Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-05-17 11:40

Skånemoderat riksdagsledamot karriärplanerar - byter till SD

En skånsk moderat riksdagsledamot stod idag för veckans presskonferensflopp efter att han under viktig extrainkallad presskonferens visades upp av SD:s Jimmie Åkesson. För att garanteras fortsatt karriär i riksdagen bytte skånemoderaten till Sverigedemokraterna för att inte åka ur riksdagen i valet i september nästa år.
Det bästa med Skåne är att det är enkelt att lämna landet den vägen.
I valet 2014 fick tio moderata riksdagsledamöter sina mandat i Skånes riksdagsvalkretsar. Med all sannolikhet tappar man några av dessa mandat i nästa val, åtminstone som opinionen ser ut just nu.

Samtidigt kan SD dubbla sina mandat i riksdagen, och om man vill sitta kvar i riksdagen som mindre känd moderat riksdagsman, som riskerar hamna utanför valbar plats på valsedeln, så byter man lämpligen från M till SD. Åtminstone i Skåne.

Sagt och gjort skedde det idag, och rimligtvis kommer den moderate riksdagsledamoten att nu placeras på valbar plats på SD:s valsedel som tack för detta. 

För svensk del kan det vara ett bra besked. Ett mycket stort problem i valet nästa år är att med ett SD som dubblas kommer det komma in ett stort antal okunniga amatörer i riksdagen. Ärligt talat har också SD ... lite problem med att rekrytera kompetent folk, vilket ses land och rike runt ute i kommunerna. Inför valet 2018 är detta ett rejält problem, om nu riksdagen ska fyllas med ännu värre nötter än de som redan sitter där. SD behöver säkra upp politisk erfarenhet från utskottsarbete, beredningar mm. För Sveriges del är det positivt att det inte bara blir politiskt oerfarna amatörer som tar SD:s platser, då det riskerar haverera mycket av det riksdagsarbete som pågår utanför själva röstningarna.

När man väl sitter vid köttgrytan och slevar i sig skattepengar är det förstås lätt hänt att man vill sitta kvar. Och då är förstås som skånemoderat ett byte till Sverigedemokraterna ett sätt att få lön i fyra år till.

Annars var detta veckans stora presskonferensflopp, då den kallats in under buller och bång som något viktigt. Men nej, det var det inte. Annat än för skvallret runt kaffekokaren i riksdagens restaurang.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

66 kommentarer:

 1. Patrick Reslow har varit ledare för moderaterna i Malmö, dessa har inte lyckats med någonting sedan Joakim Ollen förlorade valet 1994. Man har varit mycket mer intresserade att att intrigera mot varandra än att lägga något som helst krut på att faktiskt få något att säga till om. Jag vet inte riktigt om Sd skall jubla...

  SvaraRadera
 2. Teodor Kostinens kommentar på Twitter är klockren - denna avhoppare kommer nog att bli förvånad när han inser att han som SD:are nu måste rösta oftare med S-regeringens förslag än med M. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är skillnaden mellan S och M då, förutom att det är olika bokstäver?

   Radera
  2. "Jag vill att Adcores kommunikation ska präglas av samma värderingar som vårt övriga arbete: seriöst, strategiskt, innovativt och lönsamt. Det finns nog många företag som borde snacka mindre och göra mer. I vårt fall är det snarare fråga om att börja berätta om sådant vi faktiskt kan och gör."

   http://www.klovern.se/sv/om-klovern/investor-relations/pressmeddelanden/2000/adcore-satsar-pa-integrerad-kommunikation---ulf-kristersson-ny-vvd-och-kommunikationsdirektor/

   Radera
  3. Skulle du kunna tänka dig den mannen som finansminister i Sverige?
   Bara tanken ger rysningar.

   Radera
  4. Jag har hört en del om Ulf K och Adcore, men vad konkret är det han gjort som är dåligt och som diskar honom som finansminister?

   Radera
  5. Räcker inte det?
   Vi kan ju inte ha en finansminister med noll koll.

   Radera
  6. Men vad var det som hände med Adcore och hans roll där som var så dåligt enligt dig?

   Radera
  7. Det orkar jag inte gå in på.
   Låt mig bara konstatera att karln ljög.
   Om det var medvetet eller ej låter jag vara osagt iom att han är inkompetent.

   Radera
  8. Låt mig nu fråga dig.
   Om man medvetet(?) bluffat med redovisningen och är vice vd tycker du då man är lämplig som finansminister?
   Adcore är ju de facto en av de största bluffarna i svensk företagshistoria.

   Radera
  9. Så antingen är han gravt inkompetent som inte genomskådade den felaktiga redovisningen.
   Eller så är han gravt kriminell och var en del av komplotten.
   Frågan är vad som är värst om vi ni ska tänka oss honom som en framtida finansminister.

   Radera
  10. Det funkade ju för Maud.

   Radera
  11. Var Maud finansminister?
   Mer än jag visste.

   Radera
  12. Jag vet inte om kommunikationsdirektören har sånt inflytande över redovisningen. Men jag har inte studerat detaljerna i Adcore på det sättet. Klart är att folk sålde medan de kunde, priset var ju extremt högt, det gäller Ulf också. Men jag minns inte mer om hur det var, jag investerade aldrig i IT-sektorn när det begav sig.

   Radera
  13. Här är bokslutskommunikén fem månader efter UK blev vvd samt kommunikationsdirektör för Adcore.
   Ren bluff från början till slut.

   http://www.klovern.se/sv/om-klovern/investor-relations/pressmeddelanden/2001/adcores-bokslutskommunike-fundamentet-ar-lagt/

   Radera
  14. Näringsminister väl, men hennes hantering av NUON var väl sådan att det bara kunde förklaras med inkompetens eller lugubert betende.

   Radera
  15. Maud är också helt inkompetent.
   Dock värre med en inkompetent finansminister kontra en inkompetent näringsminister om vi nu ska rangordna grader i helvetet.

   Radera
  16. Vad är bluffen? Miljardförlusten står ju där klart och tydligt, sen har VD en alldeles felaktig prognos om framtiden.

   Jag har inte koll men var det frågan om bokföringsbrott eller något annat i bolaget? Det blev ju uppenbart i kommande kvartal att verksamheten inte höll.

   Radera
  17. Läs rapporten, helt sjuka siffror de anger.
   Bland annat ett eget kapital på dryga 2 miljarder kr.

   Radera
  18. Det är liksom inte tillåtet att ljuga och hitta på saker enbart för att pumpa upp kursen för att sälja av befintligt innehav.

   Radera
  19. Fast det är ju goodwill, precis som alla andra IT-bolag som förvärvat andra till sjuka priser. Det är ju generellt för hela bubbelperioden (och en av anledningarna till att jag inte var med och köpte). Det är ju knappast Ulf som kan vara ansvarig för det.

   Radera
  20. Är du Moderat efter som du inte kan se klart i detta fallet?

   Radera
  21. Pump and dump samt felaktig redovisning samt felaktig information är inte tillåtet enligt lag.
   Är man vvd och kommunikationsdirektör är man delaktig i processen.

   Radera
  22. Men visst.
   Både Ulf och Maud gick helskinnade ur Adcore och Nuon.
   Det betyder dock inte att de är lämpliga som finans- respektive näringsminister.

   Radera
  23. Nej Stefan, jag är inte moderat.

   Var redovisningen felaktig alltså? Jag tycker det liknar alla andra IT-bubbel-företag. Allmänt övervärderad goodwill.

   Radera
 3. Undrar om han konverterar till Islam också för karriärens skull, den dan det blir aktuellt pga demografin?

  Saken är den, att Sverige är fullt av inkompetenta karriärpolitiker, både i riksdag och kommun, oavsett parti. Det räcker att titta på den numera mytomspunna urspårade SD-debatten i Stockholms fullmäktige för att se vilka kompletta stolpskott som styr Sveriges befolkningsmässigt största kommun. De som inte är direkt inkompetenta är i stället korrupta, vilket visar sig när man börjar titta närmare på hur hanteringen av t. ex. Nobelcentret på Blasieholmen gått till. Ser dock inte bättre ut annorstädes.

  SvaraRadera
 4. Denne (M)oderat kommer ursprungligen från Sjöbo där han gick med i MUF på 80-talet...

  För den som kan sin 80-tals historia fanns det där i Sjöbo en viss Sven-Olle Olsson vilken sådde fröet till dagens SD

  Sven-Olle Olsson i Sjöbo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven-Olle var ju å andra sidan centerpartist och senare sjöbopartist.

   Radera
 5. Tänk ett steg längre.

  Du sitter själv och skriver i avsky mot den svenska regeringen nästan dagligen och hur de förstör Sverige.

  Tänk om du istället suttit som folkvald i riksdagen i ett parti/allians som HAR möjlighet att fälla regeringen men inget görs pga käbbel.

  Du tror inte att detta kan ha NÅGOT med saken att göra - dvs att bytet sker i desperation när man märker att sitt egna parti vägrar att göra något som de har möjlighet till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart att det inte har med saken att göra när han kommer dragandes med decemberöverenskommelsen bla bla nu. Det borde han ha gjort i december 2014 i så fall. Nu blir det bara patetiskt uppenbart att han vill sitta kvar och dia i riksdagen även efter valet 2018.

   Radera
 6. Fördomarna flödar! Om PR känner frustration i "sitt" parti och väljer ett annat parti där "hans" frågor blir beaktade är det inte så konstigt att han byter parti; om han hade alt ex vis liberalerna hade avhoppet inte skapat någon större ångest.
  SD har trots allt mellan 15-20%:s väljare. Hur länge skall dessa nonchaleras i riksdagen?

  SvaraRadera
 7. "Samtidigt kan SD dubbla sina mandat i riksdagen, och om man vill sitta kvar i riksdagen som mindre känd moderat riksdagsman, som riskerar hamna utanför valbar plats på valsedeln, så byter man lämpligen från M till SD. Åtminstone i Skåne." Så ca 25-26% och 35-40 nya ledamöter? (Inte bara de man vinner utan även de som avfallit).

  SvaraRadera
 8. Jag tror att det här kan vara början på något nytt. Att ändå ta det här steget är rätt modigt. Jag tror att flera riksdagspolitiker, men även i landstinget och kommuner. Missnöjda med det egna partiets politik men vågar inte ta klivet.
  Sen tycker jag att sen dag ett då AKB tog över som partiledare i M är partiet ett sjunkande skepp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det partiet sjönk redan när förrädaren - Fredrik den ruttne Reinfeldt tog över och gjorde om det till ett sosse-light parti. Det var bättre på Bohmans tid!

   Radera
 9. Överlag kommer Skåne underrepresenteras
  i nästa riskdagsval är min övertygelse

  Detta eftersom enda sättet att hindra okontrollerad invandring nästa mandatperiod är en begränsning av rörligheten över Öresund och det kommer få allvarliga konsekvenser för regionen.

  Då måste man förhindra motreaktioner genom att minska regionens inflytande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och hur skulle det gå till I detalj?

   Radera
  2. Jag menar, det är ju därför som utjämningsmandaten finns,de kompenserar ju för eventuella regionalavariationer.

   Radera
  3. Ja, detta lät synnerligen intressant Rickard, vad har du för teori här om hur Skånes inflytande skulle minskas?

   Radera
  4. En skånsk röst har bara halva värdet mot en röst från Norr om Skåne?
   En blocklista på de vars röster inte kommer räknas alls?
   Eller att alla de som röstar på ett visst parti får känna att deras röster inte räknas alls eftersom partiet utestängs från inflytande där det är möjligt?
   Ah visst ja, det sista har man ju redan provat.

   Radera
  5. Det är ju partierna som sätter listan och stoppar man in nationella toppnamn på de valbara platserna minskar man ju effektivt det "lokala". Det var ju inte riktigt så att Göran Persson som satt vald på skånemandat bodde eller var från skåne. Morgan Johansson är ju ett nuvarande exempel, han har inte varit aktiv i skåne sedan mitten av 90-talet. Ändå toppar han listan för att inte riskera att stå utan riksdagsplats.

   Radera
  6. I Skåne har man ALDRIG tyckt om vad man "bestämt åt dem" i Stockholm... Skåne var länge ett generalguvernement i långa tider efter slaget vid Lund 1676 ända till 1809

   Att vara "Noll-åtta" är ett "skällsord" därstädes...

   Radera
  7. Ur vallagen kapitel 4 paragraf 3:
   3 § Den centrala valmyndigheten skall senast den 30 april det år då ordinarie val skall hållas besluta hur många fasta valkretsmandat som varje valkrets skall ha. Det skall göras på följande sätt.

   Varje valkrets skall få ett fast valkretsmandat för varje gång som antalet personer som har rösträtt i valkretsen är jämnt delbart med en trehundrationdel av antalet personer som har rösträtt i hela landet.

   Om inte alla fasta valkretsmandat kan fördelas på detta sätt, får valkretsarna de återstående mandaten i tur och ordning efter de överskott som uppstår vid beräkningen. Om överskottstalen är lika stora i två eller flera valkretsar, skall lotten avgöra vilken valkrets som skall få mandatet.

   Radera
  8. Bengt, anipati mot Stockholm är inte unikt för Skåne.

   Radera
  9. Utjämningsmandaten kompenserar för hur rösterna fördelar sig totalt på nationen och regionalt, inte vem som sitter i riskdagen på mandaten.

   Det är klart att partiet kan välja att styra det hur man vill.

   Grundproblemet är att man försöker hantera en nationell utmaning genom insatser som inte kompenserar för den regionala påverkan.

   Radera
  10. Man tillsätter naturligtvis ja sägare som gör att partiets linje går genom.

   Ni kan ju försöka förklara rimligheten att regionen skall lösa problematiken utan att få kompensation för havda kostnader.
   Det underlättar inte när det gäller integration att begränsa arbetsmarknaden såklart till svenska sidan av Öresund.

   Jämför hur olila partiers företrädare högst rimligt menar att EMA bör ligga i Köpenhamn och inte i Stockholm.

   Radera
 10. "Det är proffsen som gör
  så att rosorna dör,
  ge mig en glad amatör."
  -Tage Danielsson

  SvaraRadera
 11. Rosor äro röda
  violer äro blå
  Tycker man inte om färgen
  så får man väl gå...

  SvaraRadera
 12. Hmm, är det något ovanligt att partimedlemmar byter till andra partier, eller är det bara för att han byter till SD som det blir uppståndelse? Har för mig att ett antal personer bytt mellan partier tidigare utan att någon lyft ett ögonbryn.

  Och om det bara är för att det är SD vad säger det om media?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På riksdagsnivå är det inte särskilt vanligt. Karin Svennson Smith gick från V till MP under mitten av 00-talet.

   Personligen tycker jag det är mest intressant att någon vågade vara först. Där är ju gott om folk på lägre nivåer som hoppat av alliansen och hänger runt SD men ingen i riksdagen.

   Radera
  2. https://sv.wikipedia.org/wiki/Partil%C3%B6s#Politiska_vildar_i_Sverige

   Radera
  3. Ylva Johansson bytte från kommunisterna till (s) på 90-talet.

   Problemet idag är ju att han går till "det onda partiet"

   Radera
  4. Det är väl intressant I det att (m) blödit först till (sd) och senare till (c) och att nu politkerna förljer väljarna. Det finns väl även en dimension I att det innebär en kris för AKB, frågan ärom hon nu kan sitta kvar ens till valet om detta fortsätter.

   Radera
 13. Om man ger fan i att rösta då åker väl alla ut? Man kan ju alltid drömma sig bort i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då har man ju moraliskt sett ingen skyldighet att följa deras påbud heller..

   Radera
 14. Du kan väl gå med i SD och försöka hamna på riksdagslistan, Lars? Hade vart nåt va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Jag samarbetar inte med vare sig rasister eller Putin.

   Radera
  2. Putin .. lol .. bloggen underhåller!

   Radera
  3. Så bra, då platsar du perfekt i SD! ;)

   Radera
  4. De skulle behöva en hök som höll koll och slog larm om misstänkt samverkan med Putin eller rasistiska/antisemitiska drag.

   Radera
  5. Mp behöver någon som har koll på infiltrerande islamister också! ;)

   Radera
  6. Nej du Isak. Vi håller koll på vem som har sagt vad om oss och Lars hade aldrig fått någon position i partiet högre än vanlig medlem.

   Radera
 15. Struntar i herr Reslow. Undrar istället hur det gick till när Sveriges i särklass största samhällsproblem alltigenom transformerats till ett relationsdrama till SD.

  SvaraRadera
 16. Klart SD har svårt att hitta kompetent folk så mycket som dom hotade !

  Och detta är riktiga hot och inte låtsashot som vänstern hela tiden gråter ut över !

  SvaraRadera
 17. Finns det något realistiskt alternativ? Alliansen tillsammans med SVMP har ju skapat de problem vi ser idag. Det mesta är snack som ex, C som pratar om att fälla Lövet men inte gör det för att... de ser hellre förfallet fortsätta.

  SvaraRadera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 19. Nu ger du politikerna allt för mycket kred. Det enda de behöver göra i utskotten är att läsa på materialet som tjänstemän förbereder, sorterar och till slut skriver åt dem. Sen kan de ta ett litet samtal, om de vill, ställa lite frågor och välja att besluta eller bordlägga. Lite beroende på vad partipiskan anger i den aktuella frågan. Det fina med det systemet är att slöa Lotta 25 år, som hoppade av gymnasiet och ägnat sig åt köpphästridning och jobb på ICA tills hennes pappa kommunalrådet fick nog, såg till att hon hamnade på nästan valbar plats, förlorade valet men kom sen kom in som ersättare när pappan såg till att den som egentligen valdes beslutade ta paus, utan att ha någon ens tänkt på henne som förstahandsval. Det är det riktigt fina med svensk demokrati. Outbildade dårfinkar som har bra kontakter kan således också komma in i riksdagen och arbeta som riksdagsledamot. Gör de det i ett antal mandatperioder har de pension (= jackpot) De behöver egentligen inte göra någonting alls. Annat än rösta lite då och då samt skicka in sina reseräkningar (som tar mycket tid och blir ofta fel). Vi lever i de outbildades, avundsjukas och de okunnigas samvälde.

  SvaraRadera