Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-05-31 19:36

Uteliv holmgång: Nytorget, Södermalm vs Magasinsgatan, Göteborg

Dags för den slutliga uppgörelsen angående Stockholms uteliv. Jag har redan konstaterat att det är hetare i Ljusdal och Härnösand, än det stendöda Stockholm. Men nu är det dags att jämföra "storstäderna" Stockholm och Göteborg i en slutlig holmgång.

Nytorget på Södermalm är ju det allra hetaste av det heta, det trendigaste och mest inne som finns. Inte konstigt att man vill betala upp till 100 000:- SEK per m2 för att bo här, mitt i den pulserande storstaden. Vi har som tidigare tagit oss en titt på utelivet där. Fotona nedan visar en lördagkväll för lite drygt två veckor sedan. Utetemperatur cirka 14 grader.
Urban Deli på Nytorget en lördagkväll. Ni känner pulsen?

Hyllade kvarterskrogen Nytorget 6 en lördagkväll. Också het puls. 

Göteborgs motsvarighet till Nytorget är Magasinsgatan. Nedan följer några bilder.

För att inte vara taskig mot Södermalm valde jag att ta fotona en tisdagskväll, istället för en lördag. Utetemperatur också 14 grader vid tillfället.

Här sitter det faktiskt folk ute.

Och trots att det är en tisdagskväll kommer det hela tiden besökare.
En annan vinkel.
Man får ju medge att det fanns tomma platser, men till skillnad mot en lördagkväll på Nytorget så är det faktiskt folk ute på en tisdagskväll i Göteborg. Och runt Magasinsgatan går lägenheterna bara på runt 70 000:- SEK per m2.

Medan Södermalm har Vampire Lounge med sina fjolliga mjölkdrinkar, så har Magasinsgatan Puta Madre (ja, den heter så) med alla sina Margaritas, Mojitos och långa lista med tequilasorter. Kanske lite för hårt för hipsters på Södermalm, men kan rekommenderas för er övriga.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

27 kommentarer:

 1. Att du orkar. Typiskt småstadskomplex. Nä, Stockholm är inte världens centrum. Men utbudsmässigt framstår övriga som riktiga landsortshålor. Varför inte jämföra sysselsättningen eller omsättningen i resp. krogliv, om det nu är det du vill påvisa. Det här är ju bara pinsamt. Sämre än kvällspressen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom gärna till Karlstad, och jämför. Citat arkitekturprofessor Anders Wilhelmson: "Det är ovanlig mycket vatten i Stockholm för att vara en öken". För oss landsortsbor är Stockholm en svårt överskattad fysisk och mental öken.

   Radera
  2. Bor i landsbygd långt från Sthlm och inte biased på något vis. Men snälla, Karlstad är ju stendött jämförelsevis. Och hur många krogar o evenemang har du att välja på? Kanske inte spelar ngn roll, men det är en annan sak

   Radera
  3. Inte kan de spela hockey heller.

   Radera
  4. Inte kan de göra kaffe heller.

   Radera
 2. Båda ställena loosar.

  https://www.googlefight.com/nytorg-vs-magasingatan.php

  SvaraRadera
 3. Nåja...
  https://www.googlefight.com/stockholm-vs-goteborg.php

  SvaraRadera
 4. Det viktigaste att nämna med Puta Madre är deras utomordentliga utbud av öldrinkar. Själva maten har jag däremot aldrig blivit jätteimponerad av sett till priset.

  I Stockholm tycker jag att den för tillfället mest prisvärda måltiden är en Zur Warszawski på den polska restaurangen Mormors Kök som klockar in på 125kr för suberb polsk husmanskost.

  SvaraRadera
 5. Jag besökte Vancouver för ungefär ett år sedan. Jag fick höra att många centrala lägenheter köpts i spekulationssyfte, och stod ganska ofta tomma större delen av tiden. Inte minst rika kineser var ägare till lägenheter. Detta är ren spekulation men det kan ju vara så att om lägenheterna blir tillräckligt dyra, så har det negativ påverkan på folklivet på gatan utanför. Vet ej hur det är med den saken i Sthlm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade varit intressant att se hur mycket lägenheter som köpts som övernattningslägenheter åt långpendlare etc. Med underförstått en garanterad vinst under tiden man långpendlar...

   Radera
  2. @Mats . Just Vancouver är en jättebubbla på väg att brisera.
   Din teori att om lägenheterna närmar sig prismaximum kan detta påverka folklivet är inte helt osannolik. Upplevde ngt liknande i San Diego före kraschen, tänkte på vad lugnt och stilla det var överallt där priserna mångdubblats på bara några år. Ska det vara så dödstyst tänkte jag, men tänkte att det kanske bara är ett amerikanskt fenomen. Till du påminner mej nu.....

   Radera
 6. Sveriges bästa uteliv upplevs i Sarek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är skönt där uppe i tomheten. Utlänningar förstår inte detta.
   I Norge är det dessutom alldeles för mykke folka på tura överallt så den svenska fjällvärlden är den enda sköna platsen.

   Radera
 7. Orättvist mot 08orna. 14 grader och inget regn är lika med vackert väder för oss sillstrypare.

  SvaraRadera
 8. Det bästa med Puta Madre är att det är nära till 2112 som har världens bästa hamburgare och ett riktigt trevlig ölutbud!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... 26 meter är onekligen nära... :-)

   Radera
 9. Puta Madre, är det Ben Dovers favorit hak?

  SvaraRadera
 10. Konstigt att värdera städer på detta sätt. Ska jag då i nästa steg jämföra hur dött Göteborg är relativt till staden jag lever i med sina 12 miljoner invånare. Innebär det då att Göteborg är en sämre stad?

  Finns givetvis många andra sätt att värdera hur kul det är att leva i en specifik stad. När jag besöker Sverige och dessa två städer skulle jag välja Stockholm utan tvekan.

  Göteborgs centrum är riktigt vidrigt. Min utländska fru var riktigt rädd när hon gick omkring där med alla gäng som hänger kring centrum. Hon har såklart ingen anledning av välja den ena staden före den andra, men även hon ser en enorm skillnad mellan dessa städer.

  Om jag skulle flytta tillbaka till Sverige så skulle jag dock inte välja någon av dessa länder, skulle bosätta mig på landet istället. Vill man leva i en storstad så bör man flytta utanför Sverige.

  SvaraRadera
 11. Jag visste inte att vi hade storbonden på besök, ingen riktig Stockholmare sitter ute när det är 14 grader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ungefär lika många "riktiga" stockholmare som det finns enhörningar...

   Radera
 12. Skulle det kunna vara som så att Stockholmare är trendiga och inne medan Göteborgare är lite efter och ute ...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fyndigt!! Sådant gillar vi Glenneborgare :-)

   Att du drev med oss kan vi ta...

   Radera
 13. Notera att bloggaren tror att kl 17 är "kväll" i Sthlm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att han gör, han är ju författare och kan börja när han vill.

   Radera
  2. Stringfellow, som boende i världsmetropolen Stockholm måste du känna till uttrycket "it's 5 o´clock somewhere"? Så klockan 17 är etablerat som internationell starttid för utelivet.

   Radera
 14. Där satt den!! Countryreferensen som en gång för alla visar att vi har med rednecks och hillbillies att göra. Case closed ☺

  SvaraRadera