Cornucopia?

Aktuellt

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam. Revoluts förpackning för deras premium metallkort. Jag ha...

2017-05-15 14:45

SVT Nyheter: Oblast Sverige nu en del av Ryssland

Vi har nu fått en förklaring till varför SVT Nyheter kallar mellanstatliga krig för inbördeskrig och kommer göra det även om Sverige angrips av Ryssland. SVT Nyheters inrikesredaktion har nämligen rapporterat om att president Putin spelar piano. Därmed har svenska folket nu underrättats att Sverige alltså är en del av Ryssland, sannolikt kallad Oblast Sverige.
Inrikesnyheter från Public Service/SVT.
Baserat på att detta alltså är inrikesnyheter, så har Sveriges president Vladimir Putin alltså framfört två sånger från barndomen på piano. Sångerna handlar om vänskap och gamla vänner och stridspartners man kämpat tillsammans med från S:t Petersburg ("Piter") respektive Sveriges huvudstad Moskva.

SVT Nyheters Rapport och Lilla Aktuellt kallade förra veckan Rysslands anfall, krig, ockupation och illegala annektering av delar av Ukraina för inbördeskrig samt kontrovers. Detta får nu sin förklaring, då SVT antagligen anser att Ukraina är en del av Ryssland, och alltså är Kremls anfallskrig i själva verket ett inbördeskrig.

Om Ryssland framöver anfaller Sverige kommer det också vara ett inbördeskrig, eftersom vår president enligt ovan inrikesnyheter trots allt är Vladimir Putin.

SVT har inte backat från sitt påstående om inbördeskrig och kontrovers. Vi kommer snart få höra om andra världsinbördeskriget, som var en kontrovers mellan Alliansen och en omstridd vegetarian.

Relaterat så har även Sveriges Radio gjort en del spektakulära uttalanden. Då våra landsfränder i en annan delrepublik än Oblast Sverige, nämligen Tjetjenien, helt med stöd av Kreml tillämpar Sharialagar1. och internerar homosexuella i koncentrationsläger, där de torteras och mördas, så kallade Sveriges Radio detta för "hårdare tag mot homosexuella". Ungefär som de hårda tagen i Auswitch under den där kontroversen under andra världsinbördeskriget.

Till skillnad mot SVT har dock Sveriges Radio snabbt backat från sina uttalanden om inbördeskrig och hårdare tag. Den senare artikeln är nu raderad. SVT svarar dock inte alls på kritiken i sociala medier.

Tillägg: Det kan finnas ett sakfel ovan. Det är inte säkert att Sverige är en administrativ enhet av delrepubliken Ryssland, en oblast, utan vi kan förstås vara en egen delrepublik istället. Jag ska söka Stefan Löfven i denna fråga så vi får utrett det hela.

1. Ja, alla Putinhyllande "Sverigevänner". I Ryssland gäller Sharialagar lokalt och allt med Putin och Kremls goda minne.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

32 kommentarer:

 1. Ledsen, men jag förstår inte sambandet? Varför skulle Sverige vara en del av Putins Ryssland för att han spelar piano? Din raljerande text känns något oklar. Sorry.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att nyheten låg under "inrikes" kanske?

   Radera
  2. Som vanligt en snabb och förlöjligande kommentar när det är rysstema. Trollfällefaktorn är en av få saker jag tycker är kul med detta ämne.

   Radera
  3. Förlöjligande av vem? SVT? Ja, det är ju ett uppenbart misstag, så att skoja lite med det "tongue-in-cheek" som britterna säger är väl rimligt?

   Radera
  4. Fast han spelade piano, Putin. Då måste han ju vara snäll, ingen pianospelaren skulle ju vara aggressiv mot sina grannar. Utom Chopins Polen då, som ju med hela sitt kavalleri attackerade Tyskland och Ryssland och startade andra världskriget.

   Radera
  5. Det går fortfarande under inrikes.
   Vilken speleman han är!
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-framfor-putin-tva-sanger-fran-barndomen

   Radera
  6. Idi Amin lär ju ha varit hyfsad på dragspel.

   Radera
  7. https://www.youtube.com/watch?v=ReLwUhNh2fU

   Radera
  8. "SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. "

   Radera
  9. Lars är Tongue in cheek när SVT är foot in mouth.

   Radera
  10. @исток

   Detta är ju i högsta grad relevant! Ser fram emot dagliga rapporter och analyser från SVT på vilken konsistens och färg Hans (inget litet h för den store ledaren inte) avföring har också.

   Vi vill ju att Han ska vara frisk så Han kan leda oss in i en mörk, vodkafylld och miserabel framtid!

   Radera
 2. I en global värld med en världsregering är alla krig inbördeskrig. Svt ligger före sin tid helt enkelt.

  SvaraRadera
 3. Alltså, det där med de homosexuella är ju lögn.

  Nyligen uttalade ju sig Kadyrovs talesman om det och sa att det är lögn helt enkelt därför att det inte finns några homosexuella i Tjetjenien. Och om det hade funnits hade deras släktingar tagit hand om "problemet" ändå.

  Det finns ju som bekant enbart homosexuella i det dekadenta Gayropa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du säker?
   https://nobsrussia.files.wordpress.com/2016/04/decal.jpg?w=1024

   Radera
  2. Under en FN-konferens gällande våld mot kvinnor på 1970-talet uttalade sig representanten för den Ukrainska socialistiska republiken (SSSR var en federation där två av delstaterna uppträdde som "självständiga" medlemsländer i FN utöver hela SSSR) att arbetet mot kvinnovåld var helt överflödigt i hans land, eftersom statistiken visade på att det inte fanns något kvinnovåld i landet då ingenting hade anmälts till polisen/"milisen" i ukrainska SSR de senaste åren.


   Men nu är det där historia såklart. Dock är de homosexuella säkert icke-förekommande och sånt där så nu är det arbetet istället helt onödigt så att säga.

   Radera
 4. Äh, man vill väl helt enkelt "downplaya" det faktum att väst inte verkar kapabla att göra nåt åt saken.

  SvaraRadera
 5. Har ni inte insett att SVT testar reaktionerna hos folket. Ingen reaktion =ok.

  Krig är fred. Lögn är sanning.

  Det nya frihetsministeriet är SVT.

  SvaraRadera
 6. Följer inte detta benämningen av andra konflikter som supermakterna lägger sig i. Svårt att gnälla så långt i efterhand när Jugoslavien, Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien redan alla kallats inbördeskrig.

  Ska man vara lite mer analytisk verkar det som att det räcker att någon av de stridande parterna bjudit in supermakten att delta på sin sida för att det ska kallas inbördeskrig. Och då verkar det inte spela någon roll om denna inbjudan påbjudits av supermakten eller inte.

  Men Vietnamkriget kallades väl ändå inte för inbördeskrig på den tiden när det begav sig, eller? Svenska Wikipedia gör i och för sig det, men det bevisar ingenting.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jugoslavien var alltså inget inbördeskrig?

   Radera
  2. Polisaktionen I Korea 1950-1953?

   Radera
  3. @Ben Dover
   Jo, jag skriver ju att Jugoslavien kallas inbördeskrig fastän det fanns gott om stridande från andra länder än Jugoslavien. Det är så vi kallar denna typ av krig verkar det som. Och inget att gnälla om nu kan man tycka.

   Men jag är osäker på om någon av de stridande parterna verkligen bjöd in de utländska trupperna till Jugoslavien. Det vet du säkert mera om.

   Radera
 7. "Auswitch"? Verkligen? Stavar man så erbarmligt illa har man för lång tid framöver förlorat sin rätt att raljera över andras misstag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imponerad av Dig som aldrig stavat fel i ditt liv, såna görs inte längre.
   Borde stoppas upp och visas för kommande generationer.

   Radera
  2. Ni kan inte tänka er att Cornu alldeles medvetet gjorde en Åsa-Romson-stavning? Det var ju som "Auswitch" Romson uttalade namnet.

   Radera
  3. Det här har man fått säga ända sedan man gick på lågstadiet. Det var inte illa stavat, det uttalas så av en inte oansenlig mängd personer, som därav blir osäkra när de sedan ska stava det.

   Radera
  4. Det här har man fått säga ända sedan man gick på lågstadiet. Det var inte illa stavat, det uttalas så av en inte oansenlig mängd personer, som därav blir osäkra när de sedan ska stava det.

   Radera
 8. Som sagt, Sovjetisk TeleVision... undrar hur många och vilka på SVT som finns med på Kremls lönelista. Något för SÄPO att utreda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar hur många och vilka på SÄPO som finns med på Kremls lönelista. Vem ska utreda det?

   Radera
  2. Måhända någonting för SVT att granska...

   Radera
 9. Undra om nu Delrepubliken USA upptagande I Ryska Federationen kommer att göra att vi I Sverige kommer att få mindre federala medel från Moskva?

  SvaraRadera
 10. Var det här förresten MÖP-måndagsartikeln, Lars?

  SvaraRadera