Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2017-05-16 12:55

Svenska Institutet har ändrat i sin text - smög in kryphål

Svenska Institutet har ändrat i sin text där de försvarar och förklarar varför de blockerat riksdagsledamöter, ledarskribenter och Israels ambassadör för näthat och nynazism. En tredje punkt har lagts till i efterhand för att kunna användas som kryphål.
Ursprunglig text till vänster. Ny text med kryphål tillagt till höger. Ny text är understruken.
Den gamla texten går att hitta på Archive.is och återpubliceras ovan.

Den nya texten har ett kryphål som tillägg, där man lämnar utrymme för att det handlar om curatorns bedömning. Detta motsägs dock av den publicerade listan på curatorns blocklista, som användes, där t ex Israels Sverigeambassadör, eller riksdagsmannen Jan Ericsson (m) hittas på godtycklig plats mitt inne i den 14 397 konton långa listan.

Jan Ericsson har för övrigt skickat ett brev till Svenska Institutet, som publicerats på hans blogg.

Tydligt är att den ursprungliga texten, liksom kommentaren till Dagens Nyheter helt klart målar ut de blockade som näthatare och/eller nynazister. Att först efter kritikstormen dragit igång ändra en text, som ursprungligen publicerades tidigt förra veckan visar bara att man gjort ett allvarligt fel.

Det är inte när man trampar i klaveret, som det väsnas mest - det är när man försöker dra ut foten igen som det låter för jävligt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Wallström som ju delegerade beslutet om att stödja Saudi att vårda kvinnosaken i världen till en enklare tjänstemän , har nu delegerat svartlistningen av otrevliga ambassadörer till en inhyrd daglönare. Har förstås viktigare saker att pyssla med än kvinnors rättigheter, yttrandefrihet, diplomati och politisk åsiktsregistrering.

    SvaraRadera
  2. Nu blir man ju ännu mer nyfiken på hur man visste att blockera just dom där 12.000 kontona om kuratorn endast valt ut ett fåtal.

    Finns det tex en statlig lista på misshagliga konton någonstans som man har utgått från?
    Med tanke på vilka som finns i listan så skulle det mycket väl vara tex Statsrådsberedningens PR avdelning på konton man inte bör interagera med !

    SvaraRadera