Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2017-05-05 15:23

Sabotageförsök mot transformatorstation i Mullsjö

En transformatorstation i Mullsjö har enligt Vattenfalls interna system utsatts för ett sabotageförsök. Det hela upptäcktes innan systemet havererade.
Exempel på ena halvan av de tre betongfundament som behövde lossas för att fälla Häglaredsmasten utanför Borås förra året. Totalt handlar det om upp till nittio muttrar som ska lossas. Foto från en mast motsvarande Häglared.
Det handlar om en transformatorstation med mast, där skruvar lossats så att transformatorn riskerar att rasa ner. Sabotaget rapporterades in klockan 14:53 och beräknas vara åtgärdat innan kvällen.

Transformatorstationen ligger på Grindvägen i västra Mullsjö och skruvar har delvis avlägsnats eller är lösa.

Mullsjö ligger i Jönköpings län, väster om Jönköping och som sådan granne med Borås grannkommun Ulricehamn. Området kan sägas vara i samma del av Sverige som den saboterade Häglaredsmasten i maj förra året
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Cool, ser ut som foten på en AT-AT.

  SvaraRadera
 2. Förra gången som du Lars publicerade Fake news var om en enorm rysk militärövning som skulle hota Sverige. Det inlägget tog du bort. Var ligger sanningshalten i detta inlägg?
  Per Jansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lögn. Jag tar inte bort inlägg.

   Radera
  2. Ser för övrigt att Zynisk publicerat dump f Vattenfall. Samma tidstämpel som du ser https://zynisk.blogg.se/2017/may/misstankt-sabotage-mot-transformatorstation-i-mullsjo.html

   Radera
  3. Hmm, vad hände med det sponsrade inlägget om Lysa som kom för någon dag sen?

   Radera
 3. 500 meter hemifrån. Grindgatan ligger mitt i ett bostadsområde. Första tanken är att det är tonårsbus. Blir sugen på att kolla upp exakt vart detta ligger.

  SvaraRadera
 4. Enormt obra att några med uppdrag från någon företar sig sabotageverksamhet. Detta kan vara en krigshandling, låt vara lågintensiv, med misstänkt signatur.

  SvaraRadera
 5. Mullsjö låter riktigt suspekt. Är det verkligen svenskt, eller ett påhitt av rysk infiltration?

  SvaraRadera
 6. Att sabotagen sker i samma geografiska område talar enligt mig för alternativ 2. Tokröv med specialintresse för dess typer av anläggningar eller master.

  SvaraRadera