Cornucopia?

Aktuellt

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK i...

2017-05-18 09:48

Polis, vapenägare, brottsoffer? Ygeman och Morgan firar med tårta!

Medan poliser och polisen går på knäna, laglydiga vapenägare förföljs och brottsoffer överges så firar inrikesminister Anders Ygeman och justitieminister Morgan Johansson sin verkningslösa ministär med tårta. Avståndet till verkligheten kunde inte vara längre.
Ministrarna firar alltså att man lagt 100 meningslösa och verkningslösa propositioner.

Polisen klarar inte av att hålla öppet i Dalarna i sommar. 88% av polisstationerna stängs ner, men kriminaliteten tar inte semester, snarare tvärt om.

Men Ygeman och Morgan äter tårta.

I Vällingby i Stockholm har polisen ont om folk och pengar och kapitulerar nu för gängkriminaliteten. Man lägger ner sin satsning mot gängrelaterade brott och lämnar fältet fritt.

Men Ygeman och Morgan äter tårta.

Svenska laglydiga vapenägare förföljs av myndigheterna eftersom dessa utgör ett hot. Men att kriminella övningsskjuter med militära automatvapen i ett bostadshus garage är ofarligt meddelar polisen
"Det är ett känt fenomen, vi får en hel del samtal om det från boende, fastighetsägare och vaktmästare, säger Erik Jansåker, polisområdeschef för Söder i Malmö. [...] Min bedömning att risken för allmänheten är ringa."
Polisen i Malmö känner alltså till det, gör inget åt det, och säger att risken är ringa. Men att ha vapen inlåsta i stöldsäkra vapenskåp och enbart använda dem på lagliga skjutbanor ska förbjudas. Polisen rekommenderar att använda illegala vapen och garage istället.

Och Ygeman och Morgan äter tårta. Ha en fortsatt god morgon ni också!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

27 kommentarer:

 1. Lova Olsson verkar ha en förkärlek för S och har till och med skrivit en bok om Löfven.
  Tittar man på hennes tweets sedan april är det S, MP, SD, M och V som nämns.
  De andra partierna verkar inte ens finnas vilket är lite märkligt då hon är politikreporter på SR Ekot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I hennes tweets nämns S 35 ggr, MP 9 ggr, SD 6 ggr, M 4 ggr, V 2 ggr, C 1 gång. Så var det med den opartiskheten.

   Radera
  2. Nu vet jag inte vad som skrivits i de där kvitteringarna men det är väl ändå inte så märkligt att regeringspartierna nämns mest?

   Över hur lång tid är detta? Gäller samma sak före senaste regeringsbytet?

   Radera
  3. Naturligtvis bara tillfälligheter att hon i stort sett bara skriver om S. Att hon promotar sin egen bok om Löfvén på Twitter är naturligtvis också rena tillfälligheter.

   Radera
 2. Det här kan bli spännande. Gissning: Kriminella kommer kartlägga vart det är mest riskfritt och agera där?

  SvaraRadera
 3. Härligt att se! Eliten smörjer kråset medans fotfolket lider.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Föraktet mot medborgarna är totalt! Vanligt folk duger bara till att suga ut, är det inte dags att vi gör oss av med dessa parasiter?

   Radera
  2. Menar du en statskupp eller?

   Radera
  3. Tror han syftar på att rösta rätt i nästa val, kom ihåg att de enda, vars anhängare skulle få för sig att göra statskupp redan sitter vi rodret och den pågående statskuppen består av infiltration och fredligt övertagande.

   Radera
  4. Håller med Kallle7. Se till att rösta rätt gott folk. Nej, SD är inte rätt, SD är ett populistiskt missnöjesparti precis som Trump var i USA (och vi ser ju hur bra det går där...).

   Rösta istället för Direktdemokrati, som t ex Direktdemokraterna eller någon av de andra liknande initiativen. Detta är ända chansen vi har att bli av våra "parasiter".

   Radera
 4. Har inte samhällets princip alltid varit att göra det som är enkelt, oavsett politisk färg.

  Man förbjuder de vapen som är lätta att förbjuda, man beskattar de som är lätta att beskatta (ROT-avdrag, finansskatter).

  Kriminella, skattesmitare och svartjobbare påverkas inte alls. De gör som de alltid gjort, skjuter i garage med olagliga vapen, fortsätter att strunta i att betala skatt alltmedan de laglydiga som faktiskt följer lagstiftningen får svårare och svårare att följa alla regler och krav.

  Det finns fundamentala fel i samhällsbyggnaden som behöver göras om men det kommer aldrig ske eftersom det påverkar den födkrok som de som är satta att förvalta systemet suger sin näring ifrån. Hamsterhjulet snurrar istället vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. If it moves, tax it.
   If it keeps moving, regulate it.
   And if it stops moving, subsidize it.”

   Radera
  2. @D.L. "Det finns fundamentala fel i samhällsbyggnaden som behöver göras om men det kommer aldrig ske eftersom det påverkar den födkrok som de som är satta att förvalta systemet suger sin näring ifrån."

   +1

   Folk har börjat få upp ögonen för dessa problemen dock, men tyvärr så tror många att det kommer hjälpa att stoppa in "färska" förvaltare som populistiskt lovat allt de vill höra. Som du skriver så behöver systemet göras om i grunden istället, det räcker inte att bara slänga på en ny tapet (oavsett vilken färg tapeten har).

   Radera
  3. För 2000 år sedan så blev städernas tullar långsamt så höga att bagaren i byn utanför staden tjänade mera på att bli stråtrövare och råna hantverkare som skulle in i staden än att baka, tulla in varorna och sen sälja brödet - samt löpa risk att bli rånad. Vi ser nu liknande utveckling. Fattas bara att vi ger uppgiften att vara soldat, polis och flygplatsvakt till någon som inte har samma värdegrund som den "normala" svenska värdegrunden. Det låter som ett spännande experiment kan ordnas !!

   Radera
  4. Här är en talande historia från vår svenska historia om hur sten agerar.

   "Invigningen skedde i kung Oscar II:s närvaro den 30 november 1888 och det är lätt att föreställa sig att glädjen var påtaglig denna dag. Men hur det än var med den saken så gick kommersen trögt till en början. Flera av de 153 stånden stod tomma.

   1914 köptes fastigheten av Stockholms stad och med byråkratisk finess införde man snart – med hygieniska argument som grund – ett ”torghandelsförbud” för den livliga handeln på torget utanför. Det var bara för handlarna att flytta in i och vips tog verksamheten ny fart."

   Man svälte ut näringsidkare för att sedan köpa verksamheten till underpris, för att få fart på sin egen nyköpta verksamhet så lagstiftade man och vips så kunde man tjäna pengar.

   Om lagstiftningen var rimlig varför infördes den inte innan?

   Så här har man alltid hållit på och håller alltjämt på. Folk måste förstå att politiker och statstjänstemän är deras fiender och inte deras bästa vänner.

   Radera
 5. Varför kommer jag osökt in att tänka på "Kling & Klang"... ;-)
  Fast det hade ju varit "komplett" om "vår store älskade" RPC också hade varit med på barnkal... f-låt tårtkalaset..
  ;-)

  SvaraRadera
 6. The St. Valentine’s Day Massacre 1929 - då sköt ju gangstrarna också i ett garage.Historiens rundgång?

  SvaraRadera
 7. Intressant med gängsatsningen i Hässelby-Vällingby. Detta är "bara" ett s.k. "utsatt område" och då räcker inte resurserna till att några särskilda satsningar mot gängkriminaliteten där. Polisen räcker bara till satsningarna på de "särskilt utsatta områdena" i Järva.

  Ingen vild gissning att om polisen lyckas trycka tillbaka gängkriminaliteten i Järva, vilket återstår att se, så kommer Hässelby-Vällingby vid det laget kunna kvalificera sig som "särskilt utsatt". Det är inte långt mellan Rinkeby-Tensta och Hässelby-Vällingby och många av de som lever sina liv på fel sida lagen tar nog och flyttar sig några kilometer när det börjar bli för hett kring Rinkeby torg, snarare än väljer en hederlig livsstil. Flytta problemen snarare än att lösa dem.

  Jag arbetar i området och kan meddela att det finns en polisstation i Vällingby centrum men det ger inte mycket resultat i form av ökad synlighet/närvaro.

  Man kan ju tycka att man från t.ex. utredningen av Palmemordet borde lärt sig att det inte är någon lysande idé att låta byråkrater och politruker styra över polisarbete...

  SvaraRadera
 8. Snart kommer lag och ordning hanteras helt och hållet av klanerna enligt principen starkast har rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som i Somalia, Afghanistan och Etiopien....finfint. Då blir det ordning och reda. Har vi tur så går Ryssland in och försöker styra upp det hela innan det sprider sig till grannländerna. Lol.

   Radera
 9. "Avståndet till verkligheten kunde inte vara längre."
  Tror jag inte på. Vänta ska du se, förändringstakten i föraktet för hederliga medborgare/skattebetalare är som en andragradskurva och inget tyder på att en kursändring är (nära) förestående.

  SvaraRadera
 10. Om deras mål är att göra Sverige osäkert så finns det anledning att fira

  SvaraRadera
 11. Enligt en artikel i dagens SvD så har de övervakningskameror som satts upp på Arabyområdet i Växjö fått till effekt att de kriminella(?) man frågat anser att det inte är kul att vara där längre då de känner sig övervakade hela tiden...

  SvaraRadera
 12. Men det de firar är ju att de gör något åt situationen. De åt nog inte hela tårtan själva. Är det fullständigt orimligt ? Verklighetsfrånvänt ? Visserligen kan man önska än mer, men ... Cornu hade nog önskat att han med fick lite tårta och att fick vara med å bestämma.

  SvaraRadera
 13. Haha, bra där. Solkungen och hans hustru.

  SvaraRadera
 14. Är inte bilden ovan från Gustav Fridolins kalas när han fixat skolan på 100 dagar?

  SvaraRadera
 15. Verkningslösa propositioner kanske ska tilläggas också? ;-)

  SvaraRadera