Cornucopia?

Aktuellt

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam. Revoluts förpackning för deras premium metallkort. Jag ha...

2017-05-10 13:07

SVT svartmålar svensk vård - vems dunkla ärenden går man?

SVT Nyheter har dragit igång en skrämselsida som publicerar vårdrelaterade katastrofnyheter, hårt nischat, så att man sprider en apokalyptisk stämning och trasar sönder samhällsdebatten. Frågan är vem dunkla ärenden SVT går när socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (s) proklamerat att det inte finns någon vårdkris och att Sveriges sjukvård är världens bästa?

Om man likt undersökterskan Fredrik Antonsson hårt nischat publicerar vårdrelaterade nyheter är man enligt SVT själva en skrämselsida och sprider en apokalyptisk stämning. Frågan är också vems ärenden man går i att måla upp en sådan Sverigebild?

SVT hängde ut en privatperson som drev en Facebook-sida med länkar till artiklar i traditionell media, som handlade om problem i svensk sjukvård. Nu har man själv startat en sådan sida, så man får förmoda att SVT:s angrepp på Fredrik Antonsson handlade om att man inte gillar konkurrens.

SVT:s sida #Sverigevården ägnar sig just åt att trasa sönder samhällsdebatten och bidra till en apokalyptisk stämning på skrämselsidan.

Fredrik Antonsson skriver på sin blogg I otakt:
"SVT hängde ut mig med namn, med bakgrund, med min arbetsplats och med ord om att jag bidrog till att trasa sönder samhällsdebatten. Allt för att jag gjorde det SVT nu gör, lyfte fram tillståndet i svensk sjukvård – på ett sätt förankrat i verkligheten. SVT fick mig sjukskriven. Kraften och orken försvann. En redan hög vilopuls steg ytterligare. Ett redan högt blodtryck steg ännu mer. Sömnbrist. En känsla av att vara jagad som inte gick att befria sig från. Sjukskrivning. Förlorat OB-tillägg – en ansenlig del av en nattarbetares lön. Lite sjukpenning istället för lite mer i lön. SVT fick mig att förlora pengar på mitt samhällsengagemang med sina artiklar. Det kändes jobbigt då. Det känns jobbigt idag, när SVT – trots att det är bra att de lyfter vårdkrisen – sliter åt sig stafettpinnen som om ingenting har hänt."
Så nu har vi facit på SVT:s utfall. Man gillar inte att någon annan än de själva uppmärksammar en eventuell svensk vårdkris. Eller går de någon makts dunkla ärenden, likt Antonsson anklagades för?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. Mycket fint uppmärksammat!....sprids vidare!...

  SvaraRadera
 2. Som vanligt så får gammelmedia stjäla nyheter från bloggare för att kunna ha något att rapportera om. Men först skall ju bloggaren misstänkliggöras på alla möjliga sätt så att inte folk går till bloggarna för förstahandsnyheter, då behövs ju inte gammelmedia!

  Alla krumbukterna och allt hyckleriet är bara dödsryckningar, snart är gammelmedia döda!

  SvaraRadera
 3. Bra inlägg. Föreslår att så många som möjligt går in på Fredriks blogg och swishar en slant. Det förtjänar han (swishnummer finns i blogginlägget).

  http://iotakt.se/ett-sent-uppvaknande/

  SvaraRadera
 4. Patetiskt är bara förnamnet på SVT agerande.

  Men det är väl ett tecken i tiden, att mainstream media ligger steget efter t ex bloggare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns många tecken, de har tex helt glömt att skriva i MSN att Skandinaviens största moskée nyss öppnats i Malmö, rymmer 2000 pers. Qatars religionsminister har själv bidragit med 30 miljoner

   https://petterssonsblogg.se/2017/05/09/qatar-oppnar-skandinaviens-storsta-salafistmoske-i-malmo/

   Radera
  2. Det har väl heller inte varit så tyst om en moskébrand som efter den senaste. Men jakten pågår väl för fullt efter Janne, Kalle och Olof?

   Radera
  3. MSN gör en oftast bara förbannad dessutom, nuförtiden så räcker det man läser rubrikerna för att pulsen ska stiga och man vet exakt vad de tänker försöka lura oss att tro i artikeln, utan att ens läsa den.

   Och sen undrar de varför folk förkastar dem och hellre läser bloggar.

   Men det finns fler läsvärda artiklar nuförtiden än för nåt år sedan, vissa riktiga journalister skriver faktiskt helt objektiva reportage om verkligheten.

   Radera
 5. Och vad gör landstingen?
  I Skåne gör man det här med skattepengarna:
  Kollektivtrafik 6.5%
  Verksamhetsstöd 4.4%
  Kultur 0.9%
  Regional utveckling 0.6%

  Vem väljer egentligen billiga bussresor istället för fungerande vård?

  SvaraRadera
 6. Är det detta som är MSM's framtid? Att bedriva häxjakt på bloggare och alternativ media för att sen stjäla nyheterna rakt av! Man skulle ju kunna tro att Fi har tagit över hela SVT, de är ju duktiga på att stjäla andras grejor!

  SvaraRadera
 7. SVT klarar inte konkurrens. De försvinner sakta i mediebruset. T ex på idrotten har de bara udda sporter i direktsändning. De "stora" sporterna tar andra kanaler hand om. Lite patetiskt att skåda deras tidigare, ensidiga, vänsterorienterade och samhällstillvända (PK) rapportering numera inte har den genomslagskraft som de tidigare åtnjutit. Förnyelse? Ja, en påtvingad sådan om de inte skall försvinna helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför i hela friden ska SVT lägga hutlösa summor på sportevenemang? De som vill punga ut de fantasisummor som begärs kan gott lösa det privat.

   Radera
 8. Hänger väl ihop med Vs avtal med S att före 2018 kraftigt begränsa privata vårdföretag. Då måste först en dyster bild målas upp som bekräftar behovet av åtgärder.

  SvaraRadera
 9. Säg upp licensen för tusan hakar!

  SvaraRadera