Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 ...

2017-05-27 11:15

Parti under riksdagsspärren håller årsstämma utan sjukdomsinsikt

Det så kallade "Miljöpartiet" håller just nu en årsstämma. Det är ett parti som i opinionsundersökning efter opinionsundersökning placerar sig under riksdagsspärren och förhoppningsvis är helt irrelevant framöver. Det vore på sin plats att Löfven sparkar ut dem ur regeringen redan innan valet, då regeringspartierna ändå inte kommer ha en gemensam valplattform.
Copyright (c) 2017 I fablernas land (TwitterFacebook). Återpublicerad med stöd av cc-licens.
Även hos DN/Ipsos fortsätter Miljöpartiet nu ligga under riksdagsspärren på 4%, med avrundade 3% i opinionen. Då Ipsos bara redovisar hela procenttal, kan det alltså lika gärna betyda 2.5%, vilket inte är omöjligt.

Partiet har i regeringsställning visat hur destruktiva de är för svenskt välstånd och välfärd och förhoppningsvis kommer de aldrig mer ta plats i riksdagen när de väl åker ut i valet 2018.

Man håller just nu på med sin årsstämma och uppvisar där i sedvanlig ordning noll sjukdomsinsikt, utan fortsätter på den inslagna världen. Det är enligt partiets företrädare inte partiets politiker och politik som är idiotisk, utan det är väljarna som är dumma i huvudet och inte förstår. Så man ska få dem att förstå genom mer av samma. Detta trots att betrakta väljarna som idioter inte är ett vinnande koncept inom politiken.

Tydligt är dock att det är extremt ovanligt att ett regeringsparti går framåt i ett val. Frågan är bara om de går tillräckligt mycket bakåt för att vi ska slippa dem i politiken och i media framöver.

Vad kan hända i opinionen som faktiskt vänder Miljöpartiets fallande trend? Det enda jag ser är att man sparkas ut ur regeringen av Löfven innan valet - trots allt går de två regeringspartierna inte till val tillsammans. Det kan möjligen stärka Miljöpartiet något, då de får leka opposition några månader.

Det är knappast så att det kommer läggas ett misstroendevotum mot Löfven eller föreslås en annan statsminister relativt nära ett nytt val. När väl vårbudgeten 2018 är lagd kan Löfven med fördel ombilda regeringen utan Miljöpartiet och sedan ta ett antal populistiska regeringsbeslut inom sådant som regeringen själva kan bestämma över, t ex stänga gränser och liknande. Socialdemokraterna kommer därmed stärkas och visa att en röst på S är inte en röst på nötterna i MP.

Riksdagen väljer som bekant statsminister, som bildar regering. Löfven är vald till dito. 

Kanske är det medvetet av Löfven att han håller kvar det massivt impopulära och inkompetenta Miljöpartiet i regeringen - att låta dem visa upp sin begåvningsutmaning och kompetensutmaning är det bästa sättet att utplåna partiet som politisk kraft i Sverige.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

48 kommentarer:

 1. Och S är inte befolkat av nötter som MP?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, man klarar sig inte så länge i politiken som S om de hade varit klantskallar, oavsett om vad man tycker om deras politik.

   Radera
  2. Framför allt är de väl såpass stora att det blir viss konkurrens om topposterna.

   Radera
 2. "Frågan är bara om de går tillräckligt mycket bakåt för att vi ska slippa dem i politiken och i media framöver."

  Att tro att (S)(V)t på något sätt skulle sluta rapportera om sitt älsklingsparti innan man gjort en eller två generationsväxlingar bland sina reportrar är att hoppas lite för mycket. Övrig media kan nog göra det lite snabbare.

  SvaraRadera
 3. En kärnkraftolycka i närområdet är nog det enda som skulle kunna vända trenden - frågan är om de är galna nog att orsaka en sådan med flit - jag befarar det - man får hoppas att all essentiell säkerhetspersonal och dito rutiner på landets verk är åsiktregistrerade som potentiella terrorister och inte kommer i närheten av farliga knappar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett antal döda sälar som mitt i semestertid flyter iland längs Bohuskusten eller på Ölands eller Gotlands stränder sent i Juli / början på Augusti 2018 skulle nog vara det enda som åter får in MP över 4% och ett fortsatt riksdagsengagemang...

   Radera
 4. Avsaknad av sjukdomsinsikt är normaltillståndet i sekter. MP är numera en sekt. Får bara hoppas fascistiskt -- ooops menar så klart feministiskt -- initiativ inte blir invalt pga missnöjda MP-väljare.

  SvaraRadera
 5. 2 gånger 3% får man hoppas på helt enkelt:)

  SvaraRadera
 6. Nu ska Mp satsa på elbilar - helt utan att tänka på miljökonsekvenserna av batteritillverkningen som orsakar stora miljöproblem från anrikning av de mineraler som behövs. Samma argument som de själva använder mot kärnkraften. Mp är miljövännernas värsta fiende - speciellt de som kräver åtgärder mot kondensstrimmor. ( chem trails) Dessutum är de för en flygskatt som troligtvis kommer öka utsläppen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kom det här också.https://www.svt.se/nyheter/utrikes/snart-kan-bensinbilen-vara-ett-minne-blott
   Som både privat och professionellt insatt i en del av dessa frågor tycker jag spontant att det låter lite väl förenklat. Även om det är bra att olja slutar brännas upp förvisso. Men det är populärt med elbil ideologiskt....så kanske får MP skjuts av detta. Eller försöker valkapitalisera på det.

   Radera
 7. Lövin skall enligt SvT förbjuda uranbrytning i Sverige, hon har kommit på att kärnkraft inte är förnybart då det är beroende av ett ändligt material nämligen uran.

  Man tar sig för pannan hur korkade är de här mupparna? Har vi någonsin brutet uran i Sverige? Nä inte ens i DDR Sverige (som skulle göra allting själva) var det lönt att bryta de låggradiga fyndigheter som finns. Har hon hört att uran sönderfaller av sig självt, kanske skall hon förbjuda det också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag inte minns fel fanns d t planer på att bryta uran i Sverige förr. Men det krävs såklart en del processer innan det blir något av det. Men Sverige hade ambitionen förut att ha kärnvapen.
   Nu var det ett rätt bra tag sedan, så oavsett känns initiativet lite förlegat.
   Har inte läst vad initiativet innebär i detalj, men hoppas de då inte menar att reaktorer som inte kör på uran förbjuds också. De nyare reaktorideerna är rätt intressanta. Givetvis skall man inte underskatta riskerna.

   Radera
  2. Jodå det har brutits Uran i Sverige
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Ranstad

   Radera
 8. Regeringen och Miljöpartiet har under mandatperioden bevisat att flyget är mycket användbart även på kortare sträckor så som Arlanda-Bromma. Mer sån't innan valet.

  SvaraRadera
 9. Jag tippar på 4.5 % i nästa val. I senaste valen så har många bestämt sig i sista minuten och röstar känslorbaserat, partiprogram kan man knappt stava till. D.v.s. de skandaler som släpps fram sista veckan ihop med en bra mediastrategi kommer vara extremt viktigt därför kan inte MP räknas bort.

  SvaraRadera
 10. Om MP trillar ur riksdagen och KD stannar kvar så borde Alliansen bli största block.

  Men eftersom S kommer rösta emot AKB eller Lööf som statsminister så kan SD utnyttja sin vågmästarroll, eftersom S + SD antagligen blir större än Alliansen.

  Valet och dess efterspel 2018 kommer att bli episkt, kul för oss politiknördar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en väldigt högljudd vänsterfalang som styr politiken, och har gjort så under lång tid. Trots att de inte ens röstar på folkpartiet, kristdemokraterna, moderaterna eller centern tycks de ha mer att säga till om hur dessa partier rör sig än partimedlemmarna själva. Twitterklubben för inbördes beundran där dreven förs är dessutom inget gemene svensken i allmänhet följer, och tvärvändningarna som AKB m.fl. står för efter twitterdreven framstår därför som svagt ledarskap och skadar mer än om de skulle ignorera dem.

   Och ingen orkar ta strid mot dessa vänstertomtar. Så fort någor av allianspartierna säger nåt, särskilt om det har en beröringspunkt med SD, är drevet framme. Det skadar nog deras trovärdighet mer än nåt annat. Vi har idag ingen partiledare som kan ta ställning i nåt utan att först inhämta godkännande från pk-vänstern, eller pudla så fort drevet kommer. Dvs, det är svaga ledare (delvis pga att partierna valt förhållandevis unga ledare), och jag tror det kommer straffa dem i nästa val. Stefan Löven framstår trots sin uppenbara inkompetens, som relativt stark och jag tror tvärtemot alla andra att S faktiskt kan växa i en krissituation, om den inträffar före valet.

   Radera
  2. Alliansen dansar efter medias pipa och håller sig hellre på god kant med den socialliberala medieopinionen än med folkopinionen som bara är populistisk och barbarisk.

   Men så går det som det går, man kan med nöd och näppe besegra en mycket svag och spretig regering där MP ingår. Om Göran P lett S hade han gjort snömos av Alliansen.

   Radera
  3. Låtsaskompispartiet är väl också ute enligt opinionsmätningarna, tack och och lov!

   Radera
 11. En rejäl säldöd har räddat MP:s riksdagsplatser förr! Kanske ejderns nuvarande försvinnande från skärgården vore en vinnande valfråga för MP?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl på den tiden Miljöpartiet brydde sig om miljön?

   Nu bryr man sig ju bara om hur man snabbast ska få in så många nysvenskar som man kan i landet

   Radera
  2. Utrotningshotade migranter... fåglar som minskar i antal...

   Jag ser en dubbeltydig kampanj framför mig som kan rädda mp!

   Radera
 12. Miljöpartiet är ute. Men vi får inte glömma att straffa sossarna för deras dåliga idė att skapa en regering med dem. Samhället rör sig åt höger men beröringsskräck sätter miljövänster vid rodret. Snurrigt, fel och damhällsfarligt....

  SvaraRadera
 13. Som lördagsunderhållning har jag nu korkat upp MP's motionshäfte inför kongressen.

  https://www.mp.se/sites/default/files/motionshaftet.pdf

  292 sidor... Får se hur mycket galanskaper man orkar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Axplock.

   Att MP ska verka för att alla senior-och äldreboenden
   i landet som drivs både i kommunal
   och privat regi ska genomgå en så kallad
   HBT-certifiering eller annan för arbetsplatsen
   lämplig HBT-utbildning, företrädesvis utformad
   av ideell förening med djup kunskap och
   erfarenhet i ämnet

   Radera
  2. Hittade en om att skjuta av vilda djur för att minska metanutsläppen.

   Radera
  3. Jag skulle tycka det vore intressant om det finns något om samarbete med andra länder för att minska deras utsläpp......inklusive ändringar av våra outsourceningar. Problemet är såklart att det kan uppfattas som kolonialt, och dessutom att det är mer populärt med fortsatt självspäkelse miljömässigt - Sverige är idag inte bland de största utsläppsländerna.
   En annan sak vore se om det finns öppning för viss standardsänkning av nya bostäder - dvs från lyx till lite enklare men fortfarande hälsosamt, bullerfritt osv. Alltså INTE sk kollektivtrafiknära läge eller i någon halvkällare i tätorter. De där förslagen låter som nostalgi för de dagarna innan begrepp som folkhälsa uppfanns. Det är en smula galet att en del seriöst idag föreslår att det skall byggas nya bostäder på hälsomässigt sämre lägen där det är dammigt, dålig luft, bullrigt osv bara för att det rent stadsmässiga läget råkar vara bra. Jag misstänker att de som föreslår det inte skulle själva vilja låta sina barn växa upp där.

   Radera
 14. Det finns bara idiotpartier i riksdagen. På vilket sätt är mp värre än de andra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du också ångest i valbåset?

   Radera
  2. Jag har inte röstat sedan 2002, eller något sådant. Det finns inga partier som försöker analysera verkligheten sådan som den faktiskt är.

   Radera
  3. Oj. Sedan 2002. Det var länge. Varför inte rösta blankt då åtminstonde?

   Radera
  4. Jag kan rösta på Ekosocialliberaldemokratiska Verklighetspartiet EkoSoLiD - medborgarpartiet med medborgarinkomst på agendan. Och en sund verklighetsanalys snarare än bara en massa fagra floskler och rubbade värderingar.

   Radera
  5. Ja. Du har ju skrivit om den några gånger....starta partiet? Har du några likasinnade?
   Saken idag är att det bör finnas lugnt med utrymme för nya partier i rätt många väsentliga och dagsaktuella frågor.

   Radera
  6. Jag är en ensam tänkare och har inget nätverk av duktiga människor som är pigga på att ägna sig åt nyskapande politik. Responserna på mina budskap är ganska lama och jag har nog fortfarande en del jobb kvar att göra både med mina politiska idéer och min personlighet. Jag vill nog "leda" ett politiskt parti blott på distans. Att flytta tillbaka till Stockholm lockar föga.

   Möjligen går jag med i Centerpartiet för att försöka övertyga dem om att de behöver byta ut "grön liberalism" byggd på en ultranivellistisk och globalmarxistisk idé om "allas lika värde" mot en medborgarfokuserad ekosocialliberaldemokrati.

   Och att idén om "gröna jobb" måste ersättas med idén om medborgarinkomst. Man kan fantisera om att skapa gröna jobb i Sverige, men idén om att sysselsätta hela världsbefolkningen med "gröna jobb" är ren galenskap. Vi får med den pågående automatiseringen enormt svårt att skapa någorlunda full sysselsättning ens i Sverige. Att bygga politiken på att vi kanske, kanske lyckas med det om vi är extremt duktiga är ett slags nationalism som våra sataniskt förståndssvaga liberala ledarskribenter i andra sammanhang brukar förkasta som hemsk och destruktiv. Deras förhoppning förefaller vara att alla välbetalda jobb skall samlas i Sverige, så får resten av världen ägna sig åt skoputsning. Tills robotarna tagit över också det arbetet.

   Vi befinner oss i ett ekonomiskt krig mot resten av mänskligheten, men våra svagsinta politiker och mediaaktörer försöker övertyga oss om att "kärleken" och "solidariteten" på något sätt skall få plats i den ultratuffa ekonomiska konkurrensen. Medan de i själva verket glatt säljer ut Sverige till den globala anarkin och föraktar de otaliga medborgare som blir förlorare i den globala kampen för överlevnad. Plus alla utlänningar som inte lyckas ta sig till Sverige, utan blir kvar på den växande soptippen utanför.

   Radera
  7. Nu förespråkar också Facebooks Mark Zuckerberg medborgarinkomst: http://nordic.businessinsider.com/mark-zuckerberg-basic-income-harvard-speech-2017-5

   "Miljöpartiet de gröna" förespråkar däremot arbetslinjen. Till skillnad från flertalet andra gröna partier i världen. Varför har vi de dummaste "gröna" just i Sverige?

   Radera
 15. Jag kan inte begripa hur svensk politik blir bättre av att mp försvinner när det fortfarande bara finns galenpannepartier i riksdagen. Vilket av partierna bryr sig om verkligheten?

  SvaraRadera
 16. Om MP lämnar riksdagen kommer nog Feministerna in i stället

  Vilka är värst ? Svår fråga...

  SvaraRadera
 17. @kuckeliku & @MartinS

  Vissa är värre än andra naturligtvis. Fi som leds av stollen Gudrun Schyman och den andra plagierande kvinnan, som dessutom inte betalade sin städerska, tycks mig som värre än MP, men å andra sidan kommer de knappast få någon makt.

  Oavsett är ju samtliga aktuella partier socialistiska och har mer eller mindre vanskliga vanföreställningar om än det ena och än det andra. Samtliga bekostade av mer eller mindre imaginära skatteintäkter givetvis.

  Så vad är nytt? Ingenting. Samma uppgivenhet/kritik har funnits i evigheter, eller som min far sa, man röstar på det minst dåliga och hoppas på det bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går inte ens att skapa en intelligent think tank, eftersom den först skall kallas "liberal", "konservativ", "grön" eller något annat knasigt. Man stoppar in analysen i ett litet fack och då blir det fel från första början. Ingen skapar en allmänpolitisk think tank.

   Radera
  2. Det borde gå. Man får ägna rätt mycket tid åt att förklara var man står och hur det inte hamnar i den vanliga indelningen som finns idag. Liksom att det skulle väl på sätt och vis bli en viss sorts utbildning för alla.

   Radera
  3. Det kan gå, men man kan ha ganska avsevärda svårigheter att etablera en god grund för det intellektuella arbetet. Kolla vad jag skrev strax här ovan. Jag har också en mer filosofisk-psykologisk text (om motivation och värderingar) som är tämligen klar för publicering och som torde kunna ha viss betydelse.

   Radera
 18. " Löfven med fördel ombilda regeringen utan Miljöpartiet"

  Kan låta bra teorin, men kommer inte fungera i praktiken. De borgerliga kommer prata om rödgrön röra och säga att MP och S inte kan hålla ihop, Väljarna kommer få höra det i varenda debatt fram till valet.

  Problemet för MP är att deras politik inte gick ihop med verkligheten, det blev uppenbart när de kom i regeringsställning. Skolan kunde inte fixas på 100 dagar, de öppna gränserna gick inte att kombinera med en välfärdsstat och att lägga ner kolkraften i Tyskland var inget som tyska socialdemokrater ville se.

  Det kommer ta tid för väljarna att glömma bort, kanske behövs det en hel ny generation av unga och naiva för det ska gå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just om ekologi(dvs miljö) frågorna. De försvinner inte nägonstans från verkligheten - även om ett parti failar dem.

   Radera
  2. Nej, det finns så klart mycket som kan göras för miljön.

   Det är ju lite det som är MPs problem. Om MP drev en rationell politik som faktiskt förbättrade svenskars miljö synbart under nästa mandatperiod så skulle de kunna få en hel eld röster. Så är inte fallet De driver massa andra frågor, och när det kommer till miljö är klimatet nästan det enda de talar om. För att inte tala om det obegripliga kärnkraftsmotståndet.

   Radera
 19. Isabella Löfven och Gustav Streberlin är så osympatiska att gräsrötterna lämnar. Samtidigt fångar Lööf upp massinvandringsvurmande flumborgare. Jag tror på m(up)p-xit 2018 och SD i regeringen.

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. Jag skäms!
  Jag har en kusin vars dotter har suttit i Grön Ungdoms styrelse...
  ;-)

  SvaraRadera
 22. Jag vet inte hur många gånger jag skrivit det, men ingen verkar lyssna: bara MP får 12% av rösterna i Stockholms kommun (som de troligtvis får), så kommer de sitta kvar i riksdagen, oavsett om de når upp till 4% nationellt.

  SvaraRadera