Aktuellt

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövnin...

2017-05-17 09:57

Sverigebilden (tm)

"I'm sorry swedes, I really do find your country very creepy [...] I've been to a lot of creepy countries, but Sweden by far has to take the creepy trophy if you ask me." - Tim Pool
Med Svenska Institutets (SI) blocklista har Sverigebilden fått en förstärkning utomlands. Men det är nog inte riktigt den Sverigebild man vill ha. En lång rad utländska liberaler har av SI stämplats som nynazister och näthatare.
Youtubejournalisten Tim Pool blev känd för en bredare svensk krets i samband med att han efter president Trumps "last night in Sweden" åkte hit för att faktiskt kontrollera.

Pool hittade väldigt lite som styrkte Trumps bild, men fick med sig en annan Sverigebild.

Se gärna nu på filmen ovan, efter att Tim Pool stämplats som näthatare och/eller nynazist av Svenska Institutet.

Listan över vilka som SI blockade på listan de uttalat sade listade näthatare, HBTQ-hatare, högerextremister, nynazister och våldsbejakande hot, inkluderar en lång rad liberaler utomlands. Samt förstås även en del konservativa. Oavsett så sprids nu bilden av ett repressivt och åsiktskartläggande Sverige utomlands.

Det är förstås en korrekt Sverigebild som sprids. Så på så sätt kanske det var bra att SI gjorde detta. 

Nu återstår att se om detta får några konsekvenser för svensk del på sikt. Bill Gates är en av de exempel som listats som näthatande nynazist av SI. Dave Rubin en annan. Ett exempel är Dave Rubin från The Rubin Report. Dave Rubin är gift David Janet, men har av SI utmålats som näthatare av HBTQ-personer. Eller för den delen nynazist. 

Andra är t ex Richard Dawkins, som knappast behöver någon djupare presentation. Och så fortsätter listan. Den socialdemokratiska borgmästaren i Köpenhamn är ett exempel.

Pool har flera bra poänger i sin video, bland annat hur ett land stagnerar och slutar utvecklas (i en positiv riktning) när inte olika åsikter längre är tillåtna att innehas eller formuleras, dessutom så till den grad att de fantiseras ihop om personer som varken uttalat eller innehar sådana åsikter. Förra veckan listades helt oskyldiga som näthatare och våldbejakande nynazister. Nästa vecka börjar kanske listor cirkulera på skattefinansierade arbetsplatser över personer som ej ska anställas pga påhittade åsikter.

Tim Pool säger i videon ovan att han aldrig vill åka tillbaka till Sverige, då det är det mest obehagliga land han besökt. Det spelar ingen roll om man håller med Pool eller andra listade eller inte. Det är nu denna bild som sprids av Sverige. Vi får se i vilken takt fler kommer till den slutsatsen tack vare Svenska Institutet.

Och nej, det är okej att blocka individer när de gjort sig skyldiga till övertramp. Att blocka 12 000 personer utan att de gjort något är inte okej. Tvärt om visar det en demokratisyn som lämnar en hel del att önska och som inte längre ens kan klassas som ett rättssystem.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

83 kommentarer:

 1. I'm sorry swedes, I really do find your country very creepy [...] I've been to a lot of creepy countries, but Sweden by far has to take the creepy trophy if you ask me."

  Vi som bor här är kokta grodor. För er som har inte har koll så är Tim Pool så långt från en hetsande högerextremist som man kan komma. Detta gör hans omdöme desto hårdare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det inte vara så att Tim helt enkelt upptäckt den lite mer än vanligt ängsliga sidan av det svenska lynnet. Vad ska folk tycka, typ.

   När det gäller blockeringslistan är den förhoppningsvis ett misstag. Som rättats till, på ett förhoppningsvis bara klantigt sätt.

   Radera
 2. "McCarthey-ism 2.0" är en bra sammanfattning av det officiella Sverige med värdegrundstramset.

  (Själv upptäckte jag att jag oxå var med på block-listan. Trol för att jag har ett anonymt twitter-konto, fast jag har aldrig skrivit på vare sig sweden eller SI. Jag tror att det beror på att jag följer Hanif Bali.
  Nåväl, tur att jag är anonym. Det hade inte varit kul att bli uthängd som homofob, ny-nazist.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer nog antagligen bli så att SI kommer att beskära kuratorns befogenheter rejält, om jag har uppfattat det rätt så kom ju initiative från kuratorn och SI accepterade utan vidare frågor.

   Radera
  2. Nej. Selin på SI hävdade bestämt att listan var kvalitetskontrollerad, och att man var imponerad och tyckte att det var en bra idé att göra den permanent och försvarade den skriftligen som att den bara hängde ut nynazister och näthatare.

   Radera
  3. De hävdar det ja, men en lista på 12000 namn tar man inte fram bara så där. Det låter som om SI glömde att kola och tycker det är det mest pinsamma med affären.

   Radera
  4. För att förtydliga mig, jag tycker fortfarande att det är allvarligt och tyder på inkompetens.

   Radera
  5. "Jag tror att det beror på att jag följer Hanif Bali."
   En riktig antirasist följer inte en husblatte ju, förstått!

   Radera
 3. Tänk om Twitter hade funnits samtidigt som DDR !! ;-))

  SvaraRadera
 4. Ja, det är sorgligt vad vänsterextremistdårarna har gjort med vårat land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plus de fina "liberalerna" förstås. De där mentalsjuka globaliseringsfanatikerna som tror att himmelriket infinner sig om mänskligheten får dra omkring som en väldig plundringsarmé över hela jordklotet.

   Radera
  2. Det är de liberalextrema som är värst. Det riktigt lömska med de liberalextrema krafterna är att de lyckats nästla sig in i nästan alla partier: S, Mp, L, C, M och Kd. Det är bara de i vardagligt tal så kallade vänsterextrema och högerextrema partierna som ännu inte infiltrerats av de liberalextrema. Så i takt med att folk får upp ögonen för liberalextremismen är det kanske inte så konstigt att just V och SD växer. Hur konstigt det än kan låta har V och SD en hel del gemensamt, även om de angriper problemen från olika håll.

   Radera
  3. Mänskligheten sprider sig över planeten Jorden på samma sätt som mögel sprider sig över en clementin. Har inget med någon specifik ideologi att göra. Det är inte kvaliteten på politikerna som är det långsiktiga problemet, det är kvantiteten valboskap globalt.

   Ökad överlevnad tack vare vetenskap, utrotande av sjukdomar och levnadsförhållanden är ett mynt med en negativ baksida oavsett vilka politiker som håller i beskattningen.

   Radera
  4. Vi har ett rejält problem som inte bara handlar om ideologi och värderingar, men man bör ändå begripa att rörelsefriheten kommer krossa våra samhällen snarare än göra oss alla rikare och lyckligare. Man måste fan kämpa mot västerlandets undergång och inte bara rycka på axlarna och säga att det inte finns något att göra, samtidigt som man fortsätter försöka inbilla folk att massinvandringen är önskvärd och bra.

   Radera
 5. Det som är intressant är att MSM inte säger något om detta ännu. Det skulle ju visa folket, förlåt fårket vad som är på gång. Tänk er Wolodarski skriva om detta i en DN krönika ?

  Frågan är om något parti kommer ta upp detta? Wallström kommer självklart skylla på GDn som troligen får söka nytt jobb snart.

  Även om det är en liten sak visar det på en allvarlig tendens med aktivism inom myndigheter och högre lärosäten.


  Tänk om svensk underättelseetjänst upprättat en lista med vänsgeraktiva i syfte att bedriva informstionsinhämtning?

  Senaste listan var för.övrigt Malmöpolisens romregister och det tog hus i helvete av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du läser inte MSM antar jag? Samtliga större tidningar och flera mindre har haft ledare om SI. SVT har skrivit om blockeringen av Israels ambassad. DN har flera nyhetsartiklar osv osv.

   Radera
  2. Då måste jag fråga:

   1. Läser du inte MSM?
   2. Om du läser MSM, hur kan du missat all uppmärksamhet?
   3. Alternativt, varför sprider du misstänkliggöranden av MSM?

   Radera
  3. Ah, ursäkta min slarvighet. Jag avser hur MSM rapporterar om Sverigebilden utomlands, även om Pool kanske inte är så känd som du gör gällande.

   Jag har läst om just själva listan och associerade blockningar mm i ex DN.

   Och det massmedia inte kommer ta upp är just tjänstemannaaktivism som ett problem inom våra myndigheter vilket minskar medborgarnas förtroende för bla rättssamhället och de demokratiska instutionerna.

   Tvärtom skall ju orosmakare tystas... Ialla fall enligt SVT.

   Håller du inte med om detta?

   Radera
  4. Skall formulera mig tydligare i framtiden.

   Mvh Rickard

   Radera
  5. Det är lugnt. Jag frågade för att få ett förtydligande, då det inte var tydligt vad som menades. Ber om ursäkt om min fråga lät hård.

   MSM är långsamma. Likt för blocklistan så kommer de antagligen plocka upp att många kända progressiva personer blivit utmålade som nynazister av SI. Men det tar tid för MSM. Flera timmar åtminstone.

   Radera
  6. :)

   Timmar. Dagens bloggare hänger på låset. Jag måste röra mig utanför min filterbubbla när the usual suspects kommenterar detta i sociala media...

   Radera
  7. "Tänk om svensk underättelseetjänst upprättat en lista med vänsgeraktiva i syfte att bedriva informstionsinhämtning?"

   Har du hört talas IB affären på 70 talet?
   Och ja, det tog hus i helvete.

   Radera
 6. Bollen ligger åter på straffsparkspunkten men oppositionsledarna gör som vanligt ingenting den här gången heller. Är Ebba kanske upptagen på kvartssamtal med de högre auktoriteter som bestämmer på dagis? Har AKB ens uttalat sig om det här? Var går egentligen gränsen mellan taktisk avvaktan och passivt quislingeri?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det du tycker eller tror att de ska göra?

   Att gnälla lite med en mic uppstucken i ansiktet kommer bara verka provocerande eftersom man inte går från ord till handling. Fälla regeringen och bilda en egen regering kommer innebära absolut ingenting på de svenska myndigheterna. Det är ju inte så att vi kommer se massuppsägningar av anställda pga detta eller något annat heller för den delen.

   Läste namnet Jenny Ljung igår och att hon jobbar på SI och hade uttalat sig. Spå jag googlade och det skulle jag inte gjort, foilk har helt sinnessjuka titlar och arbeten idag på statliga myndigheter.

   https://si.se/personal/jenny-ljung/

   Jenny Ljung
   Avdelningen för interkulturell dialog
   Enheten för Sverigekommunikation

   Vad betyder det ens?

   Radera
  2. Det betyder att hon positionerat sig väl inför nästa års löneförhandling. Att snacka till sig en unik titel är värd några extra tusenlappar oavsett om själva arbetsuppgifterna är värda det eller inte. I steg två har du fenomenet att chefen också har en chef, som i sin tur har en chef, som i sin tur har en chef - vid redovisning uppåt ser det bra ut med många underlydande som har avancerade titlar och (mer eller mindre låtsad) spetskompetens.

   Radera
  3. Japp. karriärstegen är utstakad. Kliar du mig på ryggen så kliar jag dig. Fortsatta fina lönebefattningar inom statens myndigheter eller politik. Allt för att dom som bestämmer är inom den åsiktskorridor som gäller.

   Radera
  4. Det innebär att hon lever loppan för våra ihopslavade skattepengar. Vissa är mer jämlika än andra vet du.

   Radera
  5. Var inte fåniga, ni vet alla att "interkulturell" betyder "mellan kulturer". Frågan är vilka kulturer som avses, svenskar har ju som bekant ingen kultur. Det kanske är något mellan samer och utlandet?

   Radera
 7. Jag har sagt det förut men det är värt att upprepa: Det är mer än något annat den mentalsjuka, djävulsnivellistiska statsreligiösa dogmen om "allas lika värde" som förvandlat Sverige till ett vänsterextremistiskt, globalsocialistiskt helvete där ingen människa vågar säga vad de verkligen tror, anser och tycker om saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ändå får och kan du uttala dig i sedvanligt onyanserad anda.

   Radera
  2. Men det hade han ju i dag fortfarande inte fått i SI:s twitterflöde om de fått fortsätta att bestämma själva! ;-)

   Radera
  3. Jag vågar uttala mig för att jag har en del fuck-off-money och inte något jobb mm som jag riskerar att förlora. Än omöjligare var det att säga sanningen för något år sedan, när åsiktsrepressionen var ännu mycket starkare än den är nu. Sverige är ett satans Nord-Korea.

   Radera
  4. Vågar uttala dig?
   Du går ju under pseudonym.

   Radera
  5. Min pseudonym är säkert väldigt lättspräckt. Jag skriver numera ungefär samma saker under mitt riktiga namn. Jag skiter numera i globaliseringsfascisterna som försöker skrämma slag i oss.

   Radera
  6. Är inte globalisering och fascister en motsättning i sig?

   Radera
  7. Knappast. Tänk dig att vi hade en världsregering. Den skulle självfallet kunna vara fascistisk. Detsamma om eliten i en massa länder går samman om att trycka ner sina egna folk i skiten. Men man kan alltid dividera en del om exakt vad fascism är.

   Radera
  8. Ja fast nu har vi inte en världsregering.

   Radera
  9. Jag tycker i alla fall att våran svenska samhällselit betett sig ganska fascistiskt. Hade vi inte demokratin skulle vi vara rökta, eftersom våra politiker och "liberala" ledarskribenter inte anser att svenska medborgare och skattebetalare är ett vitten mer värda än någon annan på Jorden.

   Radera
 8. "SI:s verksamhet finansieras huvudsakligen genom anslag direkt via statsbudgeten. Under 2015 disponerar SI cirka 455 miljoner kronor av statens medel inom tre utgiftsområden: internationell samverkan, internationellt bistånd samt utbildnings- och universitetsforskning." Från si.se

  Skönt att veta att skattepengarna gör nytta i alla fall.

  SvaraRadera
 9. I Sverige ställer vi upp på principen om alla alltings lika värde, annars är man nazist-fascist-rasist-islamofob, och hör sen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tala för Dig själv! Med vilken rätt gör Du Dig till tolk för samtliga svenskar och Sveriges hållning?

   Radera
 10. Medan jag tror den här listan var ett misstag, de här personerna skulle inte bli bannade. Däremot så känns det att lite allt för många kritiker av sverige är med här för att det skulle vara slumpen. Det fanns nog en lista, bara att den användes till fel sak.

  SvaraRadera
 11. Det är inte så att det bara är hon bruden som har kontot nu som gjort detta på eget bevåg och t.ex. kopierat sin egen blocklista till @Sweden-kontot? Eller har listan funnits länge? Ursäkta dumma frågor, men jag använder inte Twitter och har dålig koll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var hennes privata lista. SI tyckte att den var bra.
   Hade Per Gudmundsson varit anlitad av SI för krishantering hade det inte varit någon ko på isen: https://www.svd.se/tagga-ner-det-ar-ett-twitterkonto/om/ledare

   Men det jag undrar: får man som privatperson upprätta digitala listor med personuppgifter? Jag tycker det verkar bli ett hallå från datainspektionen om fågelskådarföreningen gör sitt adressregister digitalt. För att inte tala om de skulle skriva åsikter på medlemmarna. Mao: borde inte den där Tahir också anmälas - och inte bara SI.

   Om privatpersoner åtalas och stäms för privatkopiering, varför inte åtala och stämma en privatperson för förtal?

   Radera
 12. Åsiktsregistrering i form av anteckning om medborgare i allmänt register får enligt 2 kap 3 § regeringsformen sedan 1975 ej utan hans samtycke grundas enbart på hans politiska åskådning.

  Om personuppgifterna lagras i en databas eller annan typ av register anses uppgifterna vara strukturerade.

  SvaraRadera
 13. Om man backar lite från drevet så var det ju ursprungligen inte SI som skapade en lista och blockade folk. Det var "denna veckans curator" som hade en personlig lista på folk som hon av olika skäl inte ville kommunicera med. Felet var att hon tilläts använda sin personliga ogillalista vid sitt officiella uppdrag åt SI.
  Svenska myndigheter blockar inte folk godtyckligt (ännu) men man är helt omdömeslös när det gäller sådana listor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Listan användes med SI:s godkännande, och de försvarade den och skrev att de beslutade att införa den permanent och kallade uttryckligen de på listan för näthatare och nynazister. Har du inte läst vad de skrivit?

   Radera
  2. Jag skrev att det ursprungligen inte var SI som skapade listan. Att den användes med deras godkännande och att de i efterhand försvarar den visar på den totala bristen på omdöme men det var fortfarande inte SI som skapade eller beställde listan eller dess kriterier.

   Radera
  3. Poängen är ju inte varifrån den kom, det spelar ju ingen roll egentligen. Poängen är att en myndighet har en lista på namn som de anger innehåller näthatande nazister, homofober, spammare och "andra som anses olämpliga". De anger också att listan är kvalitetssäkrad. Vad de INTE anger är vilka på listan som är nazister, homofober, spammare eller bara där för de kan antas begå nettikettsbrott i framtiden. Detta lämnas som en övning åt läsaren. Man får inte veta vad personerna på listan har gjort för att hamna där. Finns man på listan har man så att säga blivit åtalad och dömd utan att kunna få ge sin version. Inte vad man förväntar i en rättsstat.
   Som jag ser det, och det vore intressant att höra från en jurist, innebär det att det finns ett myndighetsbeslut på att dessa människor gjort sig skyldiga till nazism, rasism, homofobi mm. Ett beslut som skulle kunna ligga till grunden för vad sjutton som helst i framtiden. Ett beslut som ej går att överklaga, ett beslut taget utan lagstöd eller transparens.

   Radera
  4. Jag håller inte riktigt med där Erik. Om det är så att listan tagits fram tillsammans med kuratorn och verkligen med SI:s fullt medvetet blockat så brett jämfört med om man tagit kuratorns lista utan att kolla ordentligt, så är det I bägge fallen inkompetens som gör att man kan fundera om ansvarig bör få jobba kvar I den positionen, men I det förstnämnda fallet tycker jag faktiskt är värre,att det gjorts med vet och vilja.

   Radera
  5. Nja, jag tycker inte det spelar någon större roll om listan kommer från "säkerhetsexperten" eller om de hittat den svept runt en kebabrulle från det lokala pizzahaket eller drömt upp den i en LSD-tripp.

   Som jag ser det är inte problemet att SI och/eller kuratorn blockat folk från @sweden-kontot. Detta kan man ju leva med, utan det är defamationen av dem som blivit blockade som är katastrofen. Staten har alltså gått ut med en lista på ca 14000 personer och sagt att dessa är nazister, och att informationen är kvalitetssäkrad (av hemlig part). Detta låter mer absurt ju mer jag tänker på det. Detta är oerhört. Jag kan inte minnas i historien att man någonsin gjort något liknande sedan man spikade upp listor på fredlysta på stadsportarna.

   Om du söker bidrag, uppehållstillstånd eller till och med har begått grova våldsbrott har du rätt att dels få ut underlag som lett till det beslut som tagits av staten om dig, dels överklaga detta beslut i en eller flera instanser. Men SI är uppenbarligen en extra kraftfull myndighet.

   Radera
  6. Så du ser ingen skillnad i uppsåt?

   Radera
  7. Jag tycker det hela är kriminellt nog. Om det var inkompetens eller illvillighet å myndighetens sida tycker jag spelar mindre roll. Det hela är så allvarligt att det måste säkerställas att inget liknande kan hända igen.

   Radera
  8. Naturligtvis ska det sanktioneras, men pss som det är skilda straff mellan vållande till annans död och mord bör det nog vara olika åtgärder beroende på graden av samarbete melan SI och kuratorn.

   Radera
  9. Citerar Cornu: "Använd inte illvilja som förklaring när inkompetens eller okunskap är alternativet."

   Radera
 14. Kommer Sverige att sjunka i demokratiindex nu när åsiktskorridoren och alla konsekvenser av den är ute i etern?

  SvaraRadera
 15. Vad man ska ha klart för sig är att detta innebär att det finns ett åsiktsregister hos svenska myndigheter.

  SvaraRadera
 16. Att Bill Gates finns med, han som nu för tiden är superfilantrop, tyder på att listans härkomst stammar från falanger där man helt enkelt ogillar superentrepenörer, oavsett om de gör något bra med sin förmögenhet eller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du med bra menar att injecera afrikanska barn med kvicksilverspetsade / cancervirus-vaccinationer, så ja.

   Radera
  2. Läge för en källhänvisning kanske, Kirderf76? Trovärdig tack, Alex Jones räknas inte.

   Radera
 17. En bra sak med det här är att det intoleranta och rakt igenom oliberala debatt- och åsiktsklimatet i Sverige kommer till ytan.

  Sen kan jag tycka att den här listan vekar lite väl obegriplig. Det är lite för många namn som helt uppenbart inte är de antidemokratiska krafter de pekas ut som. SI är skandalöst vårdslösa som försvarat listan. Men man kan undra hur den kom till från början...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror troligen på att man blockar av helt andra skäl än de påstådda. Hade vi fått de riktiga skälen hade listan varit mer logisk

   Radera
  2. Citerar Cornu: "Använd inte illvilja som förklaring när inkompetens eller okunskap är alternativet."

   Radera
 18. Den som skapade listan kan ju inte göra annat på dagarna än blockera personer. 12.000 snyter man inte ur näsan. En veritabel åsiktshindrarrobot... Väldigt imponerande. För att inte tala om dem på SI som granskade listan så noga. De måste ju vara världsmästare i datalistgranskning. Grattis på födelsedagen, Norge!

  SvaraRadera
 19. Det följer ju mönstret. Från expressens uthängningar av privatpersoner, till MSM's konsekventa bashande av allt som utpekas som höger om allianspartierna.

  Läser ingenting i media längre, det har blivit så förutsägbart, räcker med att kolla av rubrikerna numera.

  Att sccepteras av MSM innebär ju bara att man är en del av systemet, och vi börjar bli många nu som är trötta på systemet. För systemet är sjukt, listor som detta är bara symptomen.

  SvaraRadera
 20. Du har ju själv hetsat mot sk. rasister och nazister så du är medlöpare till systemet.

  SvaraRadera
 21. *Gäsp* Ok, det finns starka frågetecken med att ett statligt organ införlivar en blockeringslista på väldigt svaga grunder och sedan kraschar hårt i hanteringen av detta ...

  Men att Pool anser att Sverige är "Creepy" och frammålar detta som att Sverige har stora problem - Är enbart skrattretande.

  Sverige : En småpåve säljer in sin egen blockeringslista och cheferna för ett organ är klantiga. 12 000 personer kan inte läsa eller kommentera på Twitter.

  USA : Säkerhetstjänsten har en lista där folk på vaga grunder kan hamna. Detta gör att deras förmåga att resa inom och utanför landet kraftigt försämras.

  Undrar vilket som är värst ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är värst? Att jag skjuter din mamma eller slår dig på käften?

   Innebär det att det alltså är okej att jag slår dig på käften?

   "Relativisering" är ett fruktansvärt lågt sätt att debattera...

   Radera
  2. Vad säger att något av det är ok? Dock bör man sätta saker i perspektiv och detta visar att visa politiska gruppers utmålning av Sverige fallerar kraftigt. Det finns problem - det håller jag med om - men i Sverige skriker vi diktatur och menar att Sverige är jättehemskt och världens ondaste stat när ett statligt organ med stor sannolikhet bryter mot lagen/gör en fadäs och blockerar folk på twitter ... och sedan får pisk av allmänheten och media för detta ...

   I andra länder så tar staten och plockar upp dig, slänger in dig i en trång cell och ger dig upplevelser i stil med "trasiga njurar" ... media eller allmänheten säger inget för de vet att de själva kan stå på tur ...

   Men ändå, på något sätt, är Sverige ändå värst ...

   Eller som någon påpekade för mig, Sverige lider av någonslags Luthers syndtävlan där vi alltid ska vara de värsta syndarna ... Oavsett de problem Sverige har så bör folk inse att vi nog troligtvis lever i ett av de bättre länderna i världen ...

   Radera
  3. Samt att din jämförelse haltar betänkligt. Det är snarare nivån "snatteri" vs "massmord" ...

   Radera
  4. Se där, du gör det igen. Relativiserar i syfte att trivialisera.

   Klarar du öht att förklara varför detta skulle vara okej utan att peka på nåt som skulle vara värre?

   Radera
  5. Chicago har fler mord per capita än Malmö. Så varför gnälla, allt är relativt. Inga problem i Malmö. Cirkulera. Krimkvarten på TV4 Nyhetsmorgon redovisade mordstatistik igår. 50% fler mord i Sverige än i Norge i förhållande till folkmängden. Norrmännen har inget att oroa sig över.

   Radera
  6. Det stämmer, samtidigt som Finland har 78% fler mord än Sverige. Även fransmännen mördar varandra mer än svenskarna, däremot ligger tyskarna på samma nivå.

   Radera
 22. Expressen jagar väl emellanåt personer som hyser "avvikande" åsikter. Toppen på ett isberg

  SvaraRadera
 23. Får jag använda min lista på blockade personer för att förebygga näthat?
  Vad är det för personer?
  Det är rasister, nazister och andra som sprider hat i sina kommentarer och förstör debatten.
  Är den kvalitetssäkrad?
  Ja visst, absolut!
  Jo men det låter väl Ok. Kör du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, svårare än så var det säkert inte. Folk måste lugna ner sig, det är bara helt vanlig inkompetens.

   "Använd inte illvilja som förklaring när inkompetens eller okunskap är alternativet." - Cornu

   Radera
  2. Det verkar vara väldigt mycket inkompetens på väldigt många myndigheter nuförtiden. Denna inkompetens verkar företrädesvis förekomma hos väsntermänniskor. Det är säkert bara en tillfällighet.

   Radera
 24. Jag kommer rösta på SD tills jag dör. Det spelar ingen roll om de borgerliga kommer med något fiffigt förslag. Vänstern och åsiktskorridoren gjorde mig till en övertygad nazistfascistdödshetsare och jag måste säga att jag har börjat trivas i mina nya kläder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så... Vänsterns åsiktskorridor har knuffat in dig i en alternativ åsiktskorridor? Tummen upp...

   Nu känner jag inte dig men själv tror jag att du kommer rösta på SD tills de får makten en gång, sen kommer du göra som Mp-väljarna och fly skeppet.

   Radera
  2. Hässleholm var smakprovet på vad som komma skall när SD blir största parti och ska bilda regering.

   Radera
 25. Någon som kollat upp expo ang. jakt av "obekväma" åsikter?

  SvaraRadera
 26. Sverigebilden.. Den där som säger något annat än att Stockholm svämmar över av kiss, att vi är en unikt socialt efterbliven kultur och som menar att vi inte är så långt ifrån frihet att medborgarna helt saknar kognitiv koppling till begreppet?

  Jag vet inte. Jag tror Sverigebilden framförallt är något svenskar intalar varandra. Vid internationell konkurrens har vi viss pondus vad gäller utbildningsgrader och professionell ambition, men vad gäller livet i övrigt klarar vi egentligen vare sig vår egen kvalitets-ribba eller någon annans.

  SvaraRadera
 27. För de som är insatta så är det välkänt att på SI jobbar reservmupparna. Man kan inte räkna med att de gör rätt, men å andra sidan gör det inget nu när de är en egen myndighet istället för en underavdelning till UD... :-) #crazyswedishchef

  SvaraRadera