Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-05-14 17:21

Nya Slussen endast för vita? Stockholms kommuns nya vithetsnorm

Den pissoar för män (?) som kallas Nya Slussen kallas präglas av en exkluderande vithetsnorm. Det fi-s-v-mp-styrda Stockholms kommuns prestigeprojekt exkluderar det mångkulturella samhället i sin visualisering av platsen när den den ska stå klar om åtta år.
Se Nya Slussen ta form. Endast vita män och vita kvinnor är välkomna.
År 2025 har det uppenbarligen genomförts någon form av etnisk rensning i det fi-s-v-mp-styrda Stockholms kommun. Borta är alla spår av mångkultur och prestigeprojektet Nya Slussen visualiseras i den pissoar som kallas Se Nya Slussen ta form helt utan inslag av annat än vita män och kvinnor. Även tiggarna är helt borta från stadsbilden, så man kan misstänka att fi-s-v-mp avser att förbjuda tiggeri.

Det är en intressant vision som fi-s-v-mp-styrda Stockholms kommun alltså lanserat. Här göre sig inga andra etniciteter än de kolonialt förtryckande vita männen och kvinnorna.

Redan idag markeras det revir genom att utställningen används som pissoar av företrädelsevis män baserat på höjden som urinen träffat planken, män på detta sätt tar plats i det offentliga rummet. Kanske är det en recension av hela projektet?

Inblandade arkitektbyråer är Foster+Partners, Berg Arkitekturkontor och Nyréns Arkitektkontor enligt artikeln på Wikipedia. Om det är någon av dessa som tagit fram den vithetsnormerande framtidsvisionen i utställningen är oklart.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

21 kommentarer:

 1. Jag ser heller inga män som kysser varandra. Kommer det att bli förbjudet? Noterar också att det inte finns några barn med på bilden, vilket ju är bra för de kan vara störande ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyssande män är otänkbart i flera utvecklingsområden.

   Radera
  2. Det verkar även ironi vara.
   Det låter som att utvecklingsområdena är otänkbara i ett jämlikt Sverige - tänkvärt.

   Radera
  3. Hamid: men det är väl också lyssnande öht? När du säger det så har jag aldrig sett huckledamer syssla med sånt, inte ens något så oskyldig som att hålla hand verkar förekomma. De har väl andra sätt att visa kärlek antar jag.

   Dock om man skulle vara bög där så är det väl bara för ena parten att dra på sig burka så är det ingen som vet vad som döljer sig under den...

   Radera
 2. Det är såklart en version av framtiden. Sverige har blivit så rikt att enbart invandrade raketforskare kan få jobben. Svenskarna får sitta och fika hela dagarna.

  SvaraRadera
 3. Alternativ framtid kan även vara Svenne Banan kan inte få jobb längre pga raskvoteringen.

  SvaraRadera
 4. Det blir nog dyrt. Segregerade ytor kostar extremt mycket nu för tiden.

  SvaraRadera
 5. Absolut allt utom vita män och kvinnor i åldern 35-45 år saknas.

  Nu raljerar du väl lite men det var ju lite väl strikt tycker jag, bostadsannonser har ju alltid den obligatoriska kvinnan med barnvagn och och två slynglar med skolryggsäck.

  Jag börjar tycka att sverige är tillräckligt jämlikt (förortens muslim förtryck inte inräknat för det vill feministerna inte se).

  Det som jag däremot börjat notera är att feministerna har ingen som helst plan att göra sig själva arbetslösa, dom stannar inte vid 50% kvinnor och lika lön utan ser gärna 100% kvinnor. Många vill säkert göra mannen till det förtryckta könet i ett par hundra år om dom kan.

  Det här gäller dock inte muslimska män som får bete sig precis hur svinigt som helst och sen dra frikortet islamofobi, dom får dessutom plats i Fi om dom blivit utlastade ur MP för att dom var för korrupta/islamistiska...

  Feminister har också en stark prioritering, förtryckta kvinnor i MENA eller i våra förorter skiter man i men det skall vara mest kvinnor i styrelserummen och på VD posterna - och sen när det är en kvinna på posten var hon PRECIS lika svinig som mannen som var där innan, det är jämlikhet på riktigt :)

  Slut rant

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Cornu hade velat ha rligt så hade han kunnat kontakta v, mp eller Fi så hade det nog hänt en hel del, de partierna har väl antagligen ett antal nya slussenmotståndare I sig. Bilden har väl säkert ursprung hos nåt arkitektkontor, jag har svårt att tro att politikerna granskar varenda detalj I bygget.

   Radera
 6. Det är bara önsketänkande, det kommer att se ut som i city och alla förortskafeer, få vita män då de flesta är och drar in skatt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, helt fel. De på bilden är arbetslösa dagdrivare. Vid bordet till vänster sitter en patetisk figur som inte jobbat på tre år och låtsas prata i telefon för att se bizzy ut. Vid samma bord sitter en expert på dalahästar som fått sparken från Antikrundan, utkonkurrerad av en somalisk getbonde.

   Radera
  2. Du ska se att arkitektbyråerna Foster+Partners, Berg Arkitekturkontor och Nyréns kommer att rätta in sig till nästa gång och ta till sig svarthetsnormen.

   Radera
 7. Jag tycker det är roligare att området runt Karlstads nya moské kommer vara helt tomt på muslimer. Varken kvinnor eller män i bilden ser särskilt fromt klädda ut.

  https://nwtse.r.worldssl.net/inkommande/1ahzmr-2378323.jpg/alternates/LANDSCAPE_1140/2378323.jpg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Obetalbar bild! Precis så där brukar det ju se ut kring moskéer, fullt av flanerande välmående dhimmis. Det vet ju alla(h)!

   Radera
 8. Var är lastbilarna, det blir ingen spänning utan?

  SvaraRadera
 9. Så att de med hatisk ton kan referera till de som hänger på slussen?

  SvaraRadera
 10. Noterar också att det verkar vara så att män får sitta och kvinnor får stå/gå. Det är tydligen bara till styrelserummens stolar som kvinnor skall kvoteras...

  SvaraRadera