbortistan i samband med en tyvärr ofta meninglös utlandsinsats startad av politiker som vill kunna påstå att de räddar världen. Att försvara Sverige räknas väl inte, vi har ju ändå alltid haft fred...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså? Till veteraner räknas även de som gjort skarp insats i Sverige. Det delades också ut medaljer idag för insatser inom Sverige.

   Radera
  2. Helt rätt! Veterandagen gäller inte enbart missioner.
   Undrar om FM kommer införa genuskvotering i samband med nästa års medaljregn... ligger i tiden..

   Radera
  3. Även om du är reservare och har fullgjort 6 månaders beordrad tjänstgöring så kan du ansöka och beviljas veteranmedlemskap. Är du då reservlöjtnant med någon KFÖ och ett gäng GKÖ så kan du söka ! Reservarna var förr i tiden mest till för att komplettera ut befälsleden och stabsfunktionerna i brigaderna. Vad reservarna är idag vet jag inte.

   Radera
  4. "Enligt Försvarsmaktens definition är alla som varit anställda i Försvarsmakten och gjort insatser internationellt eller nationellt, med eller utan vapen, veteraner."
   www.forsvarsmakten.se

   Radera
  5. OK, jag läste bara på VRR:s hemsida och deras insamling verkar i alla fall bara vända sig till utlandsveterander.

   Radera
  6. Det stämmer, fast i det fallet kan man ju påpeka att man inte behöver ha varit utomlands i gröna kläder. Vi har många veteraner i Sverige som rest utomlands för t ex MSB:s räkning vid humanitära katastrofer vilket kan vara väl så hårigt.

   Radera
  7. [TRAMS]"man inte behöver ha varit utomlands i gröna kläder" Syftar du på de som tjänstgjort I ökencamo?[/TRAMS]

   Radera
  8. Precis.

   Nej, men typ sånt här glöms ofta bort:

   https://www.msb.se/sv/Om-MSB/Nyheter-och-press/Nyheter/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2013/MSBs-insatsteam-pa-plats-i-Mali/

   Radera
 6. Försvarsmakten ändrade definitionen av veteran för bara ett par år sedan.
  Känns märkligt att man kan bli veteran som vanlig anställd men så är de i landet mellanmjölk.
  Tog 20 år innan stat/försvarsmakt kunde sponsra veteranernas årliga storträff i Halmstad som hålls varje år och ska staten va med ska alla va med.

  SvaraRadera