Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-05-27 10:51

Slutredigerar Höstsol

Jag sitter just nu och slutredigerar Höstsol, så det kan vara lite glest på bloggen under tiden.
Höstsols fjärde kapitel, med redigeringsförslag från min redaktör Urban.
Höstsol är nu åter från min externa redaktör Urban, och innehåller som exemplet ovan förslag till redigeringsändringar. Som författare går jag nu igenom dem och godkänner, avslår eller kommer med en egen tredje variant.

Medan jag skriver mina romaner i Scrivener, sker redigeringen i Word för att kunna hantera revisionskontroll.

Slutredigeringen går relativt fort, med mellan noll och två redigeringsförslag per sida, men gör ändå att jag kan vara lite ofokuserad på bloggen fram till nästa vecka någon gång. Jag ska även skriva ett efterord till boken och köra några egna småjusteringar.

Därefter går manus till sättning, dvs formatteras för tryck, vilket resulterar i en formatterad PDF-fil. Denna korrekturläses sedan av minst 3-4 personer och sedan går boken till tryck. Dock brukar det vara omöjligt att inte enstaka korrekturfel slinker igenom.

Höstsol släpps den 31:a augusti och kommer då som inbunden, E-bok och som ljudbok för nedladdning och på streamingtjänster.

Det finns mer utdrag ur Höstsol på min officiella Facebook-sida.

Så länge finns Stjärndamm nu som pocket för er som missat det.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Att ändra det svenska ordet klubblazer till "club-blazer" som är en bastard mellan svengelska, särskrivning och allmänt felaktigt användande av bindestreck i slutredigeringen borde leda till löneavdrag för herr Urban...

  Ser oavsett fram emot boken!

  SvaraRadera
 2. Du har inte kvar alla tidigare versioner av någon del? Vore roligt att se hur en specifik del ändras allt eftersom. Allt från första utkasten till det färdiga materialet. Inklusive ev stavfel och konstig grammatik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns tidigare versioner i utskick till provläsare, så visst kan man göra det som exempel. Bra idé.

   Radera
  2. Iaf jag skulle tycka det vore roligt att se hur materialet växer fram. Så jag ser fram emot ett inlägg framöver :)

   Radera
 3. Du skriver Ålsten, men de exklusiva villorna (vilket vi får anta att statministern har, om han har valt att bo på Gröviksvägen) ligger inte precis nere vid Alviksvägen utan på höjden, upp mot Nockeby, med utsikt över Mälaren.

  SvaraRadera
 4. klubblazer? utspelar den sig på 80-talet?

  SvaraRadera