Cornucopia?

Aktuellt

Hur ska man investera för obligationsbubblans centralbankskrasch?

Låt oss anta att den centralbanksdrivna obligationsbubblan av någon anledning kraschar, utan att centralbankerna kan stoppa det hela. Hur sk...

2017-05-27 15:15

Ung Vänsters nye ordförande hyllar våldsbejakande extremism

Läs uppföljande inlägg istället, även om t ex P4 Sjuhärad bara länkar till detta inlägg.

Ung Vänster har fått en ny ordförande, som visar sig hylla våldsbejakande extremism. Hen (jag gör här inga antaganden om hens kön) tyckte 2015 att hat mot alla borgare, hela kungahuset och att beväpna sig var det bästa som skrivits på första maj.
Skärmdump.
Ung Vänsters nya ordförande heter Henrik Malmrot och uttalade sig för två år sedan om att hat mot borgerligheten och kungahuset och att beväpna sig var det bästa som skrivits på första maj. Kort sagt hyllar hen våldsbejakande extremism.

Man får hoppas att Säpo har koll på detta och redan är på bollen. Och vad säger den nationella samordnaren mot (för?) våldsbejakande extremism? 

Detta väcker också en del frågetecken, kring hur man med nya vapendirektivet exakt ska beväpna sig. Ska det ske med lagliga vapen efter ansökan om vapenlicens eller ska man använda illegala vapen?

Tweeten ovan ligger fortfarande ute, men kan förstås raderas längre fram.
Nu återstår att se om Malmrot gör en förtydligande ursäkt eller om hen står fast vid lovprisandet av texten.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

33 kommentarer:

 1. Som alla vet är det Ebba Grön och "Beväpna er" som citatet kommer från. Vem vet, han kanske är en som lever enligt devisen:
  "Mitt liv är att ljuga
  dribbla med folk
  senare på kvällen
  så byter jag om.."

  (Pervers Politiker)

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och? Han kallar det "bästa taggningen 1:a maj".

   Radera
  2. Jo men sång o lyrik har väldigt mycket tolkningsfrihet osv osv.

   Radera
  3. Folk får väl uppenbarligen uttrycka sig bäst de vill så länge det är sång och lyrik. Problemet är att man har ordföranden för ett politiskt ungdomsförbund till ett regeringsstödjande riksdagsparti som hyllar en text om hat och våld.

   Vet inte om du ser någon skillnad.

   Radera
  4. Tror du pojkvaskern ens vet var citatet kommer ifrån? Hans mor gick väl i bästa fall på kindergarten när texten skrevs...

   Det hela fortsätter ju ironiskt nog med att de "tål lite bly i nackarna" vänsterproggen, och senare punken lyckades ju i de flesta fallen oavsiktligt visa väldigt tydligt vad som är fel i totalitära kommunist stater.

   Radera
 3. Visst , låt de röda stollarna starta sin våldsrevolution. Bara vi andra får skjuta tillbaka.

  SvaraRadera
 4. Visste inte att Ebba grön stod för våldsbejakande extremism.
  Har du exempel på något kungahus eller borgerlighet som drabbats av våldsbejakande extremister som citerar thåströmtexter sedan 1979 (då låten kom ut)?
  Har den unge ordf själv kanske poserat på bild med vapen eller andra attiraljer som stärkt dina misstankar att han i själva verket ägnar sig åt våldsbejakande extremism (i stället för att tex slentrianmässigt citera slitna gamla punktexter på en mikroblogg).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att leftsplaina hjälper inte eller gör det inte mindre extremt opassande.
   Å andra sidan, passar det extremister.

   Kom inte och gnäll om några år, när Svenska myndigheter bemannade vänsterextrema aktivister gett nationalsocialister rätt på varenda punkt, på så vis gett dem oförtjänt vind i seglen och de citerar vit makt punk.

   Radera
  2. Leftsplaina är ett bra ord, jag snor det.

   Radera
  3. Så med andra ord finns det få eller Inga exempel på faktisk våldsbejakade extremism att koppla till lösryckta citat av gamla punktexter signerade Ebba grön. Att du sedan känner dig nödgad att mainsplaina hur vänstern kan gynna högerextremismen får stå för dig.

   Radera
 5. Intressant ! Alla som röstar V eller MP är korkbollar. Alla som tror på påhittade gudar är korkbollar ! Alla som inte fattar att Samhället i Swe redan befinner sig på ett sluttande plan pga massinvandring är korkbollar !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra sammanfattning. Saknas en stor mängd korkbollar dock. "Normalbegåvad" är inget beröm.

   Radera
 6. Någon som är förvånad över att kommunister förespråkar kommunistisk politik? Precis som att muslimer handlar enligt islam när de spränger en skrotbomb bland otrogna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att spränga en skrotbomb bland otrogna har inget med islam som religion att göra. Det är bara ointelligent att säga så.

   Radera
 7. Henrik Malmrot verkar vara en pajas eller som Erik skrev ovan en röd stolle.

  SvaraRadera
 8. Inte så många riksdagspartier har rötterna i vad vi idag skulle kalla demokrati, antagligen enbart (mp) pga att det grundades såpass sent.
  (v) däremot var ju fram till 60-talet helt moskvatroget, och fortsatte 20 år till att ta emot pengar från Moskva. Nuvarande partiordföranden gick med i ungdomsförbundet på 80-talet, som då hette Kommunistisk Ungdom.
  Så att deras nya ungdomsordförande inte är ärkedemokrat direkt, kan inte vara en överraskning för någon, det handlar trots allt om ett av två riksdagspartier som har varit eller är odemokratiska i närtid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. P3-dokumentär om Kirunasvenskarna.Lyssna på den. Fatta mobiltelefonen och ladda ner programmet. Om ett stycke svensk historia som det inte talas om särskilt mycket. Ger en inblick hur det är att leva i en socialistisk stat och om grupptryck , prestige och förnekelse. Ett ovanligt bra dokument som borde vara obligatoriskt, särskilt för alla v(pk)-are som anklagar andra partier att ha en brun historia. Kommunisternas bajsbruna historia är definitivt mera stinkande än andra partiers. I programmet nämns också andra fenomen, som att så fort sovjetstaten förbjöd privata jordbruk till förmån för kolchoser, statliga storjordbruk, så utbröt massvält. Historien går igen i dagens Venezuela där man inte ens förmår att tillverka nog med dasspapper tydligen.

   Radera
 9. Glöm inte att rätt sorts fascism (brunröd) är ok...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det nu finns 6-7 % kommunister i Sverige, kan inte dessa få 6-7% av Sverige yta, t.ex. ge bort 2/3 av statliga Sveaskogs mark till dem så de kan bilda en egen stat att bygga sitt socialistiska drömsamhälle. Så slipper de umgås med oss andra utsugare eller vad de nu kallar oss. Undrar hur länge de skulle överleva.

   Radera
  2. @Brolle junior

   Det funkar inte så. Det går ut på att ALLA ska ha det lika dåligt, inte bara de som vill ha det dåligt.

   Radera
 10. "Bloggposten ovan ligger fortfarande ute, men kan förstås raderas längre fram." <---

  SvaraRadera
 11. Måste vara den töntigaste anledningen att bli upprörd, någonsin. Inklusive vänsterns trigger warnings.

  SvaraRadera
 12. De flesta med två hjärnceller vet att det mesta/värsta politiska våldet kommer från vänsterhållet, t.o.m säpo säger detta; ändå envisas systemmedia med att skylla på andra grupper, kanske för att de själva är extremvänster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det ja, det är afa som gjort sig skyldigt till 50+ mordbränder (asylboenden) bara de senaste året. Ung vänster som går runt på skolan med svärd och hugger ner invandrare?

   Radera
  2. Men du.... I fallet asylboendebränder så är det ju bevisat flera ggr om att de startar inifrån huset självt.
   Så om du tror att det smyger sig nynazister in och tänder på är du lovligt naiv.

   Radera
  3. Av de 90+ startade bränder det handlar om totalt är det bevisat att ca 50 INTE är anlagda inifrån. 50 mordbränder är inte direkt kattpiss..

   Radera
  4. 90 bränder säger du...https://www.msb.se/Upload/Kunskapsbank/Olycksundersokningar_ovrigt/Lagesbeskrivning_kring_brander_i_flyktingboenden_2012-2016.pdf

   Radera
 13. Tar Kungligt Envälde framför Folkrepublik alla dar i veckan !

  SvaraRadera
 14. Pennan och kunskapen är det starkaste vapnet alla dagar.
  Beväpen eder! Bröder, beväpen eder. Ty snart står striden.

  SvaraRadera
 15. För dom som var med när punken kom minns säkert det förakt den möttes av vänstern då. Sen ockuperades den svenska punken av samma vänster...

  SvaraRadera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera