Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2017-05-30 12:22

Rättsmedicinalverket: 76% av ensamkommande "barn" är vuxna - de tveksamma som testats frivilligt

Rättsmedicinalverket rapporterade idag om hur många av de sk ensamkommande asylsökande barnen i själva verket har ljugit om sin ålder och är över 18 år gamla. 76% av de frivilligt testade tveksamma fallen visar sig vara vuxna, vilket endast överraskar miljöpartister. Samtidigt skyller regeringen på Moderaterna och Moderaterna på regeringen, medan svaret nog bör sökas hos Miljöpartiets faktaresistens.

Rättsmedicinalverket, dvs de som t ex fastställer åldern på rättsmedicinska fall och vars bedömningar håller i domstol, har än så länge testat 581 frivilliga fall. Av dessa visar sig 76% ha ljugit om sin ålder när de hävdat att de är barn.

Detta överraskar absolut ingen alls, utom möjligen Miljöpartiet. Partiet antog i helgen att alla sk ensamkommande "barn" ska få asylamnesti oavsett bakgrund, vilket visar på saknad insikt och fortsatt faktaresistens.

På Twitter skyller migrationsminister Morgan Johansson (s) på Moderaterna.
Men den genomgående tråden är faktiskt Miljöpartiet.

Invandringen till Sverige släpptes 2010 de facto fri enligt Reinfeldtdoktrinens "vi samarbetar inte med rasister" och den sk chockdoktrinen infördes, dvs att man antog Miljöpartiets invandringspolitik att Sverige ska stå för skattefinansierad välfärd åt alla som kan ta sig till landet. Tanken var att minska stödet för SD genom att maximera invandringen, så folk förstår vad som är bäst för dem. Sedan bildade Miljöpartiet regering 2014 och fortsatte med denna politik, vilket förklarar varför det först nu återinförts ålderstester, om än frivilliga. Under tiden har stödet för SD istället skjutit i höjden, eftersom det inte fungerar med Reinfeldts chockdoktrin.

Miljöpartiet får gärna svara på hur mycket deras vägran till ålderstester kostat t ex svenska skolan och svensk ungdomsvård när resurser avsedda för barn istället gått till vuxna?

Samtidigt ska man komma ihåg att dessa 76% avser de som frivilligt gått med på en åldersbedömning och alltså trott sig ha en chans att bli bedömda som barn.

Värt att notera att det rättsmedicinska utlåtandet i 23% av fallen säger att den undersökte möjligen är under 18 år. Endast i 1% av fallen är de möjligen över 18 år. Övriga 76% är man säkra på. Viktigt är också att de som testas är de där Migrationsverket ifrågasätter angiven ålder. Det betyder inte att denna siffra gäller alla.

Det blir nu bråttom för Miljöpartiet att få igenom sin amnesti och ge asyl till alla de som ljugit om sin ålder. Man kan också tänka sig att frivilligheten i att utsättas för test kommer förändras framöver när det går upp för asylsökande ensamkommande att lögner kommer avslöjas och testerna därmed upphöra.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

201 kommentarer:

 1. Som sagt, inte speciellt överraskande även om omfattningen var värre än jag trodde. Skall bli intressant hur de ensamkommande vuxna männens intresseorganisationer och deras vuxna kvinnliga företrädare hanterar detta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som är överraskande är väl att ålder överhuvud taget är en parameter vid beviljande av asyl. Blir ju bara problem med att inte släppa in barnens föräldrar.

   Finns egentlige ingen vettig logik för att låta en sjuttonåring stanna och avslå ansökan för motsvarade artonåring. Det finns gott om hycklande logik för denna praxis dock.

   Radera
  2. Nej, jag vet inte hur kriterierna ser ut, men uppenbarligen är det mer förmånligt att söka asyl som minderårig (under 18 år) både vad avser bedömningsgrunderna för att få sin asyl beviljad, och vad avser boendeform och ersättning under asylprocessen. Jag tror säkert det finns en god humanistisk tanke med de svenska reglerna för hur man skall ta hand om ensamkommande barn, men lika säkert är också att sådana regler kommer att bli utnyttjade när tillfälle ges. Just därför är de båda senaste regeringarnas asylpolitik, under påverkan av Miljöpartiet, otroligt naiv och framförallt oansvarig.

   Radera
  3. Det är klart det är skillnad. De finska flickorna som kom när Finland mötte Ryssen var flyktingbarn. Om en finsk man hade kommit så hade han inte varit flykting, han hade varit desertör.

   Radera
  4. Det var dock ett mellanstatligt krig. I de flesta fall kommer folk hit och hävdar asylskäl från inbördeskrig vilket är betydligt marigare att reda ut.

   Radera
  5. Nja, även i ett inbördeskrig gäller väl juridiskt att de vuxna män som inte stannar kvar och strider på den sittande regeringens sida är desertörer? Huruvida de deserterat inom landet eller över gräns till utland är väl i den meningen bara en juridisk teknikalitet?

   Radera
  6. Praxis i Sverige är att den som deserterar från en folkrättsstridig konflikt har rätt till asyl.

   Om nån t ex deserterat för att denne inte ville lyda Saddams order att skjuta senapsgas på kurdiska civila, så kan det vara rimligt att den får asyl.

   Radera
  7. @Ben
   Håller med, asyl i närmast liggande fredliga land då.

   Radera
  8. Asyl söker man. Enligt deklarationen om mänskliga rättigheter ska vi pröva asyl om folk söker det. Hur tänker du att vi ska skicka asylsökande till typ Iran? Praktiskt, såväl som juridiskt finns det väl en del problem med det?

   Radera
  9. Skjutsa ut dem på internatinellt vatten och låt dem välja själva åt vilket håll de skall paddla - gick ju bra förra gången... ;-)

   Radera
  10. Fast så länge din feta morsa är kvar i Sverige lär de ju bara ta sikte på henne, hon syns väl från Svalbard.

   Radera
  11. Ben Dover: Nja, är det bara så? Det står väl också att rätten att sökla asyl begränsar sig till närmsta säkra land! Och nog finns det väl många "säkra land" från Afghanistan respektive Syrien till Sverige! Och en Afghan som redan flytt till Iran och levt där i många år kan väl knappast "fly för sitt liv" en gång till och då till Sverige med hjälp av FNs bestämmelser! Dvs om det inte bryter ut krig också i Iran förståss!

   Radera
  12. Var står det menar du?

   Radera
  13. Problemet för afghaner i Iran är att de tvångsrekryteras till att strida i diverse grupperingar i Syrien:

   https://www.hrw.org/news/2016/01/29/iran-sending-thousands-afghans-fight-syria

   Det kan möjligen anses vara ett fullt rimligt asylskäl.

   Radera
 2. Tänk om media hade rapporterat så här och visat att det är MP som är ansvariga. Tänk om...


  För övrigt kan vi ju tillägga att SMP regeringen lyckas spara 2,2 miljarder på de som behöver assistans för att inte gå sönder helt. Det är förmodligen vår finansminister som har ställt krav på budgetdiciplin då pengarna behövs för att se till att vuxna kan bo med barn och begå sexuella övergrepp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är viktigt att prioritera!

   Radera
  2. Och där vaknade fake news-mannen igen.
   Vilken obskyr site hämtar du dina alternative facts ifrån?

   Radera
  3. En majoritet av journalisterna på SVT, SR, och TV4 har ju visat sig vara miljöpartister och de vill ju ha hög invandring mest av allt jämte miljöfrågor. Så att de skulle rapportera något som får folk att bli negativa till invandring är nog ganska osannolikt. Tänk hur arga arbetskamraterna skulle bli!

   Radera
  4. F.ö., av de 563 som testats, var visst hela 12 st tjejer. Oklart hur många av tjejerna som var överåriga barn? Eller ensamkommande unga som nu regim-media döper om dem till i sann Orvelliansk anda.

   Radera
  5. Tja, siffror är från media.
   Ansvarig minister har i intervju uttalat sig om att utvecklingen av antalet timmar måste brytas.

   Varför då? (Captain obvious)

   Det är ingen brist på resurser eller dålig vård bakom ministerns önskan. Domen man hänvisar till är fem år gammal.

   Återstå fiskala skäl.

   Vem är ansvarig för det fiskala?

   Tada...

   Som så mycket annat numera vältrar staten (dvs finansdepartementet ) över kostnader på kommunerna för att rädda statsbudgeten. Man gömmer kostnader helt enkelt.

   Ladorna är fortfarande jävligt tomma även om konjunkturuppgången underlättat jobbet något kommer det en lågkonjunktur när allt skall betalas.

   Men det bryr inte Stefan sig om eftersom han inte betalar annat än kapitalskatt och inte gör ett vettigt arbete utan lever på kapitalförvaltning/investeringar i olika finansiella verktyg, eller hur?


   Radera
  6. "Det är förmodligen vår finansminister som har ställt krav på budgetdiciplin då pengarna behövs för att se till att vuxna kan bo med barn och begå sexuella övergrepp."

   Är detta korrekt menar du?
   Har du öht någon som helst erfarenhet av personlig assistans?

   Radera
  7. Det var vad som hände.

   Vad har min erfarenhet av personlig assistans att göra med detta? Min erfarenhet av omsorg sträcker sig enbart till sommarjobb på äldreboende någonstans på 90-talet.

   Men det finns ju fall där barn får nekad assistans men behöver omsorg i princip 24/7/365. Problemet är at t föräldrarna inte orkar eller kan hantera det ensamma och är förvisade till de låga ersättningarna som ges i det fallet, ej VAB såklart då barnen inte är sjuka. Om de ens får dessa ersättningar, isåfall är det problematiskt.

   Staten anser sig inte ha råd att hjälpa dessa, men anser sig ha råd att ta emot en massa vuxna som låtsas vara barn och ge dem uppehålle som kostar så mycket att det hade räckt och blivit över.


   Jag ser ett pedagogiskt problem för socialministern och i detta fallet BÄJM (Åsa Regner) som är ansvarig minister som beordrat FK att bryta utvecklingen.

   Borgarna sparkade på de som redan ligger i samband med Fas 3, men i det fallet var det vuxna människor. I dessa fallen är det slitna familjer

   Men familjen har aldrig stått högt i kurs hos vänstern.

   Radera
  8. Jag har lång erfarenhet från sektorn och känner inte igen mig i din svepande beskrivning.

   Radera
  9. Que? Vilken beskrivning, eller halmgubbar du som vanligt?

   Nu förväntar jag mig inte ett vettigt svar iofs på vilken beskrivning som du nämner i svepande termer

   Du är inte så precis Stefan.

   Radera
  10. Såssefanatismen i sitt esse...

   Radera
  11. Som cornu påpekar är väl ingen utanför MP eller aktivt isolerat sig från omvärldsintryck särskilt förvånad. Jag har haft nöjet att arbeta inom både Migrationsverket och Polisen och redan 2015 fanns det ju några som försiktigt undrade varför Sverige tog emot dubbelt som många "ensamkommande barn" än Tyskland räknat på anlända individer. Tyskland låg både närmare mellanöstern och har en mycket generös asylpolitik men hade fungerande ålderskontroller.
   Ej att glömma är säkerhetshotet som en del av dessa individer utgör då de slagits i Syrien på väg från Afghanistan/Iran.

   Jag väntar fortfarande på att någon ska börja granska alla som har kommit hit på arbetstillstånd för lågkvalificerade arbeten. En siffra jag har hört är att cirka 80 % av dessa är utfärdade på falska grunder. Högkvalificerad arbetskraftsinvandring, så kallade blue card, är givetvis närmast omöjligt att få och hårt kontrollerat då det anses ofint att få uppehållstillstånd på grunden att det råder brist på kvalificerad personal inom vissa yrken.

   Kanske dags att bara ta asylsökande enligt FN:s kvot och bara acceptera arbetstillstånd för högkvalificerade? Outbildad arbetskraft finns ingen efterfrågan på. Det är rena kostnader.

   Radera
  12. Sverige har nog redan passerat point of no return,"bara" att flytta.
   Det kommer massiva motsättningar såklart,tänk att vara politiker då,folk kommer säkerligen ihåg sveken som begåtts.
   Intressant!

   Radera
  13. Nåt speciellt land du funderar på?

   Radera
 3. Miljöpartiet är Sveriges naivaste parti. Så naivt att inte ens ungdomar röstar på dem längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är alliansens väljare. Att de partierna ens finns kvar.

   Med inläggets logik, att MP är orsak- inte alliansen, är det ok att råna någon om den man gör det med hävdar att det är ok och att vi måste göra det.

   Radera
 4. Miljöpartiet vill att Sverige bryter mot FN:s flyktingkonvention, eftersom de vill att människor, som enligt FN:s definition av vad en flykting är, inte är flyktingar, men trots det ska få stanna i Sverige.

  SvaraRadera
 5. Och vad tycker migrationsverket?
  Daniel Salehi, som är processledare på Migrationsverket:

  – Dessa ärenden har redan valts ut eftersom åldern inte kunnat styrkas. Om samtliga asylärenden om ensamkommande skulle få genomgå en medicinsk åldersbedömning så skulle vi sannolikt få ett annat resultat, säger han.

  precis för alla de som är yngre valde ju at avstå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men i det fall det faktiskt finns papper, eller en fungerande stat i andra änden, finns ju möjlighet att fastställa åldern utifrån annat än medicinska undersökningar kan man tro.

   Radera
 6. Vinden har helt klart vänt och MSM försöker ta täten, kommer inte bli en ursäkt eller erkännande att man haft fel,

  Men...

  Just i fallet ensamkommande barn eftersom bara dom kostade mer än hela FNs flyktingbudget och att det varit skenande korruption med alla dessa hem för ensamkommande så tycker jag nog man kan förnedra de ljudligaste oponionsbildarna?

  Många har skrivit att det var en myt att ensamkommande skulle vara över 18.

  Jag sätter en femhundring på att samma personer nu kommer säga, men dom har varit här så länge och anpassat sig - låt dom stanna.

  Lagar är till för att följas :)

  Det tråkiga är att när vanligt folk ser oponionsbildarnas, och folkvaldas, hyckleri och lögner - för dom/vi är faktiskt inte helt tappade bakom en vagn - så kan dom ju faktiskt bara rösta SD i dagsläget och det är val om +1år.

  M har ju försökt ta mark men blev helt massakrerade av MSM.

  SvaraRadera
 7. Äh de behöver inte oroa sig, vi har ändå inte resurser att skicka tillbaka dem heller.
  Det står väl 80000 till i kö för att skickas tillbaka?

  SvaraRadera
 8. Bra timing av Miljöpartiet. De vill ge amnesti till ensamkommande vuxna män som söker asyl med hänvisning till ett land de inte kommer från. Poppar pocorn nu.

  SvaraRadera
 9. Det är väl samma med de IS-krigare som återvänt till Sverige. Enligt de själva har ju alla av dem bara hjälpt till med koka kaffe och te, städning och som chaufförer. Inte stridigt såklart.
  Det är lätt att förvanska sanningen om man har mycket att tjäna på det!

  SvaraRadera
 10. Jag tycker vi skall skylla på SD då det här är precis vad de sagt i flera år!

  Alla vet ju att om SD säger något så måste alla andra partier göra exakt tvärt om bara för att visa att de inte är rasist-nazist-fascist-dödsknarkare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är givetvis SD och MP-s fel allena.
   De andra duktiga partierna som haft makten är så klart helt oskyldiga.

   Radera
  2. Klart det är SD's fel. Hade de inte kommit in i riksdagen hade Reinfeldt kunnat lägga fram det dokumentet de la i byrålådan 2009 istället för att helt plötsligt bli S-Light!

   Radera
  3. Sluta nu, det är ingen som skyller enbart på SD och MP. Finns inga oskyldiga. Kill them all and let God sort them out...

   Eftersom inga av dessa politiker kan betros med ett ansvarsfullt arbete måste de hänga sig kvar vid sina poster till varje pris och därför agerar de inte i rikets intresse utan av egenskäl.

   Radera
  4. Fast utan MP och SD hade vi enligt logiken ovan inte haft dagens situation.

   Radera
  5. Vad tror du hade hänt om SD och MP valsat runt nere på 1% i valen och suttit på en och annan fullmäktigepost men ikke mer, i dagens politik?


   Det är trångt i mitten. SD är för övrigt stockkonservativa gråsossar.
   MP är tokliberala vänsterinriktade världsmedborgare. (C är tokliberala högerinriktade världsmedborgare numera). M är mest vilse. S är allt. (Har de inte alltid samlat allt möjligt under sina vingar) .

   V är socialistiska fascister.
   Fi feministiska fascister.
   Kd är religiösa fascister.
   L är , ja jag vet inte faktiskt.

   Radera
  6. Logiken stämmer nog rätt bra, men det ursäktar inte anledningen till att logiken stämmer: den otroligt barnsliga doktrinen "vi samarbetar inte med rasister".

   Radera
  7. Klart att man kan ha den doktrinen utan att vara löjlig, men det är svårt att kombinera den med "vi ska inte samarbeta med borgarna/Sossarna".

   Radera
  8. forts men det verkar som om den förra doktrinen verkar vara under revision hos (m) medan den senare kastats åt sidan hos (l), (c) och (s).

   Radera
  9. Det kan iaf inte jag se, gbd. Doktrinen leder ofrånkomligt till idioti (t ex december-överenskomsten) om den tillämpas konsekvent.

   Politik måste handla om att balansera ideologi och pragmatik.

   Radera
  10. Med tanke på att (m) öppnat upp för samarbete med (sd) och nu senast (l) som öppet uttalar sig om att vara med I en regering med (s) så får man nog anse att dethänder saker. Dessutom DÖ var för over 2 år sedan, mycket har hänt. Om du ser på de beslut och den politk som förs nu med vad som deklarerades efter valet så har måttet av pragmatism ökat markant. Personligen så tror jag att det antingen blir en SD-stödd höger-regering eller en blocköverskridande regering. Dagens konstellation tror jag mindre på.

   Radera
  11. gbd: ja, de verkar ha tagit till vettet till slut, och DÖ var också bara ett exempel. Poängen var att det är (var) otroligt barnsligt att ha som doktrin att överhuvudtaget inte samarbeta med ett visst parti. Speciellt när det kombineras med chockdoktrinen - mer av samma ska få skeptikerna att se ljuset.

   Radera
  12. Det är väl inte första gången det hänt och antagligen inte sista. De finns ju de som sager vi samarbetar inte med kommunister/borgare/[Lägg till valfri grupp]. (m) och (l) hölls ju utanför regeringsmakten från 1945-1976. Det är ganska mänskligt att man definierar sig som vi är grupp X, vi star för sak y och vi samarbetar absolut inte med grupp z. Det ser man väl nu med sprickorna I allliansen, för (m) verkar grupp z vara socialdemokraterna, för (l) och (c) Sverigedemokraterna.

   Radera
 11. Oavsett om det är MP eller inte som är skyldiga till detta så är det ju den ryggradslösa Alliansen som godkänt det hela. De la sig hellre i sked med MP än att åtminstone lyssna på andra.

  SvaraRadera
 12. Så många myter i Sverige om invandringen. Kan inte Stefan Löfvén avliva en av dem, genom att ge BRÅ i uppdrag att ta fram en ny rapport? Varför vägra och låta myterna härja fritt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har vi det. Låt BRÅ ta reda på åldern på barnen.

   Radera
  2. Hur är det med den där myten om att de som röstar på SD är mer brottsliga då. Ska vi ta den också, tror inte det!

   Radera
  3. @Iblandekonomi

   Jag trodde vi hade hemliga val i Sverige, vilken myt eller undersökning hänvisar du till?

   Du kanske tänker på Sanandajis uttalande om att SD:s väljare är trash med låg IQ?

   Det krävs iofs ingen högre IQ för att förstå att något är åt helskotta fel med invandringen, och att den frågan nu är akut och oerhört viktig. Vilket kanske också säger en del om de andra partiernas väljare.

   Betänk också att SD:s väljare kommer från alla de andra partierna. Eftersom alla SD:s väljare är brottsbelastat trash med låg IQ, så vill de andra partierna säkerligen inte ha de väljarna tillbaka. Grattis därmed SD, ni kommer aldrig förlora en en enda väljare, förutom genom eventuella dödsfall.

   Radera
  4. Jag talar om "myten om att de som röstar på SD är mer brottsliga"

   Och jag skrev faktiskt bara två meningar. Är det för mycket begärt att du läser dessa? Jag ser inte detta som en bekräftelse av den andra myten du nämner.

   Radera
  5. Du menar alltså att det finns en allmän förställning bland folk, dvs en myt, i Sverige, om att SD:s väljare är mer brottsbelastade än de övriga partiernas väljare?

   När, var och hur, har den myten uppståt? Jag har nämligen aldrig hört talas om den.

   Radera
  6. Skulle tro att myten har med brottsregistret för SD:s riksdagsledamöter att göra, men vad vet jag. Inte alltid så lätt att veta hur myter uppstår.

   Radera

  7. @ibland

   Ja precis det är bara en myt. Nästan var femte person som kandiderar för de stora partierna till riksdag och kommuner, cirka 19 procent, är dömda för brott.
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=937718

   Medan sammanlagt fem av SD:s 49 riksdagsledamöter är dömda för brott.
   Eller 10,2 procent. http://www.friatider.se/aftonbladet-och-johansson-ljuger-om-sd

   Radera
  8. För några år sedan dömdes en M-riksdagsman från Bohuslän för våldtäkt, minns ni rubrikerna? Inte det?

   Radera
  9. @Kalle7
   Ja, och frågan här är om man bör ge BRÅ i uppdrag att försöka motbevisa myter om och om igen. Jag tycker inte det. Doktor Syn verkar vara av en annan uppfattning.

   Radera
  10. https://mobile.twitter.com/erikullenhag/status/627062833591775232
   Kommer någon ihåg ullenhag och mytsidan som försvann😂
   Sidan finns iofs sparad om man vill poppa popcorn.

   Radera
 13. Krävs ingen större intelligens för att se att en stor del s.k. ensamkommande är vuxna. Dvs, detta säger en hel del om intelligensen hos en del av våra politiker.

  Är det nu vi kommer få se en upprepning av apatiska flyktingbarn, skäggbarn style? Och ytterligare bevis på folks dumhet?

  Hursomhelst så vill jag påpeka att en falsk identitet per definition är en ogiltig identitet, dvs, alla givna uppehållstillstånd osv är lika ogiltiga, och uppger man en falsk identitet så är asylbehovet sannolikt också obefintligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är dumt att villkora asyl med att man ska ha en viss ålder.

   Radera
 14. Dags att sätta fingret på elefanten i rummet: Det handlar inte egentligen om ålder. Det är en skendebatt. Det handlar om att den USA-hatande svenska vänstern vill få hit så många nya väljare som möjligt från länder där alla barn generellt uppfostras att hata USA.

  SvaraRadera
 15. Givetvis är det så att 76% av de som sa de var vuxna egentligen är barn. Så det tar ut sig i slutändan och ingen skada är skedd! Mvh Miljöpartisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du flyktingarna eller Miljöpartiets företrädare?

   Radera
  2. Att jämföra barns IQ med en Miljöpartists är gravt kränkande för barnen... Gör inte om det!

   Radera
 16. Är s.k God man till två grabbar!
  Dessa är enligt min mening INTE 18 år utan snarare under!

  Men, vilket verkar vara mycket mycket vanligt hos den absoluta majoriteten av de ensamkommande unga från Afghanistan.

  * De är analfabeter eftersom de aldrig gått i skola..

  * De har till 98% bott och arbetat tillsammans med sina föräldrar illegalt i Iran som en klass "gastarbeiter" helt utan de goder som vanliga iranska medborgare faktiskt har såsom skola, sjukvård etc.

  * De har när deras arbetsgivare velat skicka dem till Syrien skickats iväg till Europa - läs Tyskland eller Sverige - av sina föräldrar som betalt smugglare därför..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Iran ger inte flyktingstatus. Att det är synd om dem, kan inte hjälpas, det finns miljarder människor som har det värre. De bör alltså utvisas.

   Radera
  2. Sluta nu förstöra för Bengt. Han har ett gott hjärta som tar hans om dessa 2 gossarna, att han får en extrem ersättning för detta är givetvis bara en oundviklig bieffekt som han inte kan tacka nej till!

   Radera
  3. Jag redovisade bara FAKTA !!
   Jag ansermig dessutom vara rätt så säker på att de båda under 18 eftersom jag i en tidigare karriär som lärare just haft hand om pojkar i åldern 15-18

   Radera
  4. Du skriver FAKTA och "rätt så säker" i samma predikan vilket är lite udda. Jag är också rätt så säker på att läkare med många års erfarenhet är lite bättre än en fd lärare när det gäller att åldersbestämma människor. Men sen så har jag inte tillgång till samma fakta som du så jag kan givetvis ha helt fel!

   Radera
  5. Fakta: Analfabeter, levt illegalt i Iran, utskickade av sina föräldrar med smugglare.

   Rätt så säker: Tja, har man jobbat med åldersgruppen så lär man sig ganska snart att bedöma åldrar. inte bara utifrån längd etc. utan även efter uppträdande , intressen, beteende mm.

   Radera
  6. Så vi har alltså individer som flyr ifrån fattigdom, som ska komma hit och ta platser och resurser av barn som flyr ifrån krig? Du inser att halva jordens befolkning är fattig? Kommer bli trångt hemma hos dig.

   Men vi har hittat lösningen på ett problem... Sparka ut alla inkompetenta åldersbestämmare på Migrationsverket sen anställer man Bengt Hansves och hans lärarkollegor istället!

   Radera
  7. Bäste "Sniffmeister"!

   Jag har INTE någonstans påstått att S verige "måste" vara hela världens lilla socialbyrå...
   Dessutom kan vi hjälpa abåde betydligt fler och bättre på plats! I deras eget kulturella kontext och till en väsentligt lägre kostnad!

   Jag har även rekommenderat mina två gossar att "för säkerhets skull" genomgå den medicinska åldersbestämningen! :-)

   Radera
  8. "Dessutom kan vi hjälpa abåde betydligt fler och bättre på plats! I deras eget kulturella kontext och till en väsentligt lägre kostnad!"

   Du är alltså en sån där...Sverige Demokrat? *Ryser*

   Radera
  9. Det värsta är att de som har har låtit det här ske i tron att de gör gott faktiskt gör tillvaron så mycket värre för de här ungdomarna.
   Livet som illegal invandrare i Iran är antagligen inte särskilt behagligt, men strängt taget inte grund för asyl. Sen lockas de ungdomarna hit i tron att bara de påstår sig vara minderåriga så får de asyl och permanent uppehållstillstånd. Sen helt plötsligt så ändras reglerna, de får åldern uppskriven och ska utvisas, till Afganistan. Ett land i kaos där man varken har familj eller nätverk. Jag skulle kunna få panik för mindre.
   Jag lider med de som utvisas, det är inte deras fel. Men ansvaret för deras lidande bör läggas på de som lockat hit dem genom att se mellan fingrarna på reglerna.

   Radera
  10. Bengt, fyfan vilken opportunistisk svikare du är. Du är medlöpare till världens sämsta invandringspolitik som förstör Sverige och Europa.

   Radera
  11. GurraG, lösningen är en amnesti och stängda gränser.

   Vilket numera är realpolitiken som S för. Inte amnestin i formella termer men i reella såklart iom det snurrar runt 80000 eller fler utan papper, men med tillgång till det viktigaste ur välfärdsystemet.

   Det kommer aldrig att genomföras några massutvisningar av ensammkommande män eller asylsökande från A-stan eller Syrien för den delen, det kommer förbli politiskt omöjligt.

   Tänk er om 10000 papperslösa i Stockholm, men VMP aktivisters hjälp skulle sätta emot? Ockupera SoFo?

   Media skulle gå bananas.

   Radera
  12. Sniffmeister
   Hur stor är den "extrema ersättning" en god man får?

   Radera
  13. Det är väldigt olika beroende på hur stor roll du tar och hur desperat din kommun är. Jag har en bekant som varit "godhjärtad" och låtit 2 stycken flyktingbarn (Runt 10-års åldern så de är verkligen barn) bo hos dem för den minimala summan av 28 tusen kronor per barn och månad.

   Radera
  14. Fast att driva flyktingboende som du pratar om och agera god man (som Bengt pratar om) är två HELT skilda saker. Goddag yxskaft.

   Radera
  15. 28000 per barn och månad,jag vill ha minst 2 då!
   Helst skogsintresserade,kan man få det?

   Radera
  16. Sniffmeister

   Du skrev så här om Bengts uppdrag att vara god man:

   "han får en extrem ersättning för detta"

   Hur stor är den "extrema ersättning" en god man får?

   Radera
 17. Stör nu inte Ygeman och Löfven med en massa fakta, blir så besviken när statliga pengar satsas på att ta fram saker som vi inte vill se. Som om BRÅ skulle redovisa fakta, näh någon måtta får det vara.

  Vem har satt sitt namn på den där rapporten, det måste vara en sån där statistiker eller ännu värre en matematiker. Usch och fy.

  SvaraRadera
 18. De kommer till ett Sverige som är som en lycko-bazar där ALLT de önskat att få eller ens kunnat drömma vilda drömmar om finns ! Mobiltelefoner, kläder, nöjen. Ja, ALLT !!

  De kommer till ett Sverige där tjejerna klär sig på ett sätt som får dem att vrida nacken ur led och bli alldeles snurriga i huvudet..

  SvaraRadera
  Svar
  1. "De kommer till ett Sverige där tjejerna klär sig på ett sätt som får dem att vrida nacken ur led och bli alldeles snurriga i huvudet..."

   Den där kommentaren var rätt osmaklig om man känner till utveckling av våldtäkter utförda de senaste åren av invandrare i Sverige.

   Radera
  2. Riktigt äcklig kommentar Bengt. Du försvarar på ett sminkat sätt dessa osmakliga saker som skäggbarnen har fört med sig.

   Radera
  3. Eller försvarar våldtäktsbeteende med snurrigt huvud.

   Radera
  4. Och man kan ju fråga sig varför vi skall använda skattepengar till att suvensionera dessa skäggbarn som går runt med spinnande huvuden och våldför sig på allt och alla. Det råder inget tvivel om vad den ökade brottsligheten beror på vare sig det är våldtäckter, brända bilar eller mord..

   Radera
  5. Alla pojkar / grabbar / män tittar efter det motsatta könet !
   Nej, jag "försvarar" INTE våldtäkter!!

   Men, kommer man då från en kultur där i princip ALLA av det motsatta könet tvingas gå klädda som tja, vandrande 1-manna-tält och kommer till Sverige när det är sommar och varmt, så blir det en kulturell chock !!

   Dock, i exv. Iran kan man få det mesta av västvärldens "synd" under bordet om man vet vart man skall vända sig och kan betala med "riktiga pengar", dvs $ eller e Smugglingen över gränsen vid Bazargan TR / IR är enorm och lastbilskonvojerna kilometerlånga!

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  7. Svinige Bengt alltså!
   Förklara det för alla drabbade.
   Vilka intressen har du av barnen med liknande uttalanden?
   Fy fan!

   Radera
 19. Det här är ju sånt som du, Lars Wilderäng, har naziststämplat folk över. Nu hade visst "nazisterna" rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså. Visa var. Jag naziststämplar folk som uttrycker nazistiska åsikter och rasiststämplar folk som uttrycker rasistiska åsikter och t ex använder rasistiska uttryck och en jargong man hittar på hatsajterna.

   Radera
  2. Grattis till dagens självmål. "Hatsajterna", ja och var hittade man för flera år sedan den fakta om ensamkommande som du nu slår upp som ett scoop? Det har varit känt lääääänge på "hatsajterna" och belagts bl.a. genom referenser till ålderstester i Danmark och Norge på deras "ensamkommande barn".

   Radera
  3. CornuCopia-bloggen är numera en hatsajt förresten :-)

   Radera
  4. Här rasist- och naziststämplar du friskt: http://cornucopia.cornubot.se/2012/11/bruttoinvandringen-till-sverige-1980.html#comment-form

   Ursäkta för många poster men du borde göra avbön från att du försvarade massinvandringen 2012. Och ja, det var massinvandring på den tiden också. Detta konstaterar du själv här ovanför när du beskriver Reinfeldts chockdoktrin.

   Radera
  5. Suck Isak. Tröttnar du inte på din politiska korrekthet. Du låter ju precis som en skolbok.

   Radera
  6. 286 kommentarer!
   Det var inte dåligt.
   Var tog Anna och Urban Persson vägen? Var ju friska fläktar.

   Radera
  7. Urban Persson, vill jag minnas, underkände totalt läkarvetenskapen och deklarerade att han minsann inte alls tog några av sina ordinerade blodtrycksmediciner. Sen försvann han.

   Radera
 20. Förhoppningsvis, så blir Miljöpartiet av med sitt uppehållstillstånd i Sveriges Riksdag hösten 2018.

  SvaraRadera
 21. Det är också dags att ifrågasätta definitionen av att vara "barn". De flesta har slutat växa i längd långt innan de är arton år och på vilken grund bestämmer man då att de är barn? Flertalet tjejer kan vara fembarnsmödrar innan de är arton och varför kallar man dem då barn? Alla killar kan i praktiken göra tusentals barn innan de är arton och varför kallar man dem då barn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför är det så viktigt att göra skillnad på barn och andra i den här frågan?

   Radera
  2. Varför gör FN skillnad mellan barn och andra?

   Radera
  3. Det vore lätt att bestämma att den som inte växer i längd under asylprövningstiden inte är ett barn och således inte kan få asyl på grundval av någon barnkonvention. Med undantag för dem som lider av dvärgväxt förstås.

   Radera
  4. "Varför gör FN skillnad mellan barn och andra?" För att barn är söta och de flesta inte är rädda för dem, samt att de förväntas vara lätta att påverka kanske? Goda skäl i så fall, tycker du? Eller har du någon annan förklaring?

   Radera
  5. Framförallt för att de förväntas vara mer eller mindre hjälplösa förstås. Men naturen anser uppenbarligen femtonåringar mogna nog att vara föräldrar, vilket är ett oerhört ansvar om barn är så himla dyrbara.

   Givetvis skickar man inte hjälplösa barn ensamma på den här sortens resor. Det är just för att de inte är hjälplösa barn som man vågar skicka iväg dem ensamma.

   Radera
  6. Naturen har inga som helst problem med att jag sliter av ditt huvud och spelar fotboll med det heller.

   "Barn" är så klart en juridiskt godtycklig gräns, i vissa länder 21, i Sverige 18.

   Men vad tycker du själv, kan 4-åringar ingå juridiskt bindande kontrakt?

   Radera
  7. @Kuckeliku
   Jag skulle nog snarare säga att vem som helst som förvägras möjlighet till försörjning är hjälplös, snarare än att det gäller just barn.

   Vad tycker du om praxis som gör det lättare för barn att få asyl än vuxna och dess familjesplittrande effekter då?

   Radera
  8. Fast det är en intressant idé han har att man blir vuxen då man blir könsmogen.

   Dessutom, till skillnad från vad manga tyckstro så innan dagis så uppfostrades inte barnen av mor endast, utan ofta med hjälp av andra kvinnliga släktingar I närheten, vilket säkert kan kompensera för omognaden hos den unga modern.

   Radera
  9. Familjesplittringen är självvald. De drog ju till Sverige.

   Radera
  10. Vi diskuterar inte just familjesplittring här utan om påbörjad/genomgången pubertet är ett batter kriterie för att bvedömas som vuxen I lagens ögon än dagens syn att man blir vuxen vid 18 år.

   Radera
  11. Barn eller inte; klarar man av att åka landvägen från en håla i Afghanistan till Sverige, så är man inte hjälplös.

   Radera
  12. Man är straffmyndig i Sverige vid 15 års ålder. Är det vuxet eller barnsligt?

   Radera
  13. Det är, som sagt, en av många godtyckligt satta juridiska gränser.

   Man får beordras ut i strid och döda andra människor vid 18 års ålder men inte handla på Systembolaget. Är det vuxet eller barnsligt?

   Radera
  14. Det är barnsligt. Det tycks vara ett väldigt stort spann på den svenska godtyckligheten.

   Radera
  15. Alkohol och dödande passar ju som hand i handske.

   Radera
  16. Kanske inte helt hjälplös, men om man ska ha den definitionen blir det ännu mer godtyckligt. Hur ska man bedöma om någon är myndig, släppa ut ala Sveriges ungdomar kalfjället med en kniv och en ask tändstickor och belöna de som kommer tillbaka med ett diplom som bekräftar att de är myndiga?

   Radera
  17. Det är väl dock rimligt att juridiska skilja på barn och vuxna, eller tycker du att fyraåringar ska få ingå bindande kontrakt, ta körkort och köpa brännvin?

   Radera
  18. Ovanstående var alltså en fråga till Dr Syn.

   Radera
  19. Ja om mamma är för bakfull att köpa så borde väl lille Kalle få vara en god son och köpa ut åt lilla mamma.

   Radera
  20. Det öppnar ju otvivelaktigt möjligheter att sudda ut den gränsen. Jag skulle omedelbart adoptera ett spädbarn från nåt u-land som skulle få vara målvakt i en massa skalbolagsaffärer, postorderbedrägerier och momsfusk.

   Radera
  21. Eftersom vederbörande dessutom är straffmyndig, så kommer hen ju att dömas till fängelse vid 3-4 års ålder kanske, och då har man kostnadsfri barnomsorg dessutom. Fuck maxtaxan, det blir win-win!

   Radera
  22. Straffmyndighetsåldern förefaller vara ett ganska lämpligt kriterium för när man inte längre är ett barn. Men man behöver kanske använda sig av olika definitioner av barn i olika sammanhang. Frågan är varför 18 år skall vara en helig gräns i migrationssammanhang...

   Radera
  23. Den är inte helig, den är juridisk och gäller således till man bestämmer nåt annat. Men du håller med om det principiella resonemanget om att man ska ha en juridisk gräns som skiljer barn och vuxna åt?

   Radera
  24. Överhuvudtaget ger sig inte barn iväg ensamma på den här sortens resor. Blotta faktumet att man tagit sig hit ensam är normalt ett bevis på att man inte bör betraktas som ett barn, åtminstone inte på det här området. Uppenbarligen gör ens eventuella föräldrar inte det.

   Möjligen handlar det om någon form av trafficking, men då måste någon avse att tjäna pengar på barnen eller "barnen" när de kommit till Sverige. Och då bör staten förstås förhindra detta.

   Radera
  25. Synen på när man är vuxen har ju, som konstaterats, förändrats över tid. Kvinnor blev inte myndiga över huvud taget i Sverige förr, med vissa undantag. Myndighet vid 18 års ålder har vi bara haft sedan 1974. Från 1921-1969 var myndighetsåldern 21 år. Från 1969-74 var den 20 år. Innan 1921 blev man myndig i Sverige vid 25 års ålder. 1989 togs begränsningen för förståndshandikappade bort, så att endast åldern och ingenting annat avgör när man är juridiskt myndig.

   Även om många människor fram till säg 1940-talet bara gick i skola i 7 år och började arbeta och försörja sig vid 13 års ålder så var man inte juridiskt myndig. Självklart måste vi ha en fastställd juridisk gräns för när man är vuxen.

   Vad är då ett barn? Definitivt inte en 18, 20 eller 21-åring. Inte en 15-åring heller.

   Om vi tar detta resonemang till flyktingbarnen, dvs att de ges rättigheter som "barn", och tillskrivs vara hjälplösa varelser, pga sin ålder och den juridiska gränsdragningen, så blir det fel, i mitt tyckande.

   Radera
  26. @Kuckeliku:

   Nej, de ger sig väl oftast inte iväg själva utan ledsagas av flyktingsmugglare.

   @Doktor Syn:

   Gäller det bara flyktingar, eller tycker du svenska 15-åringar ska betraktas som vuxna också?

   Radera
  27. För att förtydliga: Jag talar om de ensamkommande, bland vilka inte finns några 4-åringar eller ens 10-13-åringar.

   Radera
  28. Ska man ha olika myndighetsålder beroende på vem man kom till Sverige i sällskap med, alltså? Verkar krångligt. Om en 15-åring kommer hit själv ska han alltså enligt dig betraktas som vuxen, men om han kommer med sina föräldrar då? Eller med en myndig kusin?

   Radera
  29. De gör ju det i straffrättslig mening. Skolplikten t.ex. upphör vid 16 års ålder.

   Vad jag tycker? Att det är rätt att vi har en juridisk gräns vid 18 års ålder som det är nu, men att det är fel att hantera 15-17-åriga asylsökande som barn. Systemet i Sverige är redan godtyckligt.

   Radera
  30. Som flyktingar ska de alla betraktas som vuxna om de är över 15 år. Om de kommer med sina föräldrar spelar ingen roll.

   Radera
  31. Nej, man betraktas inte som "vuxen" i straffrättslig mening när man fyllt 15. Det finns en mängd rabatter varav vissa tillämpas ända upp till 21 års ålder.

   Du skrev tidigare "jag talar om ensamkommande" men nu har du alltså ändrat dig och talar om alla som söker asyl i Sverige. Jaha.

   Jag ställer återigen frågan:

   Gäller det bara flyktingar, eller tycker du svenska 15-åringar ska betraktas som vuxna också?

   Radera
  32. Det bör vara alldeles tydligt att definitionen av "barn" bör vara olika i olika sammanhang, eftersom vi annars skulle behöva uppfinna en massa andra ord än ordet "barn" för att hantera alla rimliga skillnader mellan olika livsområden.

   Radera
  33. @Kuckeliku: Kan det du försöker saga vara att du tycker att det behövs en annan juridisk definition (Ungdom?) för att definiera någon som inte är ett småbarn, men ändå inte fullt vuxen? (med medföljande större rättigheter/skyldigheter än ett barn men inte lika mycket som en vuxen?)

   Radera
  34. Ordet "ungdom" kan man också vilja använda olika i olika sammanhang. Det finns ingen självklart korrekt definition av det ordet. Ordet "tonåring" är lätt att definiera, men det är ofta för stor skillnad mellan 13-åringar och 19-åringar. Ordet "adolescent" finns på engelska men är knappast särskilt importerbart.

   I princip skulle man kunna börja tala om 12-barn, 15-barn och 18-barn mm för att ange vilken åldersgräns man tänker sig på ett aktuellt område, men det förefaller tämligen tveksamt om ett sådant språkbruk kan göra succé.

   Radera
  35. Det förefaller intelligentast att acceptera att ordet "barn" även i framtiden kommer definieras olika i olika sammanhang. Bara alla är medvetna om det så behöver det inte vara något stort problem.

   Radera
  36. I migrationsfrågan talar man väl om 17-åringar som "barn" delvis därför att barnkonventionen konsekvent benämner omyndiga som "children", eller barn då på svenska. Men man skulle givetvis kunna benämna dem som "omyndiga", även om "ensamkommande omyndiga" kanske inte ligger så bra i munnen.

   Radera
  37. Då blir frågan huruvida det verkligen är vettigt att använda "under arton år" som definition av "barn" på migrationsområdet. Som jag antydde ovan kan man även generellt ifrågasätta att "ensamkommande barn" är barn, eller om de inte utsatts för trafficking.

   Radera
  38. Myndighetsåldern har säkert viss betydelse för att man valt att sätta åldersgränsen för "barn" till arton år. Men en ensamkommande artonårig analfabet som inte kan svenska och vet föga om Sverige eller ett modernt samhälle behöver kanske också en god man/förmyndare tills vidare även om han fått uppehållstillstånd. Han kan inte vara särskilt myndig för att han fyllt arton år. Då fortsätter han kanske att vara "barn" några år till?

   Radera
  39. "Gäller det bara flyktingar, eller tycker du svenska 15-åringar ska betraktas som vuxna också?"

   Jag har ju redan svarat dig, att svenska 15-åringar betecknas som vuxna i straffrättslig mening. Ja, det finns undantag i straffmyndigheten innan 18 år och även efter 18 års ålder, vilket är en del av godtyckligheten.

   En annan del av godtyckligheten är skolplikten. Den upphör vid 16 års ålder. Det finns alltså inte en syn i den frågan från myndigheterna att man är ett omyndigt barn som ska tvingas till utbildning.

   En annan godtycklig myndighetsålder är den sexuella. En 15-åring är således får enligt lagen ha sex med vem man vill, medan en 18-åring eller äldre som har sex med en 15-17-åring kan dömas för våldtäkt mot barn. Jag argumenterar inte för huruvida detta är rätt eller fel, konstaterar bara att det finns olika bedöningskriterier från staten i synen på myndighet.

   Radera
  40. Att tala om ensamkommande omyndiga är väl inte så dumt, bara man inför förkortningen EO. Dock kvarstår frågan om man skall få en massa förmåner i Sverige bara för att man är EO.

   Radera
  41. Jag tror nog att de flesta som arebtar med migration inte gräver ner sig i tvetydig semantik om vad ett "barn" är, utan läser lagen och försöker tillämpa den och då gäller säkerligen vissa regler om man är 18 och andra om man är 17,9999 år gammal. Det är liksom så myndighetsutövning ska fungera. Vill man ändra på myndighetsutövningen är det främst lagarna man ska ändra på.

   Så, hur vill du ändra lagen?

   Avseende hur man "generellt kan ifrågasätta" något så är det givetvis så att var och en ska få en rättssäker prövning och då bör man inte vara för generell.

   Radera
  42. @Doktor Syn:

   Så var svaret på frågan "ja" eller "nej" på huruvida även svenska barn ska betraktas som myndiga vid 15? Du svamlar en hemsk massa irrelevant skit.

   Radera
  43. Den här diskussionen är inte ointressant, men det känns som att man kan hålla på hela dagen med den och jag har annat att företa mig, så jag tror jag lämnar diskussionen!

   Radera
  44. För övrigt heter det varken "straffmyndig" eller "myndig i fråga om t ex sex eller kriminalitet. Vid 15 är man "straffbar", dvs kan dömas till påföljd, vilket inte har ett skit med att vara myndig eller vuxen. Det går således fortfarande inte alls att påstå att man är "vuxen" i någon straffrättslig mening vid 15.

   och i brottsbalken 6 kap om sexualbrott talar man om "barn under 15 år". Där använder man inte heller myndighetsbegreppet.

   Radera
  45. @Kuckeliku:

   Ja, bäst att du lämnar när du får konkreta frågor om vad som är fel och hur du vill ändra det. Då kanske du faktiskt tvingas formulera en underbyggd åsikt.

   Radera
  46. Dags att dra något "din mamma"-dravel nu? Du får fan respektera att människor har annat att göra. Vi kunde diskuterat det här igår kväll istället, men då var det tyst.

   Radera
  47. Ja, igår kväll var jag ju upptagen med din mamma!

   Radera
  48. Ingen ska betraktas som myndig vid 15 års ålder. 18 år är en lämplig gräns, tycker jag.

   Däremot ska ingen betraktas som barn vid 15-17,99 års ålder.
   Straffmyndigheten vid 15 års ålder, byxmyndigheten vid 15 års ålder samt upphörandet av skolplikten vid 16 års ålder, visar att svenska staten anser att det finns ett gränsland mellan barndom och vuxendom. Om du anser att dessa omständigheter är irrelevant skitsvammel, så står det dig fritt att tycka så.

   I dag argumenterar flyktingvurmare med rättshaverist-mentalitet, som om att alla 17,99-åringar och yngre, är barn i behov av matning och blöjbyte.

   Radera
  49. Spelar väl ingen roll om man använder myndighetsbegreppet om den sexuella myndigheten. Det får den innebörden då det ur straffrättslig synvinkel är kopplat till en åldergräns.

   Radera
  50. Du är otroligt barnslig BD. Tror du verkligen att Cornu uppskattar dina osmakligheter?

   Radera
  51. Vad klagar du på Kuckeliku, du bad ju om att han skulle säga nåt om din mamma? Tills dess hade han ju hållit sig till ämnet.

   Radera
  52. @Doktor Syn:

   Även brottsbalken nämner "barn under 18 år". Så rent tekniskt är det ju för en 19-åring förbjudet att ligga med en 17,99-åring eftersom denne i klartext räknas som ett barn. Det förefaller därmed inte som att det är speciellt för "flyktingvurmare" att benämna omyndiga som just barn.

   Även följande myndigheter benämner 17,99-åringar som barn:
   https://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/svarpavanligafragor/deklaration/privatprivatpersonerfaq/vemskaskrivaunderdeklarationenforbarnunder18ar.5.71004e4c133e23bf6db800028976.html

   http://www.nassjo.se/Kommuninvaanare/Omsorg-och-stoed/Oeverfoermyndare/Vad-gaeller-foer-barn-under-18-aar

   http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Bern/Service-till-svenska-medborgare/Ansokan-om-pass--nationellt-id-kort/Ansokan-om-pass-for-barn-under-18-ar/

   Osv, etc. Det finns naturligtvis hur många exempel som helst på att personer under 18 år benämns som "barn" på alla möjliga håll och kanter.

   Kul att du nämnde ordet "rättshaverist", när du samtidigt anmäler en åsikt som verkar gå på tvärs med typ alla svenska myndigheter nånsin.

   Men frågan var inte det utan huruvida samma regler skall gälla för flyktingar som för svenska barn/omyndiga/straffmyndiga/17,99-åringar. Det är en fråga som kan besvara med ett enkelt "ja" eller "nej" och som jag ställt typ 5 gånger.

   @Kuckeliku:

   Yeah, what he said. Dessutom bryr jag mig inte om vad Cornu tycker, din mamma uppskattar i alla fall skämt om din mamma.

   Radera
  53. Vad var det förresten för osmakligt med mitt inlägg, Kuckeliku?

   Radera
  54. "Även brottsbalken nämner "barn under 18 år". Så rent tekniskt är det ju för en 19-åring förbjudet att ligga med en 17,99-åring eftersom denne i klartext räknas som ett barn. Det förefaller därmed inte som att det är speciellt för "flyktingvurmare" att benämna omyndiga som just barn." Kan det stämma, "byxmyndig" blir man väl vid 15, så förutsatt att samtycke finns är det väl lagligt?

   Radera
  55. Ah, rätt faktiskt, det är bara förbjudet att ligga med personer under 18 om de står i nåt slags beroendeställning eller är ens avkomling eller så. Poängen var dock att även där benämner brottsbalken en 17,99-åring som "barn" trots att det då oftast är helt OK att ha sex med dem. Barnsex.

   Radera
  56. gbd crvx

   Nej, det är olagligt att vara över 18 år och ligga med någon som man vet är under 18 år eller har anledning att anta vara under 18 år. Vet inte exakt hur lagtexten lyder och hur tolkningar görs i tveksamma fall. Däremot är det ju lagligt för den som är över 15 år att ligga med vem man vill, även med dem som är över 18 år. Det rättsliga ansvaret ligger alltså hos den som är juridiskt myndig. Du kan i princip bli straffad om du inte kollar leg. på bruden innan ni klär av er.

   Ben

   Jag vet, att rent juridiskt, så är alla under 18 år omyndiga i lagtexten. Kan du ge mig ett enkelt svar på när man upphör att vara barn, enligt dig?

   Före 1921, så blev män och kvinnor myndiga vid 25 års ålder. Var de barn fram till dess? Är det rätt att benämna 24,99-åringar som barn?

   Mellan 1921 och 1969 så blev män och kvinnor myndiga vid 21 års ålder. Var de barn fram till dess, anser du? Är det rätt att benämna en 20,99-åring som barn?

   Mellan 1969 och 1974 så blev män och kvinnor myndiga vid 20 års ålder. Innebär det att 19,99-åringen var ett barn, tycker du?

   Före 1874 så blev inte kvinnor myndiga alls i Sverige under sin livstid. Var de barn i juridisk mening livet ut då eller omyndiga vuxna?

   Ja, det blir rättshaveristiskt att gapa om att 15 - 17,99-åringar är barn, i syfte att de måste få asyl och omvårdnad.

   Radera
  57. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  58. Sorry, fel av mig också. Uppenbarligen är det lagligt om man är över 15 år, att ha sex med vem man vill över 15 år, och även för den som är över 18 år att ha sex med vem man vill som är över 15 år, så länge det sker frivilligt och inte är med någon man är i beroendeställning till, exempelvis lärare-elev.

   Radera
  59. @Dr Syn:

   1. Beror det alltså på syftet, huruvida det är "rättshaveristiskt" att definiera personer under 18 som barn? Rättshaveristiskt är väl snarare att som du föra fram en uppfattning som helt uppenbart går på tvärs med en stor del av den etablerade lagstiftningen, och sen hävda att den skall vara norm.

   2. Jag har ingen aning om hur lagen var skriven 1925 och jag har inget intresse av att kolla upp det. Det är helt ointressant idag. Lagboken verkar definiera personer under 18 som barn, och då är det det som är intressant och produktivt att diskutera, inte nån rättshaveristuppfattning om hur det borde vara. Åtminstone när det gäller hur vi hanterar flyktingar, ty det är myndighetsutövning och då gäller ovan nämnda lagar.

   Vi kan även läsa t ex nationalencyklopedin:

   http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/barn

   barn, en människa under skedet mellan födelsen och vuxen ålder.

   Om vi nu är överens om att man är vuxen när man är 18, så är man ju enligt NE barn när man är 17,99. Men du får väl skicka dem ett argt, rättshaveristiskt brev och be dem ändra artikeln kanske?

   Radera
 22. Blir de som ljugit om sin ålder återbetalningsskyldiga eller kommer vi pga de låga förväntningarnas rasism bara släppa det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får nog "skylla" oss själva i detta fallet.

   Radera
  2. Nej som sagt, Morgan Johansson tycker inte det är någon idé, eftersom det ju var alliansens fel att åldersbedömningarna inte fungerade. Men nu har sossarna ställt allt tillrätta igen. Stefan Löfven säger att vi svenskar har varit naiva och godtrogna, men nu glömmer vi det som varit och ser framåt istället! Och så går vi till val tillsammans med Miljöpartiet vars ledare Friddolin tycker det vore mycket mer humant att ge amnesti till alla ensamkommande vuxna män. Hej och hå.

   Radera
 23. Bengt,

  Är nyfiken på om du gör det som ett jobb för att få betalt eller volontärt för att du vill hjälpa till?

  Om du får betalt, är det hemligt hur mycket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som God Man får man ett arvode och utlägg för mindre småutgifter som kan verifieras med kvitto!

   Nej, arvodet är inte "hemligt" utan reglerat!
   Under asylprocessen får man ett förhöjt arvode på 5 % av gällande prisbasbelopp, år 2017 motsvarar detta 2 240 kronor per månad.


   http://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/for-dig-som-ar-god-man-forvaltare-eller--formyndare/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8ziTYzcDQy9TAy9DdwdzQwcQ1wcXT0tggyNQo31wwkpiAJKG-AAjgb6XvpR6Tn5SRCrHPOSjC3S9aOKUtNSi1KL9EqLgMIZJSUFxVaqBqoG5eXleun5-ek5qXrFqaoG2HRk5BeX6EegKNQvyI2o8kkNdwQAXIhlvw!!/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

   Radera
 24. Ålder är bara en social konstruktion, alla har rätt att själv välja sin ålder. /Miljöpartiet

  SvaraRadera
 25. Bara en försvinnande liten andel av invällarna är riktiga flyktingar (1-2% högst), resten är sociala turister; ett uttryck som Göran Persson myntade.

  SvaraRadera
 26. Den första slutsatsen borde vara att verket ska be om testning oftare.

  Den andra slutsatsen blir att detta är mycket tragiskt på många sätt. Massor med skattemedel rätt ut till tvivelaktiga guldgrävare. Pengar som verkligen kunde göra nytta någonannanstans.

  Dethela liknar kejsarens nya kläder irl.

  Fråga: är charaden över nu? Går det att prata om det hela nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. MSM börjar att svänga, men ingen kommer naturligtvis att ta ansvar för detta bedrägeri i mångmiljardklassen, varken politiker eller journalister. Alla har känt till vad som har pågått men ingen har tagit ansvar eller vågat säga ifrån.

   Sverige - landet utan personligt ansvar.

   Det var ju länge en rasistisk myt att prata om detta och som nu har visat sig sann.

   Radera
 27. Det känns som den rosa elefanten i rummet är...FRIVILLIGA ålderstester??? Varför är dessa frivilliga???? Då kan ju den som ljuger bara frivilligt avstå från testet! Man tar sig för pannan....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är metatestet, genom att neka till test så ska man klassas som myndig tills motsatsen bevisas.

   Radera
  2. Kollade lite fakta, ålderstesterna är inte frivilliga men det är upp till handläggaren att bedöma om det ska utföras eller inte.

   http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/asylsokande-i-sverige/ensamkommande-barn/

   Radera
  3. Och sitter det en maskros eller ensamkommande som handläggare kan man fundera på vad valet blir

   Radera
  4. Jo! Det är faktiskt frivilligt att låta sig genomgå testerna! om inte så är sannolikheten stor att man klassificeras som över 18...
   ;-)

   Radera
 28. Efter att ha läst iblandekonomis kommentarer inser jag att detta landet har gått åt helvete på riktigt. Ärligt.. är du ett troll är du bara korkad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enkla svaret är nog att sign. Iblandekonomi (valfri hen) har annan lojalitet pga utomeuropeisk invandrarbakgrund.

   Radera
  2. Så det skulle kunna vara det enklaste skälet till att han har en annan åsikt än vad ni har?

   Radera
  3. Nej, men i det här fallet är jag tämligen säker på att det är så.

   Radera
  4. Och vad baserar du det på?

   Radera
  5. Egna och andras diskussioner i kommentarsfältet med vederbörande.

   Radera
  6. Inte i det här inlägget, utan tidigare diskussioner, ska tilläggas.

   Radera
  7. Du får gärna utveckla hur hans eventuella utomeuropeiskaursprung går att härleda ur hans kommentarer och hur det sedan påverkar hans syn på saken I fråga?

   Radera
  8. Förmodligen en kombo,hen sitter troligen i en hyresrätt och är bitter.
   Eller ett avancerat troll som lurar oss alla😁

   Radera
 29. Inte förvånande alls att majoriteten är ensamkommande flykting pojkar i 35 års ålder från Afghanistan, verkar bara vara männen som lider och behöver hjälp. Kvinnorna får tydligen vara kvar och kriga medan "pojkarna" sätts i skolan i Sverige tillsammans med små flickor.

  Ja o sen föredrar dom gärna central placering som tex Sture plan (om katten själv får välja)...

  SvaraRadera
 30. Självklart är alliansen lika skyldiga som miljöpartiet. Endast alla högermuppar här kan försöka skylla allt på mp allena.

  SvaraRadera
 31. Det är perverst, ryggradslöst snedstyre av landet som sker just nu. S-Morgans uttalande om att Alliansen bär skulden tar priset, vilken jubelåsna ? MP kommer sannolikt bli utvisade från Riksdagen 2018. Oavsett de skäl de anger. "Alla" har anat att majoriteten av "barnen" varit över 18 år. Nu vet vi snart mera fakta. Hur tänkte de politiker som var ansvariga för att mörka detta ? Var deras mål att lägga upp bollen till straffspark så att SD kan snabbare komma upp till 30% av rösterna. Vilka dårar, nästan överallt.

  SvaraRadera
 32. Detta handlar alltså bara om de fall som Migrationsverket har valt att skicka för åldersbestämning, för den absoluta majoriteten har de kommit fram till detta på annat sätt får man förmoda. Det hade varit betydligt mer intressant att få se statistiken för alla bedömningar som gjorts med eller utan rättsmedicinalverkets hjälp.

  Vad som häller inte framgår är vad som händer dom som vägrar testet, det är ju som sagt fall där migrationsverket är osäkra. Om det är så att Migrationsverket bedömer osäkra som vägrar testet som överåriga så lär nog dom flesta ställa upp på testet "frivilligt".

  SvaraRadera
 33. Hela regelverket är ju extremt dumt. Jag jämför gärna med när man själv försökte smita in på krogen som tonåring. För att komma in och dricka öl med de tuffa äldre kompisarna ljög man ju sig blå i dörren så klart.
  Skillnaden är att för att få asylskäl i sverige ljuger man att man är yngre än 18, och när "vakten i dörren" ställer den dräpande frågan "haru leg?!" så säger man bara "nää, det tappade jag i tyskland :( " och så är saken klar med det.

  Som gränsvakter borde vi helt enkelt rekrytera dörrvakter från landets alla jackvegas-sunkpubar. De gubbarna har fan hört allt redan. Litet minus för att de ibland är mutbara.

  SvaraRadera
 34. Har med nöje läst bloggarens fältstudier kring Stockholms nattliv. Får jag föreslå en liknande kring afghanbarnen. Kvällstid sitter 10-20 stycken i närheten av Upplands väsby pendeltågsstation och röker cannabis..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det ändå vore så väl att dom bara satt lugnt o rökte cannabis... tyvär verkar även baguetterna rycka okontrollerbart

   Radera
 35. Lövfen knullar lätt en 13-åring i dajmkrysset så länge ingen ser vad han gjort. 14-15 års-tjejer är stapelvara för vår landsfader. Ok...

  SvaraRadera
 36. Håll i era döttrar..

  SvaraRadera