Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2017-05-20 10:10

Utelivet Härnösand vs Stockholm/Södermalm/Nytorget

Om en timme drar jag igång med mitt öppningsanförande (eng keynote) på Trygghetsmäsan i Härnösand. Då jag använde till denna mycket vackra stad igår kväll han jag dokumentera stadens uteliv, som levererade långt mer än det öde och övergivna hippa Nytorget på Södermalm i Stockholm.
Härnösand till vänster fredag kväll. Hippa Nytorget 6 till höger lördag kväll.
Nu var det visserligen en fredag i Härnösand, medan det var en lördag när jag var på Nytorget på Stockholms Söder förra helgen.
Urban Deli Nytorget på Södermalm, lördag kväll.
Det är bara att konstatera att likt Ljusdal levererar även vackra Härnösand mer än Stockholm. Men så är man ju också mitt i Sverige och inte i de sydöstra utkanterna.

Jag håller min föreläsning med start klockan 11:00 (egentligen 11:10) på Teatern i Härnösand. Rubriken är Samhällets sårbarheter.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. Heeregud. 39 minuter sedan publicering och ingen kommentar från någon alls? Vad är det här? Zombiesamhället dök upp övernatt? Nog för att jag har städdag men så misstänkt dammigt är det inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stockholmarna har väl slutat läsa vid det här laget?

   Radera
 2. Lycka till med öppningsanförandet!

  SvaraRadera
 3. Vad var temperaturen när du var i Stockholm för en vecka sedan? Vad var den i Härnösand igår?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kollade just, det var 9 grader i Stockholm på lördagskvällen. Kanske inte så konstigt att uteserveringarna är tomma?

   Radera
 4. Stockholm ligger i rikets mitt. Stockholm skapar en naturlig och central mötespunkt för invånare både från den västra och den östra rikshalvan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Östra? Skärgården då eller?

   Radera
  2. Stockholm ligger där utskeppning för järn, koppar, jordbruks och industriprodukter kunde kontrolleras. När lafflerkurvorna för regler och skatter drivit dessa transporter mot noll förlorar Stockholm sitt ursprungliga berättigande. Ungefär som delar av rostbältet i USA.

   Radera
  3. @Teheimar

   Jag förstår inte frågan. Har jag missat något?

   Radera
  4. Du har missat nåt som hände 1809. ;)

   Radera
  5. Men i dagens DI finns en artikel om ny snabb förbindelse (35 minuter) med östra halvan medels ett rör mellan Stockholm via Arlanda - Åland - Åbo till Helsingfors.

   Halvorna kan bli närmare.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  6. Stockholms placering o storhet har inte så mkt med järntransporter att göra utan är mitten av (typ) östersjön och dåvarande storsverige

   Radera
 5. Cornu, gissningsvis kan det föreligga en del jämförelsestörande poster. "Men ändå!"

  SvaraRadera
 6. Snyggt photoshoppat. Vi vet ju att folk med målarfirmor i Sveg inte har råd att gå ut, då har säkert inte snickare i Härnösand heller råd.

  Eller vänta nu, det kanske är alla arbetslösa som hänger på uteställena. Eller kanske är det de där 1% av sveriges befolkning som är på utflykt - det skulle kunna förklara varför de inte återfanns på stureplan. Så måste det ju va!

  SvaraRadera
 7. "Måste" man hela tiden "gå ut" ?
  Låter så omoget "20-nå´nting"

  SvaraRadera